midsommar bilder ! :)
Publicerat den

Jag har totalt glömt bort att jag hade bilder från midsommar! Här får ni en liten bildbomb innan jag går och lägger mig! :) Enyoj.
 
 
Alexandra och jag !
 
Malin
malin och hanna
Alexandra och jag
Jag
malin och hanna
Massa folk :)



Hoppträning :D
Publicerat den

Zamora skötte sig kanon idag på hoppträningen. Vi började med att hoppa två räcken på en volt. Till en början med fick vi inte in rätt rytmen men efter några språng blev det mycket bättre och hon hoppade super trevligt! :D
 
 
Sen började vi hoppa lite olika "banor" Vilket inte hon är jätte van vid då vi hoppar mest enstaka hinder hemma. Den första rundan gick bra, fast jag red slarvigt och åkte mest bara med. Den andra rundan red jag mycke bättre och hon hoppade kanon! :D
 
Nu hade hon börjat tagga till och bara drooog och trodde det var hon som bestämde. Men jag satte mig tillbaka och samade upp henne efter hindrena. På en del hinder hoppade hon faktiskt riktigt bra. Sen blev hon trött och slarvig. Och helt plötsligt visste hon inte hur man lyfte på bena.
 
Galoppen var kanon bra idag iallfall! Hon känns mer samlad och drar inte iväg på samma sätt som hon gjorde i början. Det är en enorm skillnad på henne och hon börjar bli riktigt riktigt fin! :)
 
Så jag är jätte nöjd över vår insats idag. Det är på god väg, och jag ger henne den tiden hon behöveR!
VACKRA HÄST :D
 
Vill ni ha bildbom för dagen?? har massa bilder!



iväg och hoppträna om en stund! :D
Publicerat den

Regnet börjar ge mig sig och snart drar jag och pollen och hopptränar.
 
Idag har jag vaxat nästan alla vrån av min kropp. Jag skojar inte när jag säger att det gjorde sattans ont i armhålan.... Värsta jag någonsin gjort nästan.  Men resultatet blir bra.
 
Stallet ska fixas lite för hästarna kommer eventuellt stå inne inatt. Det ska bli värsta åskvädret med blixtrar och sånt så det blir bäst så. Tycker synd om dem om dem ska stå ute i det vädret. Dessutom kan ju blixten slå ner. Det hade inte kännts så kul...
 
Sio son bitches ! :)
 
 
Jag älskar dig prinsessan! <3



Grillning :)
Publicerat den

resten av kvällen spenderade jag i vallby hos carro. Dem bjöd på fläskfile med pommes och bearnesås. Ni anar inte vad jag krängde. Fy fasiken vad gott. Åt minst 3 portioner fuuull tallrik! Sinnes vad gott. har aldrig ätit så mycket i hela mitt liv. Men det kanske inte vart så konstigt då jag inte ätit någo på hela dan?! :)
 
Jätte mysig kväll med trevligt sällskap iallall ! :)
 



underbar kvälltur! :D
Publicerat den

Z och jag gav oss ut på en riktigt mysig kvällstur. Himmel var fin hon var. Kan rida henne lika bra ute som i paddocken nu. Sån otroligt skillnad på hästen. Vi börjar verkligen hitta varandra. Red skänkelviknig på barnvallen i trav. Även sperpentiner för att hålla henne sysselsatt. Det är inte så jätt kul att bara rida rakt fram. Korta och ökade galoppen och traven och hon lyssnade perfekt och mer därtill på allt. Kände även att hon började jobba på riktigt och släppte i handen. Grym känsla! :D
 
Imorgon är det hoppräning för hela slanten och carro har lovat att fota massor :D 
 



sadelmakaren :)
Publicerat den

som ni kanke minns skulle vi iväg med z idag och provat ut en ny sadel. Den sadeln jag ville ha som var en nyare variation av den jag redan hade, gick loss på 30.000 :-.  Lite väll mycket för en sadel kan jag tycka. Han hade iallafall en billigare variation som han precis gjort och som inte ens hade kommit ut på marknaden än. Estelle heter den efter prinsessan victorias dotter.. Men jag fick prova den och den var helt okej. Dock var det inget buffel skin som jag egentligen vill ha. Men fick den specialmätt efter mig och hästen så dem skulle göra en helt ny. För endast 15.700 :-.. Lite mer rimligt. Jag fick även låna en begagnad sadel som satt bra på henne bara för att få ha något att rida i
 
Min sadel kommer inte komma förens i agusti. Så det tyckte jag var super snällt faktiskt ! :)
 
