6.3 km galopp med zamora :)
Publicerat den

 
Bilden gör inte zamor riktigt rättvisa men söt är hon ändå. Galopperade 6.3 km med henne idag. Höll ett lägre tempo och ville att hon skulle gå väldigt lågt med huvudet och få upp ryggen mer. Hennes galopp är något vi behöver träna mycket på. Men den har blivit så mycket bättre och hon var väldigt trevlig att rida idag.
 
Hon är verkligen snygg och titta på. Ska be mamma fota/filma en dag när jag rider så ni riktigt få se hur fin hon har blivit !.. Den 11:e är det tävling i ribban, då får ni se mig med den snygga rosa kavajen, olivia har lovat att följa med så förvänta er en drös med bilder !! :D
 
xoxo
 
 



Två snygga brudar
Publicerat den

 
Sister from another miss
 
 



Nationella
Publicerat den

Klar med nationella och har precis kommit tillbaka från lunch. Vi åt china box och jag är rätt mätt nu faktiskt.. Ska komma igång med ekologin, men har verkligen ingen lust. idag ska jag rida zamora bara. Vet inte vad vi ska göra, antligen trimma i paddocken eller rida ut en runda, kanske träna galopp? :)
 
Här kommer en bild på en av drinkarna vi drack ihelgen :)
 
xoxo



Älskade Häst
Publicerat den

 
Älskade Zamora ! <3
I<3U
 
Jag ska starta ett avsnitt av vampire diaries innan jag släcker för dagen. Imorgon börjar jag redan vid halv 9 så ingen sovmorgon för min del :/ Har nationella i svenskan på morgonen.. Trist,
 
Godnatt mina trogna läsare ni vet vem ni är
 



Zamora idag
Publicerat den

 
Åh , min fina häst för en liten stund sen. Hon är rätt söt faktiskt när hon har öronen framåt :) Man kan se skymten av hennes rosa benlindor. orkade egentligen inte linda henne idag, så fick bli fram bara, väldigt slarvigt lindad, men vafan vi skulle inte på någon skönhets tävling..
 
Som ni ser, så rider jag på ett "vanligt" bett idag. Ett 3- delat spränger bett. Ville bara prova för hon har varit rätt svår riden på vanligt bett, men idag gick det faktiskt bra. Tog några språng, och hon kändes fräsch. Något pigg ibland, och alldels för ivrig. Men på slutet var hon så himla fin och rida. Börjar bli en riktigt fin häst av henne ! :)
 
xoxo



Grillning och galopptu
Publicerat den

 
Hej på er :)
 
Har precis ätit grillat med familjen. Jätte gott, men jag är sjut mätt. För en stund sen red jag corre på barnvallen, vi galopperade 7 km, i rätt lugnt tempo idag.  Han har blivit mycket trevligare i munnen, och lyssnar mycket bättre på mig. Nä, nöjd över bådas insatts idag.
 
Om en liten stund ska jag ut och rida min prinsessa. Hon ska trimmas i paddocken och eventuellt ta något språng bara för skojs skull. Ska även inviga våra nya lindor !! :D
 
Hörs
 
xoxo



Svar på frågor :)
Publicerat den

läsare utan blogg                
hur många gånger brukar gå ut och festa i veckan? Har du någon pojkvän? du är jette söt. /ebba'
 
svar: Det är väldigt olika. Ett tag blev det rätt mycket. Då kunde jag gå ut Måndag, onsdag, fredag och lördag. Det var ibörjan för jag tyckte det var så himla kul. Men nu blir det som max 1 gång i veckan, den här helgen har jag inte gått ut alls, utan då hade jag fest hemma istället. Bra hemma fester är alltid roligare, men älskar att gå ut och dansa.
 
Nej inget förhållande
Tack :)
 
Gröna äpplen är godast                
Hej.

Hur högt har du hoppat med alla dina hästar ?
 
Svar:  Kan ta dem hästarna jag har hoppat lite högre med,
Beachboy D-ponny 135 cm, Enstaka hinder
Lexus 115 cm
Felicia 120-130 cm.
Zamora 110 cm
Charlie  c-ponny 110 cm
 
Anonym
 
Haha en myra viska till mig att du tyckte att Zazzi också var en jätte bra vän, är det sant ? Hehe
 
Absolut, klar du är en bra vän :)
 
Anonym
 
en fågel viskade i mitt öra att du tycker att malle är en jättebra vän, är det sant? heheeh
 
Absolut, klart du är en bra vän haha :)
 
 
 
Emeli
 
Hur många hästar rider du just nu?
 
3 hästar, Cordinat, lexus och min egna häst Zamora
 
 
 
Anonym   

Kan du inte berätta lite info om dina/din häst? iallfall dem du rider och kanske tävlar? Kram från en nyfiken ny läsare

Zamora sto född 04, 173 cm. Efter Gribaldi Gått upp till 1m med tidigare ägare, dock inte under 20 fel. Började om från början med henne när jag fick henne och för drygt 3 veckor sen startade vi 90 cm lokalt felfritt :) ! Även tränat lite terräng, vädligt orädd häst, som alltid ställer upp. Jätte imponerad av hennes utveckling.

