Sessan :D
Publicerat den

Zamora har gått som en klocka hela veckan..
I fredags red jag igenom henne ett ordentligt dressyr pass i paddocken. Redan här började hon kännas kanon.
på lördagen red louise henne och hon såg ut och gå trevligt. På söndagen red Denise henne och det gick bra. i Måndas red jag ut en runda och J*vlar vad fin hon var. Svarade på allt, ville jag att hon skulle gå skänkelvikning så var det bra nätt lägga till skänkel och hon flyttade sig utan problem. Det gjorde hon både i galopp och i traven. Så samlad har hon ALDRIG varit galoppen förut. what a feeling :D
Sen i tisdas red louise ut en runda men henne och hon gick kanon bra! :)
I onsdas gick jag en kort promenad och igår stog hon helt.
 
Idag hoppade vi och hadebommar. Hon kändes kanon förutom i hoppningen. Fick in några bra språng på en oxer men för övrigt kändes hon bara slarvig och oengagera. I övrigt gick hon kanon bra och kändes super fin.
imorgon hinner jag inte rida. Ska ta en tripp till nova med syrran och köpa ett par byxor till kvällens party hos richard.
 
Sleeep weell :)
 
Bilder från hoppträningen för några veckor sedan :)



Så fin min flicka var idag :D
Publicerat den

What a feeling.. Zamora gick som en klocka idag. Red ett dressyr pass i paddocken. Kortade och längde och red bara allmänt igenom henne. Hon gick super bra*! Dock blev hon något stark i galoppen.
 
Hon har verkligen kommit en bra bit på vägen och börjar få lite rumpa! Hon är dock super fett... Måste verkligen få ner henne i vikt snabbt (!!) Det är super fult med en fett häst. Imorgon ska jag hjälpa louise rida henne sen kommer hon rida henne lite när hon vill tills hon får tillbaka sin egen häst.. ( var den är behöver inte jag gå in på,för det har inte ni med attgöra ) ;)
 
Ikväll hade vi en jätte trevlig kräftmiddag. Ett helt gäng var vi som åt. Vid 12 stack dem hem och jag hade inget och göra så gick ut istallet och rensade ALLT. Tog inte så lång tid som jag trodde. Gick väll på 1 h typ.. Sjukt va? hann till och med ta lite spindelnät och sånt skit :)
 
Nu ska jag kolla en film och sova. Godnatt!
 
fina prinsessan :D



uttråkad...
Publicerat den

Jag är så sjukt uttråkad så jag skulle vilja spy på någon..,Funderar på att gå ut och plocka lite i stallet. alla boxar ska tömmas?! Tänkte ladda ner en film men den tycks ha stannat på 25%.. (!!) Lite iritterande faktiskt.
 
Vad brukar ni hitta på när ni är uttråkade? Ibland blir jag sjukt sugen på mat och äter bara för att göra någonting. Ganska konstigt va?.. Men jag är en mat narkoman. Skulle inte kunna gå en dag utan att äta på något. muuums.
För gjorde jag alltid kakor. Typ socker kaka (!!)... Tiger kaka och muffins :D.. Fast måste tänka på vad jag stoppar i mig nu för tiden. Man vill ju inte bli fet... Ni märker kanske att jag är uttråkade för detta inlägget blev ganska tråkigt..
 
Jag har något annat på (G) nu. Det gäller förstås hästarna och jag är sjukt nervös. Om detta blir av kan det antingen bli riktigt bra eller riktigt dåligt. Mellan tingen finns inte. Får rida sattan nu dem senast veckorna och träna träna träna..  Jag kommer ine berätta om detta så mycket mer för det är jätte privat och ska inte komma ut i bloggen. Hoppas ni förstår? Om det blir av lär ni ju förstås märka vad det är..
 
Vi tar det den dagen som det kommer :D
Nä klä på sig lite och gå ut är vad jag ska göra nu. Ha det gött allesammans :D
 
För er som ha missat så har jag klippt lugg...



