Första gången med Grimma på.
Publicerat den

Athena var inte riktig överens med mig idag.. Hon tyckte inte jag hade någon rätt att bestämma vart hon skulle gå.. Grimman var jätte lätt att för på och hon brydde sig inte så mycket med att ha den på sig. Det jobbigaste var när jag tog i henne som hon tyckte det var obehagligt.. Men duktig var både hon och mamman..
 
Lite pyssel och borstning blev det efteråt. Kunde stå helt lös med henne i boxen och borsta - framsteg.. En dag i taget. Nu kan jag röra henne i alla fall.. Det är alltid nått.
Mats hjälpte mig idag - Tack
 
 



Körskolan :)
Publicerat den

Bild från i lördags när vi var på väg till Helsingborgs festivalen.
Hej på er..
 
På väg till trafik skolan nu för ytterligare en körning. Vi får se hur vädret blir i eftermiddag. Har inget planerat idag, förutom att pyssla med ponnysarna och rida z.igår kväll var jag med malin, hanna, philip och totte. Vi spelade kort och tog en tripp till lomma för natta dop. Himla mysigt och trevligt.
 
idag har jag dock lite ont i halsen, får väll skylla mig själv som badar med förkylning... men jag klarar mig. Vi hörs senare :)
 
 
 
 



Zamora - Till salu
Publicerat den

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=739632&inriktning=&typ=
 
 
Lägger ut Zamora på nätet för att se om intresset finns. Jag har ingen brådska med att sälja henne. Gillar henne skarpt men vill komma högra upp i klasserna. Känner att vi inte riktig kommer komma så långt jag vill.
Så med sorg i hjärtat ..
 
 
 
 
 
 
 



Stekt sill i smygehuk :)
Publicerat den

 
Detta är så extremt gott så ni anar inte.. Vi tog en road tripp till Smygehuk idag och åt stekt sill. Extremt gott och vill göra det ingen snarast. Något av det godaste jag ätit på länge..
 
Var där nere med familjen, vi hade en underbara dag med sol och värme.. det kan verkligen inte bli bättre! Jag ska nanna kudden nu för ska upp om bara några timmar.. Sov så gott
 
 
 



Drink kväll :)
Publicerat den


 
Philip och jag
 
Vi hade våran årliga drink kväll i fredags, i år var vi inne hos grannen. Dem andra åren har vi varit hos oss. Våra drinkvällar innehåller Ca 10 olika /nya drinkar och shotar som vi provar varje år, den godaste drinken får följa med till nästa år och till sist har vi en perfekt lista.
 
i år tog jag det väldigt lugnt då jag kände att jag inte ville slösa bort min lördag på att må dåligt. Men jag hade överkul ändå och drack av nästan alla drinkarna. Dock tyckte jag inte dem var speciellt goda detta året.. hmm
 
 
Natta, malin, jag och Rebecca :)
 
 



Mina små bebisar <3
Publicerat den

 
Mina två sötnosar var vi och hämtade i fredags. idag tog jag in dem för första gången och pysslade lite. Athena ( Fölis) är väldigt rädd av sig då hon aldrig har varit hanterad. Idag gjorde vi stora framsteg , fick klappa på henne i flera minuter. Mamman ( ni får hjälpa mig komma på ett passande namn) tvättade jag lite med slangen och borstade igenom henne lite snabbt. Det gick bra det med.
 
imorgon ska jag försöka få på grimma på den lilla och gå ut och gå en runda... Vi får väll se hur det går.
 
 
 
 



Vimmelpic - tisdagsklubben
Publicerat den

 
 
Malin 2, och jag i tisdags förra veckan på tisdagsklubben :)
 
 
 



Intervall med Zamora :)
Publicerat den

 
Godkväll, snart god natt :)
 
Har precis fått ren bäddat min säng, duschat och dammsugit. Zamora gick en kvälltur, intervall som vi hade på schemat igår. Skulle egentligen ridit dressyr men vi red aldrig intervallen igår så tänkte att vi tog den idag istället. Får se hur jag gör imorgon, om jag tar dressyren då eller om jag följer schemat, i såfall är det bomövningar och små hinder som gäller för damen.
 
Hon var i alla fall väldigt framåt idag. Hade öronen spetsade och var på bra humör. Sådana turer gillar vi. Hade en helt annan framåt bjudning i traven. Känner dock kanske att hon tar tillbaka lite i galoppen. Men annars var hon fin och trevlig.
 
