Hästar jag har ägt/äger/ridit del 1
Publicerat den

Jag har lite tid över och gick igenom gamla bilder på min gamla blogg och såg bilder på gamal hästar som stått på gården. Så nu lägger jag ihop två inlägg som hamlar om dem :) Nu är det inte alla hästar som jag ridit för det e så många att jag inte har en aning. Men berättar om dem hästarna som har stått på gården.

Melina Sto född: - Detta var min första egna "ponny". Hon var en fux , shettis som jag inte kommer ihåg åldern på tyvärr. Hon var en pigg liten shettis som var lite galen i mellan åt. Mitt minne med henne var att jag var ute och red med grannen en dag. jag var ju liten då, drygt 7-8 år gammal och inte så duktig. Plötsigt bara vänder hon sig om och drar iväg i fullgalopp hem och gör sina små bocksprång. Jag hade verkligen ingen kontroll och åkte rakt av på grusväg och skrapade upp både ridbyxor armbågar och rygg. Hon var jätte snäll annars men hade en egen vilja. :) Hon sålde vi till ett par vänner när jag blev förstor. Dem tog föl på henne , dock tror jag dem sålde henne sen.

---

Goliat valack född: - Goliat var min grannes häst som jag red när jag också när jag hade melina. Skäck shettis. Han var en busig liten shettis som också hade en egen vilja och kunde gå åt ett annat håll. Han var väldigt duktig på att dra ner huvudet så jag trillade av honom ganska ofta. Han hade även lite humör och kunde nafsas. Men underbart söt. Dem har inte kvar honom idag. Dem sålde honom då dem tog föl på sitt sto.

--

Wilma Stiff sto född: är cirka 28 år om inte äldre - Wilma var min mammas häst. Hon var en svart gamal travare som  mest bara gick runt och tog det lugnt. Red henne lite grann men inte mycket. Jag var drygt 7-8 år när vi hade henne så kunde inte så mycket. Hon var som sagt en gamal travare som inte var så framgångsrik på tävlingsbanorna om jag minns det rätt. Hon var iallfall en pärla i all hantering och brydde sig inte alls om vem som satt på ryggen. hon gick fram över allt och var nästan aldrig rädd för något. En häst man verkligen kunde lite på. Vi gav bort henne för rätt många och sen och jag vet inte ens om hon lever idag.

---

Ronja Sto född: Hon var åtta år när hon kom till oss så chansar att hon är 15 eller 16 idag. - Brun med vit stjärna. Wilmas "föl". Detta var inget sto att leka med. Hon hade förmodligen blivit behandlad fel och var väldigt kinkig. När man gick ut med henne ur stallet fick man backa ut henne för att hon kunde inte gå rakt ut får då sprang hon rakt över en. Samma sak gällde när man skulle in i hagen och boxen. detta skulle vara min systers häst men hon brydde sig inte om henne och jag tror faktiskt inte att hon klarade av henne. och det är förståligt för det var ingen häst att leka med. Jag tror att hade man gett henne tid och det hade varit idag och man hade gett henne mycket ompyssling så hade detta blivit en kanon häst. Jag tror det blev bra hoss den nya ägaren som var lite tuffare och dem var nog även ute och tävlade lite.




Charlie valack född: 1990 - detta var en ponny som också hade humör. Han var min första tävlingskompis. Jag fick honom när jag var 10 år och började tävla då. Han var en brun c-ponny som vart lite kinkig. Han hade en extremt egen vilja och hade förmodligen inte heller behandlats rätt innan han kom till oss. Jag kämpade iallfall och många gånger slutade det med att jag spran in gråtandes och jag fick verkligen lära mig att rida rodeo. Han gjorde allt för att få av mig från ryggen, stegrade bockade sparkade bakut. Det fanns även gånger han gick över för att han stegrade sig så högt. dem felsta tävlingar vägrade vi ut oss på första hindret , andra. MEN Det fanns dem tävlingar vi tog oss runt felfritt också. Detta var en ponny som verkligen kunde hoppa men var otroligt lat och envis. Vilket var väldigt synd då han var riktigt fin. Vi hade våra stunder vi med såklart. Vi hoppade bana upp till 105cm.
vi sålde honom för 5-6 år sen och han blev illa behandlat igen dock inte av dem som köpte honom utan av dem som dem var uppstallade hos. En lång historia som inte bloggen har med att göra. Synd att det blir på det viset. jag tror detta hade kunnat vara en kanon ponny.





