Pay and jump torns
Publicerat den

Dagen har varit underbar men gått långsamt.. Hästen skötte sig perfekt. Något pigg. Felfri i 80 cm och 1 ner i 90cm.. :D ni kommer få ett mer detaljerat inlägg men har ingen ork idag.

Ikväll är det etage som gäller. Trots att jag håller på att dö av trötthet.. Sov typ 5 h inatt..




Gå upp?
Publicerat den

Ligger i sängen just nu och myser med min hund.. Vaknat flera gånger inatt.. Är sjukt taggad för att hoppa. Z var så fin igår när jag red henne. Egentligen var det inte meningen att jag skulle hoppa idag. Men anmälde mig igår kväll så fick rida halv tio igår. Men bra gick hon!!

Om 2 minuter skulle klockan ringt egentligen men min kära morbror väckte mig så han kommer och kör z. Egentligen skulle Sanna köra båda två. Men det är snällt att han alltid ställer upp!! Tack!




Dag i Malmö
Publicerat den

Hej på er. Varit i Malmö och hälsat på mil bror. Fixade även nya telefoner så nu har jag en iPhone 5. Jag har inte hunnit blogga så mycket på grund av att mina kusiner från Norrköping är nere.

Ni ska få en uppdatering på dagarna so gått men orkar inte idag.. Ska upp och tävla med z. Vår sista pay and jump innan vår lokala start nästa vecka :)

Ha det gött




Film från hoppträningen med lexus den26/3 :)
Publicerat den

 
Enjoy
 
Xoxo
 



Stallet och rida..
Publicerat den

 
Har väntat i snart 3h, seriöst.. på att min youtube film på lexus ska ladda upp.. Sjukt va? Den är iallafall snart klar, så läger in den här när jag ridit z. Ska prova rida henne på kandar, så idag blir det ett dressyr pass i paddocken. Så får vi se hur det går. Och jag har läst om hur ett kandar funkar, andledningen till att jag provar, är för att jag vill prova så många bett som möjlight sen använda det hon går bäst på. Mer konstigt är det inte. Jag vet hur ett kandar fungerar och jag ska inte slita sönder munnen på min häst, var in oroliga.. :)
 
Vet hur dömande häsmänniskor kan vara. Ni får självkart ha era åsikter, och stå för dem. Det gör inte mig något :)
Höörs sen
 
Xoxo
 
Hon har kapacitet
 
 
 
 



löshoppning :)
Publicerat den

 
Tiden rullar iväg, hade ett par vänner som var här till halv elva, vi kollade film och käkade gottis. Mysigt ! :)
Började med lexus film från hoppningen idag för 1h sen och den är nästan klar. Lekte runt lite så jag hoppas ni kommer gilla det ni er. Dock tar det för långt tid att lägga upp den idag så ni får den imorgon  ( idag) medn tanke på att klockan är över 12.. :)
 
Löshoppade ju zamora idag. Det gick super bra och grannen hjälpte mig. mamma filmade så kommer ett lite klipp någon dag.. När jag har tid. Hon hoppade faktiskt helt okej. För ett halv år sen kom hon knappt över 110cm när vi löshoppade, idag hoppade hon hela 130cm, utan problem! :D Så stolt över min sessa. Hon börjar bli vuxen.
 
Jag ska sova nu för är helt slut i huvudet, men vi hörs :)
 
Xoxo
 
 



Lexus hoppträning :)
Publicerat den

I eftermiddags var jag och red lexus. Jag hoppade honom lite , samt red igenom honom. Han var på hugget och överhoppade sig som in i nordens.. När jag satt på var det inte så farligt, men nu i efter hand när jag sätt bilderna/filmerna. Wooow..
 
Ska dela med mig av filmen senare, eller imorgon. Dem ligger på ipaden och den är upptagen just nu så kan inte lägga över dem på datorn. Gör det så fort jag kan. Har även film från löshoppningen med zamora från idag..
 
återgår till lexus, hoppade bara ett kryss och ett räcke på 1m idag. Har inte hoppat honom på länge och ville mest känna igenom honom. Sen hade vi inte så mycket tid heller för det skulle vara dressyr träningar, så vi hade bara 30 minuter på oss att hoppa. Han hoppade faktiskt helt okej. Räcket längst diagonalen hoppade han väldigt snett, han drog sig till höger. Så vi satte upp en infångare. Blev lite bättre. Måste bli bättre på att få honom rakt på hindret. Sist vi var iväg  och tävla drog han sig också åt höger på första hindret så hoppade nästan över hinderstödet.. Vet inte varför han gör det, men det är en tränings sak. Såklart
 
För övrigt var han fin, lungnare sen sist vi red, men det var kanske inte så konstigt då det blåste sisit, kändes som ridhuset skulle lyfta.. Ser fram emot att rida honom snart igen :D
 
 
Hästen var för stor för att komma med på bild :) Men förstår ni lite vad jag menar när jag säger att han överhoppar sig? även att han hoppar av tidigt på vissa hinder.
 