 
 
 
 



Mina underbara vänner :)
Publicerat den

 
Hejsan :)
 
Jag var uppe redan vid halv sju i morse för att bege mig in till malmö vid 8-tiden. Hade körning vid halv 9. Det gick faktiskt rätt bra idag. Börjar lära mig alla skyltar och regler. Efteråt möte jag upp Malin och Olivia för en fika på Cafe 2000. Dem har lätt den godaste salladen, har du inte varit där Rekommenderar ja starkt att ni gå dit ! :D
Vi gick runt lite i stan och kollade i affärerna. Det är verkligen rea överallt.
 
Eftersom att det var så varmt tog vi en trip till tvedöra. En lite sjö vid torna hellestad. Vi låg där resten av dagen, badad och tog det lugnt. Riktigt mysigt !! :D
 
 
 
 
 



Varm dag :)
Publicerat den

Sov bort halva dagen, blev väckt av mamma vid halv 2 för då var hovis utanför. Snabbt in med Zamora och få henne skodd. Skulle ha intervall med henne idag med hoppade det med tanke på att jag inte ville hon skulle va öm.
 
Har badat 2 gånger idag och har inte "kunnat" ligga ute i solen för det har varit alldeles för varmt idag. Sen hade vi så mycket moln på himlen så kände inte riktigt för att ligga och svettas när jag inte fick sol på min kropp..
 
imorgon ska jag upp redan vid 7 för har körlektion vid halv 9. Efter det ska jag ta en fika med min underbara vän malin. Får se vart dagen leder :)
 
 
 
 
 



Film Hoppning spirit :)
Publicerat den

 
 
 
Filmen jag lovade när jag hoppade spirit för någon vecka sen. Detta var 2 gånger jag satt på honom så ha lite överseende. Men fin var han, och vilka härliga runda /luftiga språng han har :)
 
 
 
 
 
 



Hoppning...
Publicerat den

nä jag vill inte ens prata om hur dåligt det gick idag när vi hoppade. Zamora var jätte fin i "mararbetet/dressyren" men när det kom till hoppningen totalt vägra hon lyfta på bena idag... Har aldrig blivit så nonchalerad i hela mitt liv. Hon måste ha fått solsting under dagen... Nej, nej nej... Det var inte alls roligt idag.. Så missnöjd jag e. Blir arg bara jag tänker på det.. hmm
 
Jag hade extremt mycket energi kvar nu på kvällen så jag ställde mig och målades stallet. Jag och mamma håller på med gallrena och jag hann med väldigt mycket. Snyggt blir det också. Längtar tills alla vägar också är klara. kommer bli så snyggt!!
 
 
Svart och snyggt :)
 
 



Jobbar på brännan :)
Publicerat den

 
Godeftermiddag/kväll på er kära blogg läsare. Jag har precis slitit mig från solen, tagit en dusch och satt mig framför datorn. Jag klagar inte alls på värme idag. upp mot 30 grader måste vi ha här ute. Lite bad trots att jag egentligen inte får , med tanke på min piercing, blev det trots allt för att min kära morbror ville ha "vatten" krig...
Får tvätta piercingen ordentligt under dagen så den inte blir infekterad.
 
Ska ut och flytta över några hinder till gräsbana, Zamora ska få ta några språng ikväll. Ska försöka tjata på mamma att följa med ut och filma lite.. Blir roligare då :)
 
 
Sandra, kim och jag närmast, vem är brunast? ;)
 
 
 
 
 



Svar på tal :)
Publicerat den


 
Svar på tal :
Från Felicia på http://teamnyrk.blogg.se/
 
Zamora är 173 på papper :)
 
 
 
 
 



Film Dressyr pass på gräs
Publicerat den

 
 



osminkad och glad som alltid :)
Publicerat den

 
Mina kära trogna läsare :)
 
Ska snart ut och slänga in lite natta hösilage till hästarna innan jag beger mig till sängs och tar chips påsen med. Buffy the vampire slayer står högst på listan och några avsnitt till ska jag hinna med innan jag somnar.
 
Familjen beställde hem kina mat, och jag har för en stund sen kommit bort från min mat koma. Att sitta ute på varandan och äta kina mat en lördag kväll, mys på högsta nivå..
 