Crisby Valack född 1990? - Crisby var en skimmel från ett ridläger som min bror lånade hem och red i ungefär ett år. Jag hjälpte honom under denna tiden. Både med hoppning, uteritt och dressyr. Denna häst blev riktigt fin och välmusklad när han kom tillbacka till ridlägret. Han var en liten storhäst på drygt 154 cm. Super söt och trevlig häst. Hans hoppteknik blev bara bättre och bättre. Detta var en sån lugn och stabil häst som verkligen inte gjorde någonting mot sin ryttare. Lite tråkig häst kan jag tycka men perfekt för dem som vill ha en häst man verkligen kan lita på och inte va rädd för, passade perfekt till nybörjare och ridskole elever.
Vi hopppade bana upp till 1m :)






/ Denise





Fest / valborg.
Publicerat den

Var i stp igår och festade hela natten. Hade jätte trevligt. Skulle haft med mig kameran men glömde en tråkigt nog. Nästa gång kanske det blir massa bilder. Tog cykeln hem klockan fem på morgonen för ingen kunde köra mig :(. endå skönt att cykla då man blev "nykter" på vägen och slapp bakfyllan. Dock var det en jävla bit att cykla från staffanstorp till dalby..

 Snart e det valborg. Har ni några roliga planer? Själv ska jag spendera dagen med mina närmaste vänner. Först ska vi förfesta i genarp med några killar sen drar allihopp vidare till stadsparken där vi fortsätter festa och träffar massa folk. Sen får vi se vad kvällen tar oss. Antigen att vi åker hem och festar hos malin eller att vi drar hem till någon annan.
jag längtar iallfall :D






Det man trodde var nästintill omöjligt! :)
Publicerat den

Var iväg och tävlade gienek i lördags. Gick kanon bra ibåda klasserna och jag var grymt nöjd! :D

LC: Ljunits har alltid haft lite mer tittiga banor och roliga omhoppningar. Idag var gienek på sitt bästa humör och tittade inte alls vilket som var så himla skönt för det stog en byggd transport mitt på banan som många hästar tittade på. Det var även ett blått hinder som hade en grind precis nere vid marken så det såg ut som att det var vattenmatta och redigt många hästar vägrade på det.
Iallfall som jag sa så skötte sig gienek utmärkt och omhoppningsvängarna passade oss utmärkt. Dock gjorde vi inte så snäva svängar som vi kunde gjort men det räckte ändå Till VINST :D Himla fina priser också :D Fick ett hästhuvud pokal , seger täcke, plankett och rosset :)



LC + 5 : Hade lika rolig omhoppning igen. Vi startade sist av alla och hoppade bara fram 1-2 hinder på framhoppningen för han var redan tillräckligt uppvärmd sen klassen innan. Han hoppade kanon bra i denna klassen också. :D ÄVen här räckte det till VINST :D!

Himla kul att det går så himla bra för oss ! Man kan bara älska honom :D




Ebba Von Essen ! :)
Publicerat den

Tränade för ebba för drygt en vecka sen nu.. Zamora fick följa med till skolan. Det var jätte kul och hon skötte sig kanon trots att hon var lite kinkig i mitten av ridpasset.
Vi tränade mycket på att ha olika takter och att inte hålla samma tempo hela tiden för det blev enformigt. Sen övade vi också öppna och skänkelvikning. Samt att hästen skulle va helt raktställd. Vilket här Zamora satte stop haha. :)

Vi börjar med öppna på sidorna. Här skötte hon sig helt okej faktiskt. Hon är ju trots allt klar i sin utbildning. Men hon var duktig och jag vart nöjd. Sen gick vi över till att ha hästen rak på diagonalen och här totalt vägra hon gå fram och skulle hoppa upp i luften. Men det var bara att bita ihop och försöka få fram henne. Förmodligen blev det jobbigt för henne när hon inte fick stöd ifrån vägen. Efter det jobbade vi skänkelviking på medelinjen. Hon är ju grön men trots det gjorde hon det helt okej och jag vart jätte nöjd med henne :)

