Rosa swarotski
Publicerat den

Var i Göteborg hela dagen igår där av dålig uppdatering och idag har det varit fullrulle så har inte hunnit blogga.

Började med att jag ställde klockan på 05.00 , 06.30 gick tåget till Göteborg. Sov inte så mycket under natten och inte heller under dem 3 h tågresa dit. Kolla hoppning under dagen även en clinic för ludger som var väldigt lärorik. Sen var vi mycket inne på mässan innan vi åkte hem 08.30 och var inte hemma förens 00.00.

Köpte lite fina saker till min prinsessa. Bla, rosa ben lindor, rosa swarotski pann band som var super snyggt på henne. Ett svart träns med mjukt läder. Stigläder ute spännen. Tyglar och förbygel eller martingal vad man nu ska kalla det.

Idag var jag iväg och köpte ett nytt bett. Pelham som jag red gienek på ett tag.




Cykel tur :)
Publicerat den

Gienek blev motionerade av en cykel tur idag. Han skötte sug galant och sprang lugnt och fint bredvid mig, hade aldrig vågar göra det med t.ex zamora för litar inte på henne så som jag litar på gienek. Han gör verkligen allt jag ver honom. När vi kom tillbaka ställde jag Bullen och gick iväg på en promenad . På vägen klättrade vi på backar. Nyttigt för oss båda! :)

Kärlek på ponnyn :)




Zamora = ej rida ut
Publicerat den

Galen häst är det minsta man kan kalla Zamora idag när vi red ut. Gick på tvären bocka och stegra sig. Var rätt många gånger jag vart nära att få smaka på grusen! Men lyckades hålla mig kvar och stå ut nästan hela rundan. Tyvärr valde jag fel dag för en längre runda! Aldrig att jag rider ut henne igen förrens jag skaffat ett pelham. Har verkligen ingen chans mot henne. Tänk på att allt detta hände på en skritt runda. Kunde inte ens trava hästen.

Grymt arg och besviken vart jag på henne idag!




nybäddad säng! :)
Publicerat den

ligger nerbäddad i min nybäddade säng och städade rum. andra gången på 1 vecka jag bytar sängklädder och städar rummet. Börjar bli en vana nu. Fast kanske inte ska byta sängkläder 2 gånger i veckan räcker med 1 gång i veckan haha. Så smutsiga blir faktiskt inte sängkläder och jag e ganska hygienisk av mig.

Men det e verkligen så mycket härligare att gå och lägga sig i en helt nybäddad säng. inatt ska jag försöka sova gott. har sovit så himla dåligt dem senaste dagarna. E grymt jobbigt. speciellt nu när det e lov och man vill sova ut.

imorgon ska zamora ridas ut, får se hur det går, lär ju bli spännande :) Ska jobba mycket galopp arbete och eventuellt klättra om det inte e för blött i marken. Tänkte "cykla" en runda med gienek så vi båda två får träning. Kan va ganska nyttigt faktiskt. Eller gå en runda? Vi får se någonting sånt blir det iallfall! :)

Godnatt söta läsare.




Myskväll, eller inte!
Publicerat den

var iväg och handlade lite chips nu på kvällen, körde även till min bror några minuter och sa grattis till honom. stannde inte så länge för vi skulle hämta upp emma vid bussen. när vi var hemma igen firade vi mamma. Hon blev så glad för dem snygga presenterna. hon fick även en resa till london av pappa och 5000 kr att handla kläder för. FUSK! :( hon blev inte ens ett jämt antal. Lite avis e jag faktiskt!

Det som skulle va en mysig kväll slutade inte så bra. men går inte in på det i bloggen för det en privat!
nu ska jag snart se big brother sen mysa i sängen. ska se om jag inte kan ladda ner någon bra film.. vet bara inte vad.. usch ångest.

båda hästarna fick vila idag. på torsdag åker jag till göteborg horse show så olivia kommer hit och rider båda två. Skoj :)

Ha en mysig tisdags kväll allesammans!




Shopping al à Denise
Publicerat den

Varit iväg och shoppat hela dagen med syrran. Bland annat födelsedag till mami och lite saker till mig själv. Sen lunchade vi på Donald. Mums :)

Köpte puder och en uber söt tröja på Gina tricot. Skulle Egentligen köpt ett par vita jeans men fanns inte i min storlek. :( ska ut med mamma och köpa dem någon annanstans istället.


Snygg va ?




pigg ponny! :D
Publicerat den

red min fina pojk i paddocken idag. Fokuserade först och främst på traven. Syftet var detsamma som med zamora att kunna öka och korta hur mycket som helst, fick in riktigt bra övergångar och han kändes avslappnad och kunde rida han precis som jag ville och han lyssnade. Något loj i början.