 
'
Flisan och jag för ett tag sen :)



underbart dressyr/hopp pass :D
Publicerat den

Idag låg allt på lösgörning. Red på mitt pelham bett. Ibörjan av passet kändes hon helt okej, jäklar vilken skillnad det blev bara av att byta bettet. När man rider på ett bett hela tiden märken man inte skillnaden men nu, wow...
Red mycket volter, snett igenom och serpentiner så hon hade något att tänka på hela tiden. sen red jag längst långsidan på två räcken som låg på 30 cm max. Blev ett förhöjt galoppsprång kan man säga. Det var drygt 5-6 galoppsprång i mellan. Här ville hon bara springa och dra på. Så i mellan hindrena satte vi en halt. tills hon började lyssna och inte bara dra. Det resulterade till att jag bara behöve göra en halvhalt och hon lyssnade perfekt. Dock blev hon så jävla sur på mig och bråkade som fan. Hahah.. Men jag gav mig inte och jävlar vad fin hon blev på slutet. ville inte sluta rida. Så bra har hon aldrig känts innan.
 
Hann plocka undan lite i stallet också. Sadel kammaren blev såå bra :D!!
Imorgon ska vi till sadelmakaren och prova ut en sadel till zamora. På kvällen om det är lika fint väder som idag ska vi rida ut en runda :D
 
 



hem kommen :)
Publicerat den

Jag och mamma åkte iväg för att hämta hem vår bil. Mercan.. Lämnade den igår och fick en mer "tjejig bil", så not my style... Det var något som skulle fixas på vår. blev även en tur in på eko hallen och ett par handskar, rosa spannar, rosa borste och massage tvätt svamp in handlat. Ibland behöver man köpa lite så här små saker. Lunchade även på burger king! :) 2 gången jag äter där i mitt liv, sjukt va? !
 
När vi kom hem lastade vi z och körde till vetrinären. Återbesök på måndag. Sen blir det någon gång till.
Snart ska jag ut och göra i ordning paddocken och zamora ska ridas. Blir som jag sa igår, lösgörande arbete och även tre kryss som kommer stå på medelinjen. Blir att vi kommer arbeta lite mer på volter. Ska byta till mitt pelham bett för igår var det a pain in the ass och rida på spranger.
 
Hörs snart :)
 
 
 hon var nybadad på denna bilden och även har hon lite gula fläcka här och var och inte på tala om svansen...



precis vaknat
Publicerat den

Vaknade precis och ska göra något gott och äta. Mamma har snackat med vetrinären och vi ska inte va där förens efter klockan fyra. Funderar på vad jag ska göra innan dess. Rida Zamora? Städa stallet? Det Behövs kan jag säga...
 
"Mitt nya projekt" , jag har valt och är nöjd med mitt val. Mer en så kommer jag inte skriva just nu.
Ni kommer iallfall tycka detta är lika kul som jag :D !! Verkligen en kul chans.
 
Vad händer idag för mina kära läsare? Sommarlovet har ju börjat! Njut!
 
 



Dinse style ! :D
Publicerat den

Inget dåligt duger till dem bästa.! Det kanske inte är någon camaro eller lamborghini men det är en himla fin merca. Suckers ! ;)
 
ps: Det är min pappas ;)



zamora gaaaalen!
Publicerat den

idag.. blev det absolut ingen lugn tur... Zamora var stark som ett askmoln och bara sprang på utan att bry sig om att det satt någon på hennes rygg.. försökte verkligen med allt för att få henne sluta dra framåt. Skänkelvikning, öppna , slutna .. Gick verkligen inte. Slutade med att ja fick avsluta rundan och vända hem till paddocken istället.
påmin mig att aldrig rida ut i spränger. Nästa gång blir det pelham bettet.
 
När jag väll fått in henne i paddocken kämpade jag sattan med att få henne och lyssna och böra jobba istället för att bara dra. Jag gav mig inte och i mellan åt gick det faktiskt bra och hon jobbad på riktigt bra. Precis där jag vill ha henne. Men sen ska hon tvynget bara tappa allt och jag får bära upp 700 kg själ, och kämpa med hennes bitchiga beetende. TACK!
 
Det känns skönt att hon släppte lite i mellan åt. Får vara glad för det ;) Imorgon är det dressyr, dressyr och dressyr som gäller. Lägger eventuellt till några små kryss för att få henne så lösgjord som möjlight. Hinder är Verkigen det bästa!
Ska även iväg till vetrinärn imorgon ;)
 



Mycket nytt på G
Publicerat den

Snart kommer allting förändras. Jag kommer inte avslöja något. Vi får ta det som det kommer. Kommer bli svin kul detta :D Jag är sjukt taggad.

