S.V.A.R
Publicerat den

Från läsare (Emmyalexandra.blogg.se) :är han installad hos er? har ni inackorderingstall? :) fina bilder, särskilt på Zamora, gud vad maffig hon är, good job Denise!
 
Spirit är inackorderad hos oss jag på grund av att vi känner hon som äger honom. Endast därför. Tack emmy, hon är verkligen en Ängel :)
 
 
 
 



130 cm - Cordinat :)
Publicerat den

Hej på er :)
 
Är precis hemkommen från Flyinge. Catrin hoppade corre 130 cm. Fick tyvärr ett pet, annars var det luftiga och fina språng igenom hela banan. Han har verkligen vuxit tills sig.
 
Jag ska bara kolla lite på idol, sen ut och fixa till stallet. Zamora ska få sova inne inatt. Det kommer någon och kollar på henne imorgon så vill att hon ska vara pigg och fräsch.
 
 
 



S.P.I.R.I.T
Publicerat den

 
Fina spirit
 
Red igenom honom lite till Olivia för han tramsade sig bara när hon red. Han blev otroligt fin och väldigt framåt efter att jag ridit honom en liten stund. Olivia kändes också skillnad på när hon hoppade upp igen senare och tyckte det var mycket roligare att rida :)
 
Bjuder på några o smickrande bilder. Var inte alls meningen att jag skulle rida honom :)
 
 
 
 



Godnatt :D
Publicerat den

 
Tudelu :D
 
Jag och Olivia stod på city cross idag..
 
Jag: Gud vad sugen jag är på Grillad råtta.
 
Olivia: En chihuahua?
 
Jag: Nej Olivia, en råtta!
 
Hur kan man få en råtta till chihuahua ?
 
Nu är vi mätta och belåtna och ligger nerkrypen i sängen med alla djuren i knäet. Tackar för dagen som har varit och ser fram emot morgon dagen. God natt kära läsare ;)
 
 
 
 



Så Otroligt V.A.C.K.E.R
Publicerat den

 
Hejsan igen :)
 
Kollat igenom några av dem första bilderna och jag säger bara W.O.W.. Vilken maffig och snygg häst jag har.
Hade nästan kunnat behålla henne bara för att hon är så otroligt vacker. Men det går ju inte :)
 
Hoppas ni njuter av bilderna lika mycket som jag gör. Jag gillar verkligen den blåa kombinationen. Kanske borde satsa på att använda blått på henne lite mer. Bilderna blir så otroligt mycket roligare. Jag blir glad när jag tittar på dem.
 
 



Photoshot :D
Publicerat den

 
S.m.a.k.p.r.o.v  på Zamora och mig idag..
 
Inkommen från en bra foto dag med Olivia. Dock så blåste det rätt mycket men vi lyckades pricka in några bra bilder på varandra. Vi har precis varit iväg och handlat. Ska först äta lite mat. Sen blir det massa gott och film.
 
 
 



K.Ä.R.L.e.K
Publicerat den

Jag känner mig otroligt glad och lycklig för att jag har helt underbara läsare på min blogg som peppar och stöttar mig. Känner mig otrolig pep och motiverad till att blogga. Vilken känsla!
 
om en liten stund ska jag ut och hjälpa mats fixa stängslet till vinterhagen så ponnysarna kan gå där till hösten. Dem små rymlingarna. Lite senare kommer Olivia hit och vi ska ha en photoshot med S och Z. Får hoppas vädret och hästarna vill samarbeta med oss.
 
ikväll ska vi nog bara kolla film och ta det lugnt. Har egentligen körlektion imorgon men funderar på om jag ska avboka den. Hostar hela tiden och känns inte lockande att sitta i en bil och köra då.
 
Från förra gången vi fotade :)
 
 
 
 
 
 
 



T.A.C.K
Publicerat den

Tack till alla er som sprider glädje runt er !
 
Åh! Sitter med tårar i ögonen Denise! Så fint! Det är verkligen starkt av dig att fatta beslutet att sälja henne trots att du älskar henne så mycket, du vet att hon inte vill hoppa och istället för att tvinga henne är du ärlig mot dig själv, Zamora och alla andra, du tänker på zamoras bästa, det kallar jag en riktig djurvän! Är så glad att Z hamnade hos dig trots att de inte kommer vara för alltid. Jag vet att du kommer hitta det perfekta hemmet till henne! Kram
 
-
 
Vilken välgjord film. Förstår din känsla. Jag blev rädd för hästar när jag var mindre, jag åkte av en ridskole häst och slungades rakt in i sargen. Du får mig att känna glädje igen och få tillbaka den känslan jag hade innan jag trilla av. Tack Denise ! Lycka till med din fina häst
 
 
 
 
 
 



Ren L.Y.C.K.A
Publicerat den

 
 



Väntar på youtube..
Publicerat den

Åh.. Jag har suttit och gjort en vacker film på Zamora när jag red henne barbacka här om dagen. Jag tackar Magnus för dem fina filmerna. Väntar på att youtube ska samarbeta med mig så jag kan få upp filmen så fort som möjligt.. Jag blir tårögd när jag ser den. Den beskriver verkligen min lycka i bild, det behövs inga ord.
 
Jag vill dela med mig av den nu.. Så ni kan förstå den känslan jag har inom mig just nu. LYCKA!
Gud vad jag älskar denna hästen...
 
 



Löshoppning :)
Publicerat den

Grannen hade lös hoppat sin häst för någon dag sen och hindrena stod fortfarande kvar så jag passade på att löshoppa Zamora lite. Dock tyckte hon nog inte det var så kul som jag trodde hon skulle tycka det va. Hon har tappat jätte mycket energi känns det som. Eller så är det för att paddocken är för tung.
 
Dels vet jag dem hästar som blir slöa när dem står ute dygnet runt. Kanske är så att hon blir slöare.. Sen är vädret så skiftande så det påverkar säkert dem väldigt mycket och tar energi för att hålla sig varm... Borde kanske fundera på att ta in dem?? åh.. om jag bara hade färg så jag kunde måla klart stallet!!
 
Bilden är tagen i våras någon gång :)
 



Markarbete/kryss
Publicerat den

 
 
Ska ta ut Zamora och trimma henne rejält i markarbete, samt ska hon få hoppa ett lite kryss.. Bara för att variera min ridningen lite. Dessutom brukar hon bli extremt fin och rida om man lägger till ett litet språng.
 
