Plugg plugg plugg...
Publicerat den

 
Nu är det inte långt kvar..
 
Hejsan :)
 
Sitter med mina körkortsprov.. dagen har jag spenderat på körskolan, i ett bad , framför datorn och på hästryggen.. Mamma och mats var iväg på Zamora och fick hennes sadel helt omställd och korrekt nu. Så vart tvungen att skritta henne i 1h idag. Dock var det ganska bra då jag ändå hade planerat att bara skritta och köra lite lösgörande arbete i skritt med tanke på att hon hoppade igår. För övrigt kändes hon väldigt fräsch och hade en trevlig attityd och inställning till arbete i skritt. Gjorde helt okej skänkelvikningar åt både höger och vänster. En riktigt bra framdelsvändning mot höger, mindre bra mot vänster men det kommer. Vi tränade även mycket på att göra halt rätt och inte slita sig varje gång., Nä hon kändes fin idag trots att jag red på ett vanligt träns bett.
 
Körningen idag gick också bra. Det är inte alls långt kvar nu så jag har satt igång och pluggat ordentligt så att jag inte ska ha allting kvar till sista dagen. Igår kväll gjorde jag ett prov och idag har jag gjort ett och är inne på mitt andra. Skrev även upp dem frågorna som jag hade svarat fel på så att jag sedan kan träna och till nästa gång svara rätt. Nä det känns bra just nu! :) Ska bli sjukt nervöst men kul att skriva upp..
 
imorgon ska jag spendera dagen med mina kära vänner malin och hanna. Vi ska planera ett evenemang i november samt ta oss en god pizza och prata massa skit. :)



Pretty Horse
Publicerat den

 
Hejsvejs :)
 
Nu har jag äntligen fått vila lite och fått upp värmen.. Var frysen efter att jag duschat? haha.. jag är även lite piggare. Vart väldigt trött efter morgonen.. Är inte van vid att gå upp tidigt. Får vänja mig tills jag börjar jobba eller nått..
 
Zamora är rätt rolig.. Så fort man tar fram kameran så åker öronen bakåt.. Hon är inte speciellt vacker då och bilderna blir inte lika fina.. Men ni får nöja er med dessa ändå ! :)
 
 
på banan :)



puss på dig älskling :)
Publicerat den

 
Nja.. Pussas är inte riktigt Zamoras grej...
 



Lomma Ridklubb Resultat :)
Publicerat den

 
Hejsan :)
 
Vi fick gå upp tidigt i morse för att komma till lomma i tid. Idag var det garanterat värt det ! :)
 
Framridning 80 cm: Kändes lite halv seg. Provade att slänga på ett par sporrar men det kändes inte helt okej så jag tog av dem igen. Tog ut henne lite för tidigt så fick skritta väldigt mycket. Hon är en häst man egentligen inte ska rida fram så länge, utan det ska gå ganska snabbt annars blir hon trött eller uttråkad och allmänt störig. en idag höll hon sig i skinet trots misstaget att lasta ut för tidigt.
 
Framhoppning 80 cm: Tog två språng på räcket där hon kom alldeles för nära och avståndet blev bara kattskit. Så tog oxern i stället , andra språnget hon tog hoppade hon kanon bra. ( bilden ovan ) Så stort språng har hon nog aldrig tagit. Det språnget kändes kanon så jag hoppade inte fram henne mer.
 
Banan 80 cm; Felfri, Hon var lite här och var bara mellan hindrena.  På hinder var hon helt okej och någon oxer hoppade hon kanon bra på. Dock hade jag behövt komma med till ridning ! :)
 
Framridning 90 cm: Skrittade bara emellan.
 
Framhoppning 90 cm. Travade igång henne igen och tog lite galopp innan jag tog 2 helt okej språng på oxern. Sen fick det räcka.
 
Banan 90 cm: 4 fel. Kom bra på första hindret sen slutade jag rida mot 2-3 så fick ett ner på numer 2, Sen började jag komma mer till ridning och hon hoppade kanon resten av banan. Avstånden sitter fortfarande inte. Vill att hon ska försöka hitta avståndet själv, hjälper såklart henne. Mer träning mellan hindrena också. Hon blir lite stark och flängig.
 
på banan 80 cm
 
Tack Olivia, mats och mamma för ni följde med :)
 
 
 
 
 



Dagens vill ha :)
Publicerat den

 
 
 
Jag har fått en snille på pumps och boots. Tycker det är så himla snyggt ! :D



Chihuahua :D
Publicerat den

 
Hejsan på er :)
 
Har haft en fantastisk dag.. äntligen tog min bror sitt förnuft till fånga och inskaffade en ny liten chihuahua.. Vad han ska heta vet jag inte, tror att dem vill att han ska heta chili, men jag tycker bra om Chivas eller Charlie.. Dock är det inte mitt beslut att ta. Men visst är han söt? står högst upp på listan som barnvakt/ Hundvakt..
 
Annars har det inte hänt så mycket. Zamora fick vila idag. imorgon ska hon trimmas sattan för på söndag åker vi till lomma och hoppar. Hoppas på en pigg men kontrollerad häst.



Jävlar Vad bra !
Publicerat den

 
Jag får bokstavligen gåshud av Matildas röst... Himmel vad bra hon är.. Önskar låten var längre.
Nej hon är en av dem som kommer stå i topp 3. Grym!
 
Lyssna och njut! )



Midsommar :)
Publicerat den

Söta totte och jag när jag var uppe i Norrköping och firade midsommar. :)
 
Hejsan :)
 
Jag sitter just nu i soffan och kollar tv med familjen.. Hästarna fick komma in för en stund sen. Ett stor regn moln var på väg in så tyckte synd om dem att behöva va ute i regnet.
 
