Mirre har kommit
Publicerat den

Mirre kom i morse. Hopptränade gienek precis. Gick kanon !! :) nu står alla tre och tuggar hö i stallet och jag ska duscha och gå och lägga mig . Imorgon blir det av till skolan, tyvärr ;)




Shit vad det blåser ute?
Publicerat den

Omg, säger jag bara, (o my god) Huset blåser snart bort.. Hästarna fick stanna inne idag. Man vet inte riktigt med vädret och med tanke på att det är klass 3 varningar så känds det inte jätte snällt och slänga ut dem. Kanske lugnar ner sig till kvällen så man kan slänga ut dem medans jag mockar iallfall..

har jag berättat att mirre kommer? Antingen i kväll eller imorgon bitti. För er som inte har hängt med bloggen tidigare är mirre en väns häst jag red i somras då jag var sjuk och fått tagit bort beachen. Hon ska bara stå här i två veckor men vi kommer nog hinna med mycket träning undet den tiden ! :)

Skulle igentigen iväg och prova en skimmel idag, men känner att jag behövde sova ut och har mycket i skolan som behöver göras. Rummet ska städas också.. ikväll ska jag försöka gå och lägga mig tidigt. Men blir att se immortals och kränga chips! :D




Hoppträning
Publicerat den

Älskar torsdags och måndagar för då står det hoppning på schemat och Annelie kommer alltid med nya roliga övningar! Dem är jätte nyttiga för både mig och gienek!

Idag började vi trav hoppa med bommar sen ett hinder. Han är ju inte hel grym på att trav hoppa om man säger så men han har lugnat sig ordentlig och lyssnar mycket bättre. När vi sedan började hoppa bana med avsaktning mellan något hinder till trav blev han först förbannad på mig , varför ska jag stanna mitt i banan och börja trava över bommar .? Han skötte sig kanon i allafall ! HoppAde upp till 1 m utan problem!! Härlig ponny

Sen slängde Annelie upp mig på Flisa. Hon var jätte tjafsig l munnen och ville inte riktigt lyssna. Hoppa kunde hon i allafall, 110-115 cm hoppade vi utan problem !! Trevlig häst..

Bara så ni vet skrev jag all text på min mobil. Ganska bra kan jag tycka . Orka inte gå igenom texten för fel. Tror ni förstår den endå ;)

Nu ska jag käka!!




Hoppade ozzie!
Publicerat den

Hoppade precis ozzie. I början kändes han seg och ville inte riktigt gå fram. När vi höjde upp så hoppade han betydligt bättre och vi hade en ner jämn rytm och bra galopp.

Nu har vi arbete i en timme sen slutar vi. I morgon drar jag till Stockholm med klassen :)




Fler pic.,
Publicerat den

Går bara att ladda upp en åt gången på mobilen.




Provat två hästar idag.
Publicerat den

Provat två hästar idag. En av dem var en brun sporthäst. Hon var söt.,trevlig och rida., något jobbig ibland när hon drog tag i betet och blev fast. Hoppade 1 m och det hoppade hon kanon . Kap, till ca. 130 cm. Dock var hon jätte smal!

Den andra jag prova var en skimmel riktigt fin men inte alls min typ av rid häst. Hon var även sen i sin utveckling eller kapacitet och kunde inte fatta galopp eller samla sig. Traven var endå helt okay.

Fick några pic på skimmeln. Även en film om ni är intresserade av att se ? ;)




Ut och rida i höstvädret!
Publicerat den

Det är så grymt härligt väder ute så jag och gienek bestämde oss för att ge oss ut på en tur. Hörs när vi kommer tillbaka :)




Spännande!!!
Publicerat den

Nya saker på ingång! Berättar mer när det väll händer. Kan säga så här. Prov red en storhäst igår!




Godnatt
Publicerat den

Hänt för mycket privat. Blogg paus




Miss u
Publicerat den

Tänker på dig varje dag. Jag ler så att folk tror att allt är bra. Egentligen vill jag bara stänga inne mig och aldrig komma ut. För den här längtan efter dig försvinner inte. Jag håller mig sysselsatt men du ska veta att ingen kan ta din plats. Jag saknar och älskar dig mitt hjärta. Lova att vänta på mig !