 

Luxus , valack 11 år, 180 cm. Tävlat upp till 1 m med mig. 90 cm lokalt felfritt. Hoppat upp till 115 cm på träning. löshoppad 140 cm. Går voltige, tävlat dressyr med hans ägare zara. En väldigt klok häst, som kan göra allt. Blir bara mer och mer säker i hoppningen och en väldigt trevlig häst att rida. Mycket välriden.

Cordinat. Valack 6 år efter corlensky. Gått upp till 130 cm. Gått falsterbo och breederz som 5-åring. Ute och galopptränar honom till min granne 2 gånger i veckan. Envis häst, som brinner för hoppningen, tycker att dressyr är det tråkigaste som finns, pigg och galoppera. Stort rörelse.

Xoxo
 



Grillning :D
Publicerat den

 
Vi grillade och drack lite hos mig igår. Jätte mysigt och en jätte trevlig kväll. Dock var jag lite off för var sjukt trött :/ lite trist. Men annars var det kul att se att folk dansa. Vår grill mästare philip grillade till oss allihopa. Jag åt flintastek och potatisgratäng. Älskar att grilla. Det är så himla gott.
 
idag har jag städat undan och ställt tillbaka alla möbler på sin plats. Luktar öl i hela huset så får väll vädra.
Ska rida cordinat efter att jag sätt klart på värdscupen sen ska zamora trimmas med sina nya babyrosa lindor.
Bild kommer om det inte hinner bli mörkt :)
 
 
 



På väg hem :)
Publicerat den

Hej på er

Sitter just nu på bussen hem men har en bit kvar. Kollar på live hoppning från Scandinavium. Det är iallafall rätt mysigt att sitta på andra våningen och längst fram. Har massa plats för benen.

Förutom min snygga kavaj fick jag med mig en ny brun lädergrimma, zamora pajade sin svarta så var perfekt investering idag. Även ett par babyrosa Lindor jag inte kunde va utan. Jätte sött :)

Ska visa bild på kavajen och sakerna så fort som möjligt. Men blir nog inte idag. Kommer va trött när jag kommer hem. Va trots allt uppe 05.00 i morse :)




Internationell hoppning
Publicerat den

Sitter och kollar hoppning i Scandinaviumet. Vi skulle egentligen åka hem vid 7 men blev klydd med bussen så vid 8 åker vi.

Har köpt mig en rosa tävlingskavaj, star rider, av Tyra. Över snygg ;))




Göteborg
Publicerat den

Har precis kommit fram till Göteborg, ska snart gå av bussen och in på horse showen :)




På väg till Göteborg
Publicerat den

Sitter på bussen till göteborg nu. Om 3h är vi framme wihooooo




Frågestund :D
Publicerat den

 
Fråga vad ni vill så svara jag på dem, ni har fram tills på söndag, såå fråååååga på :D



Justin Bieber :D
Publicerat den

 
Hahah över härlig video..



Världscupen :D
Publicerat den

Sitter och kollar sändningarna från göteborg horse show, just nu pågår värscupen ni ser den direkt på http://www.svtplay.se/video/1153936/varldscuphoppning , slutar vid 21.
 
imorgon sitter jag där och njuter av alla hästar och ryttare. Ska bli så kul :D
'
 



Shoppat :D
Publicerat den

Hej :D
 
Har precis färgat håret. Skulle bli kastanj, alltså lite rödaktigt, men den röda färgen ville inte riktigt sätta sig i mitt hår idag. Men lite mörkare blev det, och jag blev av med min utväxt :)
 
Mamma och jag hann med en tripp till obs också, köpte nytt smink och lösögonfransar tills på lördag :D *En riktigt bra kväll kommer det bli!
 
Sanna hade fixat hela stallet idag, och städat. Var så fint när jag kom ut i eftermiddas. Tack  :D
 
 



Hemma :D
Publicerat den

Hej :D
 
Har precis kommit hem , slängt av mig byxorna och lagt mig i soffan. nationella talet gick bra och det känns skit bra att ha det överstökat. Var nervös hela morgonen..
 
Slutade vid tolv och åt en sub till lunch. Var även inne på pappas jobb och hämtade en baguett till frukost imorgon, vi ska åka buss till göteborg sen ska vi gå på horse showen hela dagen, hämtade även potatisgratäng tills festen på lördag. Pappas potatisgratäng är bäst :D!!
 
xooxo
 
Snart sommmar !! :D



Klar med nationella :D
Publicerat den

Jag är klar med mitt nationella, och jag slår rekord på läsare idag !! :D wiho
 
Mitt nationella tal är klart nu iallfall och jag blev sjukt nöjd faktiskt. Brukar inte bli det över saker jag skriver men detta blev riktigt riktigt bra. Så får hoppas att min framförande blir lika bra haha :D
 
Har precis fått lite ryggmassage av syrran och ska snart gå ut och natta hästarna. Sen ska jag träna lite till på talet som jag läst upp 4-gånger här hemma redan. Min familj har nog tröttnat , tror jag.. Sen ska jag själv sova! :)
 
Viii höres mina underbara läsare.
 
family
 



instagram
Publicerat den

Bild från idag med min vän olivia. Följ mig på instagram Dklevenborn
 
xoxo



7 km galopp på cordinat :)
Publicerat den

Trött häst efter 7 km, med ett rejält högt tempo idag.
 
hej på er.
Red aldrig zamora idag. Hann helt enkelt inte. Galopperade corre direkt när jag kom hem från skolan, sen mockade jag och fixade i stallet, sen snabb dusch och nu har syrran klippt mig. Klockan är redan 7 och jag måste göra klart mitt tal till nationella och träna på det.. Känner mig inte pepp. Får rida imorgon istället
 
Xoxo
 
 



Så fin häst
Publicerat den

 
Min fina häst <3
 
Har precis kommit till skolan och ska ha historia. morse ville jag verkligen inte gå upp. Var jätte trött och allting kändes piss.. men har fått i mig en powerking och är genast mycket piggare.
 