Imorgon ska vi iväg och kolla på en liten valp. Chihuahua! Ska bli så kul och längtar tills imorgon. Har alltid älskat chihuahuor. Bilder kommer :)
 



Fina hästen :)
Publicerat den

 
Stina kollade hur Zamoras sadeln satt. Precis som jag misstänkte satt den fortfarande inte bra. Men den satt bättre än innan. Vi ska tillbaka till jensen på måndag. Så länge får jag rida med en gele padd, men funderar på att lägga under min fårskinspadd också när jag hoppar på söndag. Vill inte att hon ska ha ont..
 
Jag kommer att tävla i lomma på söndag i alla fall. Tydligen ska lödde ha väldigt dåligt underlag. Sist jag var i lomma så regnade det och banan var helt kaos. Får ge det en chans till :)
 
 
 



Vad tycker du om graman?
Publicerat den

Tänkte ha en läsare fråga här med tanke på att graman är ett väldigt poppis namn inom hästvärlden. Det är så många som har delade åsikter om graman. Hade varit kul om ni slängde in en kommentar om hur ni tycker om graman tyglar.
 
"Folk glömmer bort vad gramaner, inspänningstyglar, snoddar och liknande går under för gemensamt namn: hjälptyglar. Det är en hjälp för ryttaren att jobba bort ett problem. Graman kan vara bra att ha ett tag ( om man är en duktig rytttare ) för att sedan plocka bort.
 
"Graman är inte bra i längden! Jag tror de flesta ryttare använder den fel (annars skulle den ju inte skada heller i det långa loppet?). Till och med Rodrigo Pessoa säger att han inte använder graman för han är en för okänslig ryttare för att få den att inverka på rätt sätt, säger ju en hel del, både om hans insikt i sin ridning och om gramanen."
 
" jag tycker att bjudning och avslappning ska komma bakifrån och inte bero på huvudets placering! Bakbenen först så kommer formen på köpet! Är hästen inte stark nog för att jobba med bakbenen under ryttare borde man arbeta från marken först tills hästen musklat sig"
 
Dela med er av era åsikter :)
 
 
 



God eftermiddag :)
Publicerat den

Vilken härlig känsla jag får när jag trycker upp min blogg och ser hur snygg den har blivit..  Tänk att en ny design kan göra så mycket. Funderar på att behålla headern.. I alla fall ett tag. Zamora är så snygg på bilden och jag älskar hur min rosa kavaj syns , lyser verklige upp bloggens babyrosa färg... Mums ! :D
 
Jag ska snart kliva upp ur sängen.. Somna vid 6 i morse så var alldeles trött i morse när jag gick upp och slängde ut hästarna, det var bara att gå in och lägga sig och somna om. Zamora ska jag rida ner till stina så hon kan kolla hur sadel ligger. Sen får vi se om jag trimmar eller rider ut en runda.. Vet inte än vad jag är sugen på. :)'
 
 
 
 
 
 
 



Bilder från Ribban :)
Publicerat den

 
 
Kollade igen slutariders hemsida och såg att dem hade ändrat bilderna lite. Antagligen för att folk ska sluta ta dem. Dessa 2 är nya. Såg ínte dem sista jag var inne på hemsidan. Dem kanske valde bort dem för att dem var "dåliga".. Jag gillar att dem har ändrat kvalitén och gjort texten mörkare..
 
Bilderna nedan är från precis efter tävligen när dem la ut dem. :) Stor skillnad på kvalitén. Jag bjuder i alla fall på dessa ljuvliga bilder nu innan läggdags :)
 
 
 
 



Hoppning :)
Publicerat den

Hejsan :)
 
Eftersom att jag gjorde ett nytt "hinder" / planker, var jag tvungen att inviga dem idag. Så Zamora fick hoppa lite smått inför hoppträningen/P&J på söndag. Vi åker till Lödde istället för lomma. Dels för att lommas utebana är så fruktansvärt dåligt, sen att fler som jag vet vem det är ska till lödde och även fota.. Alltid kul med nya ställen :D
 
Angående planken.. När jag sågade dem så såg dem rätt långa ut... Men när jag tog ut dem i paddocken... ja ni ser själva.. Men Zamora hoppade faktiskt dem på första försöket.. Trots att det är precis så att vi kommer i mellan..
 
 
 
För övrigt så hoppade hon väldigt bra och trevligt.. Red på ett vanligt spränger bett så hon blev något stark och jag kunde inte riktigt sätta tillbaka henne hela tiden. Men sprången kändes ändå rätt bra, och avstampen var skaplig på dem flesta sprången.. Jag kommer nog hoppa på mitt pelham eller Pessoa bett i helgen. Just för att jag ska ha lite kontroll då hon blir så stark. Speciellt nu när hon har satt så mycket muskler!! Ska bli så kul att visa bilder/film från helgen.. Ni ska få se så snygg hon är just nu !
 
 
 



Ny Design :D
Publicerat den

Visst är det fräscht med en ny design? Tyvärr så har jag inte gjort någon ny Header och är alldeles för trött för att sätta igång och göra det nu. Men imorgon ska jag försöka hinna göra en som är mer passande.. Annars då? Vad tycker ni om den nya designen?
 
Jag har försökt fixa kodmallarna med mina bilder, Text osv. Vilket inte var det lättaste att hitta och ändra. Men efter lite försök hit och dit, fall allt på plats och nu är jag rätt slut i huvudet.. Har inte en aning om hur kodmallar och sånt fungerar.
 
 
 
Vad tycker ni, ska jag behålla denna eller byta?
 