 



Lösgörande arbete på rakt spår.
Publicerat den

Fina fina Zamora gick som en klocka idag när jag red henne. Vi fortsätter enligt schemat och idag var det lösgörande arbete på rakt spår. La dock till ett litet trim pass på en av fälten vi passerade när vi var ute och red. Sattan var fin hon var idag. Länge sen jag kände att hon verkligen lyfte steget. idag kändes det som att vi svävade på moln.
 
i ungefär mitten av passet var hon så otroligt fin. Här kände man att hon började bära upp sig och verkligen jobba igenom hela kroppen.. Sådan äckligt härlig känsla!! Vilket jobb men attans vad fin hon var.
Avslutade efter 40 minuter i värmen med en iskall dusch, hon tackade mig igenom att gå ut och rulla sig skitig direkt..
 
Imorgon kör vi hoppning så det bara rycker om det. Antigen broddar jag henne och hoppar på gräsbanan eller så tar vi några språng i paddocken.. Får se hur jag gör :)
 
 
 
 
 
 
 
 



Bilder Dressyr med Zamora
Publicerat den


 
Hatar när mitt första inlägg försvinner och jag måste skriva om allt igen... Brukar det hända er?
 
igår trimmade jag Zamora på gräset. Till en början med tyckte jag hon var lite nonchalant. Hatar att jag ska behöva väcka henne för att hon ska liksom fatta att "här är jag"...  Hade önskat att hon var mer framme för skänkel. När jag ber henne länga på steget vill jag att hon tar min skänkel direkt. Det ska inte gå flera sekunder innan hon länger. Sen vet jag att hon brukar ha mer framåt bjudning i vanliga fall. Jag fick inte riktigt fram henne till den punkt där jag vill ha henne. Önskat att hon hade burit upp sig själv mer. Blir lätt ganska hängig.
 
Annars tyckte jag hon var väldigt fin och avslappna. Jag fick den känslan när man bara ville fortsätta rida och inte hoppa av. Det blir roligare tills nästa gång man rider då. Man längtar lite för man vill uppnå samma känsla igen.
 
Här ser man tydligt att hon trampar på under sig. Men som sagt hade jag önskat att hon bar upp sig själv mer. Annars var hon fin..
 
 
 
 



Trim på Gräs fältet med Z :)
Publicerat den


 
 
Trimmade Zamora på kvällen nere vid gräsfältet. Utvädering, film + mer bilder kommer imorgon..
Nu ska jag kolla några buffy avsnitt innan jag tackar för mig :)
 
 



Athena?
Publicerat den

 
Hej på er :)
 
Har varit en lång dag på hästfronten idag. Var och kollade på denna sötnosen och hennes mamma idag. Hämtar hem båda två nästa helg. Mamman är fux färgade och heter lotte, funderar på att döpa om henne. Fölet på bilden har inget namn. Så har ni förslag så kom gärna med det.
 
Jag funderar på Athena, och kalla henne Thea, eller vad tycker ni? :)
 
 



Drar iväg och kollar häst :)
Publicerat den

Ska bara fixa mig lite snabbt och slänga i mig något att äta. om cirka 1h drar vi iväg och kollar häst. Det känns faktiskt jätte bra och jag blev förälskad i bilden. Enda anledningen till att vi ska köpa en till är för att Zamora behöver sällskap. Spirit kommer säljas vilken dag som helst.
 
Men detta ska bli kul, och ett helt nytt "projekt" för mig på hästfronten. Har aldrig gjort detta men det kommer bli kul att få prova. :)
 
Får en gammal bild på min prins gienek :)
 



Läsvärd kommentar :)
Publicerat den

Fick en kommentar skickad av en gammal kompis till mig. Hoppas det är okej att jag publicerar den? Hennes tränare hade sätt min film med Zamora och så här lät det :
 
Hej Denise, jag brukar ibland visa olika videor för min dressyrtränare (som är himla duktig) för att lära mig. Jag visade henne din video där du hoppar zamora (från din blogg, då jag följer den :)

"Jag gillade ryttaren, stilla och fin. Hästen är lång som en hel följetång, det är svårt att få en sån häst spänstig och bärig, därför kan den se lite spänstlös ut men den är inte illa riden eller illa tränad och hoppmässigt så brukar den sin kropp korrekt (sen vet jag inte vad som kallas en bra hoppteknik, vet bara vad som är sunt för en hästkropp). Den kan ha nått vajsing på höger bak, men det syns mest när höger bak är ett innerbakben. Så är det inget fel där så skulle jag föreslå mkt slutor och öppnor för att lära hästens bakben att de måste bete sig olika när de är ett innerben respektive ett ytterben.Samt lära den böjja sig korrekt. Men hästen är sunt tränad och i balans och ryttaren duktig."
 
