Take me back!
Publicerat den

Olivia och jag
 
Malin och jag
Rasmus och jag
 
Malin, Olivia jag och zara
 
Jag, Olivia, zara
 



Min lunch idag :)
Publicerat den

åh så himla gott ..
 
Tog en tripp till malmö med sanna i eftermiddas. Vi var och hälsade på niklas (Niklas är min brors bror, lite komplicerat men han är som en bror för mig med ). Vi störde han på jobbet. När han slutat gick vi till mando och tog lite lunch. Klockan var typ halv 5, men jag hade inte ätit på hela dagen så för mig blev det lunch, eller "frukost"..
 
Sen gick jag och sanna till entre där jag köpte lite nya underkläder och en boll till håret. Har gjort av med min gamla och tycker det är skit snyggt och ha en slarvig boll på huvudet som är lite "större" så att säga..
 
 



Kvällsfika :)
Publicerat den

 
Jag och malin :)
 
Igår var jag på fridays med malin, sanna och natta. Känner att det börjar bli lite många malin på denna bloggen. Vet inte vad jag ska kalla dem annars. Kom med tips.
 
Vi åt iallfall alla vars en brownie med glass. Efteråt blev jag så sugen på vitlöksbröd så kunde inte låta bli att beställa in. Skulle börjat på min diet denna veckan.. hmm det går ju bra.. Men imorgon. Nu är det slut på onödig snabb mat och chips. Cola kommer jag fortsätta dricka för det går bara inte att sluta med..
 
Snackade massa tjejsnack och skvaller. Det gillas skarpt ! :D
 
 
Ser sjukt äckligt ut nu när man tittar på bilderna.. Men det var rätt gott faktiskt
 
 
 
 
 
 
 



Hoppning :)
Publicerat den

 
Åh, denna bilden är jag jätte nöjd med. Varför? För att för cirka 1 år sen hoppade vi i denna paddocken och vi kom knappt över hinder på 40 cm utan att alla bommar flög på alla hållen, och en trippelbarr där bakre bommen låg på 50-60 cm kom vi inte över i heller. Idag hoppade vi trippelbarr för andra gången och kom utan problem över denna som då bakre bommen ligger på 90 cm... Det gör mig väldigt glad. Har fler bilder där man kan se att hon ändå är en bit över. Dock har jag inte fått in dem på datorn än..
 
Jag och sanna tog i alla fall hästarna bort till stinas paddock och tog några språng. Dem flesta sprången var helt okej. Dock var hon lite nonchalant och tog inte riktig min skänkel så någon gång kom vi helt fel, men ändå rätt nöjd faktiskt. Hoppade inte så mycket med tanke på att vi ska iväg och träna terräng på tisdag. Både jag och sanna ville bara känna lite på hästarna.. + fick även trimmat z lite på bana så det var ett bra pass idag.
 
idag har jag också hunnit en runda till hööks och horze. Jackan på bilden köpte jag på horze var 20 % rea så kunde inte låta bli. Sen fick hon ett rosa transport/tävlings täcke. Ett tredelat Swarowski pannband, Pessoa bett. Kan försöka fixa bilder till er imorgon. Nu ska jag fixa mig sen möta upp sanna och malin i lund /malmö för en fika och tjejsnack. Livet leker
 
 
 
 



Terräng :)
Publicerat den

väntar fortfarande på bilderna från fotografen , han skulle skicka dem efter 3 veckor... Det har gått 2-3 månader. men bjuder på dessa så länge en gång till :)
 
 
 
 



Hästvärlden
Publicerat den

 
Hade det inte varit för mina underbara hästar och mitt otroliga intresse för hoppning, hade jag aldrig hållit på med hästar. Häst människor kan vara några av dem mest elaka, egoistiska och mest krävande människor som finns. Det finns minst 100 olika saker du kan nämna om en häst människa.
 
