Kort tur ut på Gienek! :)
Publicerat den

Gienek och jag tog oss en kort tur ut nu på kvällen. Våran näst sista tur. imorgon ska vi hoppträna för sista gången och mamma har lovat att fota massor. Vi kommer även ta lite "Model" bilder som jag gjorde med beachen innan han försvann. Det är så himla kul att titta tillbaka på våran tid och vad vi har åstakommit. Kommer göra en film sen från början till slut och varje steg därimellan, kul va? :)

Han är som vanligt en pärla och rida och vi hade jätte kul. Jag ska försöka hinna rida honom till skogen en sista tur på lördag innan vi lämnar tillbaka honom.




Zamora mycket bättre! :D
Publicerat den

Jag vart lite ledsen igår pgr av att zamora inte mådde helt 100. Jag gick med henne varannan timme och kollade till henne varje timme inatt, så det blev ingen sömn för min del. Jag mår verkligen kasst när mina hästar är sjuka. Man vill göra så gott man kan och ta hand om dem. Hon mår iallfall mycket bättre idag och har ingen feber längre. Vi vart till och med ute och togs oss en tur nu på kvällen.

Blev ett ganska så kort pass i med att hon var sjuk igår. hon var jätte duktig och vi tränade lite övergångar. Vilket jag tycker hon skötte kanon bra! :D Så det var jätte kul och rida henne. Vi fokuserar inte först och främst på formen utan den kommer efter hand. Vi vet ju redan att hon kan så istället för att sitta och trycka ner henne i form varje gång jag rider, låter jag formen komma när den kommer och låter henne hellre gå med ett fritt huvudet och inte så mycket i handen då hon har en tendens att hänga sig handen när man rider henne på tygel.


Mitt kinkiga sto på ebba von essen träningen :)



Locktång!!
Publicerat den


Det var någon som frågade vilken locktång jag använder och hur jag gör för att få dem så bra.

Jag gör lockorna själv. Mitt hår är ganska långt och tjockt och tar drygt 45 minuter om man ska få det riktigt bra. Men normalt hår med normal längd tar det drygt 15 minuter att göra håret. Det går jätte snabbt och blir jätte snyggt. 


Jag har den här designen!


Den heter josé eber och finns i många designer. Själv tycker jag denna Modellen är bäst och jätte enkelt att använda. Det blir snyggt och stilrent.



Tips : ta det lugnt när du gör lockarna , skynda aldrig för då blir det aldrig snyggt.
Börja i underhåret. Ta bit efter bit. Locka hela vägen upp annars blir det som ett veck högst upp.



Zamora sjuk?
Publicerat den

Kom ut till hagen nu ikväll och skulle ge hästarna mat. Då jag ser zamora ligga ner så tänkte jag inte så mycket mer på det utan gick in och hämtade kraft. När då alla andra hästar började äta så struntade hon fullkomligt i sitt. Det var då jag märkte att hon var väldigt hängig och svettig. Jag tog därför ut henne ur hagen och tog tempern som låg på runt 38.4 och det är ytterst lite feber.

Gick även med henne och hon bara gick och hängde efter. inte ens på vägen tillbaka till stallet då hon alltid brukar vara en mil framför mig var hon en bit bakom. Jag tog iallafall in henne i stallet igen och tog pulsen som var normal. Hennes mage började låta om fan och hon bajsade. inget löst utan bara vääääldigt grönt.

Jag tror först detta var början till kolik men är nu inte lika säker då hon inte gör dem "stora" symptomerna. Sparka mot magen, står och skrapar med hoven.
Jag tror detta kan va att hon bara har lite ont i magen då hon har stått på bete nu i 3 dagar. Inatt ska jag iallfall avvakta och låta henne stå utan mat. Jag tänkte äve övervaka henne 1 gång i timmen så ingenting händer!