Kul att höra kritik från andra tränare med. och jag håller med henne fullkomligt. Zamora har inte det där runda, luftiga språnget som man vill ha hos hopphästar, hon är mer Rak. Så det är därför det inte ser så glamoröst ut när jag hoppar henne.. Men vi jobbar på.
 
 
 
 
 
 
 
 



Tränings schema Zamora :)
Publicerat den

Ett ungefär på hur våra ridturer kommer se ut denna veckan som är kvar + nästa.
 
Fredag: Dressyr pass på gräsfältet
 
Lördag: Uteritt med mycket lösgörande arbete på rakt spår.
 
Söndag: Hoppning
 
Måndag: Uteritt intervall.
 
Tisdag: Dressyr
 
onsdag : Bomövning + små hinder
 
Torsdag: Uteritt lösa tyglar
 
Fredag: Vila
 
Lördag: intervall
 
Söndag: Hoppning
 
 
Allt kan ändras med tanke på väder och sen om det kommer upp något.
 
 
 



5 Saker ni inte visste om mig :)
Publicerat den

- Förut var jag extremt rädd för skräck filmer och kunde absolut inte se en endaste utan att sova med lampan tänd i minst 1 vecka efter. Det börjar bli bättre nu...
 
- Jag har vatten allergi. Varje gång jag duschar/badar får jag röda utslag över hela kroppen. Jag har fått vänja mig med tanke på att jag duschar varje dag.
 
- Jag kan inte äta godis utan att få ont i mina tänder. Det stör mig inte speciellt mycket med tanke på att jag gillar chips mer, och äter jag det är det inga problem.. Någon som har samma problem med sina tänder?
 
- Förut kände jag mig "tjock". Varje gång jag åt mådde jag illa. Har till och med gått så långt att jag stoppat fingrarna i halsen. Dock inte upprepande gånger. När jag äter nu kan jag fortfarande få den "må illa" känslan.
 
- jag byttar mina sänglaka minst 1 gång i veckan för jag hatar att sova med "skitiga" sänglakan.
 
 
 
 
 



Titta på polle :)
Publicerat den


 
 
imorgon åker jag iväg och kollar på en till häst. Spännande va? Bilder kommer.. Tills vidare får ni va lite nyfikna.. förslag på vad det kan va jag ska titta på*?
 
 
 
 



Marknad :)
Publicerat den

 
 
Hej på er :)
 
Vaknade av att sandra kom med frukost bullar i morse vid 12 tiden. Efter att vi fixat oss och ätit bullar drog hela familjen iväg till marknaden i sjöbo. Hittade två nya skal till min iphone, ett rosa med bling bling och ett svart med bling bling. Stilrent och fint, precis som jag vill ha det. För övrigt handlade jag ingenting.. Tycker bara det är kul att gå runt och kolla.
 
ligger nerkrypen i sängen nu och ska snart släcka lampan. är inne på min 4 säsong av buffy the vampire slayer. Har sätt alla säsonger innan.. Men så började jag titta från avsnitt 1 precis innan midsommar och har varit fast ända sen dess.. Synd det bara finns 7 säsonger :/..
 
 



Zamora film - hoppning
Publicerat den

 
Har försökt få in videon på youtube sen i måndas. Nu fick jag äntligen den att ladda upp klart... Varsegoda
Tänk på att paddocken är ganska tjock så det ser väldigt tungt ut i mellan åt men vi kämpar :)
 



Visning spirit :)
Publicerat den


 
Idag har jag visat Spirit för köpare. Han kändes trött och seg och gick inte fram för min skänkel över huvudtaget. Ni kan e själva på dessa två sprången att han inte hoppar upp som han brukar göra. Andra bilden hoppade han av lite tidigt men på första kom han jätte bra men saknade den känslan som jag alltid får när jag hoppar/rider honom...
 
Antagligen var han trött sen igår.. Lite trist att han inte visar upp sin bästa sida. Fina hästen..
Mats filmade oss så kommer komma upp en film när jag har tid att göra en :)
 
 
 
 

 



Bilder Zamora hoppning :)
Publicerat den

Hej på er :)
 
Fått in både bilderna och filmerna sen jag red igår på Zamora. Bilderna är "tagna" från filmerna, så jätte dålig kvalite.. Ska försöka skaffa fram en bättre kamera. Det som gör en bra blogg är många och bra bilder.. Men detta är ju bättre än ingenting alls..
 