Skriver en utvärdering om mitt pass sen och hur jag valde att lägga upp det. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



R.e.S.T I.N P.e.A.C.e
Publicerat den

 
Underbara emma som varit i våran ägo i 8 år, blev tyvärr avlivad för någon dag sen..
Kommer sakna dig mitt hjärta.
 
- Hunden som var älskad av alla
 
<3
 



Söta ponnyn :D
Publicerat den

 
 
 
Jag och mats har hållit på att sätta upp staket ordentligt i gräshagen idag samt satt in ström i understa tråden.. Athena och molly var på ett extremt bus humör igår och rymde 3-4 gånger från hagen. Så dem fick helt enkelt stå inne i natt.. Nu får vi hoppas på att dem håller sig i sin hage.
 
Igår var jag hemma hos Dennis, och kollade på jackass med han och charlotte. En väldigt trevlig kväll. Dock hade jag hemskt svårt att somna när jag kom hem. Var alldeles ensam i det stora huset.. Men 5-6 i morse lyckades jag somna och vaknade vid 12. Antagligen kommer jag vara extremt trött ikväll..
 
 
 
 



Svar på tal - Tack för erat stöd!
Publicerat den

 
 
Eftersom att så många gick på mig angående att rida på rapsfält kändes det som att jag stod helt själv.. Så jag tog åt mig och klankade ner på mig själv att det var jag som gjort fel. Det misstaget kommer jag inte göra om förens jag får in riktig fakta. Och ni har absolut ingen rätt att klanka ner på mig. JAG skulle aldrig göra något som skadar mina hästar på något sätt. Det finns dem människorna där ute som vet det och jag är dem evigt tacksam! Efter allt jag lagt ut svar på tal, där jag ber om ursäkt, fick jag ett sms av en tjej kompis som skrev att hon hade gått in och googlat på det och att det absolut inte skulle vara någon fara att rida på raps fält. Så jag gick in själv och googlade lite och det står att det går bra, men en fördel är att man lindar. Vilket jag har gjort 1 gång av dem 2 gångerna jag ridit på rapsen i år. Jag frågade även runt lite och fick svar att det inte skulle va någon fara.
 
Från läsare idag ( Fanny) : Klart att man kan rida på rapsstubb! Sålänge man har lindat benen ordentligt så är det självklart att man kan. Kanske inte det mest optimala men det går ju! Precis när jag fick Mirre red jag bara på raps då det inte fanns något annat. Och det klarade sig hur bra som helst! 
Kör på din egen magkänsla Denise, du är en smart hästtjej som vet vad som är bra för dina hästar.
 
 
Från min underbara vän charlotte : Som du kanske vet så följer jag din blogg. Alltid lika rolig och intressant att läsa! Har sett debatten om rapsfält. Har själv ingen aning om de är bra eller inte och har själv aldrig ridit på de då vi inte har haft de precis utanför utan de har varit andra fält, så ska egentligen inte säga så mycket om de är bra eller dåligt. Min magkänsla är dock att de borde gå bra, visst borde hårdheten på stubben variera beroende på sädeslag och väderförhållande. Men vilket sätt folk kommenterar! Visst kan man uttrycka sin känslor och åsikter, men man bör tänka på hur man formulerar sig! Jag tycker inte att du har något att be om ursäkt för! Gör de du anser är rätt! Du har ju ett brinnande intresse, erfarenhet, kunskaper och vill bara hästens bästa! Gör de du tycker enligt dina förmåga de som är bäst för dig och dina hästar! För jag vet att du tar beslut som ger en sund och god hästhållning där hästarna trivs i miljön minst lika mycket som du! Jag hoppas att annars de är bra! Hörde tyvärr vad som hade hänt din hund Emma, jag beklagar verkligen! Många styrkekramar till dig min vän!
 
Dessa två kommentarer gör mig otroligt stark. Jag har lärt mig nu att jag inte ta skit av er på bloggen. Jag ska se åt det positiva och till dem människorna som gör mig glad och stark. TACK!
Att jag faktiskt kan stå på mina egna ben och ta emot det som ni kastar mot mig. För nu vet jag att jag har folk som backar upp mig. Jag säger inte att jag har rätt i allt jag gör. Det är inte heller fel att skriva vad man tycker. Men man bör tänka innan man kommenterar. Men som sagt så skulle jag aldrig utsätta mina hästar för något som kan skada dem.
 
 Jag har läst på andra bloggar som har tagit emot skit av läsare. Dem är lika starka nu som dem var innan ni kommenterade. Jag trodde faktiskt inte att man kunde må så dåligt när folk kommenterar att man som "hästmänniska" borde veta bättre. Dem kommentarerna påverkade mig verkligen. Jag förstår nu varför dem stor bloggarna klarar sig, Dem har dem andra % som kommenterar positivt. Så jag tackar er för ni fick mig att inse detta.
 
 
 
 
 
 



Bilder - Photoshot Zamora Del 3
Publicerat den

 



Sommaren är över...
Publicerat den

 
Tiden går så fruktansvärt fort. Vi är snart inne i septemper och sommaren är snart över..
Vilket är väldigt trist. Hästarna ska snart få komma in.. Det får inte bli för kallt på nätterna. Måste dock hinna måla klart stallet först. Har inte den vita färgen hemma och mina föräldrar har precis åkt till new york. Så får vänta en vecka.
Kollar tillbaka på bilderna som tagits under sommaren. Lägger upp ett inlägg någon dag, återblick på sommaren :)
 
 



Svar på tal.
Publicerat den

Från läsare:Har kollat igenom inlägg och kommentarerna nu angående rapsfälten. Du börjar med att svara att du ridit på det i 10år med alla dina hästar. Då låter det alltså som att det händer fler än bara en gång.
Sen skriver du att du inte brukar rida på rapsfält och att den/de gånger du gjorde det inte skadat. Känns som att du bör bestämma dig hur du vill ha det. 
Stubb är super så hästarna kan få busa av sig men raps är verkligen inte bra
 
Svar: Jag ber om ursäkt till alla som har reagerat på detta. Det är jag som har gjort fel och allting blivit invecklat. Vi har ett fält precis utanför oss som i alla dessa 10 åren har varit halmfält. I år bestämde sig bonden för att ha raps på fältet och där av har jag fortsatt rida på fältet. Det är jag som har gjort fel, jag visste inte att raps fält var dåligt för hästen men nu vet jag och har lärt mig av det. Alla kan inte veta allt.
 