SISTA TÄVLINGEN MED GIENEK!
Publicerat den

jag och gienek tog oss igenom vår allra sista tävling tillsammans nu i helgen, och visst känns det jätte sorgligt men vi visste att denna dagen skulle komma och nu är den snart här.
Vi tävlade i skabersjö både lördag och söndag.

Lördag

Warm up clas, 90 cm : Trillade av, haha! Totalt missförstånd av ryttare och häst. Gienek hoppade av en m förre alla andra hindren så kom vi till numer 5 så tänkte jag, "okej om han nu trivs med det avståndet så hoppar vi där" och tryckte av bara det att han hade annat i tankarna och la in ett extra och redan då var jag urbalans och sen hoppade han hindret och sprang åt andra hållet och jag låg på marken. Hängde ni med? haha ! :)

Kval 1 , 90 cm: 4fel, absolut inget fel på denna rundan överhuvudtaget. Kom till näst sista hindret. en grind där solen lyste och han tyckte det var läskigt och stannade 1m innan och jag försökte driva men det var för sent...
Helt okej runda för övrigt!

Söndag

Kval 2 ., 95 cm: 16 fel. Denna runda är jag inte alls nöjd med och var bara väldig besviken. Fick ett stopp på en oxer som kom ur sväng och ett på pulmangraven,  + ett ner.  Han och jag kan betydligt bättre så Nej absolut inte nöjd med det resultatet!

Kom då till final B, då vi inte haft så tur den helgen.

Final B, 90 cm: 1:A, Denna runda var så klockren som den bara kunde va.  vi la förgående rundor bakom oss och gjorde det vi var bäst på! Vi tog hinder efter hinder och bara njöt i fulla drag över vår sista runda tillsammans. En riktigt härlig känsla och jag bara red och han bara hoppade! :D OBESKRIVLIG BAND! <3

Jag är jätte nöjd över lag.







Första gången jag sitter på henne på dryt 3 veckor!
Publicerat den

Hon är tuff, hård, envis, tung, sur, kinkig, sto, brunstig och gör absolut ingenting själv!
Men ni måste erkänna, Visst är hon ögongoooodis!! :D



Idag satt jag på sessan igen efter drygt 3 veckors paus. Jag har haft hårdträning med gienek och sattsat på honom. Nu är Gieneks tid förbi och det är bara zamora som gäller! :)
Detta ska bli himla kul att ge sig in på. Det kommer bli väldigt jobbit, tufft, mycket slit och förmodligen mycket bråk och tårar. Men vi ska också hitta kärlek, vänskap och komonikation. Zamora is on Action!

Hon fick sig en lugn ute ritt och lite trim i paddocken framför kameran. Detta ska bli himla kul och se hur hon utvecklats nu under sommaren. Det är sten hård träning som gäller så vi kommer ut på tävlingsbanorna till hösten. Hon skötte sig riktigt bra på uteritten. Inga avtrillningar och inga speciella anmärkningar. Hon var väldigt lugn och kändes någerlunda trygg.

Ställde dock inte så höga krav på henne idag utan ville bara känna lite på henne. Det är ingen lätt häst jag har köpt och det kommer ta tid innan vi verligen har hittat varandra. Vem har sagt att det ska va lätt med häst? man kan inte få allt serverat på silverfart.
Vi tar dagarna som det kommer nu och ni ska få vara med på vår resa! I PROMISE!




Snart sova
Publicerat den

Legat och kollat vampire diaries från säsong 1. Kommit till 10 avsnittet på 5h. Har redan sätt alla sen innan men det e alltid kul att se allting igen!
En riktigt bra serie med bra skådespelare.

Klockan börjar närma sig 1 och det är dags och sova. Börjar inte förens 12.30 i morgon så det är skönt med sovmorgon. Annars hade jag nog inte pallat gå.. Har blivit fruktansvärt slö på senare tiden, SKÄRPNING !