Xoxo
 
 
 
 



Svar på tal :)
Publicerat den

 
Hejsan, Hon är född 04, så hon blir 9 år i år. Hon har varit ute och tävlat någon 90-1m lokalt, men om man kollar resultat på equipe så har hon nästan 20 fel på varje. Jag antar att hon var väldigt grön då och behövde lite mer tid. När jag köpte henne,( i slutet av november, början av december 2011, haft henne i crirka 1 år och 4 månader. ) Var hon väldigt ivrig och kom knappt över hinder på 40 cm utan att bommarna flög åt alla håll och kanter. jag tänkte "vad e det för häst jag köpt".. Jag var inte så posetiv då. Dock har hon motbevisat mig för varje dag som går.. i söndes hoppade vi 110 cm , och idag löshoppade hon 130 cm utan problem. I sommras kom hon knappt över 110cm när vi löshoppade.. Hon har blivit stark, byggt muskler, hittat rytm, börjar lyssna och hittat sprången..
 
Tror hon kommer bli en bra häst med tiden. Dessutom sattan vilken trav hon ligger inne med ! :D
 
Hoppas du fick svar på din fråga.
 



kan inte sova..
Publicerat den

Hej på er..Red en långrunda med olivia och spirite idag. Zamora pinade på. Dock inte lika på hugget som hon brukar va.. Red inte med sporrar, så hon var inte lika känslig för skänkel och tog den inte alls i mellan åt. vilket är ganska dålgt, och jag fick väcka henne ibland... på slutet va hon fin :)
 
Har varit på etage hela natten. och kom hem för en stund sen.. Super duper kul och ja j*vlar vilken bra kväll.. Har precis släppt ut hästarna men fundera på att göra klart i stallet sen rida för kan inte sova.. Ska iväg och rida lexus vid halv 4 så pallar inte vara bakfull.. finns fan inget värre.. Vi får se. Somnar jag så somnar jag.
 
Vi höres lite senare idag :))
 
Xoxo
 
jag idag :)



Minnen :)
Publicerat den

Her feelings she hides.
Her dreams she can't find.
She's losing her mind.
She's fallen behind.
She can't find her place.
She's losing her faith.
She's fallen from grace.
She's all over the place.
Yeah,oh
 
Kollade tillbaka på min gamla blogg för en stund sen. Det syntes tydligt att jag bara var 15-16 år när jag skrev på den. Hur tänkta jag ? Det är nästan pinsamt hur dåligt jag skrev. Och sättet man tänkte på? Jag säger inte att jag är vuxen bara för att jag är 18, men om man jämför mina texter, då kommer ni, som skrattar åt det jag skriver nu, tycka det jag skriver nu är bra. Så illa e det :)
 
Funderar faktiskt på att radera den bloggen. Det är synd för att beachen är med, och då har jag ingenting kvar av honom alls. Så får väll överväga, sen tänka på att jag faktiskt var ung och dum på den tiden när jag skrev..
 
Sorry för detta off road inlägg..
 
Sjukt gammal bild på mig !



fest igår :)
Publicerat den

var iväg på fest igår som planerat, Det var länge sedan jag hade kul, men igår var det faktiskt riktigt kul.
Ska använda lite lekar till mina egna fester, som vi gjorde igår. Tillexempe, vem som kunde svepa en dricka snabbast med sugrör, jag vann över 4 killar btw.. en lek var att äta en chocklad bulle med grädde i utan händer så snabbt som möjligt. Det blir mycket roligare tycker jag och man får mer gemenskap på festen.
 
idag har jag ridit 2 hästar. mocka till 5. Jag var uppe 6 i morse och släppte ut hästarna och jag var hemma halv 3... Kunde inte sova inatt så antar att jag kommer sova gott inatt.  nu ska jag sätta igång en film och njuta av att det är söndag ! :D
 
 
 
 
 



Rekord 110 cm.
Publicerat den

 
 
Galopptränade corre på barnvallen i eftermiddas, det gick bra trots lite test från hans sida. Men jag åkte inte av iallfall!! :) Hopptränade z precis innan det hann bli mörkt. igår var hon förjävlig att rida. Red ut henne först men hon lyssnade inte alls så trimade henne i paddocken när vi kom tillbaka och det gjorde nog success för gud vad mysig hon var att rida idag. ! :)
 
Vi slog vårat rekord tillsammans om hoppae 110cm. Finaste hästen börjar bli stor nu. Från att ha gått och hoppat runt på 50-70 cm har vi gått upp till 80-100cm. Stor förbättrning och nu börjar det faktiskt bli lite språng från hennes sida också. Det är liksom inte bommar som flyger över allt. Före och efter hindrena var hon väldigt trevlig att rida. Fick in en bra känsla och rytm.
 
 
 
xoxoo
 



Morgon mens...
Publicerat den

Vaknade med mensvärk för en stund sen.. Så vilar en stund innan jag ska ut och rida min prinsessa. Ikväll blir det nog fest om min värk släpper. Hatar mens... Fattar inte syftet med det? jo okej för att vi ska kunna få barn osv, men då kan man ju ta ett sådant piller precis innan man försöker bli gravid så att man får mens och sen ägglossning. Låter ju super? Så har man iallfall ett val.
 
