Tidig morgon..
Publicerat den

Hej på er :)
 
Jag ska faktiskt släcka för dagen då jag ska upp redan vid 6 imorgon bitti. Vi kommer åka hemifrån redan strax efter halv åtta, då jag startar som numer 14, och det är en Avdelning A så det går lite fortare. Hästen ska broddas på tävlingsplatsen och jag ska hinna gå banan därav måste vi var där strax efter 8.
 
På morgonen ska jag packa all utrustning, knoppa, ta väck eventuella pissfläckar. Kan inte bestämma mig vilket träns jag vill ha på. Vilket tycker ni jag ska ta ? :)
 
Zamora longerades med inspänningar idag. Så himla fin hon var ! imorgon ska vi ha kul., Vi tränar för att bli bättre..
 
 
 
Maffig bild
 
 
 



Rödhårig nu :)
Publicerat den

Ni har ju sätt en före bild på alla mina andra bilder så kände att det kanske inte va nödvändigt med en. Olivia och jag hjälptes åt. Först la vi i en blekning i mitt hår för att få det lite ljusare så att den röda färgen som vi skulle sätta in senare skulle synas bättre. Med tanke på att jag var rätt mörk i topparna och ljusare i hårbotten så hade det antagligen blivit jätte rött i hårbotten och bara lite på på längderna.
 
När vi väntade på att min blekning skulle verka satte jag i Olivias hårfärg. Mörkt brunt, dock blev det väldigt mörkt (nästan svart) Men det lägger nog sig efter några tvättar.
 
Så här såg håret ut efter blekningen
 
Sen la vi i den röda färgen. Och resultatet blev :
 
 
Väldigt nöjd faktiskt :) Tycker det är lite coolt
 



Puss på dig älskling
Publicerat den

 
Godkväll, snart god natt :)
 
om bara en liten stund ska jag släcka för dagen. Fått in alla bilderna på datorn och även bjudit er på några :) Synd bara att min häst är så snygg men att jag blev över dålig på typ alla bilderna... Fast det är ju viktigast att Z blir bra. Hon är verkligen fotogenisk. En mycket vacker häst som är en fröjd för ögat att se. Så Glad att min prinsessa är MIN!!
 
imorgon har vi bara lite flak fix, så ska in till skolan vid tolv, efteråt ska jag sola sen ska jag och Olivia färga håret. Vill ha det lite mer rött en får se. Antingen färgar jag det rött eller svart.. Vad tycker ni? Tips på annan hårfärg?
 



Photoshots
Publicerat den




Favorit Bild
Publicerat den

 
Hej :)
 
Idag var vi och spelade laserdom med klassen i 1 timme. Man körde två rundor, första rundan gick inte jätte bra, men andra rundan levde jag mig in i det och satan vad grym jag var då! :)  åkte och solade precis efter. Sen tog Olivia och jag bussen hem och tog snygga bilder på hästarna. Bilden ovan blev min absolut Favorit pic ! Z är så himla fin.. Sago häst
 
Red ett dressyr pass lite senare på kvällen. Till en början med gick hon rätt bra och går förvänd galopp nästan helt stadigt.. Det är i alla fall på väg.. Efter en stund försökte z kasta av mig, vet inte om hon tyckte jag pressade henne för mycket eller att hon bara missförstod mig. Men det löste sig och jag ramlade iallfall inte av. Ston har ju en tendens att vara rätt envisa och gnälliga.. För övrigt var hon helt okej att rida idag.
 
 
 



Envis lite åsna..
Publicerat den

Min fina häst igår...
 
 
Z behövde verkligen trimmas igenom idag. Jag var och hoppa henne i måndes, lånade en av mina grannars paddock (Min gamla tränare stina ) för att våran paddock är över dålig just nu och jag vägrar rida i den tills den blir bra.. Hon var iallfall duktig och själva hoppningen gick kanon. Dock var allt annat dåligt, kanske inte så konstigt då det var ett tag sen jag trimmade igenom henne ordentligt..
 
Så idag red jag i ena hagen som har rätt bra underlag. Hon var till en början med väldigt lat och envis. Ville inte bära upp sig själv alls utan gick bara och hängde. Ett tag blev hon skit sur så hon studsade lite och försökte skrämma mig, men idag var absolut ingen bra dag att försöka få mig till att ge med sig..
 
Efter cirka 1 timmes övertalning och mycket trim, blev hon super fin och bärde upp sig själv. Så det passet blev jag nöjd med. imorgon ska jag försöka hinna rida till stina och låna hennes paddock igen. Z behöver trimmas en gång till, till på tävlingen på lördag.. :)
 



Nöjd med håret :)
Publicerat den

Bilden är tagen från Oscars fest i lördags. Jag var jätte nöjd med mitt hår den här dagen och hoppas jag kan få det lika bra inför min student. Dock är jag sugen på att lägga i lite röd färg i helgen men vi får se :)
 
Idag var det 6-gången jag la mig i solariet. Fick tips att man kunde köpa någon sorts kräm på solariet som tydligen skulle hjälpa en att få bättre resultat. Jag provade en som lovade att ge en brun och mjuk hud, även lite glitter i. Dock blev min hy jätte glittrig efter solningen... Köpte även en annan som ska ge långvarig brun hud, ska prova den imorgon om jag hinner ta mig till solariet. Vi ska spela? Laserdom med klassen imorgon så hoppas att det inte blir för sent.
 



Helgen i norrköping :)
Publicerat den

Min syster natta och jag :)
 
Bilden är från lördagen på Oscars 20 årsfest. Himla trevlig kväll och mycket roligt folk. Vi stack ut vid 12 men jag stack hem redan vid 1 för jag var jätte trött. Hade sovit dåligt mellan fredan och lördagen för hade ont i magen. Så ingen party tjej var det ut av mig på lördan. Lite trist att inte va på humör när man är någon annanstans än i skåne, och Malmös (börjar bli ) tråkiga ute ställen.
 