När vi skulle börja galoppera gick det bara inte haha. Han hade hjärnan någonannanstans , knäpp ponny. han for runt över allt bockade och skuttade och när han väll gick fram drog han järnet runt hela paddocken. Dock fick jag ordning på galoppen och den slutade riktigt bra. Tog även dem förhöjda bommarna som jag hade på zamora, det blev mer som en studs för Gienek. Konstiga var att han fick knappt plats på det avståndet zamora haft. hah? hur går det ihop?! Duktig var han iallfall och avslutade riktigt bra! :)




Dressyr/markarbete
Publicerat den

Satte upp lite bommar idag för ville ha en bättre galopp på zamora. Jag vill att hon ska lyfta mer på benen och bommar är en bra hjälp till det. ibörjan var hon lite "kinkig" och bara stog emot hela tiden. Ville inte svara på skänkel alls, till slut slappna hon av och traven blev riktigt bra.

Till och med galoppen idag blev riktigt riktigt bra!!! :D Kunde korta och länga henne hur mycket jag ville och hon lyssnade verkligen. Hade en otroligt bra galopp in över bommarna också så fick in dem perfekt. ibland blev avståndet lite dåligt men det gick riktigt bra. Så satte upp dem till "förhöjda" bommar och hon fick en jätte stor och jämn galopp. Himla roligt! :)

Satte ihop ett svart träns till henne för det bruna e så fult, dock hade jag ingen nosgrimma som passade, men snygg blev hon i sitt swarotski pandband ! :D
mamma följde med ut och fotade idag igen!! Tack underbara mamma! :)







Svar på tal
Publicerat den

Sv: detta kan göra mig lite arg faktiskt! Måhända att det e en kopia , men en snygg sådan! Allting behöver inte va äkta för att det heter äkta! Det e jätte löjligt. Kanske inte skiljer så stor penga skillnad. Men detta kostade precis vad jag hade råd med . Alla får inte allt serverat !
Tänk på det!




Nytt träns till zamora
Publicerat den


Bäställde precis detta över snygga tränset till zamora. Har velat ha det väldigt länge och beställde jag det äntligen. Dock beställde jag det i svart då resten av min utrustning e svart. men över snyggt e det i mörktbrunt med! :)

om jag ska vara ärlig hade jag hellre velat ha den färgen på hela min utrustning, men har precis köpt en ny hoppsadel som e svart så har inte råd att byta hela utrustningen igen. men snyggt e det ! :)

Tänkt detta och mitt swarotski pannband , översnyggt! Min fina flicka kommer va snyggast på tävlingarna 2012! :)




Min Prinsessa!
Publicerat den



Jag vet att det inte är perfekt. att jag har för låna tyglar osv. jag e inget proffs , hon e inget proffs, vi tränar för att bli bättre. och jag tycker det är en bra början iallfall! :)




Gå upp ?
Publicerat den

Klockan börjar närma sig tolv, kanske ska gå upp och slänga ut hästarna och ge deras lunch hö?! Sov inte det bästa inatt men fick sällskap av min katt under morgonen. Mysigt ! ;)

Nu ligger han här bredvid och myser. Underbart underbar e den gamla gossingen.

Nu står lunch överst över hungrig , take to u later :)




Gienek :)
Publicerat den

Gienek fick sig en tur ut. Var himla mycket vatten pölar. Första tvär vägra han att gå fram, men fick honom till att gå i exakt alla vatten pölar jag hittade. kunde till och med och galoppera i några till sist. Duktig polle! * :)

För övrigt var han ganska trevlig att rida idag. Var något ostadig och lyssnade inte på samma sätt jag hade velat att han skulle lyssna, men är ändå nöjd. Han hade en trevlig trav, något kantig och lång galopp. men när han väll lyssna och gjorde som jag sa gick han riktigt bra! :)




Zamora trim i paddocken :)
Publicerat den

zamora fick sig ett litet trim i paddocken i eftermiddags. red cirka 30 minuter bara lugnt. ibörjan var hon väldigt stressad och skrek efter dem andra hästarna. Fick även några ryck ibland och skulle "halv bocka" och slänga lite på huvudet här och vart. på slutet lossnade hon någerlunda även om det inte var perfekt. men är nöjd ändå, över länge sen jag "red" henne.

mamma var underbar och kom ut och fotade och även filmade. Bilderna var för er, filmen skulle igentligen vara för mig själv då det är väldigt nyttigt och se hur man själv rider, vad man kan ändra på osv. Slänger ni in en kommentar kanske jag laddar upp filmen? Vad säger ni om det? Vill ni se filmen?








söndags mys eller?! :)
Publicerat den

vaknade för en stund sen. Hästarna ska ridas nu när snön är borta, marken e bra , dock något blött men man kan inte få allt! :) zamora ska trimas i paddocken. Gienek ska få en roligt tur ut, rikigt få röra på sig ordentligt. Tror han uppskattar det. sen ska stallet fixas och sånt.

ikväll funderar jag på att gå på bio med malin och hanna. men vet inte än. Får se vaft kvällen tar oss.
Nu får jag sätta lite fart.




fullrulle igår :)
Publicerat den

igår gjorde jag massa kul faktiskt! :D
Vaknade vid tolv tiden. fixade mig och åkte till obs med mamma och min syster sandra. Behövde köpa nya skor och hittade ett par över snygga som jag kan visa senare. köpte även lite nödvändig smink.