 
 
 
 
 



Twilight Breaking Dawn part 2 :)
Publicerat den

Hej på er :)
 
Ligger nerkrypen i sängen nyduschad och fräsch. För en stund sen fixade jag klart allting i stallet och longerade Zamora. Hon var lika fin idag som igår. Något stark i höger varv men kom ner bäst och jobba med ryggen i detta  varv. Men hon kändes finare i vänster. Får väll skylla mig själv att hon blir stark när jag longerar i bara grimma.
Idag trampade hon även under sig väldigt bra. Det är kul att se hur hon rör sig från marken. Dock hade jag önskat att hon fick med ryggen lite mer. Men det kommer :)
 
Jag ska starta Twilight, sista filmen. Har sätt den på bio men blev sugen på att se den igen. Så ser min måndags kväll ut än så länge åt minst onde.
 
 



Friends <3
Publicerat den

 
 



Snyggt med färg ! :)
Publicerat den

 
Vilken är er favorit?
 



Bygga hinder?!
Publicerat den

åh jag blir så irriterad..
Jag har 0 Tålamod.. Ändå skulle jag ge mig på att bygga ett hinder.. Sågningen av brädorna gick hur bra som helst.. Det är bara det att jag inte vet hur jag ska få ihop dem och det gick inte att spika... Vilka brädor går det inte att spika i?! ... Jag ger upp så lätt för jag bli irriterad när ingenting går som jag vill..
 
Min karriär som snickare är över och varade i drygt 3h..
 
'
 
 



Anmäld till Lomma. :)
Publicerat den

 
Mamma åkte in till jensen för att hämta hem min sadeln, Tydligen så hade han läst fel på datumet och inte ens börjat med den? Men den skulle vara klar till imorgon. Det hoppas jag verkligen.. Ska ut på en P&J med Zamora på söndag. Har inte bestäm mig riktig än vilken höjd, Men tror det blir 80 - 90 cm. Vi åker endast ut för att ha kul och bara latja runt lite. Får vi ner 5-6 bommar är vi lika glada för det. Jag älskar min häst trots allt ändå..
 
ska snart äta lite middag, det första jag äter idag.. Det kan inte va bra att inte äta på hela dan? Sen ska jag ut och fixa till hästarna och hinna med att plocka undan på mitt rum som har en tendens att bli stökigt..
 
 
 



Sur häst..
Publicerat den

 
Så här sur var Zamora på mig idag när jag tvingade henne att motionera i regn och blåstväder...
Hon kändes ovanligt fräsch och rör sig betydligt bättre än tidigare.. Känns som att hon börjar trampa mer under sig i sina rörelser. Att hon har mer koll på sin kropp!. Så det känns kanon bra med henne nu! :)
 
Idag blev det mys i stallet och 1h ryktning och pyssel. Zamora såg ovanligt glad ut än vanligt. Känns bra när hästen uppskattar att man borstar henne länge för en gång skull :) annars brukar hon inte bry sig haha
 
Jag såg att en kompis till mig hade byggt lite terräng hinder.. Det gjorde mig sugen. Så imorgon ska jag bygga ett hinder.. Om vi har material till det vill säga.. Får kolla upp det.
 
 
 



thenis blir fin :)
Publicerat den

 
 
 
Hejsvejs :D
 
Spenderat kvällen i stallet och pysslat om mina kära hästar. Athena klippte jag hovskägg, öronen och hakSkägget. Helt ny shettis kom gående sen.. Visst är hon söt i sin mammas grimma? Hon ska få växa i den sen tar hon över den.. Tills vidare får hon nog nöja sig med sin rosa.. Den passar åtminstone..
 
Allting har blivit så otroligt lätt med thenis. Hon kan lyfta på alla 4 utan problem. Står snällt i gången och  idag hade jag henne till och med uppbunden och utan sin mamma för första gången. Imponerad av den lilla saken..
 
 
 



Träna?!
Publicerat den

Min kropp idag..
 
Hur det går med min träningsdagbok?
 
Jag vill gå ner 5-8 kilo. Jag vill väga lika mycket som jag gjorde för drygt 2 år sen.. Jag vill ha tillbaka mina "smala" ben. Dock vet jag att jag har mycket muskler och det är därför jag har lite bredare lår. Men lite mindre hade dem kunnat va. Just nu håller jag på med styrka. Jag vill bli stark, inte bara i armarna utan i hela kroppen. Det tror jag kommer hjälpa mig i min ridning i framtiden..
 
Sen får vi inte glömma kondition.. Det är verkligen något som har blivit sämre på mig med tiden.. Blir andfådd av att mocka 2 boxar.. Så ska det absolut inte vara!! Nej nu är det skärpning som gäller och bara köra hårt ! :D
 
 
 
 
 
 



Windows Live Movier Maker
Publicerat den

Jättefin video! Kan du inte driva ett inlägg om var och hur du gör dina videos? Jag vill verkligen kunna göra sånna med musik, ändra tempo och allt, men har ingen aning on var man gör det! Jättetacksam om du skriver om det :)
 
Tack så Mycket :D
Jag gör mina videos i Windows Live Movie Maker. Ett väldigt enkelt program. Oftast har din dator redan programet nerladdat, annars är det nog bara att söka på Google.
 
Först väljer jag ut alla Bilder/filmernajag vill ha och lägger in det i själva Movie Makern.  Sen fixar jag dem olika filmerna och försöker få dem sammansvetsad med resten av filmerna. Sen kan man lägga in olika övergångar/effekter. J
 
Det är lite svårt att förklara. Jag har lärt mig väldigt mycket med tiden och det är ett väldigt enkelt program. Om du vill kan jag filma någon gång när jag gör en film? Hade det varit av intresse?
 