Min häst ska antingen gå ett dressyr pass till, eller så rider jag ut en runda. Får se vad jag är sugen på. Funderar på att sitta och räkna galoppsprången mellan bommar. Vi hade det som uppvärmning på leifs lektion och det var verkligen super nyttigt.  Ska även ut och galoppera corre i eftermiddag :)
 
Får börja med min historia nu. Har så svårt att koncentrera mig i skolan. ..
 
xooxo



Dressyr med bommar :)
Publicerat den

Så här såg dagens övning ut idag. Bommarna till höger är 7 st trav bommar, med cirka 4-5 fotsteg i mellan. Här var det bara att hitta en jämn rytmen och få henne till att lyfta på bena. Önskat något högre lyft, men annars en bra och jämn rytmen genom hela.
 
Bommarna till vänster (blåa) är galoppbommar med cirka 3 - 3,5 m i mellan. Här var det också mycket fokus på att hitta en jämn rytmen, och få in lite större galopp. Att hon tar för sig mer och lyfter upp galoppen lite. Helt okej, Lyfte fint i början och kom i en jämn rytmen. Något slarvig på slutet, lyfte inte på bena och kände inte sig riktigt engagerad. . Inte okej..
 
Bommar är verkligen något vi måste jobba mer med. Det kan vara som idag, att jag la till lite bommar i mitt dressyr pass. Det är väldigt nyttigt. Eller att man helt fokusera på bommar under ett helt pass. även några upphöjda bommar för större resultat.
 
Red på mitt vanliga spranger bett och gramman tyglar. Grammanen var endast till hjälp för hon har varit rätt jobbig på sista tiden. Sist behövde jag bara använda gramman två gånger innan hon blev perfekt och rida igen. Envisa ston.
 
Xoxo
Bild från när vi red ut för någon vecka sen :)
 



Tar ledigt resten av dagen :)
Publicerat den

Hej på er.
 
Jag är helt slut i skallen.. Har precis kollat klart en film. Orkade inte tänka längre. Funderade på att gå ut och ta en liten tur på min hesta polle innan det bli mörkt. Så avkopplande och mysigt.
 
imorgon har jag skola fram till 3, sen hem och fixa hästen och göra det sista på mitt nationella tal. Pm :et skickade jag in för en stund sen. Skönt att ha det ur vädret. Hörs sen kanske
 
xoxo
 



På börjat mitt tal till nationella
Publicerat den

 
Har nu påbörjat mitt tal, och Pm, Talet behöver inte vara klart förens tills på torsda men mitt Pm ska vara inlämnat redan ikväll.. Men känner mig rätt lugnt ändå. Har kommit rätt så långt ! :D
 
xoxo



Ett bra tag sen
Publicerat den

kollade igenom lite gamla bilder på facebook. och jag, jag har inget att tillägga.. Ni får se själva
 
 
Tycker fortfarande om er allihopa lika mycket, men är glad att JAG har ändrats... haha



En riktig dröm ponny - Charlotte jansson
Publicerat den

Hej, tänkte bara tipsa om min kompis snygga tävlings ponny som hon tyvärr måste sälja nu pågrund av övergång till storhäst och hon får inte tävla ponny längre. - Länk : http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=710833
 
En riktig drömponny!. Hästar säljes
 
Xoxo



Påbörja svenska talet inför nationella..
Publicerat den

 
Hej på er.
 
Idag vaknade jag vid 06.00 och var svin trött, så drack en energi dricka för att piggna till. Dock när jag väll piggnat till fick jag jätte ont i magen så stannade hemma. Hade lite svårt att somna om sen..
Har gjort lite svenska och ska påbörja mitt nationella tal som jag ska ha på tordag.. Jag vet lite sent kanske att påbörja det nu, men bättre sen än aldrig. Dock har jag inte en aning om vad jag ska skriva.
 
Z rider jag ikväll om jag hinner. Lite svårt just nu att hinna med hästen och skolan. Har u bara 43? dagar kvar så får verkligen ge järnet nu så att jag klara mig. Z får helt enkelt komma lite i efterhand nu. Så blir det ibland.
 
Xoxo
 
 
 



Mys med unge :)
Publicerat den

 
Tilda var här och vi gosa ner oss i soffan. Så himla underbar och söt unge. och det kommer från mig , som egentligen inte är så jätte förtjust i ungar. Men denna lilla pärlan har fått mig till att gilla ungar mer och mer..
 
Vi grillade ju för en stund sen och det var fruktansvärt gott i början men när vi ätit klart var det bara äckligt..
haha, jag åt nog lite för mycket tror jag.
 