På lördagen shoppade vi även. Pappa drog åt sig både skinjacka, skor och snygga spets tröjor. Man klagar ju inte när han är på sådant shopping humör och bjuder på allt.. Det är bara att tacka och ta emot. Speciellt nu när man snart måste börja betala för sina egna grejor.. Tröjan och jackan på bilden, även skorna i bilden nedan för är lite av grejorna jag fick. Vill ni se bilder på allt? kan kanske fixa det om ni är snälla..
 
 
 
 
 



Rest in Peace
Publicerat den

 
Du är en ängel nu.
 
Det var inte lättaste uppgiften att säga hejdå till dig igår.. Allting var bra klockan 6. vid 8 började allting och du började bete dig konstigt. Vi hade badad dig precis innan så du hade stått inne och torkat. Jag släppte ut dig precis efter 8 och du rullade direkt. Jag tänkte inte så mycket på det med tanke på att alla hästar rullar sig. Det var när dem andra hästarna sprang fram till dig i panik och ställde sig precis hos dig jag märkte att något var fel..
 
Du reste dig upp, men la dig snabbt igen. Jag gick in för att be mamma om hjälp.. Hon tänkte nog att jag överreagerade och tog god tid på sig att komma ut. Jag fick springa in en gång till för när jag kom ut låg du alldeles stilla. Mamma kom ut och du låg helt blixt stilla i hagen.. Första jag tänkte var att du kommer dö, just där på marken. Vi fick upp dig på bena och gick in i stallet för att ta tempen. 36.6 hade du vilket är lite undertemp. Men vi vet ju faktiskt inte vad din vanliga temp va? Jag tänkte, vi har tagit död på hästen för att vi badade honom..
 
Vi började gå med honom strax efter åtta. Mellan 9-10 började du skrika av smärta i magen och det såg ut som du försökte bajsa. Vi trodde vid detta laget att du hade kolik med tanke på att du hade små symtomer, du ville lägga dig ner och fick inte igång magen.
 
Vid halv 11 ringde  helsinborgsjukhus och bad om rådgivning. Dem tyckte jag skulle komma upp med honom eller ringa en distrikt veterinär. jag ringde till Flyinge, en kvinna svarade. Hon kom vid 12 tiden. 4- h sen allt började och vi hade gått med honom sen dess.
 
Hon tyckte att det var konstigt att det inte hade släppt och var bättre när det gått så många timmar. Hon lyssnade på ditt hjärta, och du hade tydlig blåsljud på hjärtat. Vi tog in dig för att ge dig smärtstillande för att hon skulle kolla bland dina tarmar. Hon gav dig så mycket hon bara kunde för varje gång hon stoppade in handen skrek du av smärta. ingen häst skulle reagerat på det på det viset du gjorde. Du hade ont.. det är inte vanligt att hästar visar smärta.  i vanliga fall brukar man kunna få in hela armen i hästen, men hon lyckades få in handen bara. Det var något som tog stopp. Hon hade själv aldrig varit med om detta och ringde kirurgerna för att höra om dem kunde veta var det var.
 
Dem kom fram till att det var antagligen var en förträngning på tarmen förmodligen pågrund av en tumör. Det fanns verkligen ingenting man kunde göra.
 
innan vi gick ut med dig, viskade jag i ditt öra " hälsa beachen från mig".
Du fick en spruta och jag såg dig ta dina sista andetag och Sedan föll du ihop på marken.
 
Det känns inte som att du är borta.. Du har alltid funnits här gamlingen.. i 9 år har du fått stå ut med oss..
Kommer kännas jätte tomt att komma ut i stallet utan dig..
 
Spring på dem gröna ängarna med beachen bredvid dig och snacka massa skit..
 
You will Always be my Angel <3
 
 



Kan inte få nog av henne...
Publicerat den

 
Hej på er :)
 
idag är det lördag. Dags för shopping. ikväll är det party för Oscar. Hoppas jag hittar något snyggt att bära ikväll.
Ska försöka fota så mycket som möjligt med min mobil kamera. Nej vi har fortfarande inte fått tillbaka våran systemkamera som blev snodd. Hade önskat vi hade en till min student. Men skit samma..
 
Jag bjuder på två underbara bilder på min stjärna.. Älskar när det är proffsfotografer på tävlingar :)
 



Min prinsessa
Publicerat den

 
 
 
Min fina häst :)
 
Sannar har lovat att ta hand om z hela helgen. Så hon får röra på sig lite lätt. Hon visar så ytterst lite halta så tror enbart att hon blivit sparkade i hagen eller kanske trampat snett.
 
Är hon bra tills på söndag-måndag när jag kommer hem kommer hon starta i Örestad på deras gräsbanan den 1maj. Ska bli kul, har aldrig hopptävlat henne på gräs. Vi har ju ridit terräng 2 gånger, en gång träning, och en gång träningstävling. Så hon har ju gått då. Men ska bli kul på en ordentligt gräsbana. Man vet ju aldrig vad sm dyker upp i terrängen..
 
 
 



Linus svenning , Titanium
Publicerat den

 
Detta är numera en av mina favorit låtar. Älskar denna variationen av denna låten !! Amazing
 
You shout it out
But I can't hear a word you say
I'm talking loud, not  saying much
I'm criticized
But all your bullets ricochet
You shoot  me down
But I get up

I'm bulletproof, nothing to lose
Fire away,  fire away
Ricochet, you take your aim
Fire away, fire away

Shoot  me down
But I won't fall
I am titanium

You shoot me down
But  I won't fall
I am titanium


 
 



På väg upp mot norrköping!
Publicerat den

Hej på er.
 