The Feeling, You Know, When You And Your Horse IS ONE
Publicerat den

 
Best Friend .. 8/6 - 11  R.E.S.T  I.N  P.E.A.C.E
Beach Boy



Shine Bright Like A S.T.A.R
Publicerat den

 
God eftermiddag sunshines ..
 
Ligger kvar i sängen och kollar på gossip girl.. Har inte kommit så långt. Ska snart fixa stallet och motionera z. Trimmar nog henne i paddocken eller rider ut en runda. imorgon får jag hem min sadel igen så då kan jag börja rida på "riktigt" igen.
 
Till helgen tar jag nog med Zamora till lomma och hoppar någon klass bara för skoj skull.. Det viktigaste i våran relation är att vi har roligt tillsammans. Hur ska man annars få hästen till att prestera sitt bästa?..
 
Hur ser eran söndags planer ut?
 
 
 



Ändrat ridstil?
Publicerat den

 
 
Ibörjan när jag fick Zamora, låg största fokusen på att hon skulle va avslappnad och låg,  ville att hon skulle få upp ryggen och bygga muskler så att hon skulle orka bära upp sig själv., sen låg mycket på att hon reds bakifrån och fram. idags läget vill jag att Zamora ska gå med en högre nacke och var mer rundare vilket hon också har blivit. Jag reagerade på vilken skillnad det är på henne bara på kort tid, nu när jag kollade på filmen från häromdagen.
 
Det är verkligen kul när jag som ryttare kan se så stor skillnad. Visst är det mycket ridning kvar innan hon är perfekt och helt väl riden. Men jag tror att hon har blivit mycket "lättare", då hon själv börjar hitta sin kropp och vet hur hon ska arbeta. Sen har hon ju humör och en egen vilja, det är ju det som gör varje häst unik. Missförstå mig inte, hon är fortfarande inte "lätt" lätt utan hon kräver ju ridning. Men man börjar få ut mer av henne när man rider henne. Jag tror att vem som helst, (med ridvana) kan hoppa upp och rida henne med lite korigering av mig. Det är så det ska va, en häst ska kunnas ridas av alla.. Så fungerar ju en väl riden häst enligt mig. Sen visst, klart det är skillnad på hur folk rider, och alla kan ju inte få hästen till att gå perfekt.. Men den är åtminstoden ridbar. Hänger ni med?
 
Åter till Zamoras form. Väldigt kul att jag börjar få upp hennes nacke och att hon börjar bära upp sig själv.. sen visst det finns dagar hon ska gå i låg form och jobba med. Men viktigaste är att grunden är där hon har en bärig kropp.
 
 
 
 



hmm.. Vart tog helgen vägen?
Publicerat den

 
Hej på er :)
 
Igår skulle jag in till malmö för att umgås med min bror och kolla idol. När jag kommer dit vid 8- tiden ringer hans kompisar och ber han komma till hipp för lite afterwork/förfest. Så det var bara att pallra iväg som man såg ut och se glad ut. Kalle bjöd på rosé vin, det började till och med smaka helt okej - efter en flaska!
 
Lite senare började dem fixa inför ladies night på hipp och vid halv elva kom till igenkända ansikten. Blandat annat kusin med vän, malin med vänner och sanna med vän. Så jag stannade hela kvällen fram tills halv 4, då hade kalle spelat klart och vi kunde gå hem och sova. Pappa hämtade mig i morse vid 12-tiden. Vi tog en trip till pieces för att byta ut mina byxor som var för små, dock blev dem alldeles för stora, dem jag fick med mig hem. Så får åka och byta dem igen..
 
Jag skulle bara ta det lugnt på soffan och sova en stund när jag kom hem, istället bad mamma och hjälp med håret, idol gick i repris sen igår och sen kom Nicklas och dojjan och frågade om jag ville med och äta. Så vi drog till olerys.. Jag har fortfarande inte kommit i säng då det har gått alldeles för bra filmer på tv... Jag är svin trött!
 
 



Film hoppning/dressyr barbacka
Publicerat den

Film från idag :) Zamora är inte på sitt bästa humör just nu, men gick ändå helt okej.. Bjuder på denna :)
 
Tyvärr drar youtube ner kvaliten..
 
ps: släng gärna in en kommentar efter att ni sätt filmen  :D
 



vad menar du med perfektionist?
Publicerat den

Från läsare : vad menar du med perfektionist?
 
Mer perfektionist menar jag att när jag kollar på bilden nedan kan jag nämna 100 saker som är fel med bilden och vad jag gör fel t.ex.. Samt när jag lägger upp en film där jag rider, kan jag vara nöjd med filmen för minuten men när jag sedan tittar på den igen och igen,  hittar jag bara mer och mer fel.
 
Jag ser näst intill aldrig det bra i min ridning. Vilket är väldigt tråkigt..  Har börjat lära mig att se de små detaljerna som faktiskt är bra. Så börjar bli bättre.
 
 
 
 
 
 



Blue like the sky..
Publicerat den

 
Så himla mysig bild!!
 
Trist att kvalitén var så himla usel.. Annars tyckte jag bilden var rätt häftig ! :)
 



Barbacka ridning :)
Publicerat den

jag och flygande åsnan :D
 
Hej på er :)
 
Olivia kom hit i eftermiddags och fotade mig och Zamora när jag red henne barbacka. Tog även något språng barbacka. Visst är hon fin? Hon är rätt rolig, för precis innan hindret spetsar hon öronen och drar på mot hindret men precis över hindret drar hon öronen bakåt.  knäppiss...
 
Hon testade mig som fan idag.. Hade dock inte så mycket att säga till då jag satt barbacka och skulle hon få för sig att göra något, kommer jag åka av så det bara visslar om det. önskar bara att hon hade väntat en vecka med att testa mig så jag kan ha en sadel.. Tills vidare får jag väll låta bli och ställa för högra krav på henne så jag slipper ta fajten.
 