Vi ska inte snacka mens mer nu.. Börjar bli lite konstigt. Har jag tur kan mamma filma mig när jag rider idag så kommer det upp en liten kortfilm här senare. Hoppas :)
 



Snyggast som mörk?
Publicerat den

Denna bilden är från i maj 2012
Denna bild är från dem två första gångerna jag red henne. kan det varit i december 2011? :)
 
Tittar tillbaka på bilder från när jag nästan preis fått zamora.Jag måste säga att hon var nästan snyggare som mörk.. Synd bara att hon blev så ljus så snabbt.. Vad tycker ni? var hon snyggare som mörk? eller ska hon vara ljus?
 
Är det ens samma häst eller har någon varit och bytat ut henne medans jag sov? :)
 
bilden är tagen för två veckor sen :)



Rida i snöstorm?
Publicerat den

Trimade zamora i paddocken. Efter drygt 10 minuter började det snöa och 5 minuter senare var det snöstorm.. Men jag fortsatte och rida 20 minuter till tills zamora var precis där jag ville ha henne. Då fick det räcka. Något envis var hon idag. Men det gick trots allt till slut.. imorgon om paddocken tillåter fortsätter jag och trimma, annars rider vi ut en tur :)
 
Har precis kollat på filmen taken. Har sätt den många gånger tidigare, och det är lika bra varje gång.. Hade nästan glömt bort hur bra den faktiskt är.. Nu ska jag sova. Är svin trött. Och för er som ska ut ikväll, har jag hört att det ska vara dunder fest på hipp, så ett tips bara :)
 
Xoxox
 



Rida zamora nu :)
Publicerat den

ntligen klar med praktiken idag. Har varit så fruktansvärt kallt. Corre gick faktiskt ganska bra på dressyrträningen idag. Dock är han så fruktansvärt envis.. Last tränade även fille, han gick in direkt utan problem.. han är så himla snäll. Kommer nog bli en bra häst :)
 
jag har varit inne och värmt mig lite mu samt fått i mig lite mat. Ska ut och trima z en liten stund i paddocken. Får hoppas hon skötter sig. Höörs sen
 
Xoxox
 



Godmorgon :)
Publicerat den

Har precis ätit lunch och ska snart gå in till grannen och ta in hästarna. Corre ska träna dressyr idag vid 2, efter det ska vi last träna fille. Sen är det fredag ! :D
 
Jag har drömt väldens konstigaste dröm i natt.. Den var så sjuk att jag inte ens kan skriva ner den. Vi får höras ikväll.
 
Xoxo
 
 



Zamora några språng i paddocken :)
Publicerat den

 
jag är väll medveten om att det inte finns några stilpoäng i detta, men jag vill bjuda er på det iallfall.. Detta är klar förbättrning från när jag fick det. Då var det liksom plocke pin på hinder på 40 cm. Nu hoppar hon bana på 90 -1m :)
 
Här är bara några få språng när vi hoppa för cirka två veckor sen? :)
PS: jag glömde lägga in ljud så ni får nöja er utan :)
 
Xoxo
 



Två nya kategorier :)
Publicerat den

 
inskaffade två nya kategorier så att ni lätt kan leta upp specifika inlägg som handlar om zamora, och specifika inlägg som handlar om lexus. Till exempel träning och tävlingar.
bra va? :)
 
Xoxo



kan inte få nog :)
Publicerat den

 
jag kan inte få nog av dessa underbara bilder på min prinsessa. Hon är så fruktansvärt fin. Vinröd är verkligen en färg jag ska ha oftare på henne. Måste köpa ett par lindor som är det. Gud vad snygg hon kommer va  :)
 
jag håller på att ladda upp en film på youtube när jag hoppa zamora för två veckor sen tror jag? Kommer lägga upp den här så fort den har laddat klart. Så håll utkik.
 
Jag är lite öm i rumpan, kände det när jag hoppade upp på z idag. Det är nog från när jag trilla av i tisdas. Ska iväg och rida lexus igen på tisdag, kanske gör en favorit i repris? om det blir hoppning vet jag inte , det är zara som bestämmer :) Mamma ska iallfall med och filma till projektet :)
 
Xoxo
 
 



Mini bildbomb på lexus :)
Publicerat den

 
 
Dem flesta hindrena ligger på en m, jag gillar att det ser ut som 50 cm med lexu haha :))
 



punka på bilen..
Publicerat den

Säxigt..
 
jag och natta tänkte köra och luncha på mc -donald.. Sluta med att vi fick punka halvägs ditt.. Vi fick ringa efter hjälp. Men efter 1h fick vi våran mc donald iallafall :)
 
idag har stallet gått i ett. Har till och med hunnit rida en runda på z och s nu på kvällen med sanna. Vi skrittade mest då det var lite halv halt och snö. imorgon hoppas jag att paddocken har tinat så bra att jag kan trima z och i helgen hoppa. Men vi får se . Vädret bestämmer ju trots allt .. :)
 
 
Xoxoo
 
 
 