Sitter i bilen just nu på väg upp mot norrköpinge. Idag kommer vi nog inte hitta på så mycket mer än äta kvällsmat och mysa i soffan. imorgon fyller Oscar 20 och det ska såklart firas med en grym fest. Ska bli så kul.
 
Imorgon ska vi nog även ut en stund på stan. Behöver hitta ett par nya skor och en snygg outfit till imorgon kväll. Hittade en tröja på woops i tisdas men köpte aldrig den så hoppas på att dem har den är uppe i norrköpinge. Ska även köpa lösögon fransar tills kvällen .. Ha det gött i skåne !
 
Pappsen och jag på linneas 18-års fest :)
 



Shoppning och packning :)
Publicerat den

 
Dagens outfit :) körde på en ganska enkel outfit. Gillar skorna. Syns inte så bra på bilden dock. Lite synd.
 
Efter att ha hämtat mamma och pappa på flygplatsen åkte jag och natta iväg till nova och köpte ------ till en viss person. Avslöjar inget idag för är rädd att den personen läser min blogg. Sen tog vi även en lyxshake på max. 37 kr st... Något jag inte gör om.. Får så värt det är det faktiskt inte. Bara massa extra kalorier..
 
Just nu ligger jag i sängen och ska packa.. Hatar det. Så tråkigt om man skulle glömma någon tröja som man blir sugen på att använda.. Trist! Jobbigt att behöva bestämma kläder för alla dagar..
 
Håller även på med att tidsinställa inlägg för kommer inte ha möjligheten att blogga i helgen. :)
 
 



Lunch :)
Publicerat den

 
Hellu sötisar :)
 
Så här se min lunch ut idag. Natta lagade ihop lite lax nu när vi kom hem. Gott va? och nyttigt.. Perfekt måltid. Gott var det också. Tur man har en syster som kan laga mat till en. Perfekt :)
 
Nä en dusch nu..
 



Startar dagen på Solariet :)
Publicerat den

 
God morgon. Så här såg utsikten ut för mig för bara en stund sen. Startade min dag med en tur på solariet. Sov ganska länge idag för jag höll på med min svenska till ganska sent igår natt. Jag ska snart slänga mig i duschen och fixa mig. Mina underbara föräldrar ska vi hämta om drygt 1h på flyplatsen. Skönt och ha dem hemma igen.
 
Z ska longeras med inspänningar, får se om det blivit någon skillnad. Sen ska jag fortsätta med min svenska. Åker till norrköpinge i helgen så försöker bli klar med allt nu.
 
 
 



Puss på dig stjärnan
Publicerat den

 
Saknad hund, var på besök igår kväll.
 
Red ut z med Olivia och s idag. Z markerar lite på ena frambenet så tog det väldigt lugnt. Men tror det är bra att hon får röra på sig allfall. Så länge man inte överanstränger henne så. Hatar när mina hästar mår dåligt, det får mig till att må dåligt.. Trist när dem har ont :/
 
Sen vet jag inte vad som e fel i heller. Blir det inte bättre så får vi åka in till doktorn.
 



Klar med Ekologi kursen ! :)
Publicerat den

Äntligen är jag klar med Ekologi kursen. Gjorde klart min uppgift i måndas och skickade in den. Fick svar idag om att jag var klar och hade godkänt i kursen ! :) En klar, 3 kvar haha...
 
Ska verkligen ta tag i min svenska nu ikväll så får vi se hur långt jag kommer. Ska först städa mitt rum bara för det ser ut som ett bombnedslag.. Bokstavligen.
 
 
 
 



Espesso house och emporia :)
Publicerat den

 
Hej på er :)
 
Har varit iväg hela dagen kom hem för en stund sen bara. Först hade jag halkan i hela 4h men det gick bra och jag klarade mig. Efteråt tog jag tåget till emporia där jag mötte upp crille och natta. ( mina syskon). Vi gick runt och kollade lite i affärerna innan vi satte oss på espresso house och drack en varm chocklad. Mysigt ! :)
 
Efteråt tog jag och natta en tur till solariumet. Nästa solning får bli på torsdag. Har lite bränt mig lite, kanske inte så konstigt med tanke på att jag knappt vilar huden efter solningarna, och jag blev rätt röd i lördes när jag solade ute i trådgården. Vill ju inte tappa huden !!
 
 



Dumma internet..
Publicerat den

 
Hej på er
 
kunde inte blogga när jag kom hem igår för internet vägrade fungera på min dator och alla andra datorer i huset. Var väll något fel gissar jag på. Men idag fungerar det :)
 
Var hos crille igår och käkade smörgåstårta med underbart folk. Vi var hemma vid 8 igen. Efter det duschade jag och gick och la mig typ. Men somna inte förens vid 00 haha.. jag blev föresten klar med min uppgift i ekologi!! :D hoppas den är godkänd bara..
 
nu ska jag pallara mig iväg till körskolan. Har halkan idag.
hästarna gick föresten ute inatt. !! :D så skönt för dem
 
 
 
 



Körlektion/skolan
Publicerat den

Hej på er..
 
Har precis kommit till skolan. Var uppe redan vid 8 imorse och åkte in till körskolan. Det gick faktsikt väldigt bra idag. Imorgon har jag halkan så det ska bli lite kul faktiskt.
 
sitter just nu i nästan ett helt tomt klassrum och ska göra klart min uppgift i ekologi..
 
Gammal men mysig pic
 



Eurovison.
Publicerat den

 
Jag har missat hela grejen med eurovison.. Satte precis på tv:n och hade missat alla bidragen. Äsch, det är väll bara röstningen som är spännande?
 
