Minnen 1#
Publicerat den







<3



Klar med läxan!
Publicerat den

Är stolt över mig själv idag. Har hållt på med uppgifter från skolan sen klockan fem. Hade en liten pass mellan åtta och tio då jag var ute i stallet fixa och red. Det är sådana uppgifter som jag legat bakåt med som skulle varit inlämnat för flera veckor sen. Har även gjort klart en uppgift som ska vara inlämnad på tisdag nästa vecka. Känns endå riktigt bra och få saker och ting gjort! känner inte mig alls lika stressad längre.

När man e sjuk så missar man så fruktansvärt mycket och hamlar efter som fan. Jag är även en väldigt lat person och gör inte alltid mitt bästa på lektioner. Tänker alltid , "äsch gör det hemma sen". Sen gör man inte det och hamlar efter.. Måste skärpa mig i skolan faktiskt. Jag är inte dålig, jag är igentligen ganska duktig på det jag gör. JAg är bara sååå j*vla laaaaat. Hatar och va lat! ÄR ni också lata?

Jag ska ta mig en lur nu. Klockan börjar närma sig tolv. Ska bli så skönt med sovmorgon i morgon. 10.30 går jag upp imorgon! NICE :D Härligt med en sovmorgon mitt i veckan. hade förmodligen inte pallat gå till skolan hela veckan annars..

Godnatt mina små vänner




Anmält till första tävlingen! :)
Publicerat den

Nu drar äntligen tävlings säsongen igång. Skulle igentligen tävlat i helgen i flyinge. Men tydligen är det en ny lag på att ha lincens på ponny även på lokal nivå. Det hade dem inte förra året. Hade inte det med i planeringen så fick skaffa ett till Gienek och hann då inte anmäla mig till flyinge. Då hade jag fått efteranmäla. Men kände att det endå inte var lönt.

Skabersjö hade tävligen helgen där på alltså inte nu till helgen men nästa igen. Kände att det passade bättre och mycket roligare att tävla på hemma klubb. Gillar deras ridhus också. Så stort och luftig. Bra underlag!
Så en 80 - 90 cm blir det på söndagen. Lokalt.

Imorgon drar jag in till eko hallet. Ska köpa in ett pelham bett till Gienek. Han har gått så bra på det bettet som jag lånade av jennifer. Dock ville hon ha tillbaka det nu då hon behövde till sin egen. Får investera i ett sådant. Kan sälja det sen när jag inte rider honom mera.

Underlaget e så hårt. Fick rida honom ganska kort. Travade lite fram och tillbaka på grusvägen. Imorgon tänkte jag se om jag inte kan brodda och rida i gräshagen istället?. Det är inte alls lika hårt där. Skritta och lite trav borde endå gå.. Annars får det bli att jag får rida fram och tillbaka på grusvägen. haah. Ska se om jag inte kan åka iväg och hoppa honom någon dag också. Han behöver ett rejält dressyr pass även.

Får väll se om jag kan hitta något ridhus !


Bebis <3



Fortsätta med Highcase?
Publicerat den

Ska jag forstätta blogga från highcase? Eller ska jag gå tillbaka till min mer personliga blogg klevenborn.blogg.se?



<3
Publicerat den

jag saknar dig mindre och mindre
det kommer annat mellan och det är bra
jag saknar dig mindre och mindre
jag har glömt dig en vacker dag





Fullt upp! :)
Publicerat den

haft fullt upp i skolan idag. Har även suttit med skolarbete sen jag kom hem vid halv fem.. -_- känner att jag faktiskt är ganska duktig endå. när jag väll försöker går det bra och jag känner mig endå lite smart, "host".
Klockan närmar sig halv nio och har inte så många uppgifter kvar. Det får va slut nu för ska ut i stallet och mocka till hästarna.

Efter det blir det ett 20 minuters gympass efter det blir det en lång härlig dusch sen ska jag krypa ner i sängen och kolla massa serier. om jag pallar det dvs... Känns ganska lockande att släcka lampan och bara sova nu. Men har ju faktiskt sovmorgon i morgon! Skönt det annars hade jag aldrig pallat gå upp.


<3




Sitter i skolan..
Publicerat den

just nu sitter jag i skolan och har svin tråkigt.. Kan man igentligen ha kul i skolan? det undrar jag..
om 40 minuter e det lunch, China box blir det idag. Ville igentligen äta subway men det ville inte malin och zara..

När jag kommer hem ska jag inte rida, nej för underlaget är för dåligt. Jag får sitta inne istället och göra skolarbete. Vilket lär ju hända?.. kanske tar en power nap eller två.