 
 
 
 
 



Rymling - Molly !
Publicerat den

Andra dagen i rad har jag kommit ut och hittat molly i spirits hage.. Stackars Athena som fortfarande diar. När jag släppte in molly igen så sprang Athena fram för att dia. Hon får ju faktiskt tänka lite på sitt föl.. Tycker man
 
Har en sån otrolig träningsvärk så vi får se om Zamora får vila idag eller om jag rider efter Em - Finalen.
Händer ikväll?
 
 
 
 



Em final :D
Publicerat den

Sitter just nu och kollar på em finalen. omgång 1 är klart. Nu är det lite paus 1h tills omgång 2 börjar. Roffe ligger 4:a just nu. Men det är långt i från avgjort.
 
Här kan ni titta på det live på svt play : http://www.svtplay.se/video/1389803/ridsport-em-hoppning-och-dressyr
 
 
Vilken ryttare han är ! :D



140 cm - Språng :D
Publicerat den

 
 
Den här hästen förtjänar att synas. Det är ingen mindre än Grannens häst - Cordinat. Han hoppar så högt det går att höga på hinder stöden och han gör det bus enkelt. Just nu tävlas han upp till 130 cm med felfria rundor. Verkligen en super häst som jag tror kommer gå dem svåra klasserna sen.
 
WOW., Så j*vla snygg
 
 



Bilder - Photoshot Zamora Del 2
Publicerat den


 



Värdens finaste lilla ponny :D
Publicerat den

 
Hej på er :)
 
Har varit nerkrypen i sängen nästan hela dagen och kollat på true blood avsnitt. Fick en j*kla träningsverk efter gårdagens barbacka tur. Dum nog tog jag en tur ut på Zamora idag  igen barbacka och nu kan jag knappt röra mig. Känner att jag har fått arbeta en hel del muskler som inte arbetats på länge.
 
Bilden tog jag på min underbara bebis, som låg ner i hagen när jag kom ut i eftermiddags. Visst är hon fin ? Fick till och med gå fram till henne och mysa lite.. Men sen kom Zamora och förstörde allting.. Hmm
 
 



Svar på Tal.
Publicerat den

Från läsare: Rapsfält är big NO!! Det är struntsamma om du nt haft skador tidigare, men som hästmänniska måste du ju ändå veta att rapsfält är inget man rider på. Halmfält går bra men inte raps!
 
Svar: Jag har ridit 2 gånger på rapsfältet. Sen har vi andra fält som är halmfält, halmfält bilden är bild numer 1, och på rapsen är bild numer 2.  Att jag lägger upp bilder där jag rider på raps fält betyder inte att jag rider där varje dag. Att jag red där dem två gångerna gör ingen som helst skada på min häst och lägg ner snacket med att jag som "hästmänniska" ska veta att man inte rider på raps fält. JAG skulle aldrig utsätta min häst för något som skadar henne, och jag anser att dem här få gångerna inte skadade henne eller påverkat henne.  Hon mår inte ett dugg sämre för att jag har ridit där. OKEJ?
 
Halmfältet !
Rapsfältet.
 
 
 
 



Svar på kommentar :)
Publicerat den

Från läsare: Rider du på rapsfält?! Det är inte bra alls, har tyvärr sett några riktigt otäcka sår på benen på hästar som ridits på det
 
Svar: Ja , jag rider på raps fält och har gjort det med alla mina hästar i 10 år. Inte en endaste av dem har fått något sår. Visst kan man tro att det skadar hästen för att rapsen är  "hårda". Men det har aldrig skadat mina, tvärt om, dem älskar att få jobba och busa ute på fälten.
 
Några andra synpunkter så tar jag upp dem direkt :D
 
 
 
 
 
 



Sweet Dreams :D
Publicerat den


Hejsan :)
 
Precis inkommen från stallet. Målade Dem det svarta på dem tre boxarna som var kvar. Så nu har vi det ur vägen. Nu är det "bara" det vita kvar.. Nästintill hela stallet kvar då .. haha
 
Nu ska jag krypa ner till min säng och njuta av några nya avsnitt av Pretty Little liars. En serie jag rekommenderar.:)
 
Bilden är från dagens plåtning :)



Bilder - Photoshot Zamora Del 1
Publicerat den

Tack Magnus för bilderna ! :D
 
Släng gärna in en kommentar
 



Fotoshot - Zamora :D
Publicerat den

 
Ett litet smakprov på Zamora idag :D
 
Tog  Fotoshot med Zamora på fältet idag. Min snälla Granne Magnus tog med system kameran och tog en massa fina bilder på mig och Zamora. Tyvärr så hade jag inte stylat mig själv så jag ser kanske inte så där jätte snygg ut. Men Zamora blev jätte bra och snygg ! :D
 
Laddar upp några bilder till om en stund ! :)



Fotogeniska - Athena :D
Publicerat den

 
Tydligen så blir alla mina hästar bra på bild. Ni kan ju inte säga emot mig. Söta Athena.. Hon börjar bli en riktig kelegris och kan inte få nog av att jag kliar henne på halsen. Min underbara bebis. Hon börjar bli så stor och modig nu.
 
Som ni ser har jag klippt bort hennes hovskägg och skägget som hängde ner från hakan. Hon är betydligt mycket sötare nu. Håller ni inte med mig?
 
 
 



Rödhårig - igen :)
Publicerat den

Bild från idag :D
 
åh vad jag älskar mitt ny färgade hår. Det är precis som jag vill ha det nu. Det trista är bara att den röda färgen försvinner så fort. Har färgat det rött två gånger sen min student den 5/6. Detta var min tredje gång jag la i  röd färg. Sjukt va?
 
På bilden ser det ut som att jag har svarta toppar. Kanske borde skaffa det i stället? det var rätt snyggt. i alla fall om bilden för bedöma :) !



Filmkväll med olivia :)
Publicerat den

 
Underbart söta Olivia kom hit igår kväll. Vi kollade film, bland annat grown ups 2 som var en besvikelse faktiskt. hade förväntat mig mer av den filmen. Sen kollade vi också monster University. Enbart för att Olivia ville se den. Men hon somna så hon såg aldrig klart den..
 