 



Kvälls trimmning :)
Publicerat den

 
Hej på er :)
 
kom ut i stallet sent idag då jag låg inne och kollade på idol. Så Zamora fick ett kvälltrim. utrustningen bestod av ett träns och en rem runt halsen som en säkerhetsgrej. Till en början med kunde jag inte riktigt slappna av. Men när jag väll gjorde det så kändes hon fantastiskt att rida..
 
övningen idag bestod av 3 galoppbommar med drygt 2 meter i mellan, gjorde det väldigt kort med vilje, och sen halv volt och på ett kryss. Här fick jag verkligen träna min balans. Jag ville ha en bra galopp på bommarna, något kortare med tanke på att jag satte bommarna närmare, hon var inte så kvick i början som jag hade velat med bommarna men efter en stund skärpte hon sig och rullade på väldigt fint. Räcket var bara att rulla på, men i själva "volten" eller ska man säga bågen, vart jag tvungen att komma tillbaka väldigt snabbt så jag fick igenom henne och samtidigt hinna samla i hop henne. Detta var inte det enklaste med tanke på att jag satt barbacka och det är lätt att komma ur balans, speciellt sen när jag tog krysset först sen båge till bommarna, då var det verkligen bara att rida och känna rytmen..
 
Jag tror i alla fall att min balans har förbättras lite grann.. Just det, angående passet igår, idag var hon framme för skänkeln, behövde bara tänka så hade jag henne där jag ville ha henne. Dock så prova hon mig lite i galoppen igen, så antagligen är hon inne i en test period.. Men det är ingen ide för mig att börja bråka med henne när jag inte har någon sadeln, så det är bara att hålla henne fokuserad på annat om hon skulle börja hålla på.
 
ps: ber om ursäkt för dem extremt tråkiga/dåliga bilderna ! Men bättre än inget
 
 



inspiration :)
Publicerat den

 
Letar inspiration i min ridning varje dag, och vad kan inte vara mer inspirerande än en själv?! Dessa två bilderna är tagna från när jag hoppade på gräset i början av sommaren.. Själva passet gick inte så värst bra och jag var så besviken.. När man tittar tillbaka på gamla bilder/filmer så granskar man dem på ett helt annat sätt än från första gången man såg dem.. T.ex. var det kanske en bild du uteslöt totalt först när bilderna vart tagna, men som du kanske nu i efterhand tycker är fin.
 
Jag håller med om att min sits är extremt dålig på bild numer 2, men Zamora ser glad ut, hoppar med helt okej framben och har bakbena med sig.. När jag bedömde denna bilden för några månader sen så var den ett big NO att lägga upp , just för att jag tyckte jag såg extremt dålig ut på gund av min sists.. Men sen får vi också tänka på att dessa bilderna tars på ögonblick.. Man kan inte alltid bli bra och kanske just i den sekunden satt jag väldigt dåligt...
 
Att kolla tillbacka på gamla bilder kan vara väldigt nyttigt, man kan se vad man har utvecklats, vad man kan göra bättre, hur hästen utvecklats, vad för muskler den har nu, vad hade den innan som den inte har nu, vad kan förbättras, gör jag fortfarande så, måste jag träna på det. osv.. Film är ju såklart det med effektivaste och det är jätte nyttigt att se hur man rider och kan bedöma.. ha dock aldrig för höga krav på dig själv!! jag är perfektionist.. Vilket inte är speciellt kul att va.. Tänk på att vi tränar för att bli bättre! :)
 
 
 
 
 



Hos jensen - sport
Publicerat den


I eftermiddags åkte jag iväg med z till jensen sport för att ändra hennes sadel. Dock hade hon ändrat sig så pass mycket att jag fick lämna kvar sadeln och inte hämta den förens på måndag.. så hej barbacka ridning i en vecka.. Borde ju inte vara några problem men kan ju inte rida lika "avancerat" som vanligt.. Men vi får göra det bästa av situationen.
 
Så pass dåligt som sadeln låg är det nog ett under att hon gått fram med mig överhuvudtaget... Men nu ska det bli ändringar på det. Sadeln är verkligen A och O när det gäller utrustning/ridning. Utan en passande sadel kan hästen aldrig prestera sitt bästa.. Vem gör det liksom när en sadel sitter och klämmer på än.
 
 
Täcker är köpt på horze - dock tappade det jätte mycket färg när jag tvättade det en gång..
Skydden är från back on track och har följt med ett tag.
 
 
 
 
 



L.O.V.E
Publicerat den

 
Jens Fredricson,- Skyll aldrig på hästen – dess prestation är resultatet av ditt arbete. Antagligen hade du för bråttom igår, eller så red du ofokuserat i förrgår och därför gick det inte som du hade tänkt dig idag. Respekten för hästen uteblir i samma stund som vi lägger skulden på den för att vi själva gjort ett dåligt jobb.”
/Jens Fredricson



Känns inte helt okej..
Publicerat den

Zamora fick nya skosingar idag. Någon timme senare bestämde jag mig för att ta med henne ner till stina och trimma i deras paddocken. Till en början med så var hon inte alls framme vid skänkel. Hon kändes helt seg och jag fick puscha på henne hela tiden vilket jag aldrig behöver göra annars.
 