Nu ska jag inte fortsätta förstöra bloggen med mina tråkiga inlägg.. ha det




Brun utan sol! :)
Publicerat den

Har man ingen sol, i så där januari månad, i sverige! Då får man ta till krämen och solarium! :) Just nu e jag sjuk så har fått stränga order om att jag inte får lägga mig i ett solarium för det är farligt! Det är farligt ändå, men det ska tydligen va extra farligt när man e förkyld. Men det gör inte mig något att få smörja kroppen istället. Det är rätt bra i bland. Behöver återfukta huden så den inte blir för torr.

Är det någon mer än jag som längtar sattan till sommaren? Gymet står högst på listan så fort jag blivit bra! :) BTW har gått ner till hela 56 kg nu, i somras vägde jag hela 61 kg. Det är gym och träning, har fått mer muskler men mindre fett. Äter dock också mindre så det har väll ganska mycket med saken.. Men 55 kg med muskler vill jag väga till sommaren!

Bara träna på och försöka hålla det. Lätt man går upp när man börjar äta ordentligt igen! man går ju lättare ner i vikt också när man e sjuk.



Skönt med eget gym hemma. Man slipper skämmas för att man svettas och behöver inte va snygg inför dem heta killarna ! :) haha TYP!




Svar på kommentar :)
Publicerat den

Svar på kommentarer eller vad jag nu ska kalla det, svar på tal? Eller vad tycker ni låter bäst? haha
Svarar iallafall på två kommentarer jag tycker är passande :)


SV: Jag går naturbruk med inriktning häst , på Real Gymnasiet i Malmö! :)

Vilka linger går ni som läser min blogg?




SV: Tack så mycket, Det värmer jätte mycket då det e jag själv som har gjort den ! :)

Skicka in så många kommentarer ni kan så kan jag samtidigt länka er blogg? :)
/ Denise




I skolan :)
Publicerat den

Härligt med sovmorgon mitt i veckan ! :) nu sitter jag och har djurkunskap. Började vid 12.30 nice. Slutar 15.00. Drar då till Entre och möter upp emma, kalle, natta och mami. här kommer några överflippade bilder från lektionen :)







Rid schema
Publicerat den

Kort om veckans rid schema . Kan ändras med vädret :)

Zamora
Måndag: vila
Tisdag: dressyr / prova hoppa mini hinder!
Onsdag: dressyr träning för Katarina Lindh
Torsdag: skritta en runda ut / klättring
Fredag: tömkörning/ kanske vila
Lördag: rida ut
Söndag: dressyr träning Stina

Gienek
Måndag: gymnastik hopp / små hinder
Tisdag: vila
Onsdag: tömkörning
Torsdag: rida ut / klättring
Fredag: rida ut/ dressyr
Lördag: hoppning
Söndag: rida ut

Ungefär så här ser veckan ut :)
Bra upplägg tycker jag , skulle önskat zamora kom ut mer men så e läget.




För mig...
Publicerat den

För mig , är du perfekt !




Ingen ridning
Publicerat den

Zamora och Gienek fick så. Min rygg gjorde så pisse ont i morse så fick stanna hemma från skolan. Dessutom vill läkaren att jag nu får till sjukgymnast och massa skit... Fick i allfall smärtstillande så det är skönt! Har gått så himla lång tid sen jag först fick ont.

Imorgon kommer syrran och rider Zamora så får hjälpa henne och träna henne lite. Tror det ändå kommer gå bra. Zamora är så snäll så det är bara att rida mycket med benen och sättet istället för att sitta och dra och rycka i munnen på henne.

Har jag mindre ont i ryggen rider jag Gienek själv eller så får han tömkars eller longeras.
Nu ska jag plugga natten lång. Börjar ju inte förens vid 12.30 imoorgon. Så sovmorgon fram till 10.30 skönt :)




Med på skolans hemsida :)
Publicerat den



Jag och olivia hamlade på skolans hemsida första sida förra året. Dock har jag totalt glömt att lägga upp det på bloggen, skulle gjort det för 6 månader sen ? hahah. Men se det så här, Bättre sent än aldrig! :)
Vi blev tillsagda att titta på varandra och skratta.. Tyckte vi lyckades ganska bra med tanke på att vi inte ville det skulle se fejk ut . haha :)




Mitt schema :)
Publicerat den

För en gång skull har vi fått sovmorgon ! NICE :D



Måndag: Skolan hela dagen
Tidag: Skolan hela dagen
Onsdag: Sovmorgon börjar inte förens 12.30 och det är bassmaskin och körning vi ska ha sen på eftermiddagen
Torsdag: Stallet hela dagen
Fredag: Stallet hela dagen