Jag har precis gjort klart stallet och ska starta en film innan jag kryper ner till sängs. Är jätte trött
 
xoxo



Grillmys :)
Publicerat den

 
Sitter i soffa just nu och känner lukten av grillen. Dojjan med familj och niklas är här idag. Vi ska grilla och bara ta det lugnt. Perfekt avslut på en måndag. Det ska bli så sjukt gott. Första grillningen för mig iår.
 
På lördag ska jag ha lite folk hemma, och då ska vi grilla igen. och även dricka lite. Mys på deet ! :D
 
xoxo



Kan knappt bärga mig..
Publicerat den

Bilden är från i fredas när jag var hemma hos malin och festa :)
 
Som alltid har jag svårt att koncentrera mig när jag har lektion. Jag har iallfall påbörjat några meningar om fotosyntesen och bergarter. Sånt som inte är speciellt kul är inte lätt att fokusera på, Har ni också det problemet?
 
åh, jag blev fruktansvärt sugen på att åka iväg och hoppa terräng igen. Det var sjukt kul. Sen är jag jätte nyfiken på bilderna som han tog på oss. Kan knappt bärga mig tills jag får se dem !! :D
 
xoxo



Sitter i skolan :)
Publicerat den

 
Dagens outfit + kavaj
 
Hej på er.
 
Har precis klämt i mig en sub och sitter i skolan och ska påbörja ekologi. Jag slutar vid 3-tiden och ska rätt hem och rida min häst. idag är jag lite små sugen på att rida ett dressyr pass. Var jätte länge sen vi red ett ordentligt dressyr pass. Dem gångerna det skulle blivit av har vi alltid gjort något annat istället.
 
jag är fruktansvärt sugen på en powerking.. Får köpa med mig en hem senare
 
Xoxo
 



Vimmelpic hipp :)
Publicerat den

Jag, någon random snubbe, och min tjejkompis malin ! :)
Ska snart släcka datorn för dagen.. Har sätt två filmer sen klockan 18.00 och nu är det dags för att sova. imorgon börjar jag inte förens vid 12.30 så tar bussen 11.37, vilket betyder att jag får gå upp strax efter 10.
 
Godnatt mina kära läsare.. så kul att så många har tittat in idag. Är det pågrund av att jag la upp fältävlans bilderna? Kul med nya läsare ! :)
 
Xoxoo
 
 
 
 



Dagens Fail bild ! :D
Publicerat den

 
hahahahaha jag dööör..... Detta vart i juni förra året , precis efter att jag satt igång zamora -_-
 
Xoxoo



Terräng bilder ! :)
Publicerat den

 
Jag älskar verkligen min häst mer och mer.. Jag inser nog inte själv vilken fantaskit fin häst jag har. Totalt orädd.. Vi hoppade även bank idag, trots att hon tyckte det var lite läskigt ner, ( jag själv tyckte det med ) Så hoppade hon.. Vatten är inga problem.. Denna häsen skulle kunna gå igenom eld för mig..
 
Om något år tror jag att hon hade blivit en riktig duktig fältävlans häst till en ryttare som vågar och sattsar på terräng ! :) Vilken kapacitet hon faktiskt ligger inne med..
 
Xoxoxo
 
 
 



Terräng / fältävlan? :)
Publicerat den

 
Tränade lite terräng idag med Zamora, Sanna var med på spirit, vi hade vår egna privat fotograf och våra två underbara med människor, sannas pappa johan och min morbror mats! Vi kunde inte gjort detta utan er !
 
Jag har nog hittat zamoras kall, fältävlan är nog något som hade passat henne jätte bra. Hon är totalt orädd, går fram över allt för mig, och hoppar otroligt bra när det är fasta hinder. Jag har absolut igenting att klaga på henne idag. Det var super kul och jag hade ett leende på läpparna hela tiden. Vilken känsla ! :D
 
Tyvärr får ni nöja er med denna kvaliten på bilderna just nu. Bilderna från fotografen får vi om tre veckor när han besöker malmö igen. Så vi får helt enkelt stå ut och vänta tills vi får dem :D Dessa bilderna har jag snott från filmer sannas pappa johan tog på oss idag. Dem kan ni se på min facebook om ni vill :)
 
 
Detta hindret var ganska högt och brett, kanske inte ser ut som det men tänk på att zamora är rätt stor ! :)



Tränade för leif nilsson :)
Publicerat den

 
Hej
 
i fredas tränad jag för leif nilsson med Lexus. En bra och mycket lärorik träning. Vi hoppade hinder upp till 110-115cm och det kändes lekande lätt och lexus var så fin. Ju längre in på träningen vi kom desstu bättre gick det.
 
Jag måste våga att ha mer galopp på honom. Rida på lite. Ju högre hinderna blir desstu större och mer galopp behöver vi ha. jag tar gärna tillbaka honom lite för mycket. När jag inte gjorde det så hoppade han som in i sattans bra. Film kommer på träningen men har inte haft tid.
 
Hoppas på ikväll annars imorgon..
 