Fler bilder från i lördas :)
Publicerat den




Min häst kan röra på sig :)
Publicerat den

 
Sitter och kollar igenom bilderna från i fredas. J*var vilket steg hon har ändå. Håller ni inte med mig? :)
har lite ont i kroppen idag.. Tror det beror på att jag åkte i backen igår.. klumpigt. var iväg med corre innan. När vi kom tillbaka var jag sjukt frysen men mockade grannens boxar. Sen skulle jag in och fixa till zamora, och vet ni vad? olivia hade gjort klart hela stallet!! Värdens bästa vän! <3 TACK
 
jaha, det blev snö trors allt.. ingen konditions träning med corre imorgon. och jag kan inte rida min pärla. :/
hatar denna j*vla vintern. Vi är fan inne i mars nu. Hur länge ska det hålla på? det är vår nu, egentligen.
 
Xoxo
 



iväg och hoppträna corre :)
Publicerat den

Godmorgon.. Tog in corre för en stund sen och gav han hö. Har precis ätit och ska in och göra i ordning honom och eventuellt hinna mocka en eller två boxar.. Han ska iväg och hoppträna. Eventuellt tävling snart.
 
När vi kommer tillbaka ska jag mocka dem sista boxarna. Hinna rida z om det går... har ju snöat inatt.
ikväll ska jag nog bara se en film och mysa.
 
Vad är era onsdags planer? :)
 
Xoxo
 



Tips på blogg :)
Publicerat den

Hej tänkte snabbt tipsa om Zamoras förra ägares blogg för er som är intresserade av att gå in och titta där. Just nu håller hon på att utbilda en unghäst vid namn harry, eller for us egentligen. på cirka 1 och 1/2 år har hon kommit en bit på vägen. Fortsätta Följa deras utveckling :) puss
 
www.emmyalexandra.blogg.se
 
 
www.emmyalexandra.blogg.se
 



puss på dig älskling
Publicerat den

Puss på dig älskling
 
Hej, har precis städat undan lite på rummet. Kände att det var äckligt skitigt.. Hatar när det är ostädat. Man sover sämre då. Gör ni också det? kanske bara sitter i mitt huvud..
 
Som ni märker har jag äntligen fått in bilderna från i fredas förra veckan när jag och louise var i skogen med z. Det blev många bra bilder. Bloggen blir både roligare och titta på och för mig att blogga med lite nya bilder. känns ganska fräscht. :)
 
imorgon har jag praktik. Corre ska iväg och hoppa vid 2-3 tiden så vi är väll hemma igen vid 5 kanske. Om vädret tillåter ska jag rida ett ordentligt lösgörande pass med zamora. Funderar på att starta en pay and jump i helgen men har inte bestämt mig än.. Det är trots allt vädret som bestämmer..
 
sov gott
 
xXooxo



Äckligt fin häst !
Publicerat den

 
Jag älskar denna bilden av min pärla.. Här framhäver verkligen hennes bästa sida. Så mycket jobb, men så bra, godhjärtat. givmild, och framför allt verkligen vill göra allt. Jag erkänner att jag tog för hastiga beslut i början.. Varje dag utvecklas denna tjejen och jag tillsammans.
 
Jag börjar känna mig riktigt trygg på hennes rygg. Nästan farligt trygg.. Märkte det när jag red lexus idag, var inte vaken till 100% och vips låg jag i backen.. Får skärpa mig. haha det är nästan skrattretande hur lätt han fick av mig. Till och med en 10-åring som aldrig suttit på en häst innan hade kunnat hålla sig kvar. illa , haha. Men ett gott skratt fick man iallfall..
 
Njut av bilden , för det gör jag varje sekund ! :)
 
Xooxo
 



Film på när jag rider lexus ! :)
Publicerat den

 
Äntligen har jag fått in filmen på youtube.. Blir bara en kort film snutt, och här var han inte helt genomriden..  Tar gärna emot kritik. Men man behöver ju inte överdriva :)
 
Xoxoxo
 
 



puss
Publicerat den

 
Så här pussas man om man heter lexus och är en stor bjässe på 180 cm ! ...
 
 
 



Lägger upp filmer :)
Publicerat den

Håller på att slänga upp två filmer på youtube så att jag kan slänga upp dem här och visa er. Dock har en av filmerna tagit 1h redan och är fortfarande inte klar.. Och den är cirka 1 minut lång. Konstigt!
 
Trimade lexus idag. Var typ 3 månader sen jag red honom. Efter en stund lossnade han och blev jätte fin och genomriden. Har verkligen saknat honom. Jag bjöd på en lite avramling också när jag red fram.. Så går det när man sitter och dagdrömmer haha. Synd vi inte fick med det på film..
 
Zara och lexus, så söta :)
 



Finaste ever!
Publicerat den

 
åh, är hon verkligen min? Denna underbara skönheten! :)
 
Det var ju j*vlar vad det blåser. Varit inne och mockat till grannens hästar. Vi skulle eventuellt ut och galoppera corre om en liten stund bara. Men vettifan om det går.. Är ju orkan vindar ute. Men ska in och prata med anneli så får vi se vad hon säger.
 