Endå rätt så bra schema tycker jag faktiskt. Och jo vi kommer ha praktik fast inte en gång i veckan som vi hade tidigare utan det kommer vara 2 hela veckor istället :)




Tömkörde Zamora första gången! :D
Publicerat den

Jag vet inte om hon blivit tömkörd innan men jag tänkte jag prövar och se vad som händer. Hon skötte sig faktiskt riktigt riktigt bra och jobbade på bra. Dock tyckte jag inte hon hade någon positiv framåt bjudning. Fick smacka på henne exakt hela tiden , sen ville hon inte fatta galopp och när hon väl fått galoppen dröjde det bara 3 galoppsprång innan hon saktade av till trav igen.. Fick driva hela tiden med tömmen bakom rumpan på henne.

För övrigt så tyckte jag hon tog bettet fint och tuggade på. Fick även om ryggen i mellan åt och galoppen blev faktiskt bra i höger varv när hon väll galopperade så man får ju bara nöjd med det. :)

Imorgon ska jag försöka rida ut båda två om inte ryggen klyddar. Har redan ont så det räcker! :(




Gienek :D
Publicerat den

Shit vad bra han var idag med. Han var trevlig i handen redan från början. Ridpasset igår gjorde extremt mycket ! Idag hade vi lite små hinder bara för att ligga och rulla lite och hitta rytm. Vilket jag tyckte han skötte kanon bra. Han var väldigt trevlig och mjuk i kroppen.

Jag har inte så mycket mer att skriva mer än att han gick så in i nordens bra. På lördag åker vinterpälsen av! :D Han ser ut som en liten nallebjörn. How qute! :D


Bilden e sen dem första gångerna jag hoppade honom :)




Första skoldagen :)
Publicerat den

första skoldagen avslutad och färdig! Ganska chill dag så det var skönt. Sov inte alls många timmar igår då jag inte kunde somna. Sjukt bull.. Men man får väll skylla sig själv som vänt på dygnet. Kan säga att jag är redigt trött men tänker inte sova nu.

Gienek ska få jobba på små hinder och Zamora på upphöjda bommar. Hinner inte rida ut då det är jätte mörkt ute redan. Sjukt bull, men vad ska man göra? Snart är det sommartider då kan man äntligen börja rida ut VARJE dag och inte känna press på att det ska bli mörkt. Jag menar nu är det ju mörkt när jag kommer hem från skolan. Lyckat? haha

Vila ryggen 30 minuter sen ut istallet :)




Gienek hårt dressyrpass
Publicerat den

Gienek fick också gå ett dressyr pass igår. Kan säga att han gick så in i h*vletes bra! :D
Red mycket på att minska och öka åttvolt i traven ibörjan av ridpasset. Det gjorde honom lyhörd och svarade på skänkel samt att jag fick honom böjbar och svar från skänkeln. Därefter började jag jobba honom i galopp på åttvolten med halt där det ska vara ett bytte , vilket han tyckte var väldigt svårt. Det var mycket och tänka på och att ha en samlad galopp. Med tanke på att jag red honom på en åttvolt gjorde det att ryggen kom upp och han var tvyngen att få benen undersig och jobba med en stor och bärig galopp.

Det resulterade till att jag fick en grymt härlig häst resten av ridpasset! :D
Efter åttvolten red jag mycket skänkel vikning och ökning via diagonalen. Han svarade perfekt på skänkel och flyttade precis så som jag ville att han skulle göra med en härlig bjudning framåt och igen slit alls i munnen. Detta resulterade till att jag inte hade någonting ALLS i handen till slut och kunde bara njuta av ridpasset!

Galoppen som jag sedan red lite större volt på var betydligt mycket bättre en det brukar va. Jag rider honom just nu på ett pelham bet då jag tycker att han går så mycket bättre på det och blir betydligt trevligare i munnen.
Nä, jag är grymt nöjd över hans presentation igår! :D





Första Dressyr träning med ZAMORA
Publicerat den

igår var första gången jag tränade på så länge. Zamora har blivit så pass bra nu i benet att hon ska i gång i tävlingskondition nu till våren! :) Snart lär ni se mig och henne på någon sådär 90 cm tävling. Man får ju börja någonstanns. Träningen igår gick bättre en förväntat.

Ridning/uppgift:
Hon är en väldigt stor häst och kräver jätte mycket ridning och ben för att vara samlad och gå bra. Vi travade mycket och jobbade på små små volter så jag skulle forma och få igång ben, nacke och rygg. Någon gång fick jag henne till att släppa och då blev hon riktigt trevlig. Annars var hon bara väldigt hängig och iritterande på handen hela tiden.