Xxoo
 
 



iväg och träna terräng..
Publicerat den

Hej på er.
 
om bara en liten stund ska jag åka iväg med sanna och rida terräng i tågarp. Ska bli himla klubb att få prova på dem lite högre hindrena. Z hoppar mycket rundare och brukar mer allvar på fasta hinder. Kanske borde sattsa fältävla på henne? Hon är ju rätt fin i dressyren me ..
 
igår var jag iväg på tävling hela dagen med grannes häst cordinat. Annie hete den tjejen som hoppade honom. 120 cm och debutterade 130 cm. 120 cm var kanske inte den bästa rundan men 130 cm såg betydlig bättre ut och sattan vad den hästen kan hoppa.. Kommer bli en svårklass häst av honom :)
 
Xoxo
 



Finaste cordinat
Publicerat den

åhh, han är så fin, söta cordinat
 
Godeftermiddag, sov jätte dåligt inatt så ingen skola för mig idag. Har vilat nu och precis fått i mig lite pasta med ostsås, måste säga att ostsåsen blev rätt god.. Stolt över mig själv :)!
 
Idag ska zamora gå ett dressyr pass. Resten av dagen ska jag bara ta det lugnt. imorgon är det hoppträning för leif nilsson. Lexus följer med och räkna med film :) !! Ska bli så kuuul
 
Xoxo



2 duktiga hästar :)
Publicerat den

 
Efter skolan åkte jag in till crille och åt lunch innan natta hämtade upp mig. En snabb runda in på sparbanken öresund, fick ut mina pengar, och skaffade ett nytt kort. Har gjort av med mitt gamla. Klumpigt? Somnade direkt när jag kom hem sen, och vaknade inte förens vid 4..
 
Corre galopperade jag hela 8 km idag, skulle egentligen bara galoppera 4km för han skulle tävlat på fredag men det blev på lördag istället så han fick riktigt galoppera av sig. Åkte nästan i backen 1 gång för han blev rädd för något och svängde snabbt åt andra hållet men jag satt kvar. Han var iallafall betydligt piggare idag. Anneli tar tiden och räknar galoppsprången för varje gång. idag red vi på ett temop 500-600 m/s, egentligen ska han hålla ett tempo på 375 m/s, men då går vi nästan fram.. Det går liksom inte fort, utan han rör sig så stort. Ett vanligt galoppsteg är på 3-3.5 m, han går minst 4.5 om vi räknat rätt.. det är sjukt stort? ! Men himla kul och veta :)
 
Zamora fick galoppera 6 km idag, efter dem 6km, ville hon bara springa mer och blev bara piggare och piggare. Men tyckte det fick räcka. Hon var ju trots allt ute i skogen väldigt länge igår kväll. Hon skötte sig också bra idag. Något tittig vilket hon inte alls brukar va? Knäpp häst.. Hon höll också ett bra tempo och var ganska lik corres resultat. Dock tror jag inte att hon har lika stort och långt galoppsprång, men det är kul att dem får sådana jämna resultat. Det är helt olika hästar och rida, och som anneli sa att det syns enorm skillnad på hur dem rör sig, men ändå blev resultaten så lika? ! :)
 
Nu ska jag sova.. Är jätte trött.. Vi höres imorgon
Xoxo
 



Sitter i skolan..
Publicerat den

My life ! :)
 
Hej på er.
Sitter på historian i skolan just nu och har inte riktig kommit igång. Känner mig trött och seg. Antagligen för att jag kom hem ganska sent igår och kom inte i sängs förens vid 23.45.. Idag är det en kort dag i skolan. Slutar om 2 timmar så blir en ganska lugn eftermiddag. Ska ut och galoppera corre och rida ett hårt dressyrpass på zamora.. Så så jätte lugnt vettifan om det kommer va hah?
 
jag kommer va död ikväll, känner jag..
 
Nä får väll ta och komma igång nu lite så att jag kan få åka hem sen.
Xoxo
 
 



Endast 50 dagar till studenten...
Publicerat den

Smickrande bild. Men eftersom att mitt instagram vägrar att sammarbeta med mig just nu så får denna duga..
 
Nu är det så mina vänner, att det endast är 50 dagar kvar innan jag tar studenten.. Fy vad skönt! :D '
Hoppas dem sista dagarna nu kommer gå snabbt för jag vill bara gååå ut! Någon mer som tar studenten iår ut av er läsare?
 
jag ska läsa några bloggar innan jag släcker för dagen. Behöver sova om jag ska orka upp imorgon! :)
xoxo



Skogen med sanna :)
Publicerat den

 
Hej på er. Precis inkommen och ny duschad. Sanna och jag tänkte dra till lomma och bada med hästarna men när vi kom fram hade dem satt en bom för vägen så vi kom inte förbi.. Lite trist :/ Så vi fick rida i lommas skog stället. Det gick lika bra det och hästarna fick både galoppera av sig och hoppa något terräng hinder. Himla kul ! :)
 
Sannas familj kom och hälsade på oss och på bilden så ser ni hennes bror på spirit :)
 
 



sommar känslor / dagens outfit
Publicerat den

 
Åh, man kan verkligen säga att jag fått sommar känslor. Gått runt så här en stund och fryser inte? För två dagar sen gick jag med vinter jacka.. Hur går det ihop?
 