Går man ut på en ponny tävling tillexempel så är det så här "Mitt barn är bättre än ditt, Mitt barn ska ha allt det senaste (Märkes kläder) , Våran ponny är bäst" och så vidare. Går det dåligt så skyller man på hästen, eller så hör man föräldrar som skriker på barnet för att den inte gjort så vidare bra ifrån sig på just den tävlingen. Det kan också va barn som är otroligt bortskämda och skriker på sina föräldrar utan anledning. Det blir en tråkig stämning för alla människor runt omkring.
 
Det värsta är nog Avundsjukan. Om det går bra för någon annan så kan man aldrig vara glad för någon annan skull. Utan det ska va "jaha, det var hästens förtjänst" eller "det var inget bra motstånd". Med motstånd menar jag att dem som tävlar just den dagen. Men då undrar jag, vad är ett bra motstånd? För jag menar även om man kanske hade tävlat i samma klass om "roffe", (exempelvis) så kan det fortfarande vara så att han välter ett hinder och du vinner. Blir han plötsligt ett dålig motstånd då? Alla ryttare är bra på sitt sätt. Sen att vi rider olika gör bara varje ryttare unik tycker jag. Min poäng är att alla ryttare är ett värdigt motstånd trots att dem inte har ett "namn" så att säga.
 
Varför kan man inte göra häst världen till ett bra ställe och vara glad för andras framgångar. Vem vet nästa gång kanske det går bra för dig. Sen detta med att man skyller på hästen. Det är väll aldrig hästens fel egentligen. Det är du som anmäler den till tävlingen för att du vill ha ut den. Jag anmäler z till tävlingar för att få rutin och just nu petar hon lite bommar, men det är ju bara för att hon är väldigt grön och vi inte riktigt har hittat precis hur jag ska rida henne. Jag skulle aldrig få för mig att skylla ett pet på henne. Du anmäler ju hästen för att du som ryttare bestämmer att den är redo. Men då får man ju ta med sig att hästen ena dagen kan få med sig en bom av olika anledningar, men en annan dag få en felfri runda..
 
Nu när jag börjat tävla för storhästar märker man storskillnad på folk. När jag var på ribban och tävlade kom det fram minst 5 personer och kommenterade hur snygg min kavaj var. När jag var och tävlade Lexus i sydslätten fick jag knappt över han på ett ända hinder på framhoppningen, sen ville han inte gå fram till första hindret på banan, men jag fick över honom och red resten av banan felfritt. Det kom fram en äldre dam och sa "bra ridit, inte lätt med stora hästar, bra kämpat". Jag uppskattar sådan jätte mycket och tycker det är jätte kul att folk kan vara så proffsiga.
 
Jag önskar att alla kan vara likadana som dessa människor. Allting hade blivit mycket roligare. Avundsjuka och bittra minner är inget kul alls. Ingen mår bra av det.
 
Lite rörigt kände jag att det blev. Men jag hoppas ni förstår min poäng.
 
 
 



Dagens goda gärning :)
Publicerat den

Kom hem för bara en lite stund sen. Jag och pappa tog cabben och körde en runda till skogen och plockade svamp. Sen gled vi runt lite i den fina naturen mot Veberöd hållet. Underbart och fint nu när det är sommar.
 
Idag vet jag inte vad som är planen. Är lite lätt uttråkad just nu och kan mycket väll tänka mig att hitta på något kul ikväll om det kommer upp något..
 
 
 
 



Morgon Galopptur :)
Publicerat den

Var uppe med tuppen (halv elva). sanna och jag tog ut hästarna på en galopptur idag. Jag red spiritus och sanna red Zamora. Det gick hur bra som helst och hästarna skötte sig kanon bra.
 
