Vad tycker du om graman?
Publicerat den

Tänkte ha en läsare fråga här med tanke på att graman är ett väldigt poppis namn inom hästvärlden. Det är så många som har delade åsikter om graman. Hade varit kul om ni slängde in en kommentar om hur ni tycker om graman tyglar.
 
"Folk glömmer bort vad gramaner, inspänningstyglar, snoddar och liknande går under för gemensamt namn: hjälptyglar. Det är en hjälp för ryttaren att jobba bort ett problem. Graman kan vara bra att ha ett tag ( om man är en duktig rytttare ) för att sedan plocka bort.
 
"Graman är inte bra i längden! Jag tror de flesta ryttare använder den fel (annars skulle den ju inte skada heller i det långa loppet?). Till och med Rodrigo Pessoa säger att han inte använder graman för han är en för okänslig ryttare för att få den att inverka på rätt sätt, säger ju en hel del, både om hans insikt i sin ridning och om gramanen."
 
" jag tycker att bjudning och avslappning ska komma bakifrån och inte bero på huvudets placering! Bakbenen först så kommer formen på köpet! Är hästen inte stark nog för att jobba med bakbenen under ryttare borde man arbeta från marken först tills hästen musklat sig"
 
Dela med er av era åsikter :)
 
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?