Jag klagar inte, älskar att det har blivit lite varmare. Jag ska ut och longera z inför tävlingen imorgon. Hon blir extra fin när jag longerar henne med inspänningar. Hon blev det sist i allafall så får hoppa hon blir det igen.. En ny header pic?
 
xooxo



Zaras trötta hund !
Publicerat den

 
idag var det en kort skol dag. Började vid halv 1 och slutade vid 3. Vart en tur på entre efteråt med charlotte. Hon fick köpt 4 par nya byxor.. själv köpte jag ingenting. Ligger i sängen just nu med jogging byxor på. Har varit ute i värmen och myst. Hästarna har fått luftat sig utan täcken.. Och allting känns helt perfekt.! Älskar att sommaren äntligen är på väg. Jag håller på att längta ihjäl mig tills man kan ligga i bikini vid poolen och bara njuta med en tequila sunrise i ena handen.. oooh sommar!
 
Harley var med zara idag i skolan.. underbart söt hund !



trött tjej , säger godnatt
Publicerat den

Bilden är från en utgång för någon vecka sen.
 
Att rida två hästar tar på krafterna mer än vad man tror. Speciellt när man gör två ansträgande pass. Jag ska sova som en stock om en liten stund. Ska bara gå ner och borsta tänderna. Natta har kommit hem från semestern äckligt brun är hon. hon blev rastlös och bestämde sig för att städa hela ovanvåningen. Bortskämd vill jag inte påstå att jag e..
 
imorgon börjar jag inte förens vid 1 så det ska bli skönt med sovmorgon. Godnatt på er
 
xoxo



ute och galopperade corre :)
Publicerat den

Det är en sliten tjej som ligger i sängen just nu.. Efter hoppträningen av zamora var jag ute och galopperade corre. Något kinkig men fin var han. Börjar få något rundare galopp. Dock testar han mig som fan varje gång jag hoppar upp på honom. Det släpper efter att han fått galoppera lite.
 
Fin är han iallafall. Bilden är från annelis facebook. Från förra sommaren. ska se om jag kanske kan fixa några nya bilder på pärlan.
 
Xoxo



Hoppträna Zamora
Publicerat den

 
Hoppade zamora idag. Något stark, ofokuserad och blir lite drag kamp i mellan åt. För övrigt hoppade hon faktiskt helt okej. Har inte ridit henne så mycket under veckan så får väll helt enkelt skylla mig själv.. imorgon är det longering som gäller inför tävligen på tisdag. Hon ska vara så lösgjord som hon bara kan.
 
På tisdag är det en lokal tävling i färs härads. Gräsbana. Ska bli spännande men samtidigt kul. Vi startar endast en 90 cm bana. :) Ska bli kul!
 
Xoxo



Shot är gott
Publicerat den

 
Var ute i fredas. Hipp blev det igen. En mycket bra kväll. Något trött bara men annars så var det kul. Förfesta
hos malin, tillsammans med alexandra och rogge. Jag hatar folk som ska knuffas och hålla på ner när man är ute.. Finns inget värre än massa j*vla fjortisar som tror att dem är något. Nej tack
 
 



Linus svenning - let her go
Publicerat den

Sjukt grym kille :) Får rusningar. Sök på youtube för fler av hans gryma covers :)



bokad tid för halka och riskettan
Publicerat den

 
Hej på er.
 
har precis klivit ur duschen och ska fixa mig inför kvällens utgång. Antagligen blir det lockat hår, men hinner nog inte göra klart håret hemma, får fixa det hos Malin där vi ska förfesta. idag har jag varit på körskolan för andra gången och fick redan bokat in riskettan och halkan. har två körningar till inbokade innan. Så fort allting har gått. Har kanske mitt körkort till sommaren ? vem vet..
 
Efteråt mötte jag upp malin, vi fikade på china box innan vi gick runt på stan. Hittade ingen rolig studentklänning.. Finns typ inga? är alla slut eller har dem inte kommit ut än? Får nog beställa en från nelly. Skorna hittade jag i en affär på entre. var tvyngen att prova dem.. Tycker faktiskt dem är rätt coola. vad tycker ni?
 
xoxo
 
 
 
 
 



film mys
Publicerat den

 
Malin stack hem för en liten stund sen. Vi kollade på the wedding dejt, en film som jag har sätt miljontals gånger förut men den är fortfarande lika bra.. Sen bara snackade vi massa skit..
 
Jag ska försöka sova nu så jag orkar upp imorgon. åker in till malmö redan vid kvart över 9, äter frukost på pappas jobb och sen kilar vidare till min körskola. Höres imorgon om jag hinner..
 
xoxo



pluggar till körkort :)
Publicerat den

Hej på er.
skolan har rullat på i full fart idag. Kom hem strax efter halv 4. Red corre vid 4. Corre är min grannes häst och heter egentligen cordinat, han gick falsterbo i sommras som 5 åring, även gått breeders som 5 åring. Ska försöka kvala han i sommar med. Dock måste han få upp sin konditon. Min uppgift är att ut och konditions träna honom 2 gånger  i veckan. Än så länge har det gått bra, lite små testning bara när jag hoppar upp men när han väll får galoppera brukar han inte ha så mycket annat att tänka på.. Idag kändes han inte helt fräsch. Kanske var trött i kroppen eller helt enkelt inte på humör.
 