Ska försöka hinna med att göra filmen också :)
 
 
 



Visade spirit och tog några språng på z :)
Publicerat den

Hej på er :)
 
Dagen har rullat på väldigt snabbt. Visade spirit för försäljare vid 2-tiden, han var så otroligt fin när jag red honom. Väldigt framåt och trevlig för skänkeln. Tog även riktig fina språng. Sen kommer dem som skulle prova honom och hela hästen bara bromsar in när dem hoppar upp. Först totalt vägrar han att röra sig och sen vill han knappt gå fram.. Himla trist då det är en otroligt fin häst. Det är som att han vet att han ska säljas och total vägrar.. knäpp häst
 
Zamora red jag ut en runda med och gick sedan in i paddocken för att ta några språng. Hon var jätte fin och hoppa en oxer på 110cm. Tyckte även  att jag red henne väldigt bra.. Min hand på henne har blivit mycket bättre. Känns kanon när man känner skillnad.
 
Jag känner också att jag har blivit mer noggrann i min ridning. Gör om - gör rätt, är mitt nya motto. Sen alltid va noggrann i ridningen och absolut inte låta hästen komma undan med små saker. Det är små saker som gör att det blir missförstånd ibland.
 
 
Har massa filmer och bilder att visa er :)
 
 
 
 
 
 
 



Fredags mys..
Publicerat den

I fredas grillade jag och malin hemma hos mig innan vi drog ut med min vän Philips båt. En helt fantastiskt underbar kväll på vattnet. Himla mysigt och roligt. Något jag absolut vill göra om. På kvällen/natten kom mina föräldrar hem från deras resa. orkade dock inte följa med då jag kände mig sjuk.
 
Visst ser det mysigt ut?
 
 
 



Bildbomb Zamora tävling ribban.
Publicerat den

 
 
 
 
 



Servetris jobb. :)
Publicerat den

 
Hej på er
 
Har haft fullt upp hela veckan. idag känner jag att jag kan koppla av och sätta mig framför datorn.
Jag har jobbat torsdag, fredag för öresundsgruppen, delat ut flygblad med min vän malin. Har gått bra, och vi har gått en j*vla massa så har varit helt slut i kroppen. Igår vaknade jag med förkylning och ont i halsen. Men jag fixade till mig och på kvällen jobbad jag och sanna som servetriser för mina kusiner som anställde oss inför en stor fest. Det var jätte kul och vi fick en massa beröm. Alltid kul att höra :)
 
Vad som står på schemat idag är att visa sprit för försäljning vid 2 tiden, efter det ska jag rida min Zamora, hinna med att Gyma lite innan jag hoppar i duschen och sätter mig och kollar på sändningarna från Falsterbo horse show vid 6-tiden. Ungefär så ser min söndag ut.
 
 
 



Mysig uteritt med bästa vännerna :)
Publicerat den

 
Zamora är super glad som alltid..
 
Hann inte mer än in genom dörren och få i mig lite mat innan Olivia och malin stod utanför. Dem frågade om jag ville följa med på en turen och självklart ville jag det.
 
Zamora var jätte fin och rida idag. Kanske något stark men annars var både galoppen och traven en 7:a. Det är jag nöjd med. Underbart att kunna rida ut med sina närmsta vänner i det underbara vädret. Det får vi göra om tycker jag :)
 
 
 



Fina spirit :)
Publicerat den

 
 



Falsterbo Horse Show + Bakis..
Publicerat den

Hej på er :)
 
Kvällen igår blev lyckad och vi höll på fram tills klockan 4 i morse, då tackade jag för mig och sprang upp och la mig. Hade några vänner som skulle sova över, så jag sa åt dem att dem fick sköta sig själv för jag skulle upp tidigt. Klockan 9 i morse kom grannen in och väckte mig. Efter lite chockladflingor, banan , Alvedon och mjölk lyckades jag ta mig till Falsterbo. Vi var där hela dagen och såg både 5 och 6 åringarnas championat, andra omgången. Dock inte alla 6-åringar då vi blev rätt trötta. Det var varmt ute också så det tog mycket på energin.
 
 
Underbara personer som stannade hela natten..
 
 



Lite chillkrök på gång :)
Publicerat den

 
Måndags fest när den är som högst. Första cidern drucken och snart en shot på gång. Laddar kylen med massa gott sen kör vi. Kommer må skit imorgon men det är det värt.
 