God Natt




Älskar sommaren!
Publicerat den

Jag är nog inte ensam om att säga att jag älskar sommaren , finns inget bättre än att lägga sig vid poolen med en kall dricka.

Har varit sjuk sen söndes och kom
Nu Äntligen ut i det fina vädret! :)
Ska ligga här en stund till innan gienek ska motioneras.

Längtar till sommaren! Har ni något speciellt planerat eller no gör som
Jag och tar det som det kommer ? ;)




Tävling ribbersborg :)
Publicerat den

Gienek fick följa med till ribban i lördags och tävla vår första ute tävling. Himla härlig bana måste jag säga och skit kul att tävla där.

90 cm , klockren runda som alltid. Tappade stigbygeln i omhoppningen och red hela utan. Vilket gjorde att jag inte red så snäva vägar som planerat utan fick rida fort istället. Resulterade till en 2:à plats i allafall.

1m , grymt bra språng och en riktigt härlig känsla. Fick ett stopp in i kombi för att en av funktionärerna stod och krattade hindret vi skulle hoppa. Blev sjukt irriterad och rev sista hindret.

För övrigt är jag sjukt nöjd med honom då han hoppade som en klocka och det var trots allt vår första ute tävling tsm ! :) bara en tävling kvar innan han åker hem tyvärr. :(




Backstreetboys! :
Publicerat den


Gissa vad jag var igår? JO , på Konser och kollade på BACKSTREETBOYS!
Sjukt roligt och jag verkligen älskar deras låtar.
Dem sjöng tillsammans med new kids on the block och båda var grymt duktiga och bjöd på en helt AMAZING show! Ni som inte var där, kan säga att ni missade verkligen något! Dem ska till danmark om jag inte minns fel , kööp biiljetter! :)


:D



My RED shoes! :)
Publicerat den

Godkväll mina kära läsare. Idag har det varit en helt normal dag i mitt liv. Började med att jag gick upp klockan 06.30 och gjorde mig ordning för skolan. 07.30 tog jag bussen till skolan med mina underbara vänner. Var hemma igen vid 16.30 och efter det tog jag och mamma en tripp till staffanstorp.

Gienek fick sig ett ordentligt GALOPP pass idag. Vi fokuserade helt på galoppen då mina två närmaste tävlingar och sista tävlingar med ponny , - är ute tävlingar. Så det är all fokus och hårdträning på Gienek nu.
Blev iallfall ett otroligt pass och båda två hade svin kul. Imorgon blir det nog hoppträning i paddocken om vädret är bra.

Z får lite maj vila och finns det tid över rider jag självklart henne med.
Sängen väntar en dag till i skoolan innan man tar lång helg ! :D NIIIICE




Fest igår :)
Publicerat den

Godmorgon alla goa läsare. Igår spenderade jag kvällen i Malmö med underbara vänner och trevligt sällskap. Käkade massa god Natta mat också på kvällen. Vilket kanske inte va så nyttigt, men gott ;)

Zamora ska eventuellt hoppas idag får se lite hur jag känner för.
Hoppas alls får en underbar söndag och gå ut och njut i det fina vädret! ;)




Stallet snaaaart
Publicerat den

Sitter och kollar lite bachelor på tv och ska snart göra i ordning mig och gå ut i stallet. Zamora ska badas sen ska gienek Ridas ut och efter det ska z träna dressyr. Om jag inte hinner mocka imellan tar jag det efter träningen. Fullrulle som sagt! :)

Z har blivit väldigt ljus i pälsen. Undrar om hon får tillbaka den mörka pälsen till vinter ? :) vi får väll hoppas :)




ZZzzz DAG!
Publicerat den

Det har inte hänt alls mycket idag överhuvudtaget.. Gick upp ganska tidigt ändå, Vid 11.00 tiden. Städade rummet, bäddade sängen och plockade in kläder i byrån. Sen gick jag även ner och hjälpte mamma plocka undan alla vinterskor.