Sen körde jag från obs till mormor. Hon bor i hjärup. Ändå stolt! ett helt nytt område att köra på med trafikljus , dubbelrunden osv. Gick riktigt bra. Så fick en liten körlektion här emellan.

Tog med mc donald mat och åt hos henne sen drog vi vidare för att hämta upp pappa klockan 3. när vi kom hem körde vi och handlade mat. Köpte massa gott. Dock har jag inte ätitit det än! stolt haha :)

sen på kvällen åt vi god mat och tittade på melodifestivlan i trevligt sällskap av jonny och carola.
gick och la mig ganska tidigt. Sen kunde jag inte somna. Vaknade typ halv ett och kännde för att duscha. haha , sen kunde jag somna efter det.




Fredas:)
Publicerat den

Fredas blev inte som planerat. meningen var att vi skulle ha pary men slutade med att jag och malin tog det lugnt och drack några cider. Mysigt! :)

Vi tog även systemkameran med oss ut ! Alltid roligt med nya bilder! :)






Ishalt ute..
Publicerat den

På väg till stallet nu. Svinit halt ute. Har iallafall i te trillat än , yayh.. Höhö!
Tagga hoppträning nu. I eftermiddag har vi nog bara teori. Slutar vid tre och tar bussen hem då och e hemma vid halv fem. Synes :)




Glee :)
Publicerat den




Hallåj :)
Publicerat den

Man mäker direkt hur statistiken sänks drastiskt när man inte bloggar på två dagar.. Igår gjorde jag inte så mycket var i skolan osv. kollde film när jag kom hem och bara tog det lugnt.

idag stannade jag hemma från skolan. Hade otroligt ont i magen inatt och sov dåligt. men nu mår jag bra och ser fram emot hoppträning imorgon i skolan. Även party ala denise på kvällen. kommer bli sjukt nice som det alltid är ! :)

loft party är ändå ganska nice och mysigt om man har värme. annars får man ju gosa ihop sig så man blir varm ;) Tss.

Hästarna vill in från det kalla vädret nu, sen ska jag kolla film och käka popcorn! Mums..




Drygt...
Publicerat den

Slutade för 25 minuter sen och måste sitta kvar i skolan för att min buss går en gång i timmen. sjukt drygt. Dessutom hade vi slutat 5 minuter tidigare än vad vi gjorde hade jag hunnit med bussen.. men nej! jaja, fick iallfall lite tid att läsa igenom lite olika bloggar och kolla in facebook.

När jag kommer hem ska jag försöka få mamma att följa med ut och ta lite snö bilder på Zamora. Kan ni tänka er hur galen hon kommer va? kanske blir lite roliga bilder och inte snygga bilder.. kanske tar Gienek istället bara för att få snygga bilder haha.. Han är iallfall lugn i sig själv. Zamora har extremt mycket överskottsenergi som hon behöver bli av med.. inte så jätte lämpligt på ett underlag som det e nu. Jag hatar verkligen vintern.. Vill ha sommare! :(

om 20 minuter tar jag mig till värnhem. Är hemma om cirka 1h och 10 min. får hoppas det inte blir så mörkt. här i malmö ser vädret ganska dimmet ut och inte alls roligt. Får hoppas det e bättre hemma..

usch vill verkligen hem nu !!




Alla hjärtansdag..
Publicerat den

om man går in på facebook skirver exakat alla glad hjärtansdag.. man tycker inte om sin pojkvän mer bara för att det e en speciell dag på året dem döpt till alla hjärtansdag.  Alla dagar borde vara alla hjärtansdag, du älskar ju din pojkvän lika mycket fortf... nej överskattat e vad det e...

nu e det så att jag är väldigt optimistisk med det här med kärlek och sånt. tror inte riktigt på sånt skit.. Folk har ett förhållande ena dagen skriver dem jag älskar dig du e det bästa som har hänt mig finns ingen bättre blabla. sen gör dem slut en vecka senare har dem en ny och då skriver dem exakt lika dant om denna killen.. det kallar inte jag kärlek i allafall....

bort med hjärtan kärlek och trams....





Sitter i skolan! :)
Publicerat den

Har över tråkigt i skolan just nu.. sitter för mig själv och gör absolut ingenting över huvudtaget. Det är rätt skönt ändå. Fast alla andra har lektion. Har haft bild under förmiddagen och matte igentligen nu. Men kommer få ig i matte B då jag känner att jag inte klarar av det. Det e därför jag gör annat nu. i eftermiddagen har jag svenska hela dagen. Vi ska kolla film. Tror det e romeo och julia om jag inte minns fel.