Galoppen vart det lite små missar med här och vart för hon skulle bråka lite smått men annars tyckte jag hon ha en bra galopp. Även här jobbade vi hästarna med att minska och öka galoppen.
Himla nyttigt pass och något jag defenetivt kommer att ha nytta av i framtiden :)




Kolla även hon kan skänkelvikning haha :)



Tror jag är hemligt kär :)
Publicerat den

Ligger och lyssnar på musik med hörlurarna på högsta volym och house musik, lite taggad på fest eller vadå ?! På hoppträningen idag fick gienek följa med. Zamora ska ändå iväg och ha ett tufft dressyr pass på fredag i skolan så det var bra att hon gick ta det lugnt och gienek ska tävla o helgen så det passade bra för båda.

Det gick inte sådär jätte bra. Han vägrade vilket han typ aldrig gjort innan och var väldigt loj. Brydde sig inte om att lyfta på benen :( tråkigt när det blir så. Vi tränade om hoppnings svängar och det gick faktiskt bra på sluter så det är skönt :) han ska ridas ut nu tors och fred och bara ha kul ! ;)

Nu ska jag försöka somna och drömma mig bort , ni vet , jag tror jag är hemligt kär. Shhh




Festen i fredags :)
Publicerat den

Bloggar så här en vecka efter festen. Det blev som jag sa. Alla hade jätte kul , vi vart drygt 45 pers! jag hade planerat bra och det hände inga större skandaler! Skönt :) för en gång skull gick allting smidigt. Lite små tjafs i mellan åt men vafan, boys Will always be boys ;)

Jag fick till och med hjälp med städningen på "morgonen" innan vi gick och la oss. Två söta pojkar hjälpte mig , vilken tur jag hade ;)




Movie time :D
Publicerat den

idag har det varit en sådan chill dag. skönt faktiskt. Var iväg och träffade caroline en stund. Efter det var det hem och mocka och fixa istallet. Zamora fick longeras idag.

Planerar för fullt med festen på fredag. Kommer bli amazing och alla kommer ha ass kul. Vi gör vad vi är bäst på så att säga. pary rocking in the house on friday everybody just have a goood time! :D

jag menar hur kan man inte ha kul när man är hemma hos mig! "skryt"
Nu blir det skräckis.. kommer ej kunna somna inatt om jag känner mig själv.. JAG HATAR SKRÄCK FILMER!
Ville bara påpeka det med stora bokstäver..

Ha en skön skräckis natt allesammans ! :)



Blev ingen skogs tur idag.
Publicerat den

Det blev som sagt ingen skogstur. Min mamma hade fått nackspärr :/.. Sånt e livet u know
Jag ska chilla en stund vid datorn sen fixa mig och dra till vallby för lite mys med saknade caroline ! :)

Ha en chill dag allesammans. Det förtjänar vi!




Svar !
Publicerat den



Svar: Allting går framåt för varje dag. Vi lär känna varandra och börjar lite på varandra :) Det är ju dock mycket jobb kvar men det är roligt ! :D
Vad härligt att hon skötter sig. Man märker här hemma står hon själv i stallet, eller hagen blir hon stressad. Hon står fint i transporten också? :) Tack för att du/ni svarade :D


svar: Vad kul, kanske kunde följt med då? Blev ingenting idag. Min mamma hade nackspärr. :)




Uteritt :)
Publicerat den

Shit vad glad ponnyn var idag :D Blir så glad över att rida honom. Han har blivit riktigt snygg också. Man ser det speciellt när man longera han. Vilka bak musklern han har fått. Sen att han inte har den runda rumpan som beachen hade så ser man ändå att den är klart mycket snyggare än innan. :)

Red en ganska kort runda med högt tempo. Hade 20 minuter på mig för att hinna fixa zamora för träning.
Finns inte så mycket att utvädera på denna rundan. Det var mer bara för att han skulle få röra på sig och ha lite kul. Imorgon ska vi eventuellt åka iväg i skogen. HOPPAS HOPPAS. Det är så mysigt tycker jag :)




Svar :)
Publicerat den


Svar: Eventuellt starta en "pay and jump" , tränings tävling så att säga.. Vill se hur hon uppför sig och bara för en kul grej liksom :)

