Dressyr med bommar :)
Publicerat den

Så här såg dagens övning ut idag. Bommarna till höger är 7 st trav bommar, med cirka 4-5 fotsteg i mellan. Här var det bara att hitta en jämn rytmen och få henne till att lyfta på bena. Önskat något högre lyft, men annars en bra och jämn rytmen genom hela.
 
Bommarna till vänster (blåa) är galoppbommar med cirka 3 - 3,5 m i mellan. Här var det också mycket fokus på att hitta en jämn rytmen, och få in lite större galopp. Att hon tar för sig mer och lyfter upp galoppen lite. Helt okej, Lyfte fint i början och kom i en jämn rytmen. Något slarvig på slutet, lyfte inte på bena och kände inte sig riktigt engagerad. . Inte okej..
 
Bommar är verkligen något vi måste jobba mer med. Det kan vara som idag, att jag la till lite bommar i mitt dressyr pass. Det är väldigt nyttigt. Eller att man helt fokusera på bommar under ett helt pass. även några upphöjda bommar för större resultat.
 
Red på mitt vanliga spranger bett och gramman tyglar. Grammanen var endast till hjälp för hon har varit rätt jobbig på sista tiden. Sist behövde jag bara använda gramman två gånger innan hon blev perfekt och rida igen. Envisa ston.
 
Xoxo
Bild från när vi red ut för någon vecka sen :)
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?