Fixade mitt eget stall sedan, regnade för mycket så z fick stå idag igen. imorgon måste jag hinna rida henne. Men är typ inte hemma på hela dagen. Först har jag körskolan vid 11, vilket jag har plugga lite på ikväll, sen kommer malin in vid halv 1. Vi ska fika och gå och kolla student klänningar och bara ta det lugnt. på kvällen är det utgång.
 
Fullt upp med andra ord.
 
min lunch



underbara olivia !
Publicerat den

Underbarare vän kan man inte ha. När jag kom ut ikväll för att fixa till hästarna och kvällsfodra, hade olivia tagit hela stallet.. Du är så himla underbar ! Tack mitt hjärta.
 
Så idag fick jag en paus från stallet. Vilket var ganska skönt faktiskt. Man behöver det ibland. N ska jag sova så jag kommer upp imorgon bitti.
xoxo



love u daddy
Publicerat den




Mindre än 2 månader till studenten :)
Publicerat den

Hej på er.. ligger i sängen och kollar film, vilket jag har gjort hela dagen. Har inte mått så bra. Så stannad hemma från skolan. Zamora har vila idag. Kanske longerar henne lite nätt så hon får röra på sig men inget mer.
Jag tänkte bara checka in och säga hej så ni vet att jag lever iallafall.
 
just det jag, visste ni att det är mindre än 2 månader kvar tills jag tar studenten? Hur sjukt är inte det?!
 
Blden är från när jag var i skolan i måndes. Charlotte är hon till vänster, har skrivit om henna tidigare :)
 
 



Galopptur :)
Publicerat den

När jag kom ut istallet stod sanna där. Hon frågade så snällt om jag skulle med ut och galoppera. Så jag kunde inte säga nej och vi red ut och galopperade hästarna. Zamora kändes fin, ibörjan väldigt pigg , sen på slutet blev hon något tröttare såklart. Men hon tycke nog det var kul att få röra sig på riktigt.
 
jag har precis rensat min dator på bilder, jag har 1000-tals bilder på min fina häst.Vet inte var jag ska göra av allt. Slänger in lite bilder från igår, när jag red ut med olivia :)
 
kolla in rumpan på denna bilden :D love
Hon trampar på bra under sig iallfall :)
 
kanske inte den bästa kvaliten på bilderna med tanke på att dem är tagna med en mobil. Men ändå helt okej :)
 
Godnatt
Xoxo



Transportera häst i flygplan
Publicerat den

 
 
Hejsan! Jag undrar om hur det går för hästar att flyga? Hur dom påverkas och om det finns några risker med att transportera hästar med flygplan?
 
Hej!

Det går normalt sett bra att transportera hästar med flyg. Flygbolagen har olika rutiner och regler för vad som gäller vid transport av hästar. Det är givetvis viktigt att hästen är van vid att resa och är van vid bullriga miljöer och liknande, så att den inte blir skrämd.
 
En specifik risk vid långa transporter av häst, vare sig det gäller flyg eller annat transportmedel, är så kallad transportsjuka. Transportsjuka är en speciell typ av lunginflammation som ses efter långa transporter. Det är en allvarlig form av lunginflammation som ibland leder till avlivning, även om hästen behandlas medicinskt under en lång period.

Det är framför allt uppbindning under transport som är problemet. När hästen står med huvudet högt hela tiden hämmas luftvägarnas naturliga förmåga att göra sig av med inandade bakterier och partiklar. Risken för transportsjuka minskar alltså om hästen ges möjlighet att sänka huvudet under vissa perioder.
 
Mvh
Anna Johansson Öhman
Leg.vet, MS, Dipl ACVIM (=amerikansk speciallist i hästens medicinska sjukdomar)

Länk : http://www.hippson.se/fraga-experterna/expert-veterinar/rdsh/hur-paverkas-hasten-av-att-flyga.htm



Frysen :/
Publicerat den

Vimmel bild från i fredas när vi var på hipp :) Killen i mitten bjöd in oss V.I.P och bjöd på en massa shotar och redbull vodka. Man tackar inte nej såklart :)
 
just nu är jag precis hemkommen från skolan. Vi har varit på studiebesök sen klockan två på en gård som heter long racing, dem har avel och galopphästar där. Vi stod ute i 2h i blåsten så jag är ganska frysen just nu.. Ligger nerkrypen i min säng och planerar inte att röra på mig på någon h.. Har lite svensk uppgifter jag ska försöka ta itu med. Fast först måste jag få upp värmen.
 
Zamora får vila idag, har redan ridit en häst. Varo heter han och står på örestad. Trevlig häst. Något skumpig trav och på slutet släppte han bettet totat och bara krökte på nacken., Kvíttade vad jag gjorde.. lousie sa att det var för att han håller på och ska busa osv. Störigt, för annars var han jätte fin och rida :)
 
 



Film 90 cm , debutt lokal med zamora :D
Publicerat den

 
Finaste hästen, släng gärna in en kommentar :)



Film hopptäving malmö 80 cm
Publicerat den

 
Eftersom att denna är färdig uppladdad får ni denna först :) Släng gärna in en kommentar :)



Hoppade min pärla :)
Publicerat den

Hopptränade min fina pärla i torsdas.. olivia var jätte snäll och hjälpte mig.. Nämde jag att hon varit brunstig och jobbig den veckan? Dock finns det bevis på att vi hoppade också :) Detta var inte den bästa hoppträningen vi haft. Zamora var helt enkelt inte på humör..  Så har inte så mycket att säga faktiskt..
 