När jag kommer hem i eftermiddag ska jag försöka få mamma att gå ut och fota lite snö bilder med zamora. Gienek har inga snö sulor så kan inte rida  honom just nu. Det blir lätt snöstultor då. Jag ska iallfall åka iväg med honom någon dag och rida i ridhus så han håller igång. Ska planera in en ny tävlingsdag också om två veckor ungefär! :)




TRALALA ! :)
Publicerat den

Ny duschad och klar. Hästarna har fått mat och mumsar gott i stallet. Allting känns verkligen på topp just nu. Jag är verkligen jätte tacksam för mina vänner, familj och hästar. Det går bra nu. Jag mår inte dåligt jämt och jag tillåter mig själv ha kul. Det känns riktigt riktigt bra! :) I AM HAPPY

Jag saknar dig mindre och mindre, det kommer annats i mellan och det e bra!
nu ska jag stárta en film och bara mysa i min säng. Vi hörs imorgon glada läsare :)




stallet nu! :)
Publicerat den

Ska bara slänga i mig lite mat sen ut i stallet och ge hästarna mat.
ont i huvudet börjar jag få av att bara sitta vid datorn så vi hörs sen :)



We love pic :D
Publicerat den

Bilder sen dagen får ni hääär :D











Love is what it is !
Publicerat den

And I need you now tonight
And I need you more than ever
And if you'll only hold me tight
We'll be holding on forever
And we'll only be making it right
Cause we'll never be wrong together
We can take it to the end of the line
Your love is like a shadow on me all of the time
I don't know what to do and I'm always in the dark
We're living in a powder keg and giving off sparks
I really need you tonight
Forever's gonna start tonight




solsken! :D
Publicerat den


Det här vakna jag till i morse! Så himla härligt väder fast det var kallare i morse än vad det är nu. åkte iallfall till bussen. precis när jag kommer fram går den j*vlen.. Så fick stå och vänta 20 minuter innan pappa kom och hämtade mig. Då frös jag kan jag säga er. Mina ben hade nog frusit till is då. Gick iallfall hem och la mig igen.

Idag har jag absolut inte gjort någonting alls överhuvudtaget. Riktigt skönt. Fick en extra söndag kan man väll säga.. bara att jag var uppe i morse och gjorde mig i ordning för skolan.. Shit vad skönt det hade varit att bara sova.. Fast fick in några timmar till nu i fm.

har precis varit ute och fotat hästarna så har en hel drös bilder till er!! :D Dock blev det typ inga bra på Zamora.. hon är inte riktigt en foto stjärna som Gienek. Han vet direkt när man tar fram kameran och posar gärna :D Han e verkligen så himla söt min fina pojke! :)




party party ! :D
Publicerat den

Stack till bunkeflo igår med malin och festa med zara och hennes vänner. Hur trevligt som helst. Var lite stressad igår då jag inte hann klart med allt som  skulle göras. Vi blev körda dit av en vän som heter fanny. jag drack inte så mycket då jag skulle upp och tävla. Ville inte va bakis. Det e verkligen hemskt att behöva gå upp efter 4 h sömn bakfull. Kändes jätte bra i morse för mådde hur bra som helst. Man känner inte av 3 cider. så det var jätte skönt att slippa dagen efter. :)

jag hade i allafall hur trevligt som helst. blev hämtad av min syster kompis jenny vid 02.00 tiden. Det var ändå skönt att det inte va senare en så i med jag skulle upp. Sen var alla så extremt fulla redan när vi kom vid 10.00 tiden haha. Blev ju inte bättre för att klockan gick precis. Skoj skoj :D




Fail bild :D
Publicerat den

asså jag dör... stormur e både söt och ful på denna bilden haha. Gamle mannen har knappt några framtänder.. men asså seriöst?


Så fruktansvärt söt hahahahahah! :D




Hästa pollen var grym idao :D
Publicerat den

sov max fyra h inatt. men var faktiskt inte så trött i morse. fast sov så gott när klockan ringde kvart över sju. gjorde i ordning transporten, gienek och packade. Blev lite sen, tog längre tid än vad jag trodde. kom till tävlingen strax efter nio , vi fick köra i 50 km i h hela vägen pgr av att det var så halt och snöade. gick in och kollade två b-ponnys för att lära mig banan sen gick vi och tog ut plutten.

När vi kom till framridning/hoppning var det min tur inne på banan.. inte det bästa. Men dem fixade så jag fick starta sist i stället så hade 10 ryttare på mig att rida fram och hoppa fram på. man red fram och hoppade fram i samma ridhus. sen fick man bara röra sig på ett och samma varv för att det var så många folk inne.. Gienek skötte sig trots allt väldigt bra och fick in några bra skutt.