Galoppen var suverän i högra varvet men i vänstra ville hon inte släppa alls. Sen började hon testa mig lite. Men sen gick det lite över gränsen och hon ville inte gå fram alls?! Så då började jag tänka på om hon kanske hade ont någonstans? Hon har aldrig vägrat gå framåt med mig innan, och nu ville hon inte ta ett steg fram alls. Funderar på först och främst om det är för att hon testar och att jag ställer för stora krav. Men sen vet jag att sadeln inte ligger 100 på henne. Kan det vara att sadeln hamlade i fel läge och hon blev iritterad?
 
imorgon ska jag in och ställa om sadeln, håller hon på som hon gjorde idag efteråt så är det antagligen bara trams och att hon testar. Men bättre att jag vet säkert innan jag börjar bråka med henne. Vi vill ju inte tycka illa om varandra. Det viktigaste är att vi är sams.
 
 
 
 
 



Första sprången !
Publicerat den

 Bilderna gör inte Zamora rättvisa - Dålig mobilkamera...  Idag satte jag faktiskt upp två kryss i paddocken. Kände bara att det har gått så bra i all ridning nu, Zamora är mer framåt en någonsin och vår kommunikation är bättre än någonsin. Vi tog bara några få språng för att det skulle kännas kul. Vill inte att hon/jag sa tappa självförtroendet. Allting ska kännas kul hela i tiden. Det är verkligen jätte viktigt!  Jag fick även henne klippt.. Eller det lilla som fanns att ta åkte bort..  Hon blir alltid så svettig när jag trimmar henne så bestämde mig för att klippa henne tidigt. Snygg blev hon i alla fall.   Min sadel - köpt på Jensen sport - Estelle heter den !



athenis :)
Publicerat den

 
Stallet fixat, har precis klivit ur duschen, ska städa rummet och sen kolla några avsnitt av gossipgirl :)
Lat söndag på ingång..
 
Athena står för bilderna - hon ska alltid ha huvudet i kameran, så flyttar man sig så blir hon sur ! :)
 
 
 



Trimmat z :D
Publicerat den

 
Tog ut Zamora på en tur igår eftermiddags. Slutade med att jag trimmade henne på stubbfältet (ni behöver inte oroa er det var ett halmstubbfält) fokuserade väldigt mycket på skänkelvikningar och hon var så fin. Fick jobba mycket och blev lite irriterad i mellan åt.. Vet inte om det var för hon inte förstod mig eller om det var för att jag pressade henne för hårt.
 
Jag vart i alla fall super nöjd med henne och hon börjar bli riktigt riktigt fin och rida ! :)
 
 
 
 
 
 



The one thing - and the one thing only - you never let go
Publicerat den

 
Har hjälp mamma städa häst tvättstugan idag. Fått ordning på alla ponny saker som ska säljas. Även shabrack, benskydd och täcken som är Zamoras är tvättade. Skönt och ha det ur vägen.
 
Blev tipsad av ett jätte bra jobb. Så ska söka till det och hoppas på att jag får det. Tyvärr han jag inte lämna in ansökan idag då det blev lite stressigt nu på kvällen. Bestämde i sista minut att jag skulle gå på bio med Olivia, så det var snabbt ut och fixa stallet och sen duscha, för att be ge sig in till entre och kolla film. Imortal instruments såg vi idag, och tyckte slutet var konstigt så gick in och kollade och det kommer tydligen en 2:a..
hoppas bara den är bättre än 1:an...
 
nu ska jag snart släcka för idag.
 



Sto med humör ! :)
Publicerat den

 
Hejsan på er.
 
Trimmade Zamora på ett gräsfält en bit hemifrån. Hon hade extremt mycket humör och egen vilja idag. Vet inte om det var för hon hade extremt mycket energi och jag ställde mycket krav på henne, kändes som hela hästen skulle explodera. Lite små tjurig och små "hopp" , och lite bocksprång bjöd Zamora på idag. Livet lekte och varför ska man jobba när man kan springa fort ?! Det var länge sen hon testade mig.
 
Hon kändes otroligt fäsch och framåt. Hade en spänstig trav och en rund galopp. Börjar bli otroligt fin att rida på marken nu. Jag blir mer och mer noggrann också. Små skitsaker kan bli stora i slut ändan så det är viktigt att man reder ut dem små problemen först. Ska se om jag inte kan få med någon som fotar oss snart. Denna hästen förtjänas att synas!
 



Bilder på S.T.A.L.L.E.T :)
Publicerat den

 
Rundtur i stallet. Nu är all målning nästan helt klart och stallet börjar se riktigt fräscht ut. innan var det bara tråkigt att gå ut där för jag tyckte stallet var så fult. Det kvittade hur mycket jag sopade eller tog bort spindelnät. Det såg fortfarande fult ut pågrund av smutsen på vägar och dem gula boxarna. Nu känns det väldigt kul att gå ut i stallet och jag tar mer än gärna bilder på det. Precis som det ska va! :D
 
 
Athenas och mollys box har ni längst ner.
Zamoras box, stormus gamla box i mitten där vi nu har ensilaget, det är därför det inte är en dörr där
Zamoras box :)
h
Spirits box gödselhög rakt fram och dörren till höger är sadelkammare.
Vitt och snyggt, dem som målade boxarna sist målade fel färg (gult), nu är dem äntligen vita igen!! Priserna är Beachens :)
 



S.o.M.M.A.r.E.N i Repris Del 2#
Publicerat den

 
30 maj - Första photoshoten. '
 
Inte den varmaste dagen, men på med klänning och fram med kameran. Olivia har tagit dessa underbara bilderna på Zamora. Älskar sommar känslan man får över dem med rapsen på. Behind The scens bjöd Olivia på en av ramling på spirit. UTAN HJÄM... Ena tyglen gick i sönder när hon kom galopperandes och spirit började bocka så Olivia var inte riktig beredd.. Lagom till studenten fick hon lite fina sår.. Dock var jag rädd att hon skulle slå i huvudet.. Men hon klarade sig. Tänk vad man gör för lite bilder...
 