Idag har jag iallfall gjort upp alla planer och allting. Imorgon ska vi iväg igen. Jag har hittat vad jag söker. jag kommer aldrig kunna hålla mig utan att berätta.. Men jag ska iallfall försöka.

Nu ska jag ut och rida min sessa en runda ;)




Svar på tal :D
Publicerat den






Sv: Det är jätte svårt att säga då hon är väldigt orutinerad. Hon är lite sen i sin utbildning och har inte hoppat så mycket. Men jag har hoppat som max enstaka hinder på 1m. Just nu känner jag att hon behöver hitta rutinen och ha mer kapacitet innan vi hoppar ordentligt. Så vi håller oss med att hoppa små hinder hemma tills jag känner att hon är redo. Men planen är att hon ska gå bana på 120 och va med på amatör hoppning i falsterbo. Men det är en lång väg kvar. Vem vet hon kanske blir en dressyr häst i stället :)




sv: Tack :)
 
- Kolla svaret på den första frågan där uppe.
- Nä, jag kommer inte ha medryttare på henne.





Transformer !
Publicerat den

Nu ska jag försöka ladda ner alla 3 fimerna av transformes. Ska först ut och säga god natt till hästarna och mysa lite. Sen blir det en varm dusch. Imorgon är väll planen att försöka få lite mer bukt på stallet. Plock undan lite mer grejor och tvätta. Vet inte hur turen blir imorgon. Får se vad vi är sugna på. :)




SKOGEN :D
Publicerat den

Jag , mamma och mats tog med zamora ut en tur i skogen idag.. Jag har aldrig sätt, eller känt en häst som blivit så himla glad förut. Himmel vad hon sken upp. Taktade hela rundan, när vi galopperade la hon till massa bocksprång. Mitt leende vart hela vägen upp till öronen. Både hon och jag hade så skoj :D Hon skötte sig exemplariskt och tittade knappt på något.. Vi avslutade med att bada fötterna lite. Hon tyckte dock det vart lite läskigt och gå ner till själva ån, Hon stannade och tittade lite grann men när jag manade på henne så gick hon ner utan problem. Sjukt stolt. Känner att hon börja lita mer och mer på mig. Känns kanon.

Guud, jag är så himla glad. Mitt humör är på topp. Jag börjar få en sån fantastisk häst som inte slutar förvåna mig. Hon kanske inte är den bästa hopphästen men hon har iallafall hjärtat på rätt ställe. Hoppningen kan vi alltid jobba upp.

Bilderna för dagen blev inte dem bästa. Mamma försökte iallfall och det är super snällt ! :D TACK!








Min fina vackra sessa :D




Träningspass!
Publicerat den

Hade lite träningspass idag. Började med powerwaking cirka 20 minuter, efter det hade jag styrketräning i cirka 15 minuter och avslutade med intervall och streching på cirka 20 minuter. Har ont i mina armar så tror jag överansträngde dem lite.

Nu har jag precis ätit och ska ta en dusch. Håller på att ladda ner lite olika filmer jag ska se med emma. Bland annat safe house. Låter ganska bra. Blev sjukt sugen på att se transformers men dem vill inte hon se så får ladda hem dem till imorgon kväll.

Imorgon ska vi åka till skogen och rida en tur. Kameran kommer följa med :D!
Ska bli kul och se hur hon uppför sig på nya ställen. Det är även bra att hon byter miljö lite. Ska hinna städa lite istallet också.


miss u <3




ridtur :)
Publicerat den

Red en runda igår, och det gick jätte bra. Hon var pigg och taktade hela rundan. Skrittade nästan hela rundan, la till lite trav på slutet för hon var verkligen hel pigg haha. Hon röre sig trevligt iallfall. Något ostabil i form och försökte bryta sig loss hela tiden. Men för övrigt kändes hon fräsch och sadeln var faktiskt bekväm och rida i med tanke på att det är en dressyr sadel. :) 



Idag red jag lite i ena gräshagen. Klättrade lite och kände igenom henne lite smått med lösgörande arbete. Red på ett spränger bett idag och inte på mitt vanliga pelham. hon kändes faktiskt okej på detta betet med. även om hon blir lite tung i mellan åt. I slutet av passet avslutade vi med 4 språng i paddocken på låga hinder och hon kändes fräsch och tyckte det var super kul.