Jag är så fruktansvärt sugen på att rida z också, men det går nog inte det i heller haha.. jobbigt läge
Ska lyssna på lite depp musik och sluta tänka på hästarna.. Höörs senare , måste skynda mig
 
xoxo
 
 



Långt hår
Publicerat den

 
Jag har alltid klagat på att mitt hår varit för kort, men igår la ja faktiskt märke till att det har blivit ganska långt. Behöver dock klippa det lite, det är väldigt sliten längst ner :/ fast det växer ju ut snabbt igen. Jag funderar även om att färga det. Trivs så bra i mitt mörka, Lite konstigt att det kommer in nyanser av bruna slingor, antar att det är blixten som gör att det blir så.. Men funderar på att färga det chocklad brunt nu till sommaren , men jag vet inte.. Tror ni jag hade passat i det?
 
Man kan ju allltid färga tillbaka till det mörka igen om jag inte trivs.. Beslut ångest ..
 
Xooxo
 
 



Bilder från igår :)
Publicerat den

 
 



jag älskar dig pappa :)
Publicerat den

love u daddy
 
Har precis kommit hem från fikan hos mormor och morfar. Dem hade ätit kina mat innan idag så istället för tårta åt jag upp resterna haha ! :) Så j*vla gott. Har varit hungrig sen igår, vi åt middag redan vid 3 igår så vart hungrig när jag kom hem på kvällen, men gick rakt in och la mig i sängen. Var så trött..
 
jag ska ut och slänga ut eftermiddagens höet i hagarna till hästarna sen ska jag mysa ner mi i min säng. ha en mysig söndag allesammans ! :)



Kusin 18 år :)
Publicerat den

 
Hej på er.. Igår var och firade min underbara kusin linnea hela dagen. Först var det släktkalas med släkten , 40 pers tror jag vi var eller nått sånt, sen på kvällen partade vi loss med linneas vänner, 70 pers skulle vi va, och mina två underbara vänner malin och zara, En bra kväll blev det, dock stack vi hem redan vid 12, lokalen stängde vid 1, och jag var trött.. :/ '
 
Fler bilder kommer upp under dagen, nu ska jag iväg och fira min mormor som fyller år.. pussar ! :)



Snyggo!!
Publicerat den

 
Jag har nog värdens finaste häst. Kolla vilken utsrålning ! :)
 
 



Fina bilder på min sessa :)
Publicerat den

(C) Jag ! :)
 
Hej på er. Som sagt så hade jag fullt upp igår vilket jag skrev i torsdas. Det var hästar exakt hela dagen.  Efter att jag och louise varit iväg med alpha tog vi Z till skogen och red lite där. Louise tog miljontals bilder på min fina häst. Kommer lägga upp dem så småningom. Hon filmade även lite grann så funderade på att göra en mini film till er. Hade inte det varit kul? :)
 
Nu ska jag göra mig iordning. Först släktmiddag sen fest ikväll :)
 
Xoxo
 



:)
Publicerat den

 
Finaste ! <3
 
dagen har gott i ett. Kom inte in förens vid halv 9 från praktiken. Vi var iväg och hoppträna corre och det gick super. Sen där i mellan red jag min egna häst. Vi hade galoppträning. Det jag gjorde med corre igår. Dock blev hon aldrig trött hah.. Ju mer vi galopperade desstu piggare blev hon.. knäpp häst alltså. Sen mockade jag och fixade mitt egna stall, sen gick jag in och fixade annelis stall. imorgon ska jag först iväg med louise och alpha vid halv nio, sen mocka annelis stall, sen eventuellt hinna rida och mocka mitt eget innan jag fixar corre inför träning vid två tiden. Sen är vi iväg hela eftermiddagen och sen ska jag och mamma iväg och shoppa snabbt, inför linneas 18 årsfest på lördag :)
 
Fullt upp och jag har ingen aning om hur jag ska hinna med allting, men det löser sig. Det gör det alltid :)
 
Xoxo



Så kul :)
Publicerat den

 
Jag bjuder på denna filmen för att den är så himla rolig haha :)
 



mys
Publicerat den

gammal mys bild jag hitta på malins instagram :)
 
ska starta en film nu, the impossible tänkte jag se men hade fått hem fel variation så håller på att tanka ner en ny. så länge kollar jag lite serier.
 
longerade z innan med inspänningar. fokuserade mycket på galoppen och tränade fattningar, gjorde 25 fattningar i varje varv. till slut kunde jag bara tänka galopp så galopperade hon typ. haha. Duktig häst. :)
 
 
Xoxox
 
 



Snyggt ! :)
Publicerat den

Var inne på en sida på facebook och hitta massa snyggt :) men något som jag tyckte stod ut lite var jackan på bilden. Har inte bestämt mig för om jag tycker den är snygg en. Men skorna är översnygga och dem måste jag ha.
 
439 :- kostade skorna på den sidan jag var inne på, någon som vet om man kan hitta dem billigare på något annat ställe? Annars köper jag dem iallfall ! :) jackan får jag fundera på
 
XooXo
 
 



Myskväll i malmö :)
Publicerat den

köpte denna snygga klänningen igår på newyorker.
 