Har lite filmer på detta passet också och ska försöka klippa ihop något smått till er.. Men pallar inte idag.. Klockan är redan över 23 och jag ska upp tidigt imorgon. Bloggar imorgon kväll om jag hinner..
Det är så mycket just nu, har skolan, stallet. Rider 3 hästar just nu dock inte varje dag men det tar på krafterna.. Zamora rider jag varje dag, lexus försöka 1 gång i veckan, vi ska va med på leif nilsson träning den 19, och har även börjar rida grannens 6 åring. Är ute och galopperar honom 2 gånger i veckan. Vilket fick mig att tänka på lexus, skulle rida till en galoppbana förra veckan.. Det var knappt vi kom dit för sattan i gatan vad han testade mig.. men efter lite bråk, bockningar, stegringar och ja allt möjlght kom vi fram.. Den hästen som börjar bråka med mig och försöka slänga mig.. Det blir deras liv misstag.. Jag ger mig i princip aldrig, om jag inte ramlar av förstår och skadar mig.. Så att jag inte kan hoppa upp igen.. men då måste det vara allvarligt!! haha
 
Corre har också börjar testa mig lite.. Men brukar släppa när han får galoppera !! :)
 
Hon kan om hon vill :D



A life worth risking everything
Publicerat den




Min student mössa :D
Publicerat den

Bild från idag :)
 
Fick ett sms när jag satt i skolan att min student mössa hade kommit.. Mamma var dock snabb och hade redan hämtat den när jag kom hem från skolan.. Den satt perfekt och var svin snygg ! :D Super nöjd. Funderar på att ha mitt hår något liknande på studenten. Lite halv lockit. Jag längar som fan.. inte många veckoor kvar nu!!
 
Xoxoo



Hur mycket blogg materia som helst :)
Publicerat den

jag har hur mycket blogg material som helst, vet inte vart jag ska börja. Bilden är från en vimmel bild från etage när vi var ute i söndes för 1 vecka sen. Timmy heter killen till vänster, sen jag i mitten och min vän malin till höger. En riktigt bra kväll, och jag var inte speciellt nykter denna kväll.. Etage har en del trappor upp till dansgolvet, tror det ligger p 3:dje våningen eller nått.. iallall så trillade jag ner för några trappsteg, och jag kan säga att mina ben är helt blå slagna och hemska. Men jag överlevde, tack vare timmy som var där och tog emot mig, dock var det delvis hans fel att jag trilla ner ocksåå.. haha
 
När vi tog vimmelbilden kände jag svin ful och full, men den blev faktiskt inte så dålig?
 
Xoxo



Tävling Malmö ridklubb :)
Publicerat den

 
Tävlade i malmö igår. Min och Zamoras första lokala start tillsammans :D Wihooo äntligen
 
Zamora har gått dåligt hela föra veckan. Var förjävlig och rida och helt enket sur kärring. Tror det beror på att hon brunstar också. i lördes tröttnade jag helt enkelt på att vi bråkad hela tiden så jag longerade henne med in sänningar. Det tog en hel 1h innan hon slappnade av och gick bra. Sjukt va? Sjukt envis häst ..
Dock var det nog det bästa jag kunde göra för igår på tävligen var hon äckigt fin och rida :D!!
 
80 cm: 8 fel, slarv pet. Safade lite och hade något under tempo. Första rivningen gör hon för att hon bytar galopp 3 m innan och sen blir det lite trångt och hon välter med bakbenet. andra rivningne är på sista hindret och jag vet faktsikt inte varför hon river här. kanske blev för lång? eller helt enkelt bara slarv. Hon kändes fin och rida i allafall. :)
 
90 cm: Felfritt, Clear round. Aldrig, om ni hade frågat mig för 1/2 år sen, hade jag kunnat drömma om att z skulle göra en felfri lokal start 90 cm.. Hon har utvecklats något så enormt. Det var en jäkligt bra runda vi gjorde i helgen. Och jag är stolt, för den hästen ni ser idag, har jag helt SJÄLV skapat, ingen tränare har stått och skrikit på marken, ingen har bestämt hur jag ska rida min egen häst, utan jag själv har kommit så här långt med min prinsessa :) Jag är stolt över mig själv.. Jag säger inte att jag kan allt, och det är självkart att jag kommer behöva tränre och sådant som hjälper mig vidare. Men just nu är det bara jag ! :D jag är otrolig stolt över mig själv och min häst. Hon gör framsteg för varje dag. Vi skyndar inte. Och det är inte alltid det kommer gå framåt, men dem stunderna det gör det, kommer jag vara extra glad, och jag bryr mig inte om om vi välter, jag är lika nöjd och glad för det.. vi har kommit en bit på vägen och det känns underbart! Äntligen
 
Att få göra en 90 cm felfri i helgen , det kändes bra, och jag behövde det självförtroendet. För nu vet jag att hon iallfall har klarat det 1 gång ! :) Amazing ..
Filmerna kommer upp så snart som möjlight.. Borde egentligen slänga upp filmen från våran allra första pay and jump, så ni ner skillnaderna. Och ser vad jag menar. Det är en enoooorm skillnad ! Ni anar inte !!