Min fina sessa :)



Ridaa :D
Publicerat den

Just nu sitter jag och kollar tv, om en liten stund ska jag gå ut och göra iordning hästa pollen. Blir en tur ut. Inte så hård med tanke på att hon inte gått på länge. Cirka 3-4 veckor sen jag red överhuvudtaget. Sjukt haha.
Sadelkammaren har kommit en bra bit på vägen, nu ska jag bara se hur jag ska hänga träns och sånt utan att det blir för trångt.

I veckan blir det en tur till skogen med tjockisen. Hon behöver verkligen röra på sig mer hah.




Provade sadel på zamora :)
Publicerat den

Provade precis grannens dessyr sadel på lilla z, den satt faktiskt rätt så bra. Så imorgon om jag nu får låna sadeln ett tag , drar zamoras träning igång på riktigt. Vårt mål är att vara startklara till eftersommaren lokal nivå. 80-90 cm. Just nu ser hon ut som ett dräktgt sto och det är MYCKET och jobba med. Men det klarar vi om vi vill. Nu ska hon bli snygg och bli den hopphäst jag vill ha! :D

Dock vet jag inte hur jag ska få ner henne i vikt så snabbt då hon går i gräshagarna, och med tanke på att dem sover ute blir det svårt att sätta henne i lerhagen under natten då det är då dem behöver gräset som mest (för värmen) och på dagarna är det varmt ute och skönt men då tycker man att dem ska gå i gräset och ha det bra. Rör jag till det lite i huvudet på er? Jag måste iallfall komma på en bra lösning.

MASSA ROLIGA SOMMARRIDTURER, BAD, SKOGS ALLLTTTING :D NU SKA I HA KUL! lOvE sOmMeR! :)


"inga kommentarer" haha




Norrköpinge hela helgen :)
Publicerat den

Varit iväg sen i fredag och kom hem idag där av den dåliga uppdateringen.
Jag har vetat sen veckor tillbaka att jag skulle spendera helgen i norrköpinge, men kunde inte berätta något då vi åkte upp för att överasska min kusin som tog studenten. Han blev iallfall glad, i think. Olivia följde med mig. På lördagen spenderade vi en stund på landet , sen in i stan och gick runt lite, handlade lite godis och köpte med oss kina mat till hotellrummet. Mys på den dagen :)

Idag har vi suttit i en bil hela dagen och är extremt trötta. jag ska slänga sänkläderna i tvätten och städa rummet lite innan jag tar en dusch och kryper ner för dagen. Någon som vet något bra bild redigerings program? :) All tips uppskattas.




Ledig dag :D
Publicerat den

Så jäkla skönt en dag off. Fast jag är nästan aldrig i skolan ändå. Men man får ju se det från den ljusa sidan. Idag är jag iallafall ledig. släppte hästarna i den "stora" hagen idag då det har vuxit jätte mycket gräs och behöver betas ner. Växer för mycket så trampar dem bara ner det. Dessutom behövde "kull" hagen som dem gick i innan, Vila lite och växa upp igen.

Jag sitter och väntar på att mammas bror ska komma hit och hjälpa mig göra om sadelkammaren. Ska total moblera om och sätta sadlarna på något annat ställe. Tycker vår sadelkammaren känns så trång. Ska fixa det nu och ta ut allt skit. Har så j*vla mycket grejor som bara finns där. Igår hittade jag ett täcke som var till min gamla c-ponny charlie som jag sålde 07?! , och en grimma till våra gamla hästar som sålde 05. Vet inte exakt till vilken häst den grimman tillhörde för vi hade 2 st storhästar då.

Jag har även massa grejor kvar där det står Beach boy på som jag har absolut ingen aning om vad jag ska göra med. Ett helt nytt fleece som är svin snyggt som jag bara måste slänga. Sen en massa shabrack.
Mamma ville dock behålla täcker som ett minne, men jag menar vad ska hon göra med det? Bara ha det och skräpa ner. Nej bort med allt gammalt säger jag och in med nytt.

Min gamla c-ponny




To days to do list!
Publicerat den

Lite smått planerat för dagen.

* Fortsätta med städning utav stallet.
* Göra om Sadelkammaren totalt.
* Städa Rummet
* Fixa sig
* Gå på student

Allt detta på 3 hs tid... Vi får se hur mycket jag hinner idag. Kan fortsätta med stallet en annan dag. Dock ska sadelkammare bli klar idag! :)




Bjuder :)
Publicerat den




Jag är extra snäll ikväll..
Publicerat den

För tre veckor sedan red jag zamora en snabbis i paddocken och mamma var uppe med kameran, detta var efter att hon vila i cirka 3 veckor innan också.. Nu kommer den här filmen åka ut på youtube för jag är så snäll och delar med mig, men tro mig, hästen är tjock, otränad och har helt fel sadel på. Där av min extremt dåliga sits. Hon har mage så mina ben hamla framför. Man kan se också på filmen att sadeln sitter för långt fram och glabbar där bak.