Jag ska snart sova.. Eller försöka. Hatar att sova själv, men har inget val så får väll lägga mig med alla hundarna :)
 



Utgång / Girls night :)
Publicerat den

 
Var ute med mina underbara tjejkompisar igår. Tyvärr stack, Hedvig , zara och Olivia hem redan vid halv1. Jag och malin stack hem 1h senare för det var en över dålig dj och kalle hade inte öppnat sitt dansgolv.. Dock när vi precis har gått ifrån hipp får jag ett sms om att han öppnade då.. haha kul!
 
Skitsamma det kommer såklart fler kvällar. Mina bilder från mobilen får jag inte in med tanke på att min syster snott min laddar sladd så kan inte överföra dem så ni får nöja er med dessa två bilderna från facebook :)
 
Vad hände här?
 



Sol och bad :)
Publicerat den

 
 
Hej på er.
 
dagen har gått åt till att sola i det underbara vädret. Var uppe väldigt tidigt idag. Sandra kom på besök med en vän så vi åt frukost tillsammans med natta och hennes vän. Våfflor ! :) Mycket bra frukost måste jag säga..
 
Har legat och solat hela dagen för att bli brun till studenten. Blev lite röd på bröstkorgen så inget solarium för mig idag. Får låta färgen lägga sig lite så imorgon åker jag iväg och solar solarium igen :)
 
 
 



Fix fix :)
Publicerat den

Hej :)
 
Har precis klivit ur duschen, ska äta något sen fixa mig inför ikväll. åker hemifrån redan vid 6. Vid 8 ska vi samlas hos zara och förfesta och redan vid 10 sticker vi till ladies night på hipp ! :) Ska bli så kul, Så ingen mer uppdatering idag.
 
underbara Olivia som jag vet läser bloggen, fixade till alla 3 idag. Tack ! :D
 



Godmorgon :)
Publicerat den

 
Hej på er.
 
Gick upp för bara en lite stund sen. Försökte lägga mig en stund i solen men det blåser Way to mach här ute på landet, så jag gick in igen. Olivia tog hästarna i morse och så jag fick min överlängtande sovmorgon ! :D Skönt. Ska ut om en stund och mocka och fixa. ikväll är det ladies night som står överst på listan. Dock fick jag lite ont i magen just nu så får hoppas det släpper annars blir det inte så kul :/
 



Bilder ribban :)
Publicerat den

 
Att Zamora skulle bli så här snygg på bilderna hade jag aldrig trott i min vildaste fantasi.. Men sinnes vilken sagohäst hon är.. Så himla vacker ! :D
 
Släng gärna in en kommentar på vad ni tycker om bilderna !! :D
 
 



Solat :)
Publicerat den

Eftersom att jag inte hann sola idag, Dels på grund av att jag inte var hemma förens vid 4 och vid 5 körde vi mamma och pappa till flygplatsen, idag åkte dem till Turkiet. Sen var jag och natta iväg och klippte Crille, och storhandlade. Så fick bli att jag la mig i solariet en 20 minutare. Så underbart och avslappande.
 
Ska sola igen på lördag tror jag för imorgon finns det inte tid. Vet ni vad? Jag får sovmorgon imorgon bitti!! Olivia skulle vara tidigt i stallet så hon morgon fodrar och släpper ut, hur lyxigt är inte det? :) Hoppas på att det är fint väder imorgon så att man kan ligga ute och sola. På kvällen ska jag iväg på ladies night på hipp med ett par tjejkompisar. Mysigt :)
 
 
 
 



Dagens outfit :)
Publicerat den

 
 
Hej på er :)
 
idag kom jag till skolan redan vid halv nio i morse. Hade redovisning på vårat projekt arbete som då var Lexus och det kändes kanon bra och var väldigt lätt att prata om. Även om det var inför hela klassen.
Vid lunch åt vi en sallad på café 2000 som jag varmt rekommenderar. Alltid lika gott och man får bestämma precis vad man vill ha i den :) !!
 
Efter lunchen hade vi svenska, fick reda på att jag fick VG på mitt  nationella tal. Kändes kanon bra faktiskt och jag är mycket nöjd med mig själv. Jag gick redan vid halv två för skulle till körskolan.
 
 
Försökte mig på en sådan hoppbild som alla dem kända bloggarna gör.. Men det gick väll sådär. Förstår inte hur dem kan hoppa och se snygga ut samtidigt.., Ja ni ser ju själva hur jag ser ut haha
 



500 kg hö..
Publicerat den

Hej på er...
 
Här sitter en trött ny duschad Denise. Har precis tagit in 500 kg hö för hand Själv! Ett j*vla jobb men nu är allt inne. Anledningen till att jag fick bära in det för hand är att ingen kunde hjälpa mig ta in balen igår, sen var jag tvungne att öppna den utomhus. Men tror inte den hade kommit igenom dörrarna ändå för den var större än dem vi haft innan. Det är precis så att dem har kommit in innan.
 
Ska ta in hästarna om en liten stund sen ska jag tacka för mig.. Har redovisning på vårat projektarbete imorgon (Lexus) Så behöver vara utvilad. Sen har jag även körlektion på eftermiddagen.. Pust. Mitt liv är ständigt stressigt just nu..
 
 
 



Entré :)
Publicerat den

 
'
 
 Hej på er :)
 
Försov ju mig i morse som jag skrev innan. När jag kom till skolan vid tolv idag var tydligen alla datorer slut så vi fick gå hem .. Allting finns på datorerna så vi kunde inte jobba utan dem.
 