Jag hann färga mitt hår också igår. La in en röd färg igen. Dock kanske det inte syns så där jätte bra på bilden..
 



Shopping - Lunch :)
Publicerat den

 
Tudelu :)
 
Gårdagen spenderade jag på nova tillsammans med mamma och Nathalie. Vi skulle shoppa till pappa som fyllde år. Jag hittade ett på rea, kostade 99 kr sänkt priset med 400 kr, Billigt och bra.
 
Sen lunchade vi, jag åt kyckling file med pommes och sallad. Älskar kyckling.. Hade kunnat leva på det ! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Galopp träning på fältet :)
Publicerat den

 
Hejsan :)
 
Olivia och jag tog ut hästarna på fältet i eftermiddags. Dem fick galoppera av sig ordentligt. Zamora var på hugget och galopperade på som aldrig förr. Till och med spirit var på hugget sa Olivia :)
 
imorgon kommer det någon och provrider Zamora igen. Spännande :)
 
Bilder från idag :)
 
 
 



Fina Molly :)
Publicerat den

 
Min fina molly :)
 
 
Fina molly :)
 
Pysslat och borstad på ponnysarna idag. Klippte bort athenas hovskägg. Tvättade Mollys svans för några dagar sedan med Olivia. Fanns massa gammalt bajs kvar. Hon har i alla fall lyckats hålla den ren.
 
Lyckades inte få med båda pollarna på bild..



Bildbomb lexus :)
Publicerat den

 
 
 
 
 
 



Mysig kväll :)
Publicerat den

Så här ser jag ut idag :)
 
Hejsan :)
 
Jag stack in till malmö vid 6-tiden med syrran och Rebecca. Vi åkte hem till min bror och åt middag, spelade spel och kollade på film med han och hans flickvän tea.
 
Har precis krypit ner i min säng..Möts av en spindel. Men den är död nu. Så om det regnar imorgon behöver ni inte skylla på mig..



Slave or Soulmate?
Publicerat den

 
Rörande film



Min utsikt :)
Publicerat den

 
Underbara gård :)
 
Tittade ut från fönstret i tvättstugan för någon timme sen. Tyckte gården så så himla mysig och grön ut. Till vänster har ni stallet. Vill ni att jag tar och fotar hela gården? invändigt och utvändigt. En lite Guide tur. Hade det varit av intresse? :) Är det någon som är intresserad av att se hur jag bor?
 
Har precis städat klart rummet och bytt sänglakan. Ligger med tända ljus och mina underbara kattungar i sängen.. En riktig mys söndag. Kollar runt lite på hastnet och olika bloggar. Hur ser er kväll ut?
 
 
 



Hur mitt stall ser ut :)
Publicerat den

Hejsan :)
 
Eftersom att dem flesta av er inte har en aning om hur mitt stall ser ut så tänkte jag att det var på tiden att ni fick se lite bilder.. Dock som ni ser har vi inte målat klart. Endast något galler och Zamoras box (svarta) är färdig målat. Det vita ska också målas. Men så här ser det ut just nu, en del av stallet i alla fall .  :)
 
2 boxar till vänster, rakt fram är ut till gödsel högen, foder och sadelkammare till höger. Spirit står längst ner just nu, och stormur hade den boxen närmast innan. Tror ponnysarna ska ha det boxen men har inte bestämt mig än :)
 
 
Zamoras box - beachens gamla där av alla planketter. Som ni ser har jag slarvat lite när jag målat det svarta. Men är som sagt inte klar.
 
 



Provridning på z idag :)
Publicerat den

Den här söta lila tjejen provade z idag :) haha
 
Visade z idag för en tjej från Göteborg. Zamora skötte sig exemplariskt. Men var extremt pigg. Har inte ridit henne sen i torsdags. Men hon var otroligt snäll och väldigt trevlig att rida. Ska trimma lite till imorgon på fältet och be mamma filma. Skulle komma någon till och prov rida, men vet inte exakt vilken dag det blev.
 
Hanna är tjejen på bilden. Min systers pojkväns dotter. Zamora var så otroligt snäll när hon skrittade runt på gården. Dock var det lite svårt för henne att sitta kvar utan sadel. Men hon var duktig :)
 
 
Fina hästen idag innan provridningen :)
 
 
 



Ute kväll :)
Publicerat den

 
Bild innan vi åkte hemifrån.
 
Hejsan mina kära bloggläsare :)
 
Igår firade vi en vän som fyllt år och min pappa. Vi var och åt en riktig god middag på el patio. Tyvärr var jag inte så hungrig när det kom till varm rätten. Skäms nästan hur mycket jag lämnade kvar på tallriken. Men gott var det och jag rekommenderar dem skarpt.
 
Vi drack lite drinkar sen drog vi allihopa vidare till damstorp och dansade loss till Perikles och party musik. Mötte även en del vänner så det var kul. En lyckad kväll med andra ord.
 
Förätten
Huvudrätten :)
 
 
 



Angel utan vingar :))
Publicerat den

 
 
Zamora ser extremt tråkig ut på denna bilden. Men jag gillar mitt hår och klänningen som lägger sig på sidan :)
Underbar häst, stabil och trygg. <3



Fina Spirit :)
Publicerat den

 



Kräftskiva :)
Publicerat den

 
Hejsan :)
 
Var iväg på kräftskiva i Staffanstorp ikväll. En trevlig kväll. Kom hem för en stund sen. .åkte hem tidigare då vi har någon som kommer och kollar på z tidigt i morgon bitti. Vi skulle egentligen till malmö festivalen och se Perikles men det får bli en annan dag. Nu står hästarna inne för natten och tuggar nöjt på natta maten.
 
Själv ska jag snart släcka så jag vaknar i morgon bitti.
 
 



Min fina Sessa !
Publicerat den

 
Kan inte få nog av att titta på henne..
 