På tisdag är vi anmälda till en terräng träning i Dagstorp vilket ska bli väldigt kul och hade varit extra kul om någon ville följa med och filma/fota. Måste även hitta någon som kör för mamma vill inte följa med när det är fasta hinder..
Den 29 tror jag det är ska vi starta terräng med båda hästarna i tågap. Samma sak som jag provade på förra året med z, denna gången blir det antingen 80 cm eller 90 cm. Vi får se helt enkelt vad vi är sugna på.
 
 
Z i onsdas när vi var med på en hoppträning i Staffanstorp. Visst är hon snygg i sitt nya rosa shabrack? Fick det av min granna och före detta tränare stina - med familj. Tackar :D
 
 
 
 



Student för Hanna :)
Publicerat den

 
Firade min underbara vän hanna i måndags. Student fest på högsta nivå, jag hade jätte kul och taggade utgång.. Dock när vi väll skulle ut kom jag på att sanna hade mitt legg. Så det var bara att ta en taxi hem och gå och lägga sig. Lite störigt var det med tanke på att jag var rätt sugen på att dra ut, men så är det ibland. Hanna hade iallfall haft det jätte kul med Malin och Alexandra. (översta bilden )
 
Nu är studenterna färdiga för detta året. Tänk att det var mer än en hel vecka sen jag tog studenten.. Hur sjukt är inte det? Tiden går fruktansvärt fort. och himmel vad mycket som har förändrats på dessa veckorna. Ni anar inte..
 
Sara och jag :) Älskar denna klänningen köpte den på bik bok för 400:-, Snygg, stilren och skön klänning. Vill ha fler fast i andra färger.
Malin och ja :)
Studentbarnet och hennes mamma :)
 
 



ont i hela kroppen..
Publicerat den

Gick upp redan vid 7- i morse för att följa med mamsen till hennes jobb. Tydligen så hade hennes chef frågat om hon inte hade någon dottern som kunde tänka sig och hjälpa till lite på kontoret. Passar ju bra att ta några timmar nu när jag är arbetslös.. Så jobbar från 08-12 nu tills dem inte behöver hjälp mer.
 
Jag var även och tog min sista spruta för livmoderhalscancer. Lite ont gjorde det såklart en har dumt nog använd min arm hela dagen trots att det strävar lite. När jag kom hem vid 12 hade sanna börjat rensa alla grejor och satt i ordning i våran "garderob". Där vi har "häst tvätt täcke maskinen" har vi även lite utrymme så där är snyggt nu med täcken i fack, shabracken i ordning och luvorna snyggt upphängda.
 
Vi ha även rensat lite i våran sadelkammare inne i stallet, vi har fått en häst till i stallet nu. Tanken var ju att spiritus var såld och att z behövde sällskap så jag frågade min tjej kompis ( Malin ) om hon inte kunde ta hit sin häst, bara det att vi åkte upp och hämtade spirit igen redan dagen efter av personliga skäl, och nu står här plötsligt 3 hästar haha.Så vi rensade för att hon skulle få plats med sin sadel och träns. Vi (sanna) har överdrivet mycket saker ...
 
 
Glada att dem får vara tillsammans igen
 
 



Studenten !!
Publicerat den

 
I onsdags var det äntligen min tur att ta studenten. Det firade jag med champagne frukost vid kronprinsen med hela klassen, för att sedan gå igenom triangeln , gustav och centralen innan vi tog oss vidare till Slagthuset där vi hade lärare middag. Snyggt uppdukat och 2 rätters-middag, med två artister som sjöng fina låtar för oss. Vid 3 tiden hade vi tårtkalas och sa hejdå till alla lärarna och fick våra betyg. Vid 4 tog vi våra sista steg ut från skolan och på en scen där vi dansade så mycket vi bara kunde in för alla familjer. Hoppade sedan på ett flak som tog oss runt i malmö i cirka 1h innan vi blev upphämtade, själv åkte jag mercedes cabben hem. Blev omkramad av släkt och vänner när jag kom hem.
 