Har spelat lite pingis och bara chilllat tillsammans med emma och kalle. Vi funderade på att dra på bio ikväll men det blir nog att vi bara sitter hemma och chillar sattan. Söndagar är ta det lugnt dagen. Dagen innan man går en hel vecka iskolan.

Dessutom har jag fått min "dåliga" vecka och mår alltid så himla kasst då. blir ni också sjuka av er?.. Tråkigt att man ska behöva bli det!



Syster och jag på kockarna i fredags :)




Hoppträning zamora!
Publicerat den

Hopptränade sessan i torsdags. Hon var på hugget lite för mycket faktiskt och hade en totalt egen vilja.. JAG SÄGER DET OM OCH OM IGEN.  men när hon väll lyssnar på MIG så blir det bra språng och hon hoppar bra. Men hon är som sagt ett sto och har en totalt egen vilja!

Dock är hon så himla vacker så det är svårt att inte tycka om henne.
Vi hoppade iallfall bana på 80 cm och en TRIPPELBARR. :)  Jag kämpar kämpar och kämpar och jag vet om att hon kommer bli riktigt bra när man väll kan henne och när hon har utvecklats klart. Hon är bara en sån häst som behöver tid och mycket träning.

Jag är ju van vid såndan hästar nu vid detta laget , ibland hade det varit skönt att ha en helt färdig häst. Synd bara att dem färdiga hästarna kostar si så där 100.000 kr och uppåt. Om man inte vill ha en gamal skrutt häst som bara har några få år kvar på banorna..

Det ska ju vara svårt. Det är ju det som är meningen. Man kan inte få allt serverat på ett silverfart.




Tävling skaberjö i helgen :)
Publicerat den

Var iväg och tävlade i skabersjö förra helgen då på söndagen. Det var underbart väder trots det blåste som in i .
På framridningen gick det inte alls bra för det var hästar över allt och han kunde inte slappna av. Det blåste även jätte mycket så sanden flög omkring.
Red fram honom lite mer inne på framhoppningen.
Till första klassen hoppade han bra. Hoppade 4-5 språng bara.

90 cm - Felfritt och en 2:A plats. : Vi fick inget vidare flyt inne på banan och han kom nära på jätte många hinder då han inte riktigt lyssnade på mitt komando om ni förstår vad jag menare. men Han fick in en bra omhoppning vilket gjorde att vi blev placerade.
Duktig ponny! :)

Vi blev även 1:A i ungdomsmästerkapet.


Framridningen till andra klassen ,red inte fram han så länge då han kändes trött.
Framhoppningen tog jag bara 3 språng då han som sagt kändes väldigt trött och inte på hugget till denna klass.


1m - uteslutten : Här vart både jag och ponnyn trötta så det slutade med att vi fick ett stopp på ettan vilket jag inte vet alls varför det var bara dumheter , sen numer 3 var en ganska bedd oxer som kom ursväng så han han inte riktigt reagera på den. Sen hoppade han bra alla hinder fram till sista kombinationen där vägrade han på första. Men som sagt nöjd över dagen.

Den veckan som kommer nu blir det mycket intervall då han ska hoppa förta gången på utebana på ribban. Det är en ganska stor banan så för att orka 2 klasser är det bara att träna träna träna :)






Hoppträning Gienek onsdag :)
Publicerat den

tränade gienek uppe i dalby i onsdags för en tjej som hete lina , eller nina? hon ska iallfall vara väldigt duktig och rider själv ganska högt. Hon tränar bland annat ponny tjejer som ligger på elit nivå. Det var iallafall väldigt roligt att rida för en nu hopptränare. Vi hoppade lite olika banor och Gienek skötte sig ok. Det var väldigt varmt inne i ridhuset då det var 23 grader ute så han var inte perfekt. Men helt ok faktiskt.