Min instagram - Dklevenborn :)
Publicerat den

Har du instagram? Va heter du där? ;)
 
- Följ min instagram : Dklevenborn
 



Åh saknar prinsen - Gienek :)
Publicerat den

Före bild - precis när jag fått honom :)
 
September - 11
 
Våren - 12
 
 
 
 
näst sista hopptävlingen - Vinst i båda klasserna
 
 
Dagen innan jag lämna tillbaka dig - Sista tävligen  - Siste Maj 12 :)
 
 
Vilken häst, Så bra han blev :D Ser ni någon skillnad från september fram tills maj? i 9 månader tränade jag honom helt själv ! Med många vinster och placeringar upp till LB. Hade jag fått ha honom längre hade vi utan tvekan kunnat gå upp och hoppa medelsvår! Vilken ponny :D
 
 
 



Svar del 2 - Vad skulle du göra om..
Publicerat den

Vad skulle du göra om du hade en dag över?
Förresten mycket läsvärd blogg, kommer fortsätta läsa den! Livnär du dig på ridning eller vad jobbar/studerar du med?
Kram Karin
 
- En dag över? Hänger inte riktig med på din fråga.
Tack, vag glad jag blir :D
Nej, så pass tur har jag inte haft än. Jag fick naturbruk med inriktning häst på ett gymnasium. Just nu är jag arbetslös och har ingen aning om vad jag ska satsa på. Men hästarna kommer alltid att finnas :)
 
Du blev erbjuden att jobba som hästskötare?
 
-Tackat nej. Jag vet vilket jobb som en hästskötare får utstå. Dessutom med väldigt dåligt betalt. Men visst är det en möjlighet om man vill jobba med dem bästa senare i livet. Men häst skötare är inget för mig. Jag vill själv va den som rider. ( Läs: nu pratar jag inte på hög nivå, missförstå mig inte ).
 
 
Vad skulle du göra om du inte hade ditt hästintresse?

- Jag hade nog varit tjock så mycket chips jag kränger och så lite motion jag hade fått.. Skämt och sido.
Nej men jag hade väll varit som alla andra som inte ridit. Dock hade jag nog haft det väldigt tråkigt.
 
Vad skulle du göra om.. din blogg låg 1:a på bloggportalen bland kategori djur"?
 
- Håller inte så jätte koll på det här med bloggportalen, men det hade varit coolt antar jag :)
 
 
 
 



Tidig morgon i stallet :)
Publicerat den

Näst intill all halm är intagen nu. Vi tog in 150 balar på drygt 30 mintuter och vi var bara tre man. Vi har 30 balar till som ligger utanför men dem har blivit så blöta av allt regn igår. Trots att vi hade skydd över.. Vet inte riktig vad vi ska göra med dem än. Men tror vi har så vi klarar oss. Drygt 500 balar fick vi in i år.
 
Mockade till hästarna och plockade lite i stallet. Så om vi skulle behöva ta in hästarna så är boxarna klara. Jag hoppas på att det ska vara fint väder så jag kan måla.. Men inte idag. För idag ska jag umgås med mina underbara vänner malin och Olivia :)
 
Glöm ej kommenetera på , Vad skulle du göra om , inlägget hittar ni här : http://highcase.blogg.se/2013/august/vad-skulle-du-gora-om.html#comment
 
 
 
 



Coolt :)
Publicerat den

 
Jag är inte den som trånar efter kändisar eller är något stor fann. Men ni måste väll ändå hålla med om att det är rätt coolt när självaste blake lively, som spelade serena i gossip girl följer än på instagram. Jag tyckte det var något att lyfta fram i alla fall. Just nu är hon gift med skådisen ryan Reynolds.
 



Favorit i repris :D
Publicerat den

 
La upp filmen för 3-4 dagar sedan och 600 personer har redan kollat :) Det kallar jag rekord snabbt
Underbara Zamora !



Svar på kommentar - Angående mina läder :)
Publicerat den

Från läsare : Du borde länga dina läder:) ser väldigt korta ut! :)
 
- Jag var iväg och tränade med Zamora för en duktig tränare ( står still i huvudet vad hon heter ). Jag hade längre läder innan men hon sa till mig att korta upp dem. Det känns betydligt mycket bättre när jag hoppar. Kanske jag borde ha lite längre när jag rider markarbete / dressyr. Men jag har börjat vänja mig så vid dessa att det känns okej att rida i dem. Tror till och med jag har sänkt dem 1 hål än vad hon sa till mig att ha. Det är anledningen till att dem är korta. Men antagligen inte för korta, med tanke på att hon råder mig att ha dem så :D
 
Tycker ni andra också att dem är för korta? :)
 
 
 
 
 
 



Vilken dag ! :)
Publicerat den

 
 
Tudelu :)
 
Vilket regn väder vi har haft idag. Fick ta in hästarna vid 2-tiden. Allihopa stod och skakade som ask moln. Fick strö boxarna lite snabbt, ta på dem fleece täcken och massa hö. Sen har dem fått stå inne. Det har regnat konstant hela dagen. I hagarna har det stått 1 dm vatten. Olivia kom hit på kvällen och vi mockade och stödde rent tills natten. Sen pysslade vi om molly. Tvättade hennes svans och klippte hovskägg. Athena fick lite uppmärksamhet hon med. Hon bara älskar att bli kliad. Min lila bebis :)
 
imorgon får vi hoppas på bättre väder så hästarna kommer ut igen. Tror ändå dem tycker det är lite skönare att va inne och stå på torrt underlag. Vill dock hinna måla klart hela stallet innan vi börjar ta in dem på heltid.
 
 



Kommentar :D
Publicerat den

Fick en kommentar tidigare idag! :D
 
Hej Denise!  Ville bara säga att du är sjukt häftig och jag beundrar verkligen dig! Jag har följt din blogg ett tag nu, och jag tycker att i takt med att du blir äldre blir också bloggen bättre och jag tröttnar aldrig på att läsa den! Tycker det är stort av dig att sälja Z faktiskt, det är inte alla som vågar erkänna att det inte är rätt häst för en. Så stor tumme upp till dig, fortsätt som du gör så ser vi snart dig på topplistorna!! Kram :)
 
- Sådana här kommentarer gör att det blir så mycket roligare för mig att blogga. Får mer motivation till att sätta mig framför datorn. TACK! Du anar inte hur mycket det betyder för mig ! <3
 
Fina underbara häst !
 
 
 



Svar Del 1 - vad skulle du göra om ..
Publicerat den

Du blev allergisk mot hästar?
 