Men det är ändå stor utveckling från i vintras. Dock har jag inte ridit henne så mycket så det är förståligt att hon ine har så mycket muskler. Det ska bli ändringar på nu. Ska bli kul och se hur långt vi har kommit till denna vintern :)




Kort skoldag.
Publicerat den

Började solan klockan tio idag och slutade redan vid tjugo över två. Imorgon är ja ledig hela dagen för inställda lektioner. Sen läser jag inte matte b vilket är den ända lektionen vi har imorgon. ¨
Nice va? :) Snart är det sommar lov btw, någon mer än jag som längtar?

Har smmarstädat lite i stallet och rensat. Helt sjukt vad mycket ponny saker jag har. Nästan ingenting är zamoras haha. Ni som är intresserad av saker till ponny så har jag massor. Det är bara att säga vad ni söker :) Det kommer även läggas ut på internet sen såklart :)

Hur är er vecka ? Själv har jag ledig imorgon ju, på kvällen ska vi på student, på onsdag är det sån "rolig" dag iskolan som inte brukar va så rolig, på kvällen är det party party, på torsdag beräknas man va bakis och avslutar skolan och tar sommalov :D SKÖNT!




Löshoppning :D
Publicerat den

Var iväg och hämtade en hoppsadel hos inger som zamora ska prova. Ska iväg till sadel makaren och be han kolla hur den sitter. 

Provade att lös hoppa zamora idag. Hon fattade direkt och hoppade faktiskt bra. Tog bara några en staka språng. Sista "höga" språnget låg på 90 cm, sänkte ner sen. Grejen är inte höjden. Vill att hon ska hitta tekniken. Jag är iallfall nöjd med henne.




Fiiilm kväll :D
Publicerat den

Håller på att ladda hem 10 st nya filmer. Det blir sådana filmer som utspelara sig från för i tiden. Drama och sånt skit. Ingen action idag inte. Man får ju variera sig lite. Här är två av dem filmerna jag laddar ner :)

The Duchess, Jag älskar keiras filmer. Det finns inte en enda film hon spelar dåligt.
Hon är som född och skapad till den här sorterns filmer tycker jag!



The other boleyn girl. Natalie portman har ju slagit till stort och blivit en riktigt duktig skådespelare. Ska bli kul att se henne i denna filmen. Scarlett är scarlett. Eric kan man inte slita blicken i från, mums :D







Sitter i sängen fortf..
Publicerat den

Sitter i sängen fortfarande. Har precis fått i mig något att äta. Tänkte gå upp och klä på mig och kanske fixa frillan som står ut överallt på huvudet. Ingen vacker syn vill jag lova. -_-

Eventuellt kanske jag tänkte lös hoppa zamora idag eller imorgon. Hade varit kul och se henne från marken så man se var det är jag behöver jobba med. Först och främst tro jag det är hennes teknik. Hon har inte riktigt hittat hur hon tar sig an hindret. Hon är väldigt orutinerad och inte 100% säker på hur hon ska göra. Blir nog en del löshoppning fram över så hon kan hitta rutinen själv också. Så det är vad jag kommer fokusera på. Sen när jag får min sadel blir det mycket uteritter så hon börjar känna sig lite säkrare på sig själv. Ju mera hon ser och är ute och tittar dessto bättre kommer det va.

Nu gick inlägget över till hästapollen. Ni ska se hur tjock hon har blivit över att gå och beta haha. Jag skojar inte. hon ser ut som ett dräktigt sto :)




Bilder från studenten :)
Publicerat den

Skickar in lite fler bilder från studenten :) Det är alltid kul med bilder, håller ni med?


Jag, Linnea kusin, Linda kusin.

Jag , ronina , syster

Jag och syster

Broder, jag , mamma, syster , rebecca




Godmorgon :)
Publicerat den

Godmorgon folket, hur är det idag? Själv har jag inte kunnat sova mycket inatt för har hostat som ett monster. Vaknade redan vid halv sju imorse och tyckte det var dags och gå upp men tvingade kroppen att ligga kvar i sängen. Min förkylning blir fan inte bättre! Sjukt störigt.

Idag har jag heller inget planerat för jag är sjuk?! Så det blir en tråkig dag framför tv och datorn. kanske internet shoppa? alltid kul men pengarna försvinner så himla fort. Men jag behöver faktiskt en nu bikini i sommar.