Jag och Olivia tog en tripp in till entré hittade min studentklänning som ni kan få en sneak peak på snart :) Enkel och fin. Precis som jag ville ha det. Vi bokade även en spray tanning och nagelbyggning till Olivia. Speciall pris på naglarna för alla studenterna endast 179:- , funderar på om jag också ska bygga naglarna inför studenten ?
 
Ska vila en stund innan jag går ut och tar hästarna. Har lovat Olivia att jag skulle ta spirit idag :)
 
 



Svar på tal :)
Publicerat den

 
svar: Anledningen till att jag inte kommer att rida corre mer är för att catrin som är hans ryttarina egentligen kom hem från australien igår. Hon har varit borta sen i slutet av oktober. Så ni är det hon som antagligen kommer ta över och rida honom. Men behöver Anneli hjälp så är det klart jag hjälper till :) Tycker bara det är kul
 
Catrin och corre igår efterhoppträning :)
 
 



Skolan :)
Publicerat den

Försov mig i morse. Har precis fixat mig och ska cykla iväg till bussen. Har bara en lektion kvar i eftermiddag, från halv-1 till 3. Så får väll pallra mig dit då jag ligger efter. Tar med mig en sub på vägen :)
 
Bjuder på vimmelbild sen helgen :)
 
och jag är sten ful på dessa bilderna, men vad förväntar man sig när man är full som ett ass? hha....
Aldrig mer vimmelbilder...
 
 
 



Hoppträning ozzie
Publicerat den

 
Hoppade söta ozzie igår på hoppträningen i skolan. Underbarare häst får man leta efter. Han har tre bekväma gångarter och är inte svår att ha och göra med på något sätt. Enkelt ! Dock behöver han kanske träna lite mer på att bedöma avstånd och ta skänkel varje gång. Men om man har ridskole elever som varje gång sitter och bankar skänkeln i än kanske man inte är så värst känslig för just en biten.
 
Men han var fin igår,. Dock hoppade vi lite lågt. Fick aldrig in något "bra" språng. Han tyckte nog själv det var ganska lågt :)
 
 



Film Zamora Ribban :)
Publicerat den

 
Nu är äntligen filmen uppe. Skulle lagt upp den redan igår till er, men kunde inte blogga för satt aldrig vid en dator. :) Enyoj och släng gärna in en kommentar efteråt :)
 
 



underbara cordinat
Publicerat den

 
Har suttit och väntat hela dagen på att bilderna från tävlingen ska komma upp. Men jag förstår att det tar lång tid med tanke på att det är över 400 ekipage och minst 2 bilder per person så det blir ju en del bilder att redigera. Men hatar att vänta.. Den som väntar på något gott väntar väll aldrig för länge.. haha
 
Bilden är på corre igår innan vi konditions träna. Red honom precis efter att vi kommit hem från tävlingen. Han var så underbart fin.. Visst är han söt? Trista är att det kan ha varit sista gången jag red honom :/
 
 



Zamora stor galopp?
Publicerat den

Satt och kollade igenom några ekipage innan jag startade Zamora igår i 90 cm. Distansen mellan 1-2 , 6-7 och 8-9 red nästan alla ekipage jag såg på 6 galoppsprång några fick in 7. När jag nu tittar på filmen på z, får hon in 5 galoppsprång, På exakt alla tre. Även om det inte känns som det så har Z en ganska stor galopp.
 
Vilket kan stämma ganska bra, för när vi mätte
 
z:s galopp på barnvallen efter att jag galopperade Corre, och mätte honom på samma distans, fick vi nästintill samma mått. Vilket är väldigt kul. För han har en enormt stor galopp. Har alltid trott att Z har en liten men kvick galopp. Nu har hon tydligen en Stor och kvick galopp.
 
Mycket man kan lära sig av att studera ! :) Sen gick det kanske lite fort mellan 1-2 men men !! Filmen kommer upp snart
 
 
 
 



Eye Candy
Publicerat den

Fyfan vilken snygg häst jag har... Älskar hur maffig hon ser ut med knoppar.
Någon önskade fler foton från tävlingen så här har ni :)
Alla foton är tagna av min bästa vän Olivia som följde med mig idag. Tack! :D
Även tack till min morbror mats som alltid ställer upp, och min mamma! :)
 
 



Tävling Ribban :)
Publicerat den

 
Tävlade min Sessa på  Ribban idag.
 
90 cm A0: 8 fel. En bra runda, lite stark och där av petade hon två hinder. Men det kändes bra och väldigt enkelt. Precis så som det ska vara. Hon var så otroligt fin på framhoppningen till denna klassen. Bra känsla och rytmen runt hela banan. Super kul och jag vart jätte nöjd :) !
Vår andra 90 cm lokalt tillsammans någonsin.
 
Debutt 1m A0:A0  .. Katastrof runda. Redan vid framhoppningen var Zamora stark och lyssnade inte alls på mig överhuvudtaget. På banan var det inte mycket bättre. 1-2 hoppade hon bra, skit vilken häst jag har tänkte jag.. 3:an drog hon på och fick bommen mellan bena. Blev väldigt kort och vi tappade vägen till 4:an så jag la en volt. Sen rev hon 4, Hoppade bra in i kombin som var numer 5, sen rev b ut. på grund av att hon blev för lång. På väg mot 6 hade z all kontroll och jag hade noll.. Under att hon klarade 7-8 utan att riva eller gå omkull.. För övrigt så kändes höjden inte hög för henne och hon fick in en del bra språng trots slarv.. Man får ju tänka på hur mycket hon förbättrats redan.
 