Väntar på folket sen dansar vi och krökar hela natten :) Ha en underbar måndag allihopa
 
 
 
 
 
 



Zamora hopp 110cm :)
Publicerat den

 
Fina Zamora fick ett hopp pass i värmen. Sanna hjälpte mig och sa till mig så jag skärpte mig lite. Har en tendens till att lyfta upp armarna in själva språnget, på så sätt intalar jag mig själv att jag hjälper henne. Men egentligen sabbar jag för henne. Dem här två sprången gjorde jag precis som jag ska rida egentligen och hon hoppade som in i h*lvetes bra. Så Himla kul och för första gången kändes det som att jag fick lite skjut med ryggen.
 
Den känslan vill jag har kvar och ska arbeta som f*n för att alltid känna så. Kul med framsteg.. Båda sprången ligger på 110cm och det kändes sjukt enkelt :)
 
 
 
 



Spirit Visning och några språng :)
Publicerat den

 
 
 
Hej på er :)
 
Min dag idag har bestått av sol och hästar. Låg och stekte hela dagen och har blivit lite brunare.. Vid 5 -tiden visade jag spirit för någon som eventuellt skulle köpa honom. Var inte med när hon red utan red fram honom tog några språng sen gick jag och gjorde i ordning Zamora för att hoppa henne direkt efter att dem blev klara.
 
Spirit var iallfall super fin på hindrena och markarbete var helt okej. Kanske önskat lite mer framåt bjudning. Men annars var han super fin :)
 
sorry för min dåliga sists på dem två sista bilderna :)
 
 

 



Långrunda :)
Publicerat den

Sanna kom hit vid 5-tiden och frågade om vi skulle rida ut, slutade med att vi tog ut hästarna på en lång runda till skrylle och tillbaka. tog drygt 2h. Det var väldigt varmt så det tog både på oss och hästarna. Men annars var det en riktigt bra tur.
 
imorgon visar ja spirit för en köpare och eventuellt hoppar z på gräset. Vi får se hur varmt det är och vad jag känner för :)
 
 
 
 



Pool och sol :)
Publicerat den

 
Här har jag legat hela dagen och blivit lite brunare. Fick ha plåster på min piercing för att den inte ska bli infekterad. Lite tråkigt, men vafan, 3 veckor bara sen ska jag sola på som vanligt och bada. Det kan jag nog klara mig utan. Det ska bli fint väder hela veckan så till slut kommer jag nog ha ett vit märke på magen.
 
Ska ut och rida ut en runda om en lite stund. Får vad som händer ikväll..
 
Smickrande bilder :)
 
 
 
 



Puss mys :)
Publicerat den

 
Trimmade Zamora för en stund sen. Idag fokuserade vi på lydnad och lösgörande arbete. Hennes förvänd galopp börjar bli perfekt i båda varven. Det är väldigt kul när man ser resultat.
 
Dock var hon på lite bråk humör emellan åt för hon tyckte jag ställde lite för mycket krav. Men så är det väll med ston antar jag :)
 
Puss mys med spirit :)
 
 
 



Hoppbilder Spirit :)
Publicerat den

 
jag visade spirit igår för en tjej som eventuellt ska bli hans nya medryttare. Innan hon kom passade jag på att rida igenom honom och ta några språng. Det gick riktig bra och han var super fin.
Blev ett väldigt snabbt pass med tanke på att hon också skulle rida men jag vart nöjd med honom.
 
Har lite film snuttar också, hade ni varit intresserade av att se det?
 
 
 



Bilder Midsommar :D
Publicerat den

 
 
Jag friade Min midsommar uppe i norrköpinge tillsammans med både mina kusiner från malmö och mina andra kusiner från Norrköping. En helt perfekt helg och jag hade super kul. Jätte skönt var det att få komma ifrån allting här hemma och bara kunna koppla av.
 
Älskar landet där uppe och vill verkligen åka upp där snart igen
 
 
 



Terräng hoppning :)
Publicerat den

 
Sanna och jag var iväg och tränade lite terräng hoppning för en duktig tränare. Kommer inte på namnet just nu.. Lite störigt. Men både Z och S gick bra, och hon sa till oss att vi hade potentiella fältävlans hästar.
 