Men har inte bestäm mig än. I sommar blir det ju lokala tävlingar. Har ni tävlat henne på gräsbanor? Vet du hur hon uppför sig där? Tacksam för svar :) Gärna hur hon har uppfört sig när ni var ute och tävlade henne också :D




Dressyrträning :D
Publicerat den

Zamora gick så himla bra idag :D
Fick beröm av min tränare. hon sa " Hon har aldrig gått så här bra, det går bara framåt och framåt". Jag tycker det är jätte kul att få sådan bra beröm. Zamora är en tuff häst och kräver jätte myket ridning. Hon har också ett j*vla humör. Ställer du krav på henne sätter hon stop och blir surig. Vilket kan resultera till rodeo..

Idag övade vi övergångar. Vi skulle rida hästarna både på lång och kort tygel. Hon lyssnar väldigt bra på rösten tycker jag, vilket var till stor hjälp när vi skulle sakta av till skritt från galopp med lång tygel och inte ens fick ta i hästen. Hon stack inte heller iväg i galoppen och kunde slappna av och jobba under sig trots. Jobbade väldigt mycket på att få en stor och bärig galopp. Det blir som sagt bara bättre och bättre. Dock tycker jag hon känns låst i vänster varv och vill inte riktigt ställa igenom. Det är kanske bara att rida bort det? Eller man kanske ska ta hit en kiropraktor?. Får se. Traven var också bra. Som sagt börjar hon jobba riktigt bra under sig och inte bara "hänger" där. :)

Ska jag berätta en hemlis? Jag trodde aldrig att jag skulle ha kommit så långt som jag kommit med henne redan nu. Första dressyrträningen gick KATASTORF. Nästan så att jag ångrade att jag köpt henne. Men ju mer jag lär känna henne och kommer närmare henne dessto mer gillar jag henne. Har man henne där man vill ha henne kommer hon göra allt för en. Det tvivlar jag inte en sekund på!! ;)




Booom !
Publicerat den

Ska jag eller ska jag inte? Thats the q.




Veckas vila :)
Publicerat den

Gienek har haft sin veckas vila nu. Tycker det är väldigt viktigt att han får den tid han behöver att bygga muskler och vila upp sig. Ibland räcker det inte bara att stå en dag. Även om jag låter han stå en vecka och vila upp sig mitt i tävlingsterminen är han inte tillbaka till ruta ett. Utan jag startar med en longering för att få ut det mesta av energin sen drar han igång precis som vanligt.

Så idag fick han longernas och imorgon blir det en uteritt och på onsdag blir det ett dressyr pass t.ex. Ska börja planera hans tävlingar fram över. Kan inte fatta att det bara är drygt 2 månader kvar tills jag måste lämna tillbaka honom. Det gör ont i hjärtat bara över att tänka på det. Jag tycker om han så mycket.

Får tänka positivt, vi har två månader kvar och kommer hinna med massor av kul saker! :D Tänkte ta honom till skogen på onsdag. Älskar att rida i skogen. Tror att vi båda två kommer uppskatta att komma ifrån tävlingbanorna lite och ha lite skoj i skogen istället. :)




Kvällstur ! :)
Publicerat den



Jag bara älskar att rida på kvällen/natten. Det är så tyst, ingen ser, ingen hör. Bara att ha musiken på högsta volym och vara fullt fokuserad på hästen är en sån himla härlig känsla! Jag struntar i om folk tycker man är galen. Det är EXAKT samma sak som att rida på dan bara att det är en annan tid. Kom ihåg det :)

Utvädering av passet.
Hon kändes kanon bra faktiskt. Inte perfekt , men ok! Fokuserade på att rida henne bakifrån och fram. Även att hon skulle komma loss i bogarna och rida framåt. Detta gjorde jag via att rida tempoväxlingar. Väldigt hög takt men försökte ändå hålla "linjen" så att säga. Hon lyssnade riktigt bra och fick henne något loss ändå. Rätt inte så länge så tyckte det var riktigt bra av henne. Galoppen var stor och luftig idag. Inte så hängig. Vill känna att jag galopperar i uppförsbacke och inte nerförsbacke.

Hon var duktig faktiskt ! :)
imorgon är det dressyr träning hos stina. Ska försöka tjata loss på mamma att fota så det blir lite fler roliga bilder :D