Väll inne på banan hoppade han som en klocka. blev lite dragig i mellan åt men annars kändes han perfa! :D
LD A/A Felfritt: Så nööjd med honom! fast han tycker 80 cm är busenkelt.

Andra klassen var vi lite bätte ute. Tyvärr hände det en olycka några starter innan mig så vi som redan hade hoppat fram och ridit fram fick skritta i 45 minuter för ambulans och sånt kom. sen fick man rida fram och hoppa fram igen för då hade hästarna bara skrittas i 45 minuter så då fick man börja om.. trist när olyckor händer.. :(
han var iallfall himla trevlig både på framridning och framhoppning
LC A0/A0 : Felfritt och en 8 plats av 30 starter

han gick så himla bra.. allting bara flöt på och han hoppade kanon bra. dock gjorde jag inga snäva svängar utan ville bara ha en nolla. så nöjd med resultatet :)

nästa gång blir det ingen 80 cm utan vi klättar vidare i klasserna nu :D spännande


Min stjärna!

Tyvärr blev det ingen film. Charlottes mamma hade filmat men när min dator fick in det så försvann alla filer... himla ledsen över detta faktiskt :/ så tyvärr blev det ingenting alls från tävligen idag!



På väg till tävling
Publicerat den

På väg till tävlingen nu. Blev en kvart sen så hinner inte gå banan. Är svint halt ute.

Igår var en grym kväll ! Skriver senare :)




Pic :D
Publicerat den

innan jag lägger upp bilderna så får ni leva med att hästarna har pissefläckar och skitiga täcken. dem är inte super stajlade så ni vet. men jag tyckte dem blev fina ändå! :)









Har en drös bilder till men dessa får räcka :)





Tog med kameran ut :D
Publicerat den

Hittade äntligen minneskortet till kameran! Blir såå glad :D
Så nu håller jag på att förberreda en rejäl bilbom på alla pollarna !  Vad sägs som det? Låter kul va.
Har har ni ett smakprov!


Finaste ! <3



Barbacka tur zamora :)
Publicerat den

Tänkte först bara gå en runda med zamora men bestämde mig för att prova rida barbacka. Inte det bästa alternativet på en häst som stått så länge .. Slutade med att mamma gick gå bredvid med hingst kedja. Galen häst ? Det menar du inte? Haha :)

Skrittade en bit själv men när jag vände tillbaka fick hon damp . Bestämde mig för att hoppa av och gå. Ingen ide att försöka när jag sitter barbacka. :)

Nu ska jag äta frukost sen ut och tvätta och fixa i stallet :)




Check lista!
Publicerat den

Saker jag ska komma ihåg att göra idag! VIKTIGT

* Putsa utrustning

* Tvätta

* Städa rummet

* Fixa transporten

* Handla foder och spån

* Hovis

* Fixa hästen för tävling

* Iväg och rida i ridhuset lösgörande arbete

* Gå en promenad med Zamora

* Fixa allting klart i stallet

* Städa foder och sadelkammaren

* Packa allting

Tror jag har fått med det mesta, detta blir min kom ihåg lista under dagen. Ska försöka hinna med allt. Börjar nu! :)




Godmorgon 
Publicerat den

Vaknade för 30 min sen , ligger kvar i sängen och känner att det snart e dags och gå upp för magen kurrar.  :)

Har fått tag i hovis och han skickar sin son. Taack ! 

Ska iväg en tripp till gran gården snart och handla foder så får väll gå upp och klä på mig. Lång dag framför mig med mycket saker att göra. 
Hörs snart

Söta Rocky på bilden :)




Ni får vara med och bestämma :)
Publicerat den

Jag är inte så jätte bra på att variera mig när det gäller schabrack då jag är väldigt mycket för stilrent och kör aldrig på något annat än det vanliga. Men nu får ni vara med och bestämma vilket jag ska ha på honom.


Numer 1: Första outfiten. svart med orange, brun, vit och svart linge med matchande luva.


image description
Numer 2 Blåa med guldig kant


numer 3 svart med silvrig kant


numer 4 brunt med oragna kanter matchande luva

numer 5 svart med orang och gul kant matchande luva.