Zamora hoppar så mycket bättre i terrängen än vad hon gör i banhoppning. Sen är hon totalt orädd också vilket bara är ett + :D
 
 
 
 



Huset för mig själv ! :D
Publicerat den

 
Lämpade av mamma och pappa vid stationen tidigare idag. Dem bokade en sista minuten igår kväll och är nu på väg mot Mallorca. Så jag har huset för mig själv 1 vecka framåt :) Det firar vi med grillning och mys med goda vänner ikväll.
 
Zamora får en inklämd vilo dag istället. Gör henne bara gott.
 
 



Dagens Fail Bild(er)
Publicerat den

 
Ser ut som att Zamora ler :) HAHA
 
 
 
 



Lite kvällstrim :)
Publicerat den

 
Jag kunde inte låta bli, så det fick bli ett litet kvälltrim på Zamora idag.. Jag väntade iallfall någon timme för att piercingen skulle ha läkt lite grann iallfall :)
 
Hon var jätte fin och jag fick en kanon känsla när jag red henne. Jobbade väldigt mycket på att få henne framför skänkeln. När jag säger åt henne att öka/länga ska hon göra det direkt och när jag ber henne gå lite lugnare ska hon också lyssna direkt. Även att hon inte får slå sig fri i övergångarna. Sen lite med att styra med "vikten" och jag tyckte hon lyssnade otroligt bra. Blev väldigt förvånad på hur fin hon var idag.
 
Älskar när rid suger är på max :D
 
Förlåt för den dåliga kvaliten på bilderna..
 
 
 
 
 



Fina Spirit :)
Publicerat den

 
Så här såg det ut när jag red spirit till försäljning för några veckor sedan. En jätte trevlig häst som jag gärna trimmar igen. Tog även några språng men fick tyvärr inte med det på bild. Lite trist. Bilden är tagen i början av passet så han är inte speciellt igenom riden här. Men tyckte han var fin ändå.
 
Just det, tänkte höra med Zara om jag får lov att låna Lexus någon dag och hoppa. Hade varit kul att få med honom ut på någon lokal tävling. Vet att hon har väldigt mycket med voltigen just nu. Men vi får se :)
 
Nu ska jag ut och ta en kvällstur på min pärla, bara för att jag kan ;)
 
 



Take me Back #3
Publicerat den

 
 
 



Rida?
Publicerat den

 
Någon som vet om man kan rida när man är ny piercad eller ska man låta bli först dagen? Tacksam för svar så fort som möjligt. Har Rid sug som aldrig förr.. Det är kul för jag börja tycka det är roligt att dra igång min häst igen på allvar och då blir det så mycket roligare att blogga.
 
Bloggen blir intressantare med hästarna tycker jag. Dock är det lite trist att man inte kan ha med sig en fotograf varje rid pass man gör, hade blivit så fina bilder :) Men funderar på att trimma dressyr i morgon så ska se om jag kan hitta någon som vill följa med och fota :)
 
 
 



Ny header :)
Publicerat den

 
 
 
Jag tycker det är kul att uppdatera med nya headers till min blogg :)
 
Tack till Elin http://elinalgstrand.horseworld.se/ Som gjorde denna super snygga headern!!
 
 
 
 



Piercing :)
Publicerat den

 
Hej på er :)
 
Möte upp malin, Alexandra och hanna i stan för en fika innan vi begav oss till triangel  för att pierca oss. Jag gjorde min första, (bortsätt från öronen) i naveln.. ingen mindre än big brother deltagaren Kija pierca mig. Var lite roligt. Sjukt trevlig och över flippad person.
 
Får väll säga att det gjorde lite ont. Var inte helt smärtfritt. Men jag klarade mig utan att skrika. Hanna fick gjort två st "plattor" nere vid höftbenet. Blev jätte snyggt :)
 
 
 
 



Fler bilder Perstorp #
Publicerat den

 
Lite trist att kvaliten på bilderna är så otroligt dåliga. Men man får ha överseende med att dem är fotade med en ipad och inte en system kamera.
 
Visst är hon snygg? Älskar det rosa shabracket kommer va en favorit i våran tävlings utrustning :)
 
 
 



Frukost :)
Publicerat den

(bilden är lånad från Google)
 
God morgon på er, sov it gott?
Det vill jag inte på stå att jag har gjort.. Drömde väldigt märkliga drömmar och vaknade hela tiden.. ingen bra natt. Så här såg min frukost ut i morse.. i alla fall på ett ungefär. Hade inte ägg för det tåler jag inte.. Sen hade jag rostemaka istället för rundbröd. Gott var det iallfall :)
 
Har precis varit ute och slängt in en hö bal till hästarna, slängt av dem täckena, och fullt på vatten. Lite synd var det för alla tre var lite svettiga under täckena. Är otroligt varmt och kvavt ute idag. Stackars hästar..
 