 
5 - juni STUDENT
 
Efter 3 års väntan kom äntligen den dagen vi alla väntat på.. Jag kan inte beskriva i ord hur roligt vi hade den dagen. Men ni kan avgöra själva. En dag jag mer än gärna skulle göra om! Vilken känsla.. Dock slutade min kväll rätt tidigt då jag blev extremt trött.. Hade jag fått göra om kvällen hade jag supit tills jag storknat.. istället vaknade jag upp rätt nykter dagen efter. Klagar inte för det, Fick köra pappas nya Mercedes Amg cabbe, En bra student present ! :D
 
Jag vill bara säga åter igen tack till alla ni som ställde upp och firade min student! :D
 
 
 
21 juni - midsommar
 
Midsommar kom med raket fart. Jag åkte upp till stugan i norrköpinge tillsammans med mina kusiner. Där firade vi med våra andra kusin som bor i norrköpinge. En underbar helg och vädret var nästan på vår sida hela helgen. God mat och trevligt folk. Midsommar danser, kransar och lotteri priser. En underbar helg med andra ord..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Bad day..
Publicerat den

Hej på er.
 
Dagen har jag spenderat i min säng och kollat vampire diaries. Har så ont i magen - bad week.. Börjar kännas bättre. egentligen tänkte jag trimma Zamora, men får se om min magvärk släpper. kanske longerar henne med inspänningar eller nått. Annars är det bara vanligt fix i stallet som gäller.
 
om en stund kommer det upp ett till sommar inlägg.. Ska förberedda ett inlägg om hur man lägger upp en header, såg att en läsare undrade det.
 
 
 



S.o.M.M.A.r.E.N i Repris Del 1#
Publicerat den

 
Sommaren började den 3maj. Vi grillade för första gången i år och åt ute för första gången. Kvällen/natten spenderade vi på hipp senare. En mycket lyckad och trevlig kväll.
 
 
Girls Night, 17 maj.
 
Jag, Malin, Zara, Hedvig och Olivia, sparkade på oss party skorna och begav oss till hipp för en Girls night. Dock misstolkade vi lite kvällen, vi trodde vi skulle få se snygga killar i underkläder, i stället fick vi se spinkiga tjejer i underkläder.. om jag inte minns fel drog vi hem tidigt den kvällen..
 
 
25 maj åkte familjen upp till norrköpinge för att fira våran kusin Oscar som blev 20 år. Fick även träffa vår kusins nya unge harry. En  mycket trevlig kväll, med både lokal firande, shopping och utgång.
 
 
1 juni, Nya kläder från pappsen som var köpa i Norrköping kom på inför en middag. Hade färgat mitt hår rött och livet lekte. Älskar både skorna, jackan och ja allt på dessa bilderna!
 
 
 
 
 



Förberedda Ett Sommar inlägg! :D
Publicerat den

 
Eftersom att jag har lite tid över så tänkte jag förberedda ett sommar inlägg till er. Sommaren i repris. Håll utkik.
 
 



So you think Equestrian is Easy?
Publicerat den




Like A S.T.A.R
Publicerat den

Kärlek behöver inga ord, bara en bild! <3
 
Kvällen har jag spenderat hos min bror. Kollat film och ätit chips. Underbar kväll. Under dagen har jag skrivit med CV och personliga brev. Samt skrivit in mig på arbetsförmedlingen. Ska dit och prata med dem imorgon. Nu letar jag bara jobb. Ett deltids jobb hade varit perfekt och gärna lite senare mot kvällen.
Nu ska jag ändra min header och sen kolla några avsnitt av vampire diaries innan jag tackar för mig.
 
puss
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Ponnysarna nyvärkade! :D
Publicerat den

 
Hovslagaren kom och skulle sko sannas häst. Dock var han  lite tidig, så mamma frågade om han ville värka
molly och athena. Då deras hovar har gått långt över tid och athena har säkert aldrig ens varit värkad. Vi provade i allfall. Allt slit med athena har löst sig. Hon lyfte snällt så alla fyra hovarna! Lite konstigt var det i början men inga större bekymmer! Min pärla förvånar mig varje dag.
Molly och andra sidan var något jobbigare att värka. Antingen har dem slått på henne eller så har dem aldrig värkat henne. Vi kämpade i med alla 4. Hon var så rädd, efter lite sparka stegringar och försök till att fly lyckades vi i alla fall.. Tacka gud för en tålmodig hovslagare. Han sa att han  aldrig sätt så hemska hovar innan. Trist att folk inte bryr sig och säljer dem i det skicket dem är..
 
 



Ramlade av Zamora...
Publicerat den

Tog ut Zamora på en runda i eftermiddags. Red på mitt vanliga spränger bett igen. Vill att hon ska lära sig att gå på ett vanligt bett. Dock blev hon otroligt stark, men jag får verkligen komma till ridning. Det är lite mer tjafs emellan oss. inget större eller allvarligt. Bara att hon vill springa på och jag vill att hon ska stanna kvar och jobba. sista galoppen på vägen hem var kanon bra! Fick ihop henne och hon började bära upp sig själv. Skönt! Hon är verkligen en rolig häst att rida varje dag.
 
Jag vart lite inne i mina drömmar när jag skrittade av henne. När jag svänger in på gården flyger ett skynke upp och Zamora flyger åt sidan och jag hamlar totalt ur balans. Lyckades hålla mig kvar en stund innan jag insåg att det var lönlöst och jag låg på marken. klumpigt! Zamora var snäll som stannade kvar. Trodde jag skulle få jaga häst. Men hon var nog lite trött efter turen.
 