Vilket tycker ni jag ska ha på honom? Kom igen och kommentera ! :D




har alltid så j*vla otur..
Publicerat den

dagen har gått snabbt. Började i stallet vid 08.30. Hade teori fram till lunch. Efter lunch red vi. Red en häst som heter merlin. En stor pojk på cirka 1.80 cm. Super fin och härlig att rida. hade markarbete med massa roliga övningar. Verkligen jätte nyttigt och det hände saker hela tiden. han skötte sig bra, blev något stark när vi galopperade över bockar. han tyckte väll det var kul. pappa hämtade mig 15.00.

dem hade rabatt på lösgodis på city cross, jag äter inte läsgodis för jag tycker inte det är gott men plockade ändå till hela familjen. Svär på att det var verkligen KRIG med godiset haha. Sinnes vad folk var galna. Lite roligt faktiskt.

somnade när jag kom hem fram till 20.00. gick ut i stallet och mockade och fixade. När jag tog in Gienek för en promenad hade han tappat en SKO. Blir så arg att det ska hända just till helgen. Nu måste jag försöka lösa det på något sätt imorgon. Någon som vet vilken hovslafare som jobbar på lördagar? Verkligen akut.
har så mycket som ska göras imorgon så känner mig helt stressad. Först ska jag iväg och handla foder och spån till transporten. Sen ska det fixas i stallet och plockas undan ser ut som ett bombnedslag i sadelkammaren och foder kammaren. Efter det ska vi i väg och rida  i ridhuset. sen ska hästen fixas och med tanke på att jag inte kan bada honom för att det är för kallt. och vi har inget vatten i stallet så kan inte ens skrubba bena. vet ifan hur jag ska få en VIT häst ren.. får stå och rykta i timmar!Alla saker ska putsas och fixas. Mycket ska tvättas, sen packa allting och förberedda all mat som ska med... usch får ont i huvudet av att tänka på allting

mitt i allt detta ska vi försöka lösa med hovis också! GODLUCK...




Longering
Publicerat den

Hade longering hela eftermiddagen i skolan. Longera först rocky , hästen på bilden . Sen longerade jag även trinda medans Malin hade sitts träning på henne. Var inte meningen att jag skulle longera henne också men det blev så ändå.

Det gick bra på båda hästarna idag :)

Gienek har vila idag , i morgon blir det en härlig uteritt och bara ha skoj!
Nu är jag svin trött ! God natt :)




Kallt som fan ute
Publicerat den

Shit vad det blåser! Och snöar.. Galet. Har över mycket kläder på mig och fryser ändå ! Sanslöst.

Börjar Morgonen med bilar. Sprang till bussen så hann inte handla mat. Nu sitter jag och väntar på att min lektion ska börja :)




Hoppträningen igår inställd
Publicerat den

Jag och mamma gjorde i ordning hästen och körde iväg. När vi kört en bit tar jag upp telefonen. Då märker jag att jag fått ett sms om att halva ridhuset var fruset så det gick inte att hoppa men man kunde rida där. Så vi körde dit ändå med tanke på att vi redan lastat hästen. När vi kom dit var det massa hinder uppe och det var någon som hoppade. Då tänkte vi att underlaget var inte så dåligt ändå.

Jag började rida fram honom. Han kändes väldigt stel och vinglig. Inte så konstigt med tanke på att det e så kallt ute. Red lite volter för att mjukna upp honom . Även öppna och slutna.

När den tjej som hoppat var klar, börja jag hoppa fram gienek på ett kryss. Efter att ha kommit på hindret tre gånger la mamma upp det till ett räcke på 1m. Han ville inte lyssna riktigt på mig och ville hoppa av alldeles för tidigt vilket resulterade till att han hoppade av för sent. Men efter att ha kommit några gånger flöt han på bra. Mamma la sen upp en oxer på 1 m som han hoppade grymt bra. Hoppade sen en tre kombi med två räcken o oxer ut. Ivern låg på 105-110 cm. Jävla vad bra han hoppade här. Fick perfekt avstånd och språng och han tyckte det var så roligt att han la till några bock språng efter hindret. Grym ponny !

Efter att jag hoppat några språng red jag honom ordentligt i marken. Han blev så avslappnat och mjuk i hela kroppen! Vilken känsla och bra avslutning ! :D

Nu taggar vi hopptävling i Helgen och jag tror det kommer gå hur bra som helst ! :)




Djurkunskap i skolan
Publicerat den

När det kommer till att roa oss själva , är vi experter på det! haha. Kom till skolan vid 12.00 och tog en fika med malin. Fullkorns bröd med ost och skinka, valde till och med en mer framför en cola! Stolt över mig själv faktiskt ! :)

Klockan 18.00 är det hoppträning i gula ridhuset. blir lite stressigt , e inte hemma förens vid 16.30 så har en 1 h på mig att äta, byta om, göra ordning i stallet, göra i ordning hästen och lasta. Blir stressigt men ska nog hinna.
ska bli kul att hoppa ordentligt igen. Fast det är ganska kallt ute så blir en otrdentligt fram skrittning så alla muskler kommer igång på både mig och hästen. :)

återkommer under kvällen med hur det gick. Har vi tur kommer kameran med och vi får lite filmer! :D



hahah




Väntar på bussen :)
Publicerat den

Hade massa klydd med cykeln ! Allting hade frusit och ingen luft i hjulen :( känns ju så där jätte bra att börja dagen så.. Men tog mig till bussen och fryser häcken av mig!