 



Pay and jump Perstorp
Publicerat den


90 cm : Idag provade jag att rida z på ett het annat sätt. Eftersom att jag fått höra av andra duktiga tränare att jag måste rida på mer och bara hitta rytmen på z så var det exakt det jag försökte göra idag. Sen att hon får mer sig ett par bommar här och vara är egentligen skit samma. Våra 0 kommer. Dock var hon dåligt riden från marken och något nonchalant men det har jag mig själv att skylla med tanke på att jag inte ridit henne ordentligt på ett tag. Denna tränings tävlingen blev ju så spontan.
 
1m: Jag har aldrig i hela min tid som jag haft z behövt driva på henne en enda gång... Men i denna klassen gick hon helt enkelt inte fram.. Antagligen var hon lite trött. Dessutom var banan ganska maxa även om det bara låg på 1m. Helt klart det högsta vi hoppat tillsammans idag. Hon fick in så otroligt fina språng på en del av hindrena. Och det var en fröjd att hoppa henne. Sen kanske hade jag önskat lite mer framåt bjudning.. Dem hade med en kombination i denna klassen. Zamora har hoppat det ett flertal gånger innan bland annat på lokal tävling, men jag fick inte över henne på andra hindret.. Hon har ALDRIG stannat för mig.. Men det gick helt enkelt inte..
 
Jag är nöjd ändå.. Fick in fina språng, börjar hitta flyt och börjat våga ha denna galoppen som hon behöver. åkte som sagt ut för att träna idag och hitta stilen jag behöver för att rida henne. Så lärorik tränings tävling blev det. Vet ni vad? Exakt denna anläggningen var vi på för drygt 1 år sen och startade våran allra första pay and jump.. Tro mig det har hänt en hel del på 1 år bara..
 
 
 
 



Vimmelbild fat monday- hipp :)
Publicerat den


 
Jag och malin i måndags :)
 
Dagen har rullat på. Vaknade vid 1-tiden och åt lite god lunch/frukost med pappa, rostmacka med lax, hovmästar sås och lök. Så otroligt gott och enkelt.. Blir nog min Frukost imorgon med. Sanna kom hit vid 3. Var inne på datorn och skulle leta upp någon lokal tävling för z och eventuellt spirit. Så såg vi att Perstorp hade en pay and jump idag, klockan 5.. och ja mycket riktigt.. Vi efteranmälde z och 1h senare var vi på väg till Perstorp..
 
Älskar hur spontana vi kan va.
 
Nu har jag äntligen kommit hem och krypit ner i sängen. Ska lägga upp några bilder från Pay and jumpen till er innan jag somnar. Filmerna kommer imorgon..
 
 
 
 
 



utgång :)
Publicerat den

 
Så här såg jag och malin ut igår när vi gick ut. Köpte tröjan på Woops på dagen när vi var och shoppade. Malin fick hem sin tröja på vero moda. Köpte även ett par nya byxor från pieces, en svart tröja på rean på vero moda, och en tröja till från woops. Gillar verkligen den jag hade på mig igår.. Tyckte den var uber snygg..
Som ni ser var mitt hår väldigt rött också, la in en röd inpackning (snabb färgning ) när jag stod i duschen och resultatet blev jätte bra. Hade börjat få lite utväxt men den blev jag av med..
 
Blev rätt mycket sprit igår och jag skämde ut mig rejält men vafan.. Man lever bara 1 gång. Jag hade så j*vla kul.
Dock har inte denna dagen varit en höjdare.. Är fortfarande lite bakis..
 
Roger, Linnea (kusin ) malin och jag :)
 
 
 



Uteritt med bästa vänner :)
Publicerat den

Min fina sessa <3
 
Red ut en runda idag med Olivia och Malin. Vet inte om jag har berättat det men Min tjejkompis Malins häst har stått hos och i strax 3-4 veckor.. Idag tog vi en ridtur med alla hästarna. Det var super mysigt. Z fick gå på lite halv lösa tyglar och bara ta det lugnt. Ska sätta igång henne som vanligt nu igen. Hon har fått ha lite paus men nu är det fit for fight som gäller. Visst har hon blivit fin?
 
Dock är hon rätt skitig på bilden men vafan...
 
 
 



Take me back #2
Publicerat den