Dock var jag inte så jätte nöjd över den klassen. Jag hade noll kontroll och hon var rätt nonchalant, lite trist. Men vafan man kan inte få allt på en gång. Hon är ju som sagt väldigt grön i hoppningen fortfarande :)



Nytt träns :)
Publicerat den

 
Köpt ett nytt pullarträns till zamora. Hon ska få ha på det imorgon på tävlingen. Skulle egentligen inte rida idag för mådde inte så bra. Men började pila med sadlen så till slut blev jag så sugen att jag bestämde mig för att rida iallfall. Vi skrittade mest men joggade även henne lite i trav bara. Jätte mysigt och uppfriskande tur :)
 
Nu har jag packat nästan allt till imorgon så jag slipper göra det på morgonen. Ska bara knoppa henne.
 
Våra ridstigar / Vägar är helt underbara här hemma. Älskar att vi har möjligheten till sådan natur. Underbart tt rida i.  Håller ni i med mig ?
 
Dagens outfit :) haha



High on Life :)
Publicerat den

 
Hej på er :)
 
Förlåt för att jag inte bloggade igår kväll. Direkt efter att jag ridit Zamora, fixade jag mig och drog in till staffanstorp. Jag och malin skulle förfesta. Slutade med att Alle kom och hämtade upp oss och vi förfestade hemma hos honom. Vi drack Champange och spelade kort ! :) Mysigt.. Jag har aldrig tyckt om Champange innan, men det är faktiskt inte så farligt att dricka det. Man kan alltid lära sig tycka om det såklart :)
 
Och idag har jag inte varit människa att blogga.. Gick upp vid nio tiden och slängde ut hästarna.. Tror jag fortfarnade var full då? Har jätte svårt att sova när jag har druckit. Vid 11-tiden mådde jag så illa att jag spydde. Sen vid 12 somnade jag om och sov fram till halv -6. Sen vart det stallet som gällde. Nu ligger jag ner kryppen i sängen och ska snart sova.. Mår fortfarande illa och har ont i huvudet..
 
MEN fy fan vad kul jag hade igår!!
 
 
 
Bjuder på bilderna.. Som ni ser är jag rätt dragen..
 
 
 



Ut och rida Stjärnan ! :)
Publicerat den

Hej på er.
 
Just hemkommen från grandgården. Köpte lite spån till transporten och kraft till hästarna. Stormur har blivit så himla smal så vi ska prova ett nytt foder på honom nu. Spännande och se om det tar.
 
Har även hunnit med att städa Hästarnas "tvättstuga" och fått in lite nya hullor där jag kommer ha deras grejorsom vi inte använder just nu på sommaren. Så som vinter täcken och massa andra små grejor. ;) Blir super fint.
 
Z ska antingen rida ett hårt dressyr pass på gräsfältet eller rida ut en runda bara. Får se vad vi är sugna på när jag gjort i ordning henne. Vi hörs senare !!
 
 



Saknar min rossetplockande Tävlingsponny Gienek
Publicerat den

 
Finaste ponny skrutt, snart har 1år gått sen vi  såg varandra.. Saknar dig massor
 



Fredag :D
Publicerat den

 
Godmorgon på er!
 
idag är det ingen vanlig dag för idag är det fredag haha.. ! :)
Vad som står på listan idag är att rida Z, Gå ingom lite utrsutning och tvätta lite hästsaker. ikväll får vi se vad som dyker upp. Är öppen för förlsag ! :)
 
Känns som det kommer bli en bra dag. Kanske för att jag uppdaterat min blogg lite. Känns mycket fräscht och sommrigt ! sånt är alltid kul :D
 
 
 



Ny Design
Publicerat den

 
 
 
Tack www.aui.blogg.se för den snygga designen :) Den blev jätte fin och perfekt nu till sommaren ! :D
 
Hiss Eller Diss?
 



Löshoppning Lexus
Publicerat den

 
 
Bjuder på två videos på lexus när han löshoppar :) 130 cm på första, och 140 cm på andra, ser ni så högt över han är på 140 cm? :)
 



Candela M
Publicerat den

Grannens underbara föl, Candela M heter hon och kom till värden i söndas eftermiddag. Hon e Efter Camaro M, och på mammans sida Feliciano. Kommer bli en super duper fin hopphäst ut av henne :)
 
Sen tidigare har hon två andra föl. Den första, Corre då som jag rider ibland är efter Corlensky G, och Fille som är 3 år och på väg att ridas in är efter Fighting Alpha. Toppen stammar på allihopa. :) !!
 



27-dagar till studenten :)
Publicerat den

 
åh, är inte livet helt underbart just nu? Tog precis in hästarna och det är fortfarande halv ljust ute. Klockan är tjugo i tio.. Helt vind stilla och skönt ute. Jag njöt av utsikten på min vackra gård. Jag älskar verkligen att bo här ute.. Hur ska jag kunna klara mig utan detta sen?
 
Nu är det bara 27-dagar kvar till studenten !! :D Det börjar närma sig med stormsteg. Ska bli så himla kul, och jag längtar som fan tills jag kan börja jobba, känna lite pengar och köpa lite nya fina saker till Z!! Ett nytt träns ska vi börja med,  sen ett nytt silvrigt swarotwski pannband. Hade köpt en super snygg grimma för typ 1000 spänn och ett swarotswki panband , men hon pajade det redan efter första användningen.. Lite halv trist faktiskt. Men sånt är livet och det går inte att göra så mycket åt ! :)
'
 



Film Hoppning Gräs
Publicerat den

 
Enyoj
 



Filmen på hoppningen i måndas :)
Publicerat den

Hej :)

Har precis klippt ihop filmerna sen i måndas när vi hoppade på gräset. Ska bara få in den på youtube sen lägger jag ut den här till er :) Så snart får ni se !!