Efter hoppningen igår gjorde jag och sanna iordning oss och drog iväg till malmö. Hann med entre snabbt innan dem stängde. Denna ubersnygga klänningen fick följa med mig hem. Sen stack vi vidare och fikade. det är ett cafe i malmö som jag alltid glömmer namnet på. Iallfall så serverar dem värdens godaste varmchocklad! Muuums
 
XoXoo



ååh sådan känsla !
Publicerat den

Hej på er allihopa, var iväg på kvällen igår med sanna så hann inte blogga. Hoppningen gick kanon bra och Zamora bara flög över hindrena. Hoppade lite enstaka hinder på 1 m och sen en bana på 90 cm. Till en början med var hon ganska seg och inte alls framme för skänkel. Fick sitta och trycka hela tiden. Efter att mamma hämtat sporrara fick jag lite fart i henne. och oj vad hon hoppade bra på en av oxrana. Fick in en sån grym känsla som har saknats innan. Det vill jag känna hela tiden när jag hoppar henne!! :)
 
För övrigt gick hon ganska kasst. Fick inte igenom henne och hon var allmänt jobbig. idag ska jag tömköra henne så hon blir riktigt lösgjord. Så får hoppas det hjälper lite. Sitter inne och vilar lite nu. Har varit med när louise tömkörde alpha i morse, sen mockat 4 boxar, och red corre på barnvallen för en stund sen. Vi tränade kondition och jag är helt dööd. Stod upp i galoppen fram och tillbaka på barnvallen. Sjukt jobbigt, men bra.
 
 



hoppning !!
Publicerat den

jag och sanna ska ut och hoppträna hästarna om bara en liten stund. Mamma har lovat att hjälpa oss, ska se om hon kan filma lite grann  eller fota. idag ska z få hoppa lite högre. Vill känna att hon hoppar igenom sig och verkligen tar i. Sen får vi se hur det går.
 
Wisch us luck
 



tömkörning
Publicerat den

var iväg och tömkörde alpha igår på praktiken. Var inte hemma förens vid 11. Mina fötter höll på att frya ihjälp, -7 stod det på termometern när vi åkte hem... usch! Aplha var iallfall duktig. Gjorde skänkelvikning för första gången utan problem. imponerande att hon gjorde det så bra.
 
Hann med att skritta ut z med olivia och spiritus innan vi åkte vid halv nio. Zamora gick nästa omkull. Vi vart tvynga att styra ut i åkern för det kom en bil och när vi skulle rida upp igen på vägen så såg inte zamora kanten upp och snubbla så hon trilla ner på alla fyra. Men hon hann snabbt rädda situationen. Duktig häst. Mådde lte dåligt efteråt , så himla synd om henne faktiskt. Men hon mår super bra, så det är ingen fara med henne :)
 
XoXoo
 



Bilder från idag :)
Publicerat den

 
 



lunch
Publicerat den

Innehåll:
morot
kyckling
persilja
buljong
vitlök
broccoli
blomkål
sötsur sås
soja
 
Lika gott som sist om inte godare ! :)
 
 



Tips på någon bra klubb?
Publicerat den

Bild från pay and jumpen i julas.
 
Precis kommit in från stallet. Har fixat till grannens hästar, mina egna och även hunnit fota pollarna när jag släppte dem på betet. Marken är så hård nu igen så dem trampar inte upp. Gissa om dem vart glada?
 
ikväll ska vi iväg och tömköra alpha. Får se om jag rider z innan eller om hon får en extra vilodag.
Jag ska även beställa min lincens nu så vi kan ut och tävla lokat. Men vet inte vilken klubb jag ska tävla för :S.. Någon som har tips på någon bra klubb? Helst en där man inte behöver hjälpa till, för tiden finns inte till för det.
 
xoXo



Party pic
Publicerat den

Kikade igenom Malins instagram och hittade två party pic sen senast vi var på etage tillsammans :) kul
 
xoxo



Vacker ! :D
Publicerat den

Det är inte bara min häst som är vacker på denna bilden. Älskar miljön och skogen som är lite suddig i bakgrunden. Underbart ! :) Bilden är tagen på pay and jumpen igår! :) Satt och kollade igenom filmerna. Man lär sig jätte mycket på att studera sin ridning. Man ser vad man kan förbättra och vad man kan förändra till nästa gång. Jag la också märke till att jag måste ändra min hoppstil på en gång haha. Den är inte bra. iallfall inte på z. Jag studerade skillnaden på när jag rider henne och när jag rider lexus. Det kan se snyggt ut på honom , nog för att han hoppar på ett helt annat sätt än vad hon gör. Hon måste få in mer spänst och scoop. Måste börja träna lite på högre hindren nu. Mamma får hjälpa mig hädan efter när jag ska hoppa.
 
Som nu på pay and jumpen när vi höjde upp lite på framhoppningen fick hon in så himla mycket bättre språng och började liksom hoppa lite. Tror det är precis det hon behöver nu när hon blivit mycket starkare och fått lite muskler. Nu orkar hon liksom bära upp sig själv.
 