- skulle nog ta en massa allergi piller och ridit ändå. Om hjärnskakning, 40 graders feber, körtelfeber, skadad fot, skadat knä, skadad rygg inte kan hålla mig ifrån hästarna - kan ingenting göra det ! :)
 
om du fick välja mellan vilcka hästar som helst förutom dom du har nu? 
Super bra blogg förresten!! :)
 
- Hmm, jag älskar mina hästar men med tanke på att jag säljer Zamora på grund av att jag vill ha en hopphäst. Så får jag nog säga att jag hade velat ha en häst med lite mer scoop och bra hoppteknik.
Vilken det blir, det får tiden utvisa.
 
Tack :D
 
 
Du fick chansen att rida roffes hästar?
 
- Tackat ja. Vilken chans att lära sig och få rida en läromästare. Men sen samtidigt hade jag nog varit rädd för att "paja" dem.
 
Vad skulle du göra om någon känd ryttare sa att du rider dåligt?
Skulle du bli ledsen elr skulle du ta det som en utmaning till att bli bättre?
 
- Jag skulle ta det som en utmaning. Fortsätta träna för att bli bättre.
 
 
 
 
 
 



Vad skulle du göra om... ?
Publicerat den

Fortsätt den meningen så svarar jag efter hand :)
 
Vad skulle du göra om du fick 1 miljoner kronor T.ex..
 
FRÅÅÅÅÅGA PÅ NU ! :D
 
 
 
 



Drinkväll - Bilder :)
Publicerat den

- Catrin - james
Magnus - catrin
Anneli
Hela gänget :)
 
jag bakifrån :)
natta- Malin
 



Stallkompisarna :D
Publicerat den

 
 
 
Två fina bilder från grannen när han fotade oss för ett tag sen. Älskar kvaliten. Skit snyggt! :D
 
 



2 Bilder från Perstorp Pay and Jump
Publicerat den

Snygga hästen <3
 
 
 



Underbara häst :D
Publicerat den

Personen som skulle komma och kolla på Zamora idag gick i princip bara in i stallet. Hade inte ens med sig ridkläder så antog att dem inte ens tänkt rida. Men det kändes helt enkelt inte rätt. För någon av oss.
 
Jag tog ut Zamora på en tur i stället. Körde lite lösgörande arbete på ett stubb längre bort. Vi har ju ett precis bredvid oss, det jag red på igår men sen finns det hur många som helst på andra håll. Så red en bit innan jag trimmade lite. Hon kändes fräsch. Fick jobba lite med galoppen då hon antigen la sig inåt och jag fick för mycket tyngd i yttertygeln eller så blev hon för stark. Men hon lyssnar ju trots allt väldigt bra. Bara lite till rätta visning så blev det ändå helt okej.  Traven var kanon bra och hon kändes jämn i båda sidorna.
 
Hade det inte varit för att jag vill hoppa och tävla, hade jag aldrig sålt henne.. Min fina prinsessa !
 
 
 



Sommar :) (!!)
Publicerat den

 
Kom precis att tänka på att sommaren snart är slut.. Kan ni förstå? Snart är vi inne i mitten av augusti och det är bara drygt 4 månader kvar till jul och ca 2 månader kvar tills jag blir 19. Det är helt sinnes vad tiden går fort. Kändes som att det var 2 månader sen vi skulle fira j ul inne på sjukhuset, och 4 månader sedan jag blev 18 år.. Vart tar tiden vägen.
 
Vi får hoppas det kommer någon sol dag till innan vi tackar sommaren för det här året :)
 
 



Svar på kommentar :D
Publicerat den

Fråga från Daniela från http://powerpony.blogg.se/ : Vad har du för kavaj? :) Älskar den!
 
Den kommer från star rider - tyra Sjöstedt. Den är nog något av det bästa köpet jag gjort. Sjukt bekväm och stilren. Fick en mängd kommentarer när jag var ute och tävlade i den sist. Sen var den inte så farligt dyr i heller :)
 
Du hittar den  här : http://www.starrider.se/19-2/ - Måste dock säga att jag tycker den är snyggare i verkligheten än på deras produkt bilder :)
 
 
 
 



Provridningar på G :)
Publicerat den

Åh, börjar bli smått nervös nu. Vet inte varför egentligen. Idag kommer första spekulanten på Zamora. När jag skulle visa spirit kändes allting mycket lättare för då var det inte min häst som jag visade.. Nu är det MIN. Nervös tjej..  Lite trist att vi inte hunnit fixa paddocken bara. Z går så fruktansvärt dåligt där. Den är alldeles för djup. Kan man fråga om man får lov att visa henne på stubben? haha
 
För övrigt ska jag hinna städa klart lite i stallet. Ser verkligen ut som ett bomnedslag där ute. Blir väll så när man målar om och man har saker över allt..
 
 



Zamoras - Annons
Publicerat den

Fråga från läsare:Kan du inte länka annonsen på Z här på bloggen igen :)
 
Självklart kan jag det.
 
Annonsen hittar ni här : http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=744171
 
 
 
 
 
 
 
 



Kommentar :D
Publicerat den

kommentar från förra ägraren emmy: Tyvärr passar man inte ihop med alla hästar, men ibland måste man kämpa lite tillsammans innan man bestämmer sig för att sälja. Tycker att allt för många "bortskämda" ungar/ryttare säljer sina hästar och skyller på hästen om dom inte lyckad nolla en tävlingsrunda. Men du Denise, du har verkligen kämpat med Zamora och jag är så glad att hon kom till dig! Du har gjort ett fantastikt jobb med henne och jag är så stolt över er bägge! Hoppas att Zamora kommer till ett lika bra hem som hon haft det hos er! KRAM <3
 
Allting känns mycket bättre när man får en kommentar från förra ägaren att man har gjort ett bra jobb med Zamora. Det är väldigt kul, jag blir väldigt glad. Jag håller fullkomligt med dig emmy, dem flesta ryttarna är ganska bortskämda med hästar och orkar inte käma och vill gärna ha det lite serverat på fat. Men jag känner att z och jag har kämpat. Men att hon inte riktig räcker till dit jag vill i hoppningen. Och att hon inte tycker det är lika kul som jag att hoppa. Så är det ibland. Sen är ju inte alla hästar byggda till att hoppa. Detta är enda anledningen till att hon säljs. För att komma till en dressyr ryttare. För det är just det Zamora är - en dressyr häst.
 
Tack emmy :D <3
 
www.emmyalexandra.blogg.se
 
 
Bjuder på mitt ansikte på denna bilden...
 