Två h skola sen taggar vi hopp träning ikväll! :)




Mysig tur i månskenet :)
Publicerat den

Himmel var härligt väder det var nu ikväll ! :) Även om det var iskallt så var det en riktigt härlig tur! Humöret var på topp hos ponnyn idag och han taktade hela tiden i traven. Han tyckte verkligen det var så roligt att få komma ut och röra på sig på lite bättre ytor. Han lyssnade i allfall riktigt bra på mig, blev något het , men aldrig stark!

Checkade startlistorna för tävligen på söndag. Jag fick igen efteranmälnings start så han nog anmäla mig innan tiden tog slut trots allt? Startar iallfall som numer 4 av 11 i 80 cm. Vilket inte e så farligt. Där e det bara att rida felfritt så får man en rosett :) i 90 cm startar jag som  numer 14 av 23 så det e inte heller så farligt. Det är ganska lite starter tycker jag. Skabersjö brukar ha så himla många starter i vanliga fall. E det så att folk tycker det e för kallt för att åka iväg eller är det många som gått upp till storhäst?

Jag tror det går bra att tävla så länge man tar det lugnt. Vi får väll se. om det inte blir upp mot -20 så borde det gå. Vi får klä på oss ordentligt. Gienek har fyra täcken på sig nu, två termo, ett tunt vintertäcke med hals + ett vintertäcke med hals. Hade jag vetat att det skulle bli så här kallt hade jag aldrig klippt hela honom. jaja sånt e livet vi får ta det som det kommer :)

Sovmorgon imorgon så ska kolla några serier innan jag kryper ner :) Godnatt folk


Bebis <3




Stallet snart :)
Publicerat den

Snart ska jag käka mat. Sen ut i stallet fixa till pollarna och rida ut Gienek en runda! Blir ganska lugn då det är SVIN kallt ute! :(

Tagga hoppträning imorgon. Hoppas ponnyn inte e för pigg. Sist vi var i ridhuset blev han så glad att få galoppera. underlaget är ju så himla dåligt annars. Här kände han att han inte halkade och tyckte det var över kul. Får se om jag kan försöka få med kameran och mamma kan filma lite. Hon är inte den bästa filmaren precis men man får va glad för vad man har. Eller nått :)

Tycker ni inte att min uppdatering är riktigt bra idaG? Vad har jag slängt in 4-5 inlägg?
Känns faktiskt bra och börjar få tillbaka lusten att blogga ordentligt igen. :D

hörs snart :D


Älskling <3




Städat rummet :)
Publicerat den

Under två h nu har jag totalt städat rummet och moblerat om. Blev riktigt nöjd med resultatet och tyckte det blev riktigt mysigt faktiskt :)! Min garderob fick även sig en totalt rensning! Det behövdes kan jag säga. Nu har jag fått ordning på allting och kläderna hänger snyggt upp på ställ.

Jag är även så generös att jag fotat med tråkiga mobil bilder. Men iallfall det är fortfarande bilder! Visst e jag snäll ändå som delar med mig? Så här ser mitt rum ut nu iallfall :) Tyvärr har jag inga "före" bilder utan bara efter bilder :)

Enyoj ! :D


Här har ni en bit av sängen och mitt klädd ställ.


Tv, och byrå fullt med kläder i. även en del av mina väskor. Det står fullt med skor på golvet jag inte fick med.


En hylla med smycken, ljus, medaljer bland annat :)

Blev riktigt nöjd med sängen! Tyckte det blev så snyggt med det bakom! :D

Prisskåp, myshörna ! :)




Vila en stund :)
Publicerat den

Kolla lite på oc en stund och äta en macka. Sen rida ut gienek. Blev inget med min väns häst. Blev för sent om ridhuset ska va tomt.

Ska försöka planera hur upplägget ska göra i helgen. Tävling på söndag! Ska bli så skoj :) hur e det med tr reglerna ? Får man inte ha logger eller märken över huvudtaget eller hur e det med reglerna ? Jag har ingen koll alls :(

Ska kolla startlistorna också :) tror jag kommer få starta först med tanke på att jag efteranmälde! Jaja 80 gör det inget men hade velat starta senare i 90. Går in och kollar listorna direkt så jag har koll. Ha det bra så länge :)




På väg hem :)
Publicerat den

Fick sluta 30 min tidigare idag . Vilket innebär att jag är hemma en hel timme tidigare en vanligt ! Sjukt nice :)

Ska hem och höra med mamma men eventuellt ska jag rida en kompis häst i ridhuset idag och då kanske gienek får följa med! Bättre han rids ordentligt . Underlaget för att rida ut är inte helt bra! :) vi får se det e inte säkert jag ska rida hennes häst :)