Fick in väldigt fina språng och fick mycket beröm så det var jätte kul :) på tal om det mötte jag en tjej i skabersjö när jag var där och tävlade i helgen som hade ridit Gienek innan  och hon tyckte det var helt otroligt hur fin han hade blivit och vilket jobb jag hade lagt ner på honom. Hon hade aldrig sätt honom hoppa så bra. Vad glad jag blir :D





Hästar jag har ägt/äger/ridit del 2
Publicerat den

Millan sto född 2000? - millan red jag till försälning till en vän för att hon inte hann med henne. super trevligt sto som var jätte snäll i alla hantering och ridning. Helt okej att hoppa. egentligen inte min typ alls av häst men annars var hon en super häst. Tränade henne under en kort period och visade henne även för köpare. bana 100-110 cm.




Beach Boy valack född:1994 - Beachen var min ängel under en lång period. Vi var ett team han och jag. Han kom som en dressyrponny som tävlade på hög nivå till en hopp ponny. vi hann med mycket under vår tid tillsammans. vi tog bland annat silver i allsvenskan 2008?! Dressyr allsvenskan 2010?! Massa roliga tävlingar, träningar uteritter, skogsturer. vi gick igenom så mycket. han var alltid där för mig och jag var alltid där för honom. I sorg och skador stöttade vi varandra. Allt gjorde att vi kom varandra så nära och blev ett. Jag kan skriva en hel roman om denna hästen. Han var verkligen DEN precis den hästen för mig och jag kan lugnt säga att jag aldrig komma komma en häst så nära som jag gjorde honom. mitt livs svåraste men samtidigt förnyftigaste beslut tog jag i slutet av maj 2011. En vecka senare i juni 2011 , försvann min älskling från jorden för alltid. Det känns jätte tungt och att bara skriva om det får mig att må skit. Resultat : Dressyr lb.1 , hoppning lokal 1m. banhopping 115, högst hoppade hinder, 125-130 cm. tränade dressyr på msv nivå.
saknar min sjärna. <3
Rest in peace beachen.



Mirre sto född - mirre är ett sto jag red åt en kompis när hon skulle ut och resa. Jag red henne under två perioder. första perioden var jag sjuk och minns in så mycket alls faktiskt. andra perioden hade jag både gienek och fick hem zamora. hon var iallfall en trevlig häst som kunde ta över om man inte visade vem som bestämmer. hon var lite besvärlig första gången jag red ut på henne. till slut fattade hon att det var jag som bestämmde och det gick bättre.

Gienek valack född 1998- gienek har jag som låne häst. jag fick hem han i slutet av agusti börja av september förra året. jag tog endast hem honom för att jag ville ha en ponny att tävla i slutet av min ponnytid. han har verkligen varit en klippa och vi har hunnit långt på kort tid. vi har gått från inget till vinst i LB. det är jätte kul att se hur han och jag tillsammans har utvecklats. hade jag haft honom längre hade vi gått upp till La och eventuellt msv b. han är en häst som verkligen brinner för att hoppa och som är så jävla bra helt enkelt. jag har drygt 1 månad kvar med honom och vi ska ta vara på denna tid och ha roligt :) min pärla



Zamora sto född 2004- sessan är mitt eget sto som jag köpte i December 2011. hon är ett envis sto som inte gör någonting gratis över huvud taget. vi har inte kommit så långt i vår utbildning tillsammans då vi först och främst fokuserar på att lära känna varandra. det går framåt hela tiden iallfall och det är ett stor +. jag hade med henne på en träning för ebba von essen och det gick kanon bra. Hon sätter dock andra sidan till när det är något hon tycker är jobbigt. Jag tror detta är ett sto jag kommer ha kul med och kommer komma långt. Det kommer dock ta tid. men det är hon värd. Hon är super vacker! Hoppat hinder på 1m tillsammans. hon är väldigt grön.




Min vackra prinsessa ! <3
Publicerat den


Du är så j*vla vacker <3