Ha inte allt för höga förväntningar, z är fortfarande väldigt grön i sin hopp "utbildning" men det börjar ta sig :)

 

 

 



Någon som kan göra en Header ?
Publicerat den

 
Jag tror jag har värdens finaste häst :)
 
Jag söker någon som vill göra en ny snygg Header till mig. Någon som är väldigt duktig och tycket det är kul :)
Tack på förhand
 



Todays outfit
Publicerat den

 
Hej på er :)
 
Har varit och handlat lite gott så jag kan njuta framför en film ikväll. :) Men prio 1 just nu är att få tummen ur röven och börja städa rummet. Byta sänglakan hade kanske varit lite fräsch också haha :)
 
Vad är alls planer idag? E det utgång som gäller? Röd dag imorgon så alla e lediga. Skönt ju :D
 
 
 



paus från hästarna
Publicerat den

Taggad häst på att hoppa :)
 
Hej på er.
 
Olivia har tagit hela stallet idag. Underbarare vän kan man inte ha <3 Så jag har bestämt mig för att t en paus från hästarna idag. Så zamora får vila och bara ta det lugnt. Hon var nog rätt orolig inatt när det åska och blåste, hon hade rört runt en J*vla massa i boxen sa olivia. Stackaren :)
 
Istället för hästarna idag ska jag städa mitt rum, förstår verkligen inte hur det kan bli så stökigt hela tiden.. Jätte konstigt.. Sen ska jag starta en film och njuta av att jag är ledig fram till och med måndag !! :D
 
 
Just det, har kollat fel, tävlingen är på söndag. Så på söndag startar vi en 90 cm och debutterar 1m lokalt :)



bildminne :)
Publicerat den

 
fina tjockisen i sommras :)
 
 



poolen :)
Publicerat den

 
Hej på er :)
 
 Solen skiner och alla är redan på bätte humör. Det gillar vi skarpt! :D Vi hoppade över våren i år och gick direk på sommaren. Idag har jag varit på örestad, vi fick sluta redan vid 2 så vart hemma vid halv -4 ,Skönt. Har varit så otroligt skönt väder och jag bara njuter. Synd att vi går i skolan om dagarna för hade behövt sola till studenten så jag är brun och snygg..
Fast är ledig på tors-fred så ska väll inte klaga..
 
Hästarna har ridits ut idag, olivia red s och jag red z. Super fin var hon idag. inte så mycket att säga om passet.. Jag ska ta in hästarna nu, sen ska jag faktiskt släcka för dagen. är jätte trött..
 
Ha det :D
 



Soligt ute :)
Publicerat den

 
Dagens outfit pic på mig idag :)
 
Ska snart släcka för dagen,, upp tidigt imorgon för ska till örestad. På onsdag är vi tillbaka på skolan igen sen är vi lediga tors , fred och månd. Bra helg :D!
 



Hoppning gräs
Publicerat den

 
Hoppade Z på gräset idag, bara för att prova. Paddocken är ju inte så bra.. Så fin hon var när jag red fram henne. Märktes tydligt att hon gick ett dressyr pass igår.
 
Själv hoppningen kändes väll helt okej. Hon tar inte sänkeln i mellan åt och blir gärna fast i munnen. Men nu när jag kollat filmerna ser det iallfall bättre ut än vad det kändes.. Tack söta oliva som hjälpte mig, och fotade filmade allting.
 
imorgon får ni filmen för hinner idag. :)
 



Dressyr pass på gräsbana :)
Publicerat den

 
Min dressyrbana idag blev ett gräsfält. sanningen är att min paddock har blivit så otroligt dålig. Zamora går alltid så himla dåligt där, för hon tycker den är för tung. Trivs mycket bättre på en fastare mark och nu är det inte så hårt ute så den här gräsbana blev perfekt.
 
Hon gick kalas bra idag. Red henne först på lite längre tygar som jag alltid gör och ville ha henne väldigt rund i nacken. Hon har blivit jätte fin i både vänster och höger varven. Förut satt hon fast i vänster, men så bytade jag till ett spränger bett i 3 dagar och är nu tillbaka på pelhamet igen och nu är hon helt loss.. Så himla skönt ! :D
 
Kortade upp mina tyglar lite mer idag sen på slutet och red med lite högre nacke. Det skötte hon också jätte bra idag, och var väldigt lösgjord. Fin häst!
 
Dock vill hon inte flytta skänkelvikning mot höger, undan för min vänster skänkel. Hon blir så himla sur alltid. När hon ska flytta till vänster, undan från min höger skänkel går det hur bra som helst. Sjukt konstigt..
 
Men överlag är jag jätte nööööjd idag
 
z idag..
 



Vad har jag hållit hus idag?
Publicerat den

 
 
Mitt projekt idag har varit att tvätta min skitiga transport.. Nu ångrar jag att jag inte tog någon "före" bild, men resultatet, wow! inte trodde jag att den kunde vara så vitt. Fick hjälp av min mobror mats, som jag vet läser bloggen, TACK :)  utsidan blev jätte bra, när vi kom till insidan var jag lite trött så själva inner taket struntade jag i, men alla vägarna på insidan blev rena iallall.
 
Började vid 3 och var inte klar förens vid 6 ... Sick!!
 



Zamora :)
Publicerat den

Red ut zamora igår bara och idag vilar hon. Jag solade halva dagen igår och vart även ute och sprang en runda. Himla skönt, men har lite träningsvärk.. Det ska kännas att man tränar.
 
idag när vi var på markanden så stoppade dem andra i sig, sockervadd, munkar, hamburgare, pizza, jag valde att vänta tills jag kom hem för att köpa en sallad.. Stolt över mig själv..Dock var den salladen över äcklig så fick slänga den :/ Är rätt hungrig nu
 
 
 
 



Grillade och öltältet :)
Publicerat den

Hej på er..
 