Spontana människor ! :D
Publicerat den

Olivia kom och höll mig sällskap nu på kvällen. Vi kollde film och åt gottis. Mitt i filmen får vi för oss att vi ska ta ut hästarna på en tur. Så vi bytade om och hämtade in pollarna. Först red vi en mysig runda ut i mörkret. Olivia på stormur och jag på Zamora Sen bytade vi pollar när vi kom tillbaka och jag hjälpte henne rida zamora. Det gick faktiskt bra och hon fick henne riktigt fin och trevlig i mellanåt. BRA JOBBAT! :D
 
Zamora är väldigt svår att få till att jobba och hon är väldigt lat i sättet om ni förstår vad jag menar. Hon kan mycket väll bestäma sig för att när hon går som bäst i passet och är genomriden, kan hon plötslig bara släppa alltihopa. Eller börja med massa annat och förstår inte ett piss av vad det är man menar. Då får man bli bestämd och visa vem det är som bestämme.. (!!). Olivia ska få rida henne så mycket som hon vill och jag ska hjälpa henne. Det kommer bli kul att få se zamora från marken. :)
 



kommer inte in på bloggen?
Publicerat den

har försökte komma in på blogg.se i flera dagar men det har bara inte gått?! Nu har jag fått byttat lösenord. Det har väll inte hänt så mycket den senaste veckan. har festat , sovit, varit med vänner . Inget solande för F'TT sverige har ingen j*vla sommar feeling för år? jag vill ha sol och värme.
 
Det är 1-2 dagar detta året som det har gått och solat. Fick även mitt första dopp på dem dagarna. Men hallå`? Dem andra dagarna i sommar ska det inte vara någon sol överhuvudtaget? Sjukt besviken på svensk sommar.
 
Btw: mitt projekt jag skulle starta har lagts ner för att det blev för sent på "säsongen".. Vikjet inte jag tyckte men med tanke på att jag aldrig får säga sista ordet så hade jag ingen talan i det här i heller. Jag kommer inte gå in på vad själva projektet handlade om. Det får ni klura ut själva.
 
jag kommer att blogga när jag har tid och lust och kommer in på blogg.se dvs.
 
Annars får ni ha ett skönt sommarlov. Iallfall det som är kvar av det..
 
 



falsterbooo :)
Publicerat den

Varit i falsterbo hela morgonen och halva eftermiddagen. Fina corre fick en 0 i sitt förstakval i 5 års championatet som gick i 120 idag, och 125 imorgon andra kvalet. Får hoppas han och catrin får in en lika fin runda imorgon som idag. Super härligt :D!!
 
på vägen hem fick jag min mens värk och har legat och mått dåligt hela dan. Inga j*vla alvedoner har familjen hemma i heller? Slutade med att mamma fick springa in till grannen...
 
Nu ska jag snart ta en dusch då jag känner att jag luktar äckligt.. haha.  Hoppas alla läsare får en underbar kväll/natt. Ses vi imorgon i falsterbo? :)
 
 
 
 
 
Sjukt varmt igår :D
 
 
 
 
 
 



Bildbooom sen tävlingen :)
Publicerat den

Jag älskar bilder på min vackra häst så här kommer liten bildbom sen tävlingen :D
 
 
<3



Vill ni se hoppfilmen på z?
Publicerat den

Någon som är intresserad av att se på hoppfilmen? Jag hade dock bara lagt upp den i syfte på att ni kan se hur orutinerad hon är. Dock börjar hon lyssna mycket bätte på mig, när hon ska hoppa av och sånt. Får in mer flyt. Sen att hon inte går perfekt mellan hindrena det tar vi efter hand. Tanken var att vi bara skulle rulla på utan något som helst krångel.
 
Nästa gång kommer jag att fokusera mer på att få en rund och go galopp, och att hon inte blir lång och låg. Men som sagt, detta var bara en övning. Hon hoppar så mycket bättre än hon gjort innan så det är ett stort +.
 
Bilderna är tagna från filmen. 80 cm
 



pay and rider i perstorp
Publicerat den

var iväg med zamora igår och hoppade "tävlade" henne för första gången. När jag hoppade upp på henne var hon övertaggad och taktade som fan. inne på framridning var hon som ett spjut och brydde sig inte alls om dem andra hästarna. Efter att ha kämpat som fan med framridning gick jag in för att hoppa fram henne till första klassen. Vilket resulterade till att jag nästan låg i backen en x antal gånger. Hon drog på som fan till hindrena och tyckte det var urkul. Hinderna låg på 60 cm men hon hoppade 120 över.
 