Någon som har något bra tips på en bra film eller serie? :)




Rösten försvunnen?!
Publicerat den

när jag vaknade i morse funkade inte min röst överhuvudtaget, jag skogar inte! Jag försökte prata men det kom ingenting.. Snacka om creapy... Lite senare på eftermiddagen började det iallfall låta lite grann och nu kan jag prata så man hör om man sitter riktigt nära. Som tur är att man inte behöver använda rösten när man bloggar utan kan använda bokstaver. Annars hade det varit lite svårt :)

Idag har det inte hänt något roligt, så har inget roligt att blogga om. Vi har bara tagit det lugnt allesammans och det behövs ibland faktiskt. Nu på kvällen händer det ingenting i heller. Bara ta det lugnt och kolla någon film kanske. :)

Vad är era fredags planer?


Så här såg jag ut på utsparken igår :)



Studenten igår :)
Publicerat den

Jag var fortfarande väldigt förkyld igår. Men försökte hänga med så länge jag pallad. Jag vaknade vid 07.30 av att städerskorna städade huset.. Kunde inte somna om så gick upp och satte mig ute då det var jätte varmt, Tillsammans med mamma och rebecca som också hade vaknat nu. Vi åt frukost och sen körde jag och rebecca upp och hämtade ut min klänning som hade kommit. TUR! Fick den samma dag som studenten. Sen gjorde vi iordning oss och vid 12.00 körde vi till sjöbo för att kolla när natta gick ut 13.00.
Om jag får säga det själv var dem andra klasserna jäkligt tråkiga och bara gick ut genom dörren liksom... ?! Förfan ni har tagit studenten var lite glada.

Dem slängde iallafall upp mig på flaket och vi åkte runt runt och runt i illa sjöbo haha. detvar iallfall kul och skrek för fulla halsar och dansade. Med tanke på att jag är förkyld slutade det med att jag på kvällen knappt hade någon röst kvar och mådde ur kast. Blev att jag åt och pratade lite med folk. Men hade inget humör för att festa och sket därför i det. Istället satt jag inne och pratade så gott jag kunde med folket som kom in.
Det var trevligt det med. Gick och la mig ganska tidigt med ont i halsen och huvudvärk.

Lite bilder från gårdagen :)

På utsparken hade jag en vit/svart/beige klänning från woops och plattat hår.
På "kvällen" när vi åt hade jag en svart klänning från nelly och lockar.
Efter att vi hade ätit bytade jag om till ett par höga svarta byxor från pieces med linne och en snygg vit kavaj som jag inte kommer ihåg i huvudet var jag köpt haha . Ska ta reda på det för den är sjukt snygg! :D


Jag och syrran

Jag, mamma och syster.





Mys :)
Publicerat den

Ligger nerkrypen i sängen med tända ljus och nybäddad säng :D
´
Hann städa rummet, torka golvet och byta sänglakanen innan jag tog en dusch. så fort jag har bloggat klart ska jag måla mina naglar och göra dem mega snygga inför imorgon.

Jag mår betydlig bättre idag. Huvudvärken har släppt helt nu på kvällen och nässpayen har gjort sitt jobb. Får hoppas att det håller sig till imorgon. pallar inte va sjuk imorgon också. Just nu känns det som att det är på bättringsvägen till max :D SKÖNT!'

Nu väntar några avsnitt av vampire diaries och mys :D Godnatt söta läsare, hörs eventuellt på fredag om jag inte hinner blogga imorgon

puss


Olivia och jag i skolan för ett tag sen :)



Svar på tal :D
Publicerat den

Sv: Tack så mycket :)
Jag har 2 hästar, 3 1/2 hundar, 3 katter och massa kattungar. För hade vi alltid hamstrar, marsvin, fiskar och kaniner men det blev för mycket djur så vi bestämde oss för att bara ha hundar, hästar och katter :)
Fiskar är väldigt ljuvliga och titta på tycker jag :)!!
Inga andra djur?



Sv: Vad trevligt, vad gör tårta? :)
Jag slutar den 14, på torsdagen.
Har du någon blogg?


sv: Jag går naturbruk med inriktning häst på reagymnasiet i malmö :)


Ps: Jag ÄLSKAR frågooor så ställ på :D




Lång dag :)
Publicerat den

fixat inför nattas student exakt hela dagen. Först åkte vi in till pappa jobb och gjorde klart maten tills imorgon. Efter det åkte vi till ett ställe jag inte kan namnet på och handle lite saker bland annat dukar, glas och tallrikar och in om city cross och köpte lite godis läsk osv. Sen skulle alla ballonger blåsas upp och sättas upp. även dukning och ja allting. -_-


Igår blev det inte så mycket med middagen för min del. Gick in och åt sen mådde jag jätte dåligt och fick gå hem och lägga mig. Men annars var det jätte trevligt :)

Jag har hunnit med att slänga i lite färg i håret nu på kvällen. MÖRKT brunt. Bilder kommer förmodligen på fredag då kameran kommer va med under dagen imorgon :)

Lika lång dag imorgon så räkna inte med någon uppdate för kommer förmodligen inte ha tid. 150 pers blir vi imorgon som festar loss :)

PARTY PARTY!