Tråkiga bilder!
Publicerat den

klickade in mig på lite andras bloggar och såg så snygga vinterbilder dem hade. Jag själv har säkert inte använt systemkameran på ett halv år och det märks verkligen på bilderna. Anledningen till att jag inte använt system kamerna är för att jag inte hittar minneskorten till den.  jag tyker själv det är ganska tråkigt. Sen hinner jag inte fota innan jag kommer hem för det hinner bli mörkt.

jag ska försöka till helgen att komma med lite snygga bilder. Ska iväg och tävla också så ska se om jag inte kan hitta någon som kan fota massor så vi får lite roliga pic till bloggen! Jag själv hade tyckt det var mycket roligare och det blir roligare för er att läsa med lite snygga bilder! :)

Måste hem och leta efter minneskortet. Vad säger ni själva? Nya snygga bilder e väll bäst? :)




Godmorgon ! :)
Publicerat den

Hoppas alla haft en bra morgon. Själv var jag svin trött i morse när jag vakna. Tröstar mig själv med att jag har sovmorgon imorgon. Det gör det hela så mycket enklare att orka gå upp varje dag. Har väll inte hänt så mycket under morgonen. Hade estetisk verksamhet. Bild för er som inte vet vad det e. Skulle rita en bild som hade något av sorg, glädje, vänskap osv. Jag valade glädje och vänskap. :D

nu har jag matte och i med jag har bestämt mig för att inte läsa matte b och få ig så sitter jag och gör uppgifter jag inte hunnit lämna in. efter matten ska vi ha lunch. Sitter och bestämmer vad vi ska äta. Någon säger subway, china box eller kniv och gaffel. i eftermiddag har vi mentorstid och svenska. Sen ska jag hem och rida Gienek ! :)
jag har lite blogg torka. ni får komma med förslag vad jag ska blogga om! :)







Sleep day
Publicerat den

Pappa körde mig hem vid elva. Gick rakt in och la mig. Sov till klockan 18.00 sen var det stallet son gällde. Gienek fick en kort longering i en av gräshagarna. Det e enda ställen det går att longera. Paddocken är sten hård ! :(

Imorgon är det upp och gå till skolan igen. Efter det ska jag hinna Rida ut gienek en runda innan det blir för mörkt.

Nu väntar en riktigt härlig och kort sömn ! :)




Hatar måndagar
Publicerat den

Gick upp i tidigt morse , kom till skolan , var där cirka 30 min , åkte hem igen ... Fitt måndagar säger jag bara ! Helt ärligt ? Idrotts dag ? Så fan heller !

Sitter på pappas jobb och väntar på att tiden ska gå. Tråkigt :(

Jag vill bara hem till min säng och sova !




Minnen 2#
Publicerat den







<3



Fruktansvärt VACKER! :D
Publicerat den



Du är så fin! Varje gång jag ser dig blir jag så glad! :)

Var iväg och red i ridhuset i torsdags. Ponnyn skötte sig gudomligt bra. Hoppade även några få språng som låg på 110-115 cm. Han hoppade så himla bra, fick in några riktigt bra avstånd och hoppade upp med hela kroppen. Han lyssnade verkligen på mig till 110%. Hade inget alls att klaga på. och han gick in i tranporten DIREKT både ditt och hem. Så stoolt över min pojk ! :)

På onsdag ska han hopptränas för tränare. Sen är det tävling i helgen. Skabersjö 80 -90cm , hoppar han bra då, så går vi upp till 90- 1m till nästa tävling ! :)

Vem vet kanske hinner debuttera 110 cm? Får se hur det går nu :)



1 Februari 2012
Publicerat den

vi är inne i februari, nu kommer vintern till Sverige! Hurra.. Jag som trodde vi skulle slippa det här. Zamora får sin "vinter" vila nu. Marken är för hård och hal för att rida på både ut och i paddocken så känner ingen nytta av att ha igång henne. Det blir bara små skritt runder i sådana fall. Kan hända att jag lägger in några då och då. Men fram tills vädret blir bättre får hon ha "vila".

Gienek kommer som sagt jag försöka ha igång på något sätt. Vi får helt enkelt anpassa oss underlaget och göra det bästa av situationen. Tävlings säsongen har ju faktiskt börjat för honom. Får åka iväg och rida i ridhus. Idag red vi en av gräshagarna. Underlaget är som "bäst" där då det inte är fullt med gropar och skit.
Går att skritta och trava lugnt. Alldeles för halt för galopp. Köpte ett nytt bett till honom idag. Skulle vilja testa det ordentligt med ett ordentligt dressyr pass. Mami och jag tänkte dra iväg till ett ridhus i morgon kväll. Blir kanske lite hoppning, det beror helt på hur mycket folk som rider.

Hur gör ni när underlaget e som det e?
kom gärna med tips.


Vilken tjockis han var när jag fick honom hah :)