När vi väll kom in på banan ställde hon sig på bak bena mot första hindret men fick fram henne ganska snabbt och vi kunde hoppa 1 utan problem. Bara att efteråt gick hon på ett annat håll. Men lyckades få tillbaka henne på rätt spår., Det blev en felfri runda. Vi får vara glada för att det inte var stilpoäng. Zamora var lång och låg hela banan och till dem 3 första hindrena saktade hon av till trav. jag lätt henne gå så får hon blev bara sjukt arg om jag tog tag i henne och stog och stampade på stället.
 
i 80 cm gick vi in på framhoppningen direkt ungefär. Här tog zamora över hela banan och hoppade in i hinderstöd och på funktionärerna. Jag täckte bara att det här kommer aldrig gå.
När vi kom in på banan hade dem lagt till massa saker. Några staket och en blå jätte plank. Vi började 1 ok, 2 hann jag inte med för trodde inte hon skulle hoppa när hon gjorde. Hon skötte resten av banan bra. Inte alls tittig överhuvudtaget och rullade på i galopp. Även här var hon lång och låg men jag orkade inte bråka med henne då den mesta av min energi gick åt att hålla henne i galopp och rak mot hindrena. sen att lyfta en 700 kg häst över hindrena är ju inte heller enkelt. Bra runda men tyvärr 1 ner på näst sista hindret där hon kom way för nära.
 
Jag får vara nöjd med detta resultatet. 1 ner på två rundor är inte dåligt. Med tanke på att vi inte hoppar så mycket banor hemma i heller så är detta jätte bra. :) !
 



schema för veckan! :)
Publicerat den

haha jag är inte super duktig på att göra scheman men denna fick duga för denna veckan.
Som ni ser har jag fullrulle denna veckan och det kommer säkert mer som inte står med. 
Men så här ser det ut än så länge :)



Jag har värdens vackraste häst! :D
Publicerat den

<3



Fixat nästan all utrustning!
Publicerat den

Suttit och fixat ihop all utrustning som jag hade till mina ponnyer. Allting ska säljas. Så om ni är intresserade av något är det bara att säga till. Har allt! :)
 
Snart ska jag och mamma åka och handla lite. Sen ska jag rida ut min sessa en runda. Får se vad vi blir sugna på sen ikväll. Antingen en lugn tur eller lite mer galopp arbete. Btw, hennes galopp börjar bli så bra. Bärig och rund. Härlig känsla! :D
 
Jag ska försöka hoppa henne 2 gånger i veckan. 1 gång lite mer fokus på hoppningen och en annan dag ska hon fokusera mer på dressyr men andvända hindrena till lösgörning och lydnad. Resten av dagarna blir det roliga uteritter och hårda galopppass.
 
 
Bilden kommer från z förra ägare. Här har hon kvar sin man iallfall haha.
 Ni hittar henne här: www.emmyalexandra.blogg.se!
Värt att klicka in! :D



Härlig dag :)
Publicerat den

Var iväg och åt lite lunch med mina föräldrar på sibylla?! Var gott iallafall och jag blev mätt. Under dagen har jag inte gjort så mycket. Lagt ut en annons på mina ponny grejor. Annonsen hittar ni här (http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=453815&kid)
Har massa mer saker till salu om ni söker något. Allt från min ponny tid är till salu.
 
Kollade fotboll med hanna, alexandra och malin hemma hos malin för en stund sen. Kom ungefär precis hem. Spanien vann över italien överlägset. Go torres som gjorde 2 mål dem sista 20 minuterna, Btw, vad fan gjorde han på bänken dem först 70 minuterna?
 
Nu ska jag kolla lite beverly hills avsnitt innan jag går och lägger mig. Sleep tight!
 



Försökte blogga igår...
Publicerat den

Försökte faktiskt blogga igår men dator cpade så jag blev bara sjukt lack...
Igår tog ja mitt första dopp i poolen. Det var så härligt varmt! :D Nästan sooommar. Men ändå inte helt. Men man får väll va nöjd med den värmen man får när man bor i sverige.. Var en sväng på svedala outlet och köpte ett par byxor till micke.
 
På kvällen var jag först hos carro och hennes familj. Hann bara äta förätten innan jag skulle dra vidare. Åkte iväg på bilrace i helsingborg som slutade i kaos. Men kul var det ! :D För er som inte visste det älskar jag sportbilar. Dem som är stora och kraftiga är Coolast som Camaro, shelby , mustange osv. Men det finns snygga "små" också. :)
 
När jag köper min Dröm bil, blir det något liknande! :)
 
Camaro
 Picasso? haha :D
 
 
 
 



Svar på tal ! :)
Publicerat den

 
sv: Tack så mycket!
 
sv: Detta projektet kommer vara hemligt ett bra tag till. För eller senare lär ni ju märka men för stunden är det en kul gjej för mig att ha hemligt. Så ni får grubbla lite till! ;)
Vad trevligt. Tack :)