Den här klänningen kommer jag förmodligen ha imorgon om jag inte hinner få min svarta :)




Läxor :)
Publicerat den

Nu har jag precis gjort klart min läxa om skador och symptomer på hästen. Är det kanske något ni är intresserade av att ta del av? Kan lägga in en del av mitt arbete om ni vill ? :)
Känns iallfall jätte skönt att ha en sak klart så man kan kryssa för den för listan.
Idag mår jag inte så mycket bättre. Sitter med en kana vatten och bara klunkar i mig. Har även fått i något att äta. Jag har dock inte ont i halsen längre. Men mitt huvud värker som in i och snuuuvar. hah :)

Nu ska jag och mamma iväg och köpa en present till corre ( grannens häst ). Sen ska vi in och käka lite gott där ikväll. Vad är era planer? :)

ps: Bilden är från skolans hemsida :)



Sjuker ... :/
Publicerat den

jag har mått skit idag och har legat och sovit hela dagen. Har därför inte haft lust att blogga eller ork. Just nu sitter jag i sängen och ska börja på en skol uppgift som ska vara inlämnad imorgon. Mitt huvud bultar för fullt,, min hals gör ont, allting gör ont och jag känner att jag bara vill lägga mig ner och dö.

Imorgon vill jag försöka va lite piggare då vi ska in till min granne och fira att hennes 5 åring tog sig till falstebo horse show i sommar :D Så himla glad för deras skull. Dem förtjänar det verkligen och deras häst är sjukt fin. Kan se om jag kan fixa en bild på honom tills imorgon. Vi ska iallfall äta lite gott och ta det lugn. jag får se hur mycket jag orkar.

Godnatt kära läsare! :)




Svar på tal =)!
Publicerat den



sv: Hejsa, jag älskar när ni kommer med fågor så frååga på :D
- jag ska rida mitt eget sto zamora. Köpte henne i december 2011. Dock har vi inte kommit igång så mycket då jag bland annat inte har haft en sadel till henne och att hon fick ett jätte stort sår på bakre kotan. Nu ska vi bara fixa en sadel och börja träna iför tävlingsterminen. Hon är väldigt grön i hoppningen och har inte riktigt "tekniken" och behöver därför lite mer tid en andra hästar :)

- Just nu har jag 1 egen häst zamora född 04 efter gribaldi. Vi har min mammas gamla islänning också som står som sällskaps häst och rids ibland ut av min kusin. :)




Big brother!
Publicerat den

Om cirka 20 minuter börjar big brother finalen. Jag ska defenetivt se den. Min personliga favorit är Amandus då han är sjukt snygg och vettig. Hanna j kan också få vinna för hon är så himla snäll och go. Annica är en barnunge som inte ens har i huset att göra och hur fan kunde hon komma till final? Nej, hon ska inte vinna!

Jag ska försöka städa mitt rum också innan klockan blir för mycket. Någon som är sugen på att göra en ny snygg header till mig? :)

 



Smakprov :)
Publicerat den

Litet smakprov på när jag ramlade av :)



5 kommentarer och jag lägger upp filmen på när jag ramlar av :) !




Greys anatomy !
Publicerat den

Precis kollat klart näst sista säsongen av grey's. Säsong 8 för er som inte har koll. Sjukt sorgligt avsnitt och jag böla exakt hela avsnittet :( Usch.. Dem är med om ett flygplans olycka och det är minst 1 av dem som dör där. Rekomendera skarpt att se det. Jag är har blivit jätte känslig med det här med döden och bölar för minsta lilla.. :/ creapy..

Jag ska gå ner och fixa till mig lite nu. Känner mig o fräsch. Blir lätt så när man bara ligger och såsar i sängen en hel dag. Men sjukt skön och välbehövt.




Lexi i greys..




Svar på tal :)
Publicerat den



Sv: Han är super fin :)!
Jag hade honom sen ibörjan av september. Jag la ut en annons egentligen på "skoj" att jag sökte en ponny efter att min egen gått bort, att rida mitt sista ponny år med. Jag fick då svar av Gieneks ägare och berättade för mina föräldrar som visste ingenting. Men vi beslöt oss för att åka och titta och prova honom.