 
 
 



Bilder från idag - Zamora :D
Publicerat den

 
Olivia kom hit vid halv 7-tiden när jag stod och målade stallet. Hon hade snott med sin pojkväns kamera, så blev lite fina bilder på en snygg z. Dock blev det dem flesta väldigt suddiga men det hade börjat skymma lite, så antar att mörkret gör att dem inte blir 100% bra. Men här är några stycken jag tyckte blev okej.
 
Zamora var super trevlig att rida idag. Hade ett helt annat sug och var mycket mer framåt och gladare. igår kändes det som att livet hade försvunnit ur henne när vi tog några språng hos stina. Det gick så fruktansvärt dåligt så jag funderar på om jag någonsin kommer hoppa henne igen. Hon kändes kanon fin på dem lägre höjderna men när vi höjde upp gick det helt enkelt inte.
Hon tyckte inte det var kul..
 
Men idag var det en helt annan häst. Öronen framåt nästan hela tiden och satan var bra hon gick.
 
 



Teori Test - körkortet :D
Publicerat den

Håller på med massa test inför mitt körkort nu. Kluriga frågor, en del är rätt självklara och en del är jag inte 100% säker på, och en del är bara korkade frågor.. Körningen har jag ingen problem med alls.. Men teorin, hatar Teori! Vilken korkad människa uppfann det? Får plugga lite varje dag sen sitter det nog som det ska.
 
Vilket tråkigt väder vi har här ute på landet. Regn -blåst - regn. Ett bra tillfälle för mig att hålla på lite i stallet. Ska ut om en liten stund bara. Zamora ska antigen Pessoa's eller trimmas på stubben. Får se vad vädret tillåter.
Ponnysarna blir det det bara mys och pyssel med.
 
 
 
 
 



Rätt svar Gissa ryttare.
Publicerat den

Eftersom att dem första inte hade någon blogg länkas Annika från http://blogofphoto.webblogg.se/  som Gissade rätt, Det är såklart självaste Rolf Göran Bengtsson :D
 



Zamora - for sale film.
Publicerat den

 
Mats filmade när vi red i tisdags för drygt 2 veckor sedan.. Nu har jag äntligen fått bukt på filmen. Och har även fått folk som ringt på henne. Visst känns det tråkigt, men bättre hon kommer till någon som vill satsa på dressyr och ha kul istället för att tvingas hoppa när hon inte riktigt passar till det.
 
Nu kommer det "roliga" för mig. Att leta häst.. Kommer ihåg att jag provred 5-6 hästar innan z, jag älskade den första men hatade alla dem andra. Dock ångrade sig ägaren till den första. Jämförde alla andra hästarna med den så det blev inte så jätte bra.. Men sen kom fina Zamora. ! :D
 
ångrar inte en sekund att jag köpte henne. Älskar henne jätte mycket och hon betyder så mycket för mig. Men ibland funkar det helt enkelt inte.
 
 
 
 
 



Gissa ryttare :D
Publicerat den

20130811-123911.jpg
 
Vem är ryttaren på bilden? Snabbaste personen länkas !



Underbar kväll :)
Publicerat den

 
Hej :)
 
Har mest suttit och kollat runt lite på datorn och tagit det lugnt. Gjort klar filmen på Zamora, på när jag hoppade och red igenom henne förra veckan. fick ju hjärnskakning så har tagit lite tid. Men nu håller den på att laddas upp på youtube.
 
Händer annars ikväll. Ska starta en film och njuta av att det är söndag.. Måndagarna känns inte lika hemska längre. Känns faktiskt skönt att det är måndag och början på en ny vecka. :)
 
 
 
 



Zamora - voltige?
Publicerat den

 
Zara var här och provade lite voltige på Zamora då Lexus är skadad just nu. Det både blixtra och spöregnade men båda två skötte sig kanon bra.. Jätte stolt över Zamora, första gången hon har någon som gör "konster" på ryggen och hon var väldigt duktig.. Hon slängde i alla fall inte av zara vilket är framsteg haha. Skämt o sido.
 
Vad tycker ni? Ska jag sälja henne som voltige häst istället. Tror ni någon hade nappat?
 
 
 



Problem med Designen..
Publicerat den


Skulle ge mig på det här med att byta Design.. Kanske inte det smartaste när man inte vet hur man gör.. Blev av med min förra och vet inte hur jag ska få tillbaka den.. Ni får nöja er med denna rosa just nu..
 
Zamora la jag ut en ny annons på och känner att jag ska bruka lite allvar nu då jag känner att hon inte tycker det är lika kul att hoppa som jag längre. Det går bra på lägre höjder men när det blir lite högre tycker hon det är tråkigt.. Så är det ibland, alla hästar är inte födda till att hoppa.
 
Vet ni någon som är intresserad av en ny kompis med hjärta av guld, och som vill satsa på dressyr, Skicka iväg ett mejl till mig då :)
 
[email protected]
 
 



Biljard proffs? Byta linje
Publicerat den

 
Bilden är sen igår uppe på loftet. Ser ni inte vilken hållning jag har. Sådan talang. Borde kanske byta linje och börja spela biljard? Jag vore ju inte hel kass med tanke på att jag slog alla jag spelade mot igår.. Någon mer som vågar möta mig? :)
 
Bjuder på lite fler bilder som togs igår :)
 



Kräftskiva :D
Publicerat den

 
Hejsan :)
 
årets kräftskiva hade vi idag. Dock var jag inte så taggad på att delta då vi hade fest igår för Alexandra som fyllde 19år. Vi var på loftet hemma hos.. Kom inte i säng förens vid 6 imorse så har inte fått sova så många timmar. Så jag åt bara sen gick jag upp och kolla film. Fick sen lite extra energi och gick ut till hästarna..
 
Gott var det i alla fall. Älskar kräftor, men händerna luktar inte gott efteråt.. man får se till att man bara är hemma.
 

 
 



Kvällsmys :D
Publicerat den

Tog in hästarna innan ikväll för det började åska och mullra rejält. Så bestämde mig för att ta in dem och så att dem kunde vila lite. Det första athena gjorde när hon kom in var att rulla sig i halmen. Mysigt. Lukten av häst, ensilgage och halm slog mig i ansiktet när jag kom in i stallet för en stund sen. Så himla mysigt.
 