Detta var inte meningen att bli något långt inlägg men blev så uppslukad i mitt eget tänkande..
 
xoxo



Beer pong :)
Publicerat den

Jag och min bror på bilden :) haha smidigt att jag häller i mig ett glas och håller i ett till :) Det gå bra nu..
 
Jag vaknade inte förens vid 4 idag.. mamma tog hästarna i morse så jag har bara varit ute en snabbis i stallet och tagit in hästarna. har varit oväder hela dagen.. sjukt trist. Ska ut lite senare och fixa och sånt.
 
Jag blir så lätt uttråkad. har myror i byxorna och vill hitta på något hela tiden. Lite jobbigt ibland. Kan vara iväg och känna ena sekunden ja men det här är ju skit kul, sen så fort det inte händer något nytt blir jag lätt uttråkad... haha . Ganska jobbigt. måste hitta på några nya knep så att jag inte blir det.
 
Annars så ska jag bara chilla ikväll om det inte kommer upp något.
 
XoXo
 



Hemmafest :)
Publicerat den

Hej på er. Efter tävligen idag fixade jag stallet och sen gjorde jag mig i ordning för att åka in till staffanstorp för hemmafest. Det var ett bra tag sen någon hade det. Bra intiativ av min bror christian där ! :)
Jag har precis kommit hem och tagit en dusch då jag kände mig ofräsch. Satt och hade ångest på bussen att jag skulle behöva gå hela vägen hem i mörkret och blåsten, så jag frågade bússchaffören om han inte kunde släppa mig längre fram så jag slapp gå så långt, och visst kunde han det! Jag är jätte tacksam för det. Det gjorde mig glad.
 
Jag ska snart nanna kudden. Sov bara 4h igår natt för kunde inte somna. Så jag tror att om jag bara sluter ögonen så somnar jag. Ska bli skönt och sova ut !! :)
 
Jag glömde nästan, spelade beer pong, som är överkul ! :D och jag ja vad kan man säga Va.... Förlorade duktigt... haha. Men det var kul ändå...
 
Gammal party bild ! :) hade inga nya.
 
 
XoXoo



Pay and jump
Publicerat den

åh min fina zamora!! :)
 
80 cm, 2 ner. Jag red väldigt dåligt faktiskt. Jag red inte fram alls överhuvudtaget. Hon var inte ordentligt framriden. Hon var väldit tittig och överallt på framhoppningen. Man red fram på framhoppningen som var jätte litet. var alldeles för hårt för att rida där ute. på banan hade dem ett sista hinder som alternativ, vattenmatta då. Zamora tittade inte alls utan bara hoppa! Så himla kul !
 
90 cm. 2 ner.  jag red fram henne lite mer, försökte få henne framför skänkeln och verkligen ta skänkeln direkt. Sen att hon gick fram lite mer och hade lite mer go. Mamma hjälpte mig på framhoppningen och vi tog något språng på 1 m. Jätte kul faktiskt att hon hoppa så bra där! :D på banan hade jag ett helt annat tempo. Red en mycket större och snabbare galopp. Sprången blev mycket bättre. Sen blev hon lite för hispig och jag tog i henne så blev hon lite irriterad och steppa lite. Men det är sånt man får ta. och våra rundor just nu är inte snygga , men det kommer också! Så himla nöjd jag är med 90!!
 
Båda bilderna är från 90 cm. Det är inga dåliga framben ! hon kan om hon vill!!



:)
Publicerat den

 
Bild1. åt en god middag med mina föräldrar igår. pappa hade tagit med lite prover hem från smörgåshörnan. Dem ska göra nya menyer för studenter nu till sommaren. Himla gott och mysigt med plockemat ! :)
 
Bild2, min frukost i morse innan tävlingen. Brukar aldrig äta frukost men i morse så kände jag mig pigg och allmänt på bra humör. Så jag gjorde kaffe till mamma och frukost till mig själv. Gott
 



ojoj
Publicerat den

Shit vad statistiken sjunker när man inte bloggar på en vecka haha. Jag lever iallfall om det var någon som undrade det. Hela familjen har legat sjuk i influensan. Så det har varit en ganska tuff vecka , men nu mår vi allihopa bättre och återgott till våra vanliga sysslor. Jag började som sagt min praktik i måndes , men blev sen sjuk. Var dock tillbaka idag. Det går jätte bra och jag ska ta igen dem dagarna jag missat någon annan gång. Antingen om jag följer med på tävling eller om jag tar igen dem dagarna på sportlovet. Vi får se vad min handledare säger. Det är som sagt min granne. Nära och bra.
 