Han är tillbaka till sin ägare och hon ska försöka få honom såld så fort som möjlight.




Slapp Söndag...
Publicerat den

Zamora har ingen sadel då min sadel ligger helt fel på henne. Red med gieneks sadel ett tag då jag hade min på honom,  men nu är han tillbaka lämnat och har därför ingen sadel till henne. Så det blir att bok tid med sadel makaren. Tills dess kan jag inte rida :/ Lite tråkigt faktiskt. Men tänkte att jag skulle gå ut på promenader istället så att hon håller igång lite grann i allfall..

Idag blir det att ligga inne och bara kolla lite serie. Jätte tråkigt väder ute så har ingen lust alls att gå ut överhuvudtaget.. :/ Skulle det inte vara sommar nu? :O




Sista hoppträningen :(
Publicerat den

Gienek och jag hoppade våran allra sista språng tillsammans idag. Mamma tog massa fina bilder som jag kommer dela med mig på bloggen. Det är helt sjukt vilken skillnad det är på den är ponnyn. Kollar igen bilder från vårt allra första ridpass. Wow säger jag bara vilken snygg tävlingsponny han har blivit ! :) Helt sjukt att jag ens tog hem honom förra året med tanke på hur han såg ut. Han måste verkligen ha charmat mig första gången vi sågs.

Det var ganska jobbigt när man gjorde iordning honom idag inför vårt sita pass tillsammans. Jag hade det i huvudet hela tiden.. " sista gången jag sadlar honom", " sista gången jag tränsar honom".. O så vidare. Jag tycker det är faktiskt lite sorgligt. Sen med tanke på att min ponny tid är HELT över nu så känns det som en bit av mitt liv har försvunnit och kommer inte tillbaka. Nu tar jag ett helt nytt steg upp till storhäst och ska försöka sattsa så mycket som möjlight här istället.. Konstig känsla ska ni veta.

Gienek skötte sig iallfall utmärkt idag som vanligt! Ställde upp på allt som vanligt och hade ett himla härlig scoop. Riktigt tog tag i hinderna. PERFEKT avslut säger jag.. :)  Jag ramlade till och med av och det bestämma var att mamma fick med alltihopa. Så bombar ni med kommentarer kanske det finns en chans att jag lägger upp den på bloggen :)




<3




Smakprov :D
Publicerat den

här har ni ett litet smakprov på hoppningen idag :D
Nu ska vi snart åka iväg och lämna honom..
Mer bilder kommer senare :)



Dagens planer! :)
Publicerat den

Rida Gienek en allra sista gång , mamma fotar och filmar massor har hon lovat :D
Sen ska jag plocka ihop alla hans saker och packa transporten. Inte för att det är speciellt mycket jag fick till honom men ändå. haha :)

Nu ska jag upp och bygga lite hinder och sen ska han fotas med alla sina fina rooosseter :D
Vid 2 kör vi för att lämna honom. Ikväll vet jag inte än vad det är planerat. Vi får väll se, party party kanske?






Sitter och gör läääxor!
Publicerat den

Jag måste ha slagit skallen!!
Jag sitter och gör läxor på en FREDAG.... Det är inte normalt.
Ligger ganska bak i skolan så det behövs. Men helt ärligt, på fredagar ska man vara ute och festa och ha kul med kompisar.. Någon gång får ju vara den första :)

Jag ska äta nu sen eventuellt ut och hoppa Gienek en sista gång om vädret ger med sig. Blåser ganska mycket och har precis spöregnat. Men nu börjar faktiskt solen titta fram.

Var på örestad idag och red en häst som heter kanel. En jätte söt ungponny som jag har fattat tycket för. Super snäll och ur söt. Vi red iallfall ut idag och hon skötte sig exemplariskt. Kul kul! :)

Snart väntas massor med bilder på Giiienek ! Ska ladda kamerna och köra igång :D


Visst är hon söt? :)



Angående att trycka ner hästen i form!
Publicerat den

jag vet mycket väl att man inte trycker ner hästen iform precis som jag skrev och att det kommer bakifrån och fram. När jag skrev det trodde jag att folk visste att det va en självklarhet att man jobbar hästen bakifrån och fram. läser du min text lite noggrannare nästa gång så förstår du antagligen vad jag menar. Annars har jag nog uttryck mig/skrivit fel.

Jag känner skillnaden på när min häst går i form eller när hon hänger i handen och bara kröker på nacken. Det var det jag ville komma fram till. 

Oroar dig för något annat istället.