Pysslade med ponnysarna, borstade, pratade och bara myste helt enkelt. Athena börjar lita på mig mer och mer. Det är så kul nu när man kommer in i hagen eller boxen, hon springer inte iväg och hjärtat bultar inte så det hoppar ur bröstet på henne. Nu kan jag pyssla och borsta hur mycket jag vill. Det är ju såklart en bit kvar, men det är roligt när det går framåt. Hon är ju bara en sådan pärla och ha att göra med och otroligt mysig. Min fina athena..
 
Zamora var inte lika förstjust av att bli ompysslad. Borstade henne i 30 minuter men hon tyckte inte alls det var lika mysigt att bli borstad. Tack för den haha.
 
imorgon väntas hoppning hos stina med z inför tävling på söndag.
 
Fina Zamora sist vi hoppade och jag fick en hjärnskakning :)
 
 



pool häng :)
Publicerat den

 
godkväll ! :)
 
Dagen har bestått av poolhäng med min underbara vän malin. Vi har praktiskt taget bott i poolen idag på grund av varmen. Antar att vi fått lite färg i alla fall. Zamora har fått stå. imorgon kommer zara hit och tränar voltige.. Ska bli spännande och se hur hon uppför sig.
 
imorgon ska jag även en tur in till körskolan sen om jag inte tar fel ska i ta in halm.
 
Athena lyckades smita från hagen idag. När vi kom tillbaka från Staffanstorp fann vi henne utan för hagen.. Dumma häst hoppas hon inte gör det igen..
 
 
 



träningsdag 2
Publicerat den

 
Hej på er :)
 
idag har jag och mina två andra halvor, Olivia och malin cyklat 6 km. Malin och jag cyklade hemifrån mig till Staffanstorp och Olivia hämtade vi upp när vi skulle tillbaka. En väldigt bra och lång cykel tur. Vi köpte med oss morötter och dip. Väldigt gott och enkelt. Dock kanske inte dipen är det nyttigaste varianten. Men det blir ju lite godare att ha dip till än att bara äta morötter.
 
imorgon blir det mer styrke träning och även lite cykling.
 
 



Ansiktsform
Publicerat den

Att veta sin ansiktsform är superviktig, både när man sminkar sig och vill framhäva sina bästa drag men även att bara veta vad man passar i, oavsett om det gäller frisyr eller solglasögon. Eller så kanske det bara är en kul grej och veta. Det här är en bra grundguide att se vad man har för ansiktsform ( hittade den på google.se)
 
Beauty School: Finding Your Face Shape
 
Beauty School: Finding Your Face Shape
 
 
 



Hiss eller Diss?
Publicerat den

 
Senaste trenden inom skönhet är "feathered lipstick", lite mörkare mot mitten och suddat ut mot läppkanterna. Så nu har ombre-trenden tagit sig till läpparna istället! Jag tror nog denna trenden kan bli riktigt snygg med ljusare färger, som den längst ut till höger. Men med för mörka nyanser kan det nog bli en svår look att få till.
 
Vad tycker ni, hiss eller diss?
 
 
 



Athena :D
Publicerat den

 
Åh, blir så stolt över min flicka. Igår gick hon grimma helt utan problem och idag fick jag till och med klappa och pussa på henne i hagen utan att hålla i henne.. Hon gör framsteg varje dag.. Vi skulle nästan ha filmat hur rädd hon var i början och aldrig blivit hanterad. Hon lär  sig så snabbt att lita på mig...
 
Det är så himla kul ni anar inte.. Sen igår står dem tillsammans med Zamora. Då spirit sparkat och bitit henne rejält vill jag inte riskera att hon blir ordentligt skadad, så nu får han gå själv tills vidare. Kan man inte uppföra sig så får man inga vänner..
 
Det går i alla fall jätte bra med Zamora och ponnysarna..
 
 
 
 



Big slap
Publicerat den

 
Malmös första House festival var i helgen, inte mindre än big slap och hölls av Öresunds gruppen. Trots feber, huvudverk och skånes varmaste dag , stack jag och malin dit och hade en underbar dag/kväll.
 
Sebastian Ingrosso levererade helt klart kvällens bästa "numer".
 
Dock hade jag en otrolig huvudvärk när vi kom hem vilket inte var sådär jätte kul...
 
 
 



Träningsdag 1
Publicerat den


 
Hejsan :)
 
Idag börjar min resa till ett bättre jag. Ska bli spännande att se resultat. idag bestod mitt träningspass av 20 minuters cykling och 20 minuters styrke träning. Jag började med att cykla för att bli varm i kroppen och mjuka upp musklerna så att dem inte skulle va stela. Sen när jag kom tillbaka körde jag lite styrke träning och sists upp.
 
Jag tror att det är viktig att man blandar sin träning varje dag för att det inte ska bli tråkigt. Det är lätt att det blir det om man bara springer dag ut och dag in, eller bara cyklar. Lite variation kommer jag ha på min träning. Tror min motivation kommer hålla längre och jag kommer nå det målet jag vill ha.
 
 
inspiration..
 
 
 
 
 
 



Nya ideer till bloggen :) !
Publicerat den

Eftersom att jag inte haft någon motivation till att blogga på ett tag, dels för att det har varit tråkigt och sen att jag inte haft något speciellt att skriva om. Känns bara inte kul att sätta sig framför datorn med bloggen och så ska det ju inte va..
 
Jag har två nya hästar i mitt liv, Athena och Molly. Ni kommer få följa min resa tillsammans med dem. Från ohanterings bara till, hanterings bara. Eventuellt en del trick träning i framriden. Men först och främst är det viktigaste att dem kan lita på mig.
 
Har bokat in två nya tävlingar med Zamora, ni ska få följa träningpassen fram tills dess.
 
Jag ska börja få i ordning på min kropp och bli lite mer fit. Äta nyttigare och träna för att få styrka och konditon. på så sätt orkar jag mer i min ridning också, så ni ska få följa min resa dit, lite som en tränings dagbok här på bloggen.
 
 
 
 
 
 
 



Maffig häst :D
Publicerat den

 
Min pärla..
 
Ingen kan säga emot mig när jag säger att min häst är fotogenisk, och Satan var musklad och maffig hon har blivit! Ögongodis delux och titta på henne
 
 Zamora super fin under hela passet och välte inte en enda bom.. Nu hoppade vi ganska lågt men är jätte nöjd, och bra för självförtroendet..