 
 
 



C.R.W - Ridbyxor
Publicerat den

 
Var på hooks  förra veckan och köpte ett par nya ridbyxor, mina "nya" Gamla ridbyxor gick i sönder på grund av att jag fastnade i något i stallet. Lite trist. Som alltid väljer jag Crws - ridbyxor. Alltid perfekt passform, sköna och snygga. När jag köper så att säga nya så köper jag deras. Annars har jag ett par blåa mountaion horse och mina tävlings byxor är från kingsland. Dem från kingsland är också sköna att ha på sig
 
Jag är inget märkes nörd och med tanke på att jag rider varje dag så slits ridbyxor jätte fort. Lika bra att hålla sig till en ridbyxa som man trivs i än att gå och köpa märkes ridbyxor. Så känner i alla fall jag.
 
För er som tyckte dem var snygga hittar ni dem på hooks hemsida : http://www.hooks.se/Assets/ProductImages/Large/100344/100344_03.jpg
649 :-  billiga och extremt bekväma. Dock betalde jag 700:- För mina. Kanske har ett annat pris i fabriken?
 
:)
 
 
 
 
 
 



Vackra häst! :D
Publicerat den

 
Zamora fick vila igår i med att hon gick så hårt i torsdags på terrängen. Idag red jag ut en runda och passade på att trimma lite på ett gräsfält i mitten av rundan.. Red på ett vanligt spränger bett. Betydligt mildare än det jag brukar att rida på. Fick hålla henne sysselsatt hela tiden med mycket skänkel vikning, öppna/sluta för att hon skulle släppa betet lite och bära upp sig själv. Till slut hade jag henne där jag ville ha henne i handen. Hon blir lätt tung i handen när man rider på vanligt.
 
Tränade lite galoppombyte och vi lyckades med 2 st - i varje på rakt spår. Enkla galopp ombyten gör hon ju utan problem. Men lite svårare att få två på raken. Men hon lyckades faktiskt oväntat bra. Dock blev hon lite stark i mellan åt, vilket hon lätt blir på ett vanligt bett. Finns inte samma häv effekten. Men jag lyckades få till henne rätt bra och hon kändes rund, avslappnad och fin. Jag kom verkligen till ridning idag , kändes kanon! :D
 
 



I love party - hipp
Publicerat den

 
Tudelu..
 
i går kväll begav jag mig hem till malin för lite förfest för att sedan dra ut till hipp. Tyvärr var det en dålig dj som spelade i början så jag tappade helt suget. Så jag och Olivia tog bussen hem redan vid 2, alla andra stannade för att parta vidare. Dock hade jag jätte trevligt innan vi stack ut, hos Malin.
 
Just nu har jag precis ätit gott med familjen och lite vänner. Känner mig propp mätt och ska snart sova..
 
 



Svävmoment ! :D
Publicerat den

 
Älskar bilden Olivia tog på Zamora uppe på kullen här om kvällen.
 
Hej på er :)
 
Hästarna ska få komma ut om en liten stund sen ska jag sova en stund till. Dagen ser ut på följande sätt - sova - sova- borsta tänderna - fixa stallet - rida- duscha - äta - sova- utgång?
 
ingenting planerat vilket är väldigt skönt! Ha en bra dag.
 
 
 



Målning :)
Publicerat den

 
Så här ser stallet ut just nu..
 
Målning pågår för fullt och allting är snart klart. Visst blir det snyggt? Nu får vi bara hoppas att det håller sig vitt. Blir ju lätt så skitigt. Hatar skitiga stall. Det ska va snyggt, inga spindelväv och väl sopat ! Så är ett perfekt stall för mig.. Då spelar det igen roll om inredningen är ful ! :)
 
 
 
 



Terräng Träning :)
Publicerat den

Dagens höjdpunkt - Zamora och jag hoppade trappa (tre steg terräng hinder) som var rätt så hög, både upp och ner.
 
Jag och sanna tog hästarna till tågarp idag och hoppade lite terräng.. Vilket var en kanon ide. Både hästarna och vi behövde detta. Zamora ställde verkligen upp till 1000, som hon alltid gör i terrängen och hoppade exakt allt jag styrde på. Inte en tvekan, utan öronen i högsta hugg. Det högsta terräng hindrena vi hoppade låg nog på 90 cm. Det kändes så lätt och underbart.
 
Jag fick i alla fall bort min rädsla för höjder.. När vi stod uppe på trappan som var en 3-steg trappa. kanske 50-60 cm högt i mellan.. Jag trodde seriöst att jag skulle dö.. Men Zamora gör allt så enkelt och bara traskar ner. Sen provar jag att komma i galopp uppåt - hon bara svävar upp över alla 3 utan att tveka, vilken kick.. Ni anar inte hur bra det kändes när man kom upp på toppen! Vilken HÄST!! WOW
 
Synd inte någon var med och filma oss men nästa gång ska ni få film det lovar jag!
 
Favoriter i repris :)
 
 
 
 



Motivation?
Publicerat den

Hejsan på er :)
 
Det är verkligen jätte trist att svika dem läsarna som går in och kollar min blogg varje dag och stannar kvar trots att jag inte bloggar så bra i en del perioder. En tid har jag en otrolig motivation till att blogga och allting känns så himla kul. Sen går det någon dag och man missar att blogga sen är man ute ur rutinen och bloggen får stå några dagar till.. Det trista är att jag tycker så mycket om att dela med mig av vad jag gör och min vackra Zamora.. Ändå är jag sjukt dålig på att uppdatera.
 
Vill först och främst säga TACK till alla er som kollar in lite då och då.. Jag kan inte sitta och säga att jag ska bli bättre på att blogga.. För det vet jag inte. Men jag ska försöka slänga in lite mer inlägg och oftare :D
 
Snygga hästen <3