Igår åkte jag in till staffanstorp vid 5-tiden och grillade med ett par vänner. Otroligt mysigt och varmt väder. Vi åt ute för första gången i år. Vi drack lite sen stack vi vidare till öltältet och drack mer och träffade massa trevligt folk..
 
Vid 23-tiden stack jag hem till min bror och skulle sova där. Dem hade musiken på fram tills 4 på natten så somnade inte förens då. Upp igen vid 8 i morse.. Idag har vi bara gått på markanden/tivolit och bara tagit det lugnt. Kom hem vid  3 och stallet fixat , jag är nyduschad och färdig fixad inför ännu en liknande kväll. Dock ska jag nog åka hem lite tidigare.. Är cp trött..
 



Uteritt / Dressyr /Hopp
Publicerat den

Min häst ser alltid sjukt sur ut över hindrena haha..
 
Blev ett ganska blandat pass på z idag. Ville ta några språng, men olivia var här och skulle rida ut spirit så vi följde med på en runda. Skrittade mest, men blev ändå lite uppvärmning, så som trav och lite galopp. Z var faktiskt väldigt fin idag. i markarbetet så att säga. Hon har varit väldigt stel i vänster under en längre period men det kändes som att det hade släppts helt och hållet idag så det var otroligt skönt :)
 
Själva hoppningen är jag väll inte jätte nöjd med. Hon kändes nonchalant och alldeles för stirrg. När hon lyssnar på mig och väntar kan hon hoppa hur högt som helst. Men annars blir det bara katt skit..
 
Vet egentligen inte om hon är redo att gå en 1m på lördag nästa vecka. Trodde vi skulle hunnit med en lokalt 90 cm till men har varit väldigt ont om tävlingar och har redan anmält mig till 1m så får väll hoppa det. Men som min granne sa , skulle det inte kännas bra i 90 cm så kan vi alltid avanmäla till 1m såklart. Det är inte bindande.
 
 



Run run, 5km..
Publicerat den

 
Hejsan :)
 
Har precis kommit ut från duschen. Var genom blött när vi kom tillbaka från våran spring tur. Sprang hela 5 km idag. Jävligt stolt över mig själv att jag inte stannade mer än 1 gång för natta fick hål, men annars puschade jag mg själv att springa på och jag klarade det !! :D
 
Hade bättre kondis än vad jag trodde. På söndag blir det nästa gång vi springer. Det var väldigt uppfriskande och skönt att springa idag faktiskt. Roligare med sällskap också, för då blir det automatiskt att man puschar sig själv ännu mera
 
xooxo



Hoppa med lindor?
Publicerat den

 
Sv: Inte visste jag att det var förbjudet att hoppa med lindor. Men vad vet jag. Man lär sig något nytt varje dag. Jag Förstår såklart vad du menar med risken för att hästen ska fastna, men till mitt försvar så tog vi endast några språng. Men sen har jag aldrig haft problem med mina lindor, och jag kommer garanterat hoppa med det igen.
 
Min fråga till er: Har det hänt att ni hoppat med lindor? Vad tycker ni om att man gör det? Svara gärna med varför ni tycker som ni tycker :)
 
Xoxo
 
 



Min galna häst
Publicerat den

Zamora tycker hoppning är sjukt kul och blir gärna lite för glad..
 
 
Fler bilder och utvädering kommer. Ska bara ut och springa en runda med syrran först.. Vi hörs sen :)
 
xoxo



Projekt arbete :)
Publicerat den

 
Kommer ni ihåg detta?
Zamora sattes igång och tror detta var någon av dem första gångerna jag hoppade henne efter hennes vila i maj. Tjock var hon, här kan man tydligt se att hon har kvar lite av den mörka färgen. Snyggt :)
 
Jag sitter i skolan just nu, har projektarbete och ska skriva en reflektion. Det går faktiskt bra och jag har kommit igång och skrivit om lexus.
 
Zamora ska antagligen hoppa idag,. Är lite sugen på det men vi får se,. Brukar alltid ändra mina planer. ''
 
xoxo



Spontan uteritt med z
Publicerat den

Hej på er
 
Kom ut i stallet vid 7, skulle egentligen bara longera zamora så jag slängde på mig ett par jeans och gympaskor, men blev så sgen på att rida i det fina vädret. Så jag red ut henne en runda istället.
 
Himla mysigt, och skönt att bara få ta det lugnt och chilla. Zamora tyckte nog det var skönt att få trava och galoppera på lösa tyglar. Mysigt va det ialfall..
 
Har precis lagt mig i sängen ny duschad och ska starta en film innan jag säger godnatt. Skola imorgon igen, sen är vi lediga på fredag. Skönt :)
 
Här har ni grimman jag köpte, ska göra fler hål, den är lite stor :)
 
Mysigt
Xoxo



Bilder Från Igår /Valborg
Publicerat den

Vi grillade flintastek, tillbehör pommes, sallad och bearnaise. Över gott :)
 
xoxo



Finaste
Publicerat den

Min vackra stjärna <3



valborg
Publicerat den

Hej på er.
 
Jag hann inte blogg igår. Hade riskettan hela förmiddagen, vilket gick bra. Sen sov jag någon timme när jag kom hem och sen fixade mig och stack till malin. Vi grillade , och drack oss fulla innan vi drog ut, jag, malin, hanna och alexandra. Vi var på etage, mycket folk och många man kände, Kul :)
 
Vi stack hem vid 4-tiden och idag har jag inte gjort så mycket mer än att sovit. Vaknade vid 11 och Solade en stund  fram till 2 men tyckte det var kallt så gick in och la mig i sängen igen.
 
Ska snart iväg och handla med papsen, ikväll ska jag rida zamora sen mysa ner mig med en film och gottis.
Mys
 
Xoxo
 
 
Kalle jobbar :)