Övning:
övade även på bommar vilket hon tyckte var jätte kul och "hoppade" istället för att trava över lugnt och fint. Hon är väldigt envis också så det gäller att vara bestämd. Hon tror verkligen att hon kan bestämma och gå precis som hon själv vill.. Så fort jag får ordning på henne så kommer det bli kanon. Jag menar redan på första träningen gick det bra så det känns ju riktigt braa! :D

Öva mer på :
jag behöver ha mycket mer ben och ork. Sluta ha så mycket i handen och sitta och rycka.



Bilderna är sen jag provred henne :)




Dagens ridning :)
Publicerat den

Båda mina hästar reds ut idag

.. Zamora red jag en ganska lång runda med, det gick jätte bra och hon skötte sig utmärkt. Travade ganska mycket och la även till någon galopp och det tyckte hon var jätte kul så hon gjorde lite Zamora galopp språng, vet inte vad hon gör men när hon tycker något är roligt så slänger hon upp rumpan nästan som ett bocksprång bara att hon inte har ryggen med sig om man säger så? Så kallar det Zamora språng hihi ! :) Tycker bara mer och mer om denna häst för varje dag. Känns verkligen som hon är MIN!

.. Gienek red en "vanlig" runda med honom. Han var pigg och framåt som vanligt. Vi la in ganska mycket galopp då jag vill att han ska röra sig ganska fritt då jag tycker han är något stel. Tror det kan bero på att det är ganska kallt ute. Det blåser ju som in i. Imorgon får han ett ordentligt stretch pass och ett hårt dressyr pass i paddocken. Det kan behövas för oss båda ! :)

Precis laddat ner High school musical trilogin så blir att nörda sig framför datorn hela natten.. Natti natti ! :)




10 saker ni inte visste om mig! :)
Publicerat den

Visste ni att:

.. Jag ser allt jag gör i stallet som träning. Tex, Mockning (styrka) Ta ner halm (Styrka) Ridning ( Ben, Styrka, Kondis)

.. Jag tränar minst 3 gånger i veckan på Gym

.. Jag är Allergisk mot vatten

.. Jag älskar att sjunga men sjunger katastrof dåligt

.. Jag älskar att titta på film, Tittar minst 1 film om dagen.

.. Jag är kär i en kille jag vet att jag aldrig kommer få

.. Jag är rädd för att , bara att skriva det gör ont

.. Jag älskar mysiga hemma kvällar, speciellt för mig själv

.. Jag älskar solen, att åka utomlands gör min dag

.. Jag avskyr att visa mina känslor för andra





Mina skoor :)
Publicerat den

Skorna från nelly har kommit och jag säger bara en sak ! Dem är så jävla snygga ! Fyfan säger jag bara! :)

Bästa köper på himla länge , älskar att internetashoppa , vad tycker ni ? Är dem snygga eller fula ? :)




Longering :)
Publicerat den

Varit ett himla tråkigt väder idag. Hästarna har fått gå och bara degat i stallet. Tog ut båda pollarna nu på kvällen/natten och longerat dem. Hade slutat regna men blåser som fan..

Nu blir det film tittande hela natten :)




Så himla fin !
Publicerat den

Pollarna fick vila idag då jag bestämmer att dem förtjänade det. Själv satt jag inne och kolla på iren huss filmer. Riktigt bra. Har hunnit med 3 filmer redan. Ganska lik Beck och Wallander bara att det är en tjej som huvudperson. :)

Får bli en bild på denna underbara häst! Tycker verkligen jätte mycket om honom och han har något speciellt son jag bara älskar med honom! Ska planera tävling nu i februari och lägga jätte mycket energi på honom. Snart är det slut med att ta det lugnt. :) oo Gud kollar på bilden igen .. Är han inte bara så sööööt ? :)




Shit vad kul jag hade i lördags!
Publicerat den

En riktigt bra nyår säger jag bara . Kvällen började med att vi åt middag hemma hos philip , ett helt gäng. Sen satt vi där och drack och spelade kort. Jätte trevligt :) vid tio stack vi vidare hem till Malin och fortsatte dricka, jag och Malin blandade våra drinkar osv. Sen kom det folk hela tiden son gick och kom osv. Vid tolv gick vi ut och smällde och kastade skumpa hihi :)

Sen gick vi in igen och fortsatte festa. Vid 05.00 gick dem sista så jag och Malin käkade mat då över nice. Sen gick bi och la oss sen vid 12 åkte jag hem . Och det bästa med allt jag drack och drack och blev inte påverkad ett dugg = ingen bakis dag !

Nu drar jag ut i stallet och rider mina Goa hästisar ;) !!