Z och jag ska upp imorgon bitti och hoppa en pay and jump i böckeberg. Det är egentligen en elev som har ett projektarbete. En bra och rolig grej tycker jag. Borde vara fler som anordnar sådana saker. Vi ska iallfall hoppa två rundor, 80 och 90 cm. Nu har hon bara longerats i veckan och jag själv är inte så pigg /stark, nu när jag varit sjuk så vi tar det helt enkelt som det kommer. Det gör vi alltid. Sätter aldrig upp några mål för man blir alltid så besviken om man inte skulle nå dem. Bättre att man går in och gör sitt bästa sen se vart det tar en. Nu är detta ju bara en tävlingsträning så det är egentligen skit samma hur det går, Men för Zamoras utveckling är detta ännu ett steg längre. Allt jag gör med z är en jätte stor grej. Varje minsta grej vi åker på elr gör för första gången är något stort. Hon är nästan helt orädd och börja lyssna på mig jätte bra. Börjar bli så himla kul att rida min stjärna !
 
 
 
Xoxox



Långtur :)
Publicerat den

Långtur tillsammans med olivia idag. Vi skulle rida till skogen och sen gå in på skrylle spåret så att säga. Men vi kom bara upp till dalby sen var det is över hela vägen. Men vi bestämde oss för att fortsätta försiktigt längst sidan. Dock blev det inte bättre och när vi kom in på skrylle spåret var det bara att vända hem igen. Vi var ändå borta i 2h så det tog sin tid ändå. Hästarna var nog trötta när vi kom tillbaka för zamora snubblade så hon fick omkull på frambena. jag hade precis hoppat av henne. Så går det när man inte lyfter på bena. Ändå hade hon jätte brottom hem haha.
 
Får se om jag trimmar henne i paddocken. Tömkör eller longerar. har ingen plan. Har anmält mig till en pay and jump nästa helg. Alltså den 9. Hoppas hon skötter sig :) !
 
Xooxo
 
 



Middag :)
Publicerat den

 
Firade mamma för 3dje gången idag tillsammans med lite folk. Vi åt spagetti och köttfärsås och till efterätt en gratineradfruktlåda med smält vitchocklad och glass. Jag tycker egentligen inte om varma frukter men detta var faktsikt riktigt gott. :)
 
imorgon börjar min praktik.  Fast börjar inte förens vid 2 så har sovmorgon hela veckan. Jätte skönt faktiskt. Dock har jag ju praktik till kvällen så det kanske är en nackdel där. Men vi får väll se vad som händer.
Snart ska jag starta en film och sen släcka för kvällen :)
 
xoxo
 
 



Coolt ! :D
Publicerat den

jag brukar inte dela andras klipp, men denna hästen var bara så j*vla fin! :D Grymt jobb med filmen också!



Min lunch idag
Publicerat den

var bara tyngen att visa bilden jag la ut på facebook idag.
jag har alltså stått och lagat mat .. haha. Resultatet blev bra.
Försöker verkligen äta nyttigare nu. Vill gå ner 5 kilo tlll sommaren och jag ska klara det ! :)
 
innehåll:
Brockoli
morot
sparris
kyckling file
blomkoll
purjolök
grönsaks buljon
sötsur sås
soja
basilika (tror jag)
 
man kan krydda också men jag tycker sojan och buljonen gör jätte mycket av smaken.
Enkelt och gott :)
 



Mysig lördagskväll :)
Publicerat den

Så här såg jag ut igår på arlövsrevyn :)
 
idag har jag hoppat z. La till massa tittiga hinder, (tobleronet, tunna/smalt hinder, däck. ) Hon hoppade allt utan problem. Tittade lite på tunnan för hindret var ganska smalt men sen hoppade hon utanproblem. Känns som att hon litar på mig ganska mycket. Så det är jätte kul. Jag har alltid i tanken, "kom igen gumman, detta klarar du, jag hjälper dig" och det känns som hon bara bli säkrare och säkrare. Dock försöker jag som min ridlärare louise sa att låta henne sköta allting och att jag bara ska hitta rytmen. Hon sa att det kommer underlätta senare i framtiden. Så jag försöker så mycket jag bara kan att låta z sköta det.
 
just nu ligger jag i sängen och ska snart städa lite. det behövs kan jag säga. Försår inte hur det alltid kan bli så stökigt?.. konstigt. För en stund sen kollade jag melodifestivalen med mina föräldrar . Vi åt bakpotatis och entreco. pappa hade även lagat lamm. Över goott. !
 
xoxo
 
 



uteritt igår :)
Publicerat den

Hej, igår var jag på körskola på morgonen. Gick super bra. Har skrivit upp mig på 5 dubbelektioner. Men dem hade inte tid förens om 4 veckor. Så då hinner jag bli klar med praktiken. Gick tillbaka till skolan efter lunch, men dem släppte oss direkt då dem tyckte det var för fint väder för att vara inne på en fredag. Snällt :)
 
Red en runda med olivia och hennes pojkvän erik. Olivia red spiritus, erik stormur och jag z. Det gick jätte bra för allihopa. Z var otroligt fin att rida. Dock blev hon pigg när spirit fick gå framför henne så då blev det inte så mycket koncentration haha. Dem fick galoppera av sig rejält på fältet.
 
på kvällen var jag på arlövsrevyn med mina föräldrar. underbart att få skratta lite ! :D
 
Hon är så fin min pinsessa ! :D
 
Tack olivia för bilderna