Tjatjatja
Publicerat den

Precis ätit frukost vaknade för cirka en timme sen. Lyssnar på musik och väntar på att en film ska bli färdig laddad. Kommer inte håg vad den heter men den ska tydligen va jätte bra så får hoppas på det bästa :)

Idag är det en sådan slappe dag man inte känner för att Göra någonting alls faktiskt haha :) skönt tycker jag. Gienek får nog vila idag eller så rider jag ikväll efter mitt gym pass :)

Ha det gött




Dressyr pass blir det istället.
Publicerat den

stallet snart. Lina kommer hit och rider stormur så idag får det bli ett dressyr pass istället. Mycket nyttigare. Dessutom var det över länge sen vi hade ett ordentligt dressyr pass där vi bara red dressyr så att säga. så idag blir det mycket skänkelvikningar och lösgörande arbete. jag vill att han lyssnar på mig till 110% och jag kommer inte ge upp förens han gör det idag... :)
Kanske kan höra med mamma  om hon möjlight vis vill filma så jag kan slänga upp en lite snutt? men jag lovar inget. det är inte så lätt att få henne till att göra något. Efter att jag ridit står stallarbete + en 30 minuters träningspass ute i gymet. ha det göött :)



Bilder sen trelleborg :)
Publicerat den

Qute ponny ! :D
Ps: Det med att han går med huvudet högt och inte på tygel är att jag inte trycker ner mina hästar det första jag gör när jag rider fram. jag tycker det är viktigt att hästen rör sig i en ganska fri trav och en fri galopp innan man trycker ihop dem och börjar jobba dem. Så inga kommentarer om det för här har ni svaret,



Gienek ska ridas.. film mys osv.
Publicerat den

Gienek ska ridas ut snart. känns som om det är perfekt höstväder ute. hade det inte varit nice med höstbilder i skogen? får tjata på mamma att ta en tripp till skogen så fort vi får hem vårt släpp. Det är på lagning då bromsarna har gått i sönder så har fått låna grannens släpp.

Film och mys står på listan ikväll faktiskt. om det inte kommer in något mer spännande att göra? jag är öppen för förslag så att säga. :)
'




Ny header :D
Publicerat den

Den här är jag faktiskt riktigt nöjd med. Förra tyckte jag var ful helt enkelt och förra igen var inte heller så fin men denna känns hel rätt. :D Eller vad tycker ni? fin/ful? jag vill ha krititd så jag kan förbättra mig sen.




Tävling skabersjö :)
Publicerat den

Tävlade i skabersjö i söndes. Här får ni resultatet ! :D

LD = Felfritt. Ponnyn hoppade bra som vanligt och tyckte det var kul. Absolut ingenting att klaga över. Han tycker det är sjukt enkelt och tittar inte alls på något hinder. Jätte kul att rida en sådan häst :)

LC= 4 fel på hinder igentligen. Men blev rätt mycket mer haha. Nej men första hindret bara slänger han sig åt sidan. har ingen aning om varför? hahah. Sen kom vi över det hindret och då satte det eld i baken på honom och han stack iväg hoppade 2-4 i en jävla fart sen mot femman som var en oxer där en tjej precis hade gått omkull med sin häst. Kände jag att jag hade noll kontroll över hästen så jag svängde av honom en bit innan. Stannade honom och sen red på det igen och han klarade resten av banan galantt. Dog drock han lite för mycket dem sista hindrena med. Men bättre man stannar och börjar om från början och det går bra. En att man fortsätter rida och han brakar in i hindret. Jag vill ha 100% koll på min häst. även om vi inte hoppar så högt är det även viktigt att man kan rida dem ordentligt och i det tempot man själv vill ha.

Så jag är faktiskt nöjd för hade vi inte fått extremt mycket tidsfel och jag svängt av honom så hade vi bara fått 4 fel för den första vägringen. Fin ponny iallfall :)
Nu blir det en veckas lugn ridning. vi ska bara rida ut och ha skooj under lovet. Mycket pyssel i stallet.