Där fortsatte firandet med god mat, härligt folk, presenter, skratt, sprit, en mycket lyckad kväll. Jag kom i säng ganska tidigt då jag vart trött. Så ingen utgång var det för min del den dagen.
 
 



Avundsjuka..
Publicerat den

 
Funderar på om jag ska slänga in mig i ett inlägg om Avundsjuka människor, eller om det kommer väcka alldeles för många åsikter, kanske kommer dra ner mig själv i skiten. Hmm, vad tycker ni? Vill ni höra min åsikt om avundsjuka människor eller kanske bäst att låta bli?.
 
Jag ska snart starta en film och tacka för mig. Ska upp redan vid 7 imorgon så får va lite fit for fight så jag orkar. Men får gå hem redan vid 12. Vi ska bara spela brännboll imorgon mellan 9-12. Sen tar jag en tripp till solariet och sedan hem. Kanske en tur till entre?! Får se vad jag är sugen på
 
 
 
 
 
 
 



Barn på nytt
Publicerat den

 
 
Jag är barn på nytt.. Vi höll på att sätta upp tältet tills på onsdag, så kom jag på att vi hade en studs matta. Tänkte kolla om några av mina skils från förr fanns kvar, och jo visst. Jag kan fortfarande.. haha
 
Hjälpte sanna att hoppa spirit för en stund sen. Tyckte dock han var väldigt slarvig och hon fick inte upp honom.. Fick hoppa upp och känna på honom, och han galopperade inte alls upp med ryggen och hade liksom inget språng.. Denna hästen är väldigt duktig på att annars hoppa upp med ryggen.. Men fick ingen respons alls idag. Kanske trött från gårdagen? Sanna kämpade i all fall på innan vi märkte att något inte stämde.
 
 



Rastlös..
Publicerat den

 
Jag är rätt rastlös just nu.. Läser lite olika bloggar, har plockat lite på gården och bara chillat runt. Kanske ska städa mitt rum? Jag är ju så himla duktig på att stöka ner .. Eller prova min studentklänning och bestämma vilka skor jag ska ha? Kanske gå en runda med hästen..
 
internetshoppa är ju också rätt kul..
Förslag på aktiviteter?
Meningslöst inlägg.
 
 
 
 



Taggad till student
Publicerat den

 
 
Jag är så kär i mitt hår !
 
Jag vakna jätte tidigt imorse så jag passade på att locka topparna innan jag blev upphämtad av charlotte. Vi skulle till ett ställe som kallades utmaningarnas hus och det var faktiskt en väldigt bra dag. Vi fick gå redan efter 2h så nu under eftermiddagen fikade jag med mina vänner sen stack och solade ju.
 
Jag är så sugen på att ta studenten redan imorgon!! Suget börjar närma sig och även lite nervösitet. Är det någon av er läsare som tar studenten detta året och känner som jag gör just nu? Ska bli så kul ! :D
 



Solat :)
Publicerat den

 
 Ett nytt ställe jag provade i Staffanstorp. Visst var det nytt/snyggt och fräsch? (!!). '
Dock var det lite trist att det inte var någon musik i själva solariet. Annars hade det varit en 10 Poängare.. Blir ju mycket roligare att sola om man lyssnar på något. Sen kunde man endast sola 15 mintuter. Kvittade hur mycket pengar man stoppade in.
 
Jag ska vila huden en stund sen kommer sanna hit. Vi skulle sola tillsammans. Men tror det blir det vanliga som jag varit alla andra gångerna. Trivs så bra där , även om det kanske inte håller samma standard som detta gör när det gäller utseende.
 
 
Jag har absolut ingen aning om vad jag gör med min mun på denna bilden men bjuuuder ! :)
 
 
 



Solat :)
Publicerat den

Har precis kommit hem och ut ur duschen. Tog mig till solariet och solade en 25 minutare, får man ingen sol ute så får man fuska till sig lite. Ska hinna med och sola 2 gånger till innan onsdag.
 
imorgon ska vi ha utmaningarnas dag, tror vi börjar 10 och slutar 12 så en väldigt kort och enkel dag. Himla skönt.
Z ska nog ridas ut en runda och ha kul eller trimmas. Vi får se vad jag e sugen på..
 
Nu ska jag starta en film och mysa med en påse chips och njuta av att det är söndag..
 
 
 



Visade Spirit
Publicerat den

 
Hej svejs :)
 
Visade spiritus till sanna idag inför en som kanske skulle köpa honom. Dock sa dem aldrig i telefonen att dem skulle ha honom till ridskola vilket man borde säga i telefonen om det nu är syftet. Men skitsamma.
 
Detta var typ 3:dje gången jag satt på Z rygg och första gången jag red honom "seriöst". Bilderna är tagna precis innan jag gick helt loss honom. Ska fråga sanna om jag får rida honom igen så ni kan få se hur fin han verkligen kan va. Hoppade även några språng, vilken ärlig häst som verkligen suger tag i hindrena. Man måste ändå vara på honom och liksom säga "här är jag " men små kommunikations tecken och han hoppar kanon bra!!
Mycket med ryggen också så man får se till att sitta kvar och hitta rätt. Jätte trevlig häst.
 
 
 



Middag och Harrys
Publicerat den

D
Dagens outfit, och såklart mitt röda hår :)
 
Hej
 
Har precis kommit hem och ska snart gå och lägga mig. Maten på det stället vi åt på idag var överäckligt.. eller kanske inget fel på själva maten men deras såser (bearnaise ) var över äcklig och dem hade helt det över hela min kött bit. Kanske inte så jätte lyckad faktiskt..
 
Efteråt tog vi en tripp till harrys och tog några drickar och nu är vi som sagt hemma. Jag är väldigt trött och lite slut i kroppen så det ska bli extremt skönt att få sova nu..
 
 



Vackra vän <3
Publicerat den

 
 
Hej på er
 
Efter tävlingen idag var jag jätte trött så tog en dusch och sov i någon timme. ikväll ska vi ut och äta och bara ta det lugnt. vart vi ska och när vi ska åka vet jag inte än.. Hatar när folk inte planerar bättre. Men jag ska i alla fall fixa mig nu så jag är klar och kan åka när som sen.
 
J*vlar vad tur vi haft med vädret idag. Vaknade av att det spöregna vid 2 tiden. Har kommit flera stora regn skurar nu under eftermiddagen. vi hade ju sol och varmt hela förmiddagen. Men klagar ju inte.. Dessutom behöver ju hagarna lite regn så perfekt tillfälle om man ändå inte ska göra något :)
 
 
 



Tävling Örestad Ryttarförening
Publicerat den

En bra blogg ska egentligen innehålla snygga bilder men idag får ni nöja er med den här. hade ingen med som kunde fota. Mamma filmade bara.:)
 
90 cm : 8 fel, bra runda med bra språng. Ändrade dock spö hand vilket kanske inte var det smartaste då z hela tiden drog på andra hållet istället. Så då blev det "oj där kom ett hinder", sen drog hon sig ur spåret och på spåret igen sen "ett hinder till". Bilden är från 90 cm och jag tycker hon har fått betydligt rundare och luftigare språng. Kanske önskat att jag hade ridit lite bättre mellan hindrena i denna klass. Vart lite flaxt och slarvigt.
 
1m: 18 fel, 3 ner sen glömde jag helt bort vilken 3:an var så fick lägga en volt. Lite orutinerat kanske men vafan det var varmt ute och alla kan få black outer ibland. För övrigt red jag henne mycket bättre i denna klassen och hon var mer med mig. Fick in väldigt bra språng och hon var jätte rolig och rida, vilket är det viktigaste. Vi tränar för att hitta varandra, få mer rutin. Sen har hon ju inte tävlat nästan ingenting innan jag köpte henne